...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Τρίο καρώ


Με τούτα και μ' εκείνα βρεθήκαμε στο Δεκέμβρη!!!!
Πότε πέρασε ένας χρόνος ολάκερος,ούτε που το κατάλαβα (ένας λόγος είν' αυτός,αλλά λέμε...).
Σαν ρόδα γυρίζει και τρέχει στην κατηφοριά, από τη στιγμή που θα καβατζάρει την Πρωτοχρονιά, κι άντε να την φτάσεις!!!
Άλλοτε με καλά κι άλλοτε με άσχημα,όπως είναι ούτως ή άλλως διανθισμένη η ζωή, για να αντιλαμβανόμαστε καλλίτερα τη γλύκα της,ξαναφτάσαμε, μια ανασεμιά, στα Χριστούγεννα.
Πάλι θα ευχηθούμε τα καλλίτερα,πάντα θα ελπίσουμε γι αυτά και στις περισσότερες των περιπτώσεων θα ...διαψευσθούμε πανηγυρικά.
Όμως εμείς δεν θα πάψουμε να ελπίζουμε,να ευχόμαστε ,να προσπαθούμε γι αυτά και φυσικά να δημιουργούμε όμορφες εικόνες μπας και κάνουμε τούτο τον κόσμο το μικρό το μέγα,καλλίτερο.
Μικρές οι δυνάμεις μας,αλλά αν ενωθούμε χέρι χέρι,όλοι μαζί, μπορούμε
Οχι οτι θα σταματήσουμε τους πολέμους,τις εδαφικές διεκδικήσεις μεταξύ των Κρατών,την ανισονομία,με τις δημιουργίες,απλά θα προσφέρουμε ενα ψήγμα καλοσύνης και αισιοδοξίας στη μαυρίλα που μας περιτριγυρίζει.
Θα οραματιζόμαστε έναν κόσμο πιο φωτεινό και αισιόδοξο,που όλοι θάχουμε λόγο ύπαρξης
Θα πρεσβεύουμε το καλό έναντι του κακού.
Γιατί κάθε δημιουργία,μικρή ή μεγάλη,είναι ένα βήμα προόδου,η ίδια η ΖΩΗ είναι δημιουργία!
Και για να ελαφρύνουμε λίγο την κατάσταση,ας μοιραστούμε χρώματα & έργα, για ένα ευοίωνο ποδαρικό στον καινούργιο μήνα.


Έχουμε λοιπόν το 3 καρώ!
Πότε άλλοτε είναι πιο επίκαιρο τούτο το μοτίβο αν οχι τα Χριστούγεννα;
Ένα καλαπόδι λοιπόν, που έπεσα τυχαία πάνω του σ ενα παλιατζίδικο στου Ψυρρή,κι ένοιωσα τόσο τυχερή γιατί χρονια έψαχνα ανεπιτυχώς για καλαπόδια! Πήρα τότε 3 ,τα δύο φτιάχτηκαν σχχεδόν αμέσως,το άλλο βολόδερνε το έρμο δώθε κείθε  και μάλιστα κοντά στο τζάκι με κίνδυνο σε κάποια ανέμπνευστη στιγμή να γίνει καυσόξυλο.Αλλά οοοχιιι!!!! αυτό αντισταθηκε σθεναρά και πέτυχε την πλήρη του μεταμόρφωση,μετά απο μια ανεπιτυχή πρώτη.






Δε θέλησα να το κάνω 100% χριστουγεννιάτικο,έτσι διάλεξα το αγαπημένο καρω σαν διαχρονικό μοτίβο και η μόνη χριστουγεννιάτικη προσθήκη,ειναι η χαρτοπετσέτα με τα γκυ,που μπήκε στο κομμάτι που ουτως ή άλλως ειναι ξέχωρο απο το συνολικό,υπο τύπον "κάλτσας",εξ ου και το κορδόνι,να κάνει "μπαρέτα".


















Τα διακοσμητικά απο ρητίνη ,με παίδεψαν αρκετά,γιατί λόγω της καμπυλότητας του καλαποδιού,δεν κολλούσαν άνετα στα πλάγια,αλλά ελπίζω οτι τα μισοκατάφερα.





