...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Γιορτάζω και το φωνάζω!

Μια αναπνοή πια από τα Χριστούγεννα και λίγες ώρες από το να πατήσω ένα ακόμα σκαλί από το σύνολο που μου έγραψε ο Θεός να ζήσω.
Και νάθελα να το κρύψω πάντα κάποιος με μαρτυράει και αρχίζουν πρώιμα οι ευχές.
Νάμαι λοιπόν έτοιμη να τις δεχτώ, απενοχοποιημένη και ευγνωμονούσα !
Το εξώφυλλο του κουτιού 3d με χαρτιά scrapbooking και διάφορα διακοσμητικά
Όσο το βιβλίο ήταν κλειστό και οι σελίδες άγραφες, ουδείς μπορούσε να προβλέψει τη συνέχεια!

Προ πολλού σε καθοδική πορεία, είναι πάντα μια μέρα που με αναγκάζει να κοιτάζω πίσω τα σβηστά κεριά και ν απορώ, πώς διανύθηκαν τόσα χρόνια,το ξεκίνημα (όσο θυμάμαι)τη συνέχεια ,τα όνειρα,τις ανατροπές,τις πραγματοποιήσεις...
Κάποτε,στα χρόνια της φοιτητικής ζωής,που πολλοί θέλαμε να μάθουμε με κάποιο τρόπο το μέλλον γιατί βιαζόμασταν να μάθουμε τα μελλούμενα και να είμαστε έτοιμοι (;) βρέθηκε κάποια και διαβάζοντας το χέρι μου είπε οτι κάπου στα  μισά θα μου δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία.
Τότε κάπου κλονίστηκα αλλά και πάλι στα 18 του χρόνια ποιός πιστεύει οτι στα μισά θα κοπεί η πορεία του! κάπου το αγνόησα ηθελημένα να μην μ' επηρεάζει.
Και όμως ήρθε και επαληθεύτηκε!
Το μεταφυσικό πάντα με φόβιζε, όμως ήρθε κι επιβεβαιώθηκε εκείνη η μάντισα σε μια στιγμή που όλα φάνταζαν οτι είχαν ευθυγραμμιστεί.
Κάπως έτσι, η ζωή σου υπενθυμίζει, οτι εσύ είσαι ένα απλό πιόνι,που αρκεί ένα δυνατό φύσημα  να σε ρίξει από τη σκακιέρα της . Από εκεί και πέρα μπορεί να σου δοθεί η δυνατότητα να το παλέψεις ή να σ' αποκάμει
Κι εμένα μου δόθηκε, κι εκεί που είχα σχεδόν παραδοθεί, μια φλογίτσα μέσα μου έγινε ελπίδα και ασθενικά στην αρχή με πιο πείσμα μετά, έγινε όπλο και πολέμησα και νίκησα.
Μ αυτή την ημερομηνία θάμουν πολύ ικανοποιημένη να τη γιορτάζω γιατί τότε θάμουν ακόμα νήπιο, αλλά τώρα νοιώθω ευγνωμοσύνη γι αυτή την ευκαιρία και όσα αυτή έφερε μαζί της.
Σαν να ξανάγινα έφηβη και να ξανάκανα όνειρα από την αρχή. Πιο ώριμα,πιο συνειδητοποιημένα με το απόσταγμα πλέον της πείρας και χωρίς την αθωότητα του παιδιού.
Από εκεί και μετά μου δόθηκαν ευκαιρίες που δε πίστευα ποτέ οτι θα είχα στη ζωή μου.
Τα όνειρα της εφηβείας ξαφνικά πήραν σάρκα και οστά κι ο,τι δεν έκανα τότε τα έκανα μαζεμένα μετά.
Βέβαια θάθελα να τα είχα ζήσει μαζί με τον πατέρα μου που ήταν ο άνθρωπος που θέλοντας να με προστατεύσει από την βιοποριστική ανασφάλεια με απέτρεψε από τα αρχικά μου όνειρα.
Πού να έβλεπε λοιπόν οτι έτσι από το πουθενά άρχισαν να πραγματοποιούνται, εκεί που όλα θα μπορούσαν νάχαν τελειώσει ή που πολλοί παροπλίζουν τη ζωή τους και θεωρούν οτι ο προσωπικός κυκλος ζωής τους ολοκληρώθηκε και αφιερώνονται αποκλειστικά στην ανάστηση των εγγονιών τους
Παραβλέποντας λοιπόν το αριθμητικό, ως απλά ενα νούμερο και επειδή μέσα μου νοιώθω οτι διανύω μία ακόμα εφηβεία ξαναπαίρνω τη ζωή από την αρχή.
Ξετυλίγω το νήμα κάνω κόμπους σ ε κάθε στάση και φυσικά απολαμβάνω με παιδιάστικη διάθεση τα Χριστούγεννα
Στολίζω το δέντρο που μου στόλιζε ο μπαμπάς ξημερώνοντας τα γενέθλιά μου,οχι κυπαρίσσι φυσικό πια,αλλά ψεύτικο όπως ψεύτικα είναι πολλά πράγματα γύρω μας,μπορεί τα στολίδια του να μην είναι κυπαρισσόμηλα τυλιγμένα με χρυσόχαρτα,γυάλινες μπάλες και λουλουδένια πλαστικά φωτάκια,αλλά άλλα πιο βιομηχανοποιημένα, το χιόνι δεν είναι ανοιγμένο με προσοχή μπαμπάκι να φαίνεται σαν πάχνη,αλλά τούλι και σκόνη χιονιού,αλλά προσπαθώ να αντικαθιστώ τις μνήμες και να δημιουργώ νέες για τη συνέχεια που δεν έχουμε δικαίωμα να σταματήσουμε,επειδή είναι η προσωπική και οικογενειακή μας ταυτότητα
Το τζάκι καίει τα ξύλα τρίζουν παραδομένα στις πύρινες γλώσσες  και η θαλπωρή του ζεσταίνει το σπίτι τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Τα τζάμια αχνίζουν και ποτάμια υγρασίας κυλάνε κάθετα  διαθλώντας την εξωτερική εικόνα και σβήνοντας σκέψεις πικρές.
Η κουζίνα είναι οι μέρες αυτές που παίρνει φωτιά και μυρωδιές διαχέονται στην ατμόσφαιρα.Η κανέλα και το γαρύφαλλο είναι το αρωματικό χώρου των ημερών.Μ αρέσει να σκέφτομαι οτι αυτό είναι το προσωπικό μου άρωμα,ζεστό,θελκτικό που σκαλίζει εκτός απο όσφρηση και γεύση,την καρδιά και ξεγυνώνει αναμνήσεις.
Δεν μ απασχολεί πια αν θα μου πέσει το ηύρεμα της χριστουγεννιάτικης κουλούρας,το δικό μου το ηύρεμα ευτύχησα να το κερδίσω για δεύτερη φορά και δνε ηταν αυτό το δέυτερο που βάζουμε για να ξεγελάμε τα παιδιά!
Σκοπεύω δε να το αξιοποιώ κάθε μέρα με όλη τη φλόγα της καρδιάς μου με ελπίδα και ευγνωμοσύνη.
Αυτά είναι τα πραγματικά μου γενέθλια!!!
Σας καλώ λοιπόν να σας κεράσω,στο "ζεστό" μου σπιτικό, ν ανταλλάξουμε ευχές ,να σας πω πόσο χαρούμενη με κάνετε με το πέρασμά σας κάθε φορά και πάνω απ όλα την αγάπη σας,που είναι αμοιβαία!
Το εσωτερικό, ολα φτιαγμένα στο χέρι!