Το άλλο είναι ένα καδρακι, προιόν ανακύκλωσης από ένα δώρο που πέταγε ο γιός μου.
Πού θα ξανάβρισκα όμως ένα τέτοιο κομμάτι ξύλου; Έτσι διασώθηκε,
ντύθηκε κι αυτό με την καρώ χαρτοπετσέτα,
στολίστηκε παντοιοτρόπως (decoupage πάνω στο κεντρικό στρογγυλό ξυλο, chipboard, μεταλλικά διακοσμητικά,κορδόνι,φιογκάκι)και ιδού ενα χαριτωμένο καδράκι για εορταστική ατμόσφαιρα οπουδήποτε.



Και για την συμπλήρωση του τρίο,ένα πινέλο,που λόγω χρήσης αχρηστεύτηκε, έγινε ο ιδανικός

καμβάς για έναν αλλοιώτικο Αη Βασίλη.

Εκ του αποτελέσματος,
δε θα ταν κρίμα να πήγαινε χαμένο;;;
Για μένα είναι ένας πολύ γλυκός Αη Βασίλης,όπως αυτός που φανταζόμαστε από παιδιά.
Ροδαλός,γεματούτσικος,καλοκάγαθος και κουβαλητής!!!

Μακάρι να κουβαλήσει σ όλους μας ΥΓΕΙΑ και χαρά σε μας και σ όσους αγαπάμε,όλα τ άλλα είναι μηδαμινά μπροστά σ αυτά και καλά είναι, να μην τα επιδιώκουμε διακαώς, σαν το μόνο ζητούμενο,όταν το πρώτιστο και το πιο πολύτιμο είναι η ΥΓΕΙΑ!
Μ' αυτό λοιπόν το ποδαρικό σας αφήνω μέχρι την επόμενη φορά.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ!


15 σχόλια :

  1. Στέκομαι στο τέλος του κειμένου σου: Κάθε δημιουργία μικρή ή μεγάλη είναι ένα βήμα προόδου, είναι η ζωή.
    Πόσοι όμως στεκόμαστε στην καλλιέργεια του πνεύματος, στις ηθικές αξίες, στην ύπαρξη μόνο του ανθρώπου που δεν εγκλωβίζεται στα υλικά αγαθά.
    Τα Χριστούγεννα δεν είναι μια υπέροχη ιστορία που συγκινεί τις καρδιές των ανθρώπων. Οι έννοιες της αλληλεγγύης, της αγάπης δεν μπορεί να είναι μια θεωρητική αξία μόνο, μια υποκριτική συμπεριφορά.
    Χρειάζεται κάτι παραπάνω για να γίνει αυτός ο κόσμος δίκαιος, όμορφος, να συνεχίσει να αναζητά την αλήθεια, την εσωτερική αλήθεια ενάντια στις δυσκολίες. Αν αρχίσουμε απ’ το πιο σημαντικό, να μην μηδενίζουμε την πραγματική ουσία των Χριστουγέννων, αν με μεγαλύτερη αυτογνωσία και ταπεινότητα δεν ονειροβατούμε …..ε τότε έχουμε ελπίδες.

    Για τις δημιουργίες σου τι να πω; Η σκέψη συνδυασμένη με την γνώση δεν μπορεί παρά να δώσει αριστουργήματα. Δεν είναι τα αντικείμενα, τα καλαπόδια, τα καρό υφάσματα, οι κορδέλες και τα συναφή.
    Είναι η έμπνευση, είναι η φαντασία και η δεξιότητα. Άψυχα μεν, με φωνή και άποψη δε.
    Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια Χαρά μου!!!
    Καλό κι ευλογημένο μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλο ευλογημενο μηνα με υγεια γλυκια μου!οι ευχες σου ευχες μας!!ανεξαντλητη...εμπνευση και δημιουργια!!!συγχαρητηρια!!!καλη συνεχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εμείς σε αγαπάμε Χαρά μου!
    Το σκοτσέζικο καρό ήταν πάντα η αδυναμία μου, από κοριτσάκι και μάλιστα έχω και φωτογραφίες που φοράω το καρό μου φουστανάκι με το άσπρο πικέ γιακαδάκι που μου είχε ράψει η μητέρα μου!
    Και τώρα ήρθε και η ώρα της "καρό" δημιουργίας, πανέμορφες οι έξυπνες σου εμπνεύσεις και τόσο ταιριαστές για Χριστούγεννα!

    Καλό μήνα με πολλά πολλά ΑΦιλάκια καρδιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό και ευλογημένο μήνα Χαρά.
    Ναι η δημιουργία με σημείο αναφοράς την αλληλεγγύη και την προσωπική έκφραση είναι βήματα μπροστά στη ζωή. Στέλνω τις ευχές μου. Η διάθεσή μου είναι σε πτωτική τροχιά αλλά κάτι θα κάνουμε.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όλα ομορφα αλλα εγω ζηλεψα τον ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ!!!που το σκεφτηκες το πινελο ως μουσια μπραβοοοοοοοο χοχοχοχοχοχο καλο μηνα τον υπεροχο αυτο μηνα τον δημιουργικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα και το καλοποδι Χαρα μου?αληθεια υπαρχει κατι που να μη πιασεις στα χρυσα σου χερια και να μη γινει αντικειμενο θαυμασμου?Καλο μηνα και να εχουμε καλες γιορτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι όλα φανταστικά,αλλά ο Άι Βασίλης με το πινέλο όλα τα λεφτά!!!
    Καλό κι ευλογημένο μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό μήνα Χαρά μου! Η δημιουργία είναι συμπαραστάτης μας στα δύσκολα. Μπορει να μην αλλάζει τον κόσμο γυρω μας, αλλά αλλάζει τον μέσα μας κόσμο κι αυτο δεν είναι λίγο, σωστά;
    Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό μήνα και καλή εβδομάδα !!! Τραλαρί τριαλαρό με τα 3 τα καρώ !!! Ευφάνταστες και άψογες όλες οι γιορτινές κατασκευές σου, η καρώ επιλογή τις απογείωσε !!! Τον γλυκούλη Αη βασίλη τον ξεχώρισα !!! Αντε καλές γιορτές με υγεία !!! Φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή μου Χαρά, είναι όλα όνειρο! Το δε καλαπόδι το ερωτεύτηκα! Εύχομαι μέσα από τις δημιουργίες σου να αντλείς πάντα χαρά και δύναμη και να κυλίσει ο νέος ο χρόνος μόνο με υγεία και φαντασία για δημιουργίες...
    Σου στέλνω την αγάπη μου και όλες τις ευχές μου, το 2020 να φέρει όλα τα καλά για σένα και την οικογένειά σου!
    Σε φιλώ, :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαρά μου, είναι υπέροχα! Μπραβο σου!
    Καλες γιορτες σου ευχομαι!
    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Oh my goodness, so beautiful! I'm in love with the plaid shoe and the Santa is so ADORABLE! Thank you for sharing these with us at the Talk Of The Town party. 😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ όμορφες οι καρό δημιουργίες σου καλές γιορτές να έχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι θα πιασουν τα χερακια σου και δεν θα το φτιαξουν υπεροχο Χαρα μου αφού οτι κανεις εχει μεσα του αγαπη για την δημιουργια και για μαι ακομα φορα απογειωνεις με λιγα και απλα υλικα τις δημιουργιες σου.. εκεινο το γυαλινο τακουνακι στο καλαποδι ολα τα λεφτα φιλεναδα ..
    Τωρα που εφτασε ο μηνας στα μισα του Χαρα μου να ευχηθω τουλαχιστον καλο υπολοιπο Δεκεμβρη να πορασεις υπεροχα ετουτες τις γιορτινες σου μερες με τους αγαπημενους σου αγαπημενη μου .. φιλακιαα!!🧡 🎄✨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλοι μου αγαπημένοι,κάτι το τρέξιμο των ημερών,κάτι οι προετοιμασίες που είχα δεν μου άφησαν χρονο να σας καλοδεχτώ όπως θα ηθελα και θα έπρεπε.Ομως διάβασα με πολύ τρυφερότητα και συγκίνηση τα σχόλιά σας ,γεμίσατε την ψυχή μου ζεστασιά και αγάπη και σας ευχαριστώ.
    Ευχομαι κάθε καλό στις οικογένειές σας και να χαρίζετε πάντα αυτό το πολύτιμο φως γύρω σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...