ΚΑΛΑ,ΦΩΤΕΙΝΑ και ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

22 σχόλια :

  1. Να ζήσεις Χαρά μας
    Και χρόνια πολλά
    Μεγάλη να γίνεις
    Με άσπρα μαλιά.........αντε με ξανθα..
    Παντού να σκορπίζεις
    της δημιουργίας το φως
    και όλοι να λέμε
    να μία σοφός...
    Τι κι αν τα χρόνια θα περνούν
    Εσύ θα παραμείνεις
    Μες την καρδιά σου Ένα παιδί,
    Που μόνο αγάπη δίνεις...
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΡΑ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΚΑΤΌ!!!!!!!🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ να περάσεις αγαπημενη μου με οσους αγαπας κοντα σου την αγαπη μας παντα και την αγκαλια μας..!!🎄✨

      Διαγραφή
  2. διανύω μία ακόμα εφηβεία ξαναπαίρνω τη ζωή από την αρχή. ...

    HAPPY BIRTHDAY !!! special Lady!

    Merry Christmas and a Happy New Year.

    From NEW YORK
    with love

    "Astoriani" and Family

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χρονια πολλα γλυκια μου με υγεια!!και καθε μερα να ειναι ξεχωριστη,φωτεινη...ευλογημενη....καλα Χριστουγεννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευλογημένη είσαι γι αυτή τη δεύτερη ευκαιρία. Χρόνια πολλά και καλά με υγεία Χαρά μου. Με διάθεση για δημιουγία. Με όνειρα που θα βγουν αληθινά. Με χαμόγελα πολλά
    Καλά Χριστούγεννα να περάσεις
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχος άνθρωπος είσαι, αυτό είναι όλο!
    Αυτόφωτη!!!

    χρόνια πολλά Χαρά μας
    και χαρούμενα χριστούγεννα
    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πώς θα μπορούσε να παραδοθεί η Χαρά στη λύπη. Ποτέ των ποτών :)
    Έχεις τη ζωή μέσα σου Χαρά μου, όπως η χαρά είναι ζωή.
    Χρόνια Πολλά σου εύχομαι με όλα τα καλά του Κόσμου και να παραμένεις πάντα όπως είσαι σήμερα:πηγή αισιοδοξίας αγάπης και ελπίδας.
    Να είσαι πάντα καλά.
    Καλά Χριστούγεννα!!

    Υ.Γ. Το υπέροχο κείμενό σου είναι μια ξεχωριστή απόλαυση για μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο βορρά, στο νότο, κάπου στο κέντρο, τι σημασία έχει. Ίδια τα καταφύγια της ψυχής μας. Ίδιες οι μνήμες, ίδια η νοσταλγία για την οικογένεια ιδιαίτερα σε άξενους καιρούς που ζούμε σήμερα και στα απαλλοτριωμένα συναισθήματα.
    Ίσως στο βάθος προσδοκούμε να νιώσουμε την ίδια ομορφιά που φαινομενικά απέσυρε ο χρόνος, ίσως να ήταν μια στιγμή της νιότης μας, όμως μπορεί και να νιώθουμε πως ήταν μόλις χθες.
    Τι όμορφα περιέγραψες το χθες. Με τι αυθόρμητο και συναισθηματικό τρόπο ξεδιπλώνεις την αγάπη και συγχρόνως την απουσία που υπάρχουν δίπλα-δίπλα στη θύμηση.
    «στολίζω το δέντρο που μου στόλιζε ο μπαμπάς»
    «η κουζίνα μυρίζει κανέλα και γαρύφαλλο»
    Όμορφες αναμνήσεις απ’ το βάθος της καρδιάς και του χρόνου! Αυτές οι αναμνήσεις θωράκισαν την ψυχή μας, γέμισαν τη μοναχικότητά μας, κρατούν αναμμένο το καντήλι στη μνήμη τους.
    Τέτοιες στιγμές Χαρά μου να φωτίζουν πάντα τη μνήμη σου, να ερωτοτροπούν πάντα με το όνειρο, να κεντρίζουν την φαντασία σου και να σε οδηγούν στο ξέφωτο της νοσταλγίας και σε μονοπάτια ψυχικής γαλήνης.
    Χρόνια καλά κι ευλογημένα!
    Καλά Χριστούγεννα κοντά στους αγαπημένους σου!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια σου πολλά Χαρά μου γεμάτα υγεία και χαρές. Με όλη αυτή τη δημιουργικότητα που σε διακατέχει πάντα θα είσαι μια έφηβη γεμάτη ζωντάνια.
    Καλά Χριστούγεννα και φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να εισαι παντα καλα και να κανεις οτι σου δινει ευχαριστηση.να υπερτερουν ολες οι ομορφες αναμνησεις.Καλες γιορτες σου ευχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε γνωρίζω Χαρά μου και μάλιστα καταλαβαίνω πολύ καλά τη δεύτερη ευκαιρία σου !! Θυμάμαι τις δυσκολίες σου με ότι συνεπάγεται αυτό ! Σήμερα διαβάζω συγκινημένη για την αξιοποίηση της δεύτερης ευκαιρίας σου , για την κατάκτηση του ονείρου που με υπομονή, πείσμα και φλόγα εκπληρώνεις . Τόσα χρόνια γνωριμίας και συνεχίζω να σε εκτιμώ για όλα όσα εκπέμπεις και αντανακλάς και σε μένα !!Οι νοσταλγικές ματιές στο παρελθόν είναι η επιβεβαίωση ΄΄όταν θέλεις κάτι πολύ το σύμπαν συνομοτεί''
    Καλά Χριστούγεννα με τη μυρωδιά του κανελλογαρύφαλου και η έφηβη καρδιά σου να χτυπά στους ρυθμούς των γιορτών !! Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν πρόλαβα να περάσω νωρίτερα, για τους λόγους που σου έγραψα στο FB.
    Πολύχρονη, Χαρούλα, με υγεία πάνω απ' όλα και αυτή η δεύτερη εφηβεία να σου δίνει μόνο χαρές και επιτυχίες!
    Καλά Χριστούγεννα, με αγάπη κι ευτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. η δουλεια σου ειναι μοναδικη κ ιδιαιτερη
    γεματη αγαπη κ χαραααααααααααα
    χρονια πολλααα καλες γιορτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαρά μου χρόνια πολλά και χαρούμενα με υγεία και αγάπη! Εύχομαι να πραγματοποιήσεις όλα τα όνειρα και τις επιθυμίες σου και να συνεχίσεις να δημιουργείς με την αστείρευτη έμπνευσή σου. Φιλάκια πολλά και να περνάς όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια πολλά και καλά!!!!! Πάντα να γράφεις ιστορία και να χαίρεσαι την κάθε σου στιγμή, να ζεις τ' όνειρο που ονειρεύτεηκες μικρή και να μεταλαμπαδεύεις σε όλους τη Χαρά που κρύβεις μέσα σου! Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. όνειρο ότι φτιάχνεις!!
    καλή χρονιά με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρόνια πολλά Χαρά μου με υγεία και ευτυχία!!!
    Νομίζω πως είναι η πιο όμορφη αναρτηση σου, με συγκίνησες!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Como siempre unos trabajos preciosos.
    Te deseo un Feliz 2020 lleno de paz y salud.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρόνια σου πολλά με υγεία και πολλές στιγμες δημιουργίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρόνια πολλά Χαρά μου.
    Να είσαι γερή κι αισιόδοξη.
    Η δημιουργία είναι το καλύτερο φάρμακο.
    Το κοντέρ μηδενισε κι αρχίζεις πάλι καινούργια σαν μωρό.
    Εύχομαι να απολαύσεις πολλές χαρές από δω και μπρος .
    Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για δες, ευχήθηκα στο φέτος και δεν είχα περάσει στο χθες!
    Με συγκίνησες για άλλη μια φορά και ένα μόνο έχω να πω:ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ
    ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ!
    Πόσο τυχεροί άνθρωποι είμαστε όσες και όσοι σε έχουμε γνωρίσει!
    Αν δεν είχαμε γνωρίσει την Χαρά που ό,τι είναι να κάνει το κάνει με αγάπη!
    Να είσαι πάντα καλά και άλλα πολλά πολλά χρόνια να ομορφαίνεις τον κόσμο μας!
    Με συγκίνησες, φέτος...για πέρυσι!
    Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...