...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

'Αλλων το όνειρο αλλά ιδού το θάμα!!!!

 Δεν είμαι  η Αγία Αθανασία του Αιγάλεω αλλά το θαύμα έγινε, εκεί που δε τοχα ούτε στο υποσυνείδητο!

Καλέ μη πνιγείτε, άστε να πάει κάτω ο κουραμπιές (γιατί ξέρω οτι υπάρχει ακόμα απόθεμα. Μη κοιτάτε που μόλις ξεστολίσαμε (εγω ακόμα)  άρχισαν να μας βομβαρδίζουν με τον Αγιο Βαλεντίνο!) και γελάτε μετά. 

Αφού είχαν ολοκληρωθεί  τα βασικά δωμάτια, σκέφτηκα, πώς θα μπαίνουμε, τι είμαστε διαρρήκτες να μπουκάρουμε από τα παράθυρα;;; Κρίθηκε λοιπόν απαραίτητη, όπως σε κάθε οικοδόμημα μία είσοδος. 

Αλλά τί έτσι απλά, μία είσοδος;;;



Ε οχι! δεν κάνουμε τσιγκουνιές. Έγινε που έγινε, ας γίνει σωστά. Αρχικά υπήρχε σκέψη για ένα γραφειάκι στο διπλανό χώρο,γι αυτό το ταπετσάρισμα έγινε μ' αυτό το σκοπό. Νάναι ουδέτερο για να αναδειχθούν τα μικροαντικείμενα, αλλά υπολόγιζα χωρίς τον... ξενοδόχο. Οχι ακριβώς ξενοδόχο, αλλά τη δωρήτρια. 

Μπορούσα λοιπόν να της χαλάσω χατήρι;Έτσι το γραφειάκι έγινε παιδικό δωμάτιο-μαιζονέτα!

Σκουπίστε λοιπόν τα ποδια γιατί έξω βρέχει ραγδαία καιιι....Καλώς ορίσατε! 

Ανοίγοντας τη βαριά δρύινη πόρτα (λέμε τώρα. Υπόλοιπο κουτιού με υδρομετρητές στην πραγματικότητα ) αντικρύζεις ένα έπιπλο που θυμίζει γαλλική εξοχή. Ένα porte manteau!Πώς θα θύμιζε γαλλικό αν το λέγαμε απλώς "κρεμάστρα"; Και για του λόγου το αληθές κι ένα ομοίωμα του Πύργου του Αιφελ μαζί με την Επτανησιακού στυλ λάμπα, είναι τα μόνα διακοσμητικά πάνω του. Με καθρέφτη για το τελευταίο φτιαξιματάκι πριν την έξοδο, με την πατίνα του χρόνου ξεκάθαρη πάνω της. Τα καπελάκια ετοιμοπόλεμα για τα πρώτα χαμόγελα του Ανοιξιάτικου ήλιου, οταν αποκτήσουμε την πολυπόθητη ελευθερία μας, να τρέξουμε σαν την Χάϊντι στις Ελβετικές Αλπεις!



Δίπλα μια "δερμάτινη" κροκό (από κουτί σοκολατακίων, που φαγώθηκαν και μας έμεινε το κουτί. Τι χαμένο να πήγαινε;;;) ομπρελοθήκη που έχει ήδη δυο ομπρελίτσες για κάποια ξαφνική βροχή. 

Τα λευκά παπουτσάκια είναι τ αγαπημένα μου, απο τα χάπια της πίεσης.  Δεν είναι γλύκα;;;; Στον τοίχο η κρεμάστρα με την τσαντούλα από μεταλλική πιάστρα χαρτιών.



Το φωτιστικό δε, ήταν κάτι που είχα και στο σπίτι μου,  μέχρι που κάποια στιγμή, από ένα τυχαίο γεγονός μου έσπασε και πολύ στεναχωρέθηκα. 
Έτσι ήταν μια ευκαιρία να το τοποθετήσω εδώ, εις μνήμην! Αρκούσε μία διάφανη "θηκούλα", δυο αλυσιδίτσες για να κρεμαστεί, μία χάντρα για φως και από κάτω γράνα και κεφαλάκι κοσμήματος. 
Kαι voila!

Και το ισόγειο ολοκληρώνεται με το παιδικό δωμάτιο, που  έγινε για να να φιλοξενήσει ένα κοριτσάκι, λόγω χώρου, κι οχι λόγω απλής συμπαθείας στο φύλο. 

Ευτυχώς δεν είχε ταπετσαριστεί το διαχωριστικό, οπότε ντύθηκε  με νεράιδες και πύργους.




Ο κάτω χώρος είναι παιδότοπος. Έτσι,  για να μένει το δωμάτιο σεστάδο και το παιδί να εκτονώνεται χωρίς πρόβλημα. Παιχνίδια παντού και το κουτί αποθήκευσης (το τελευταίο κομμάτι του αποσμητικού -θεός σχωρέστο- με καπάκι από κουμπί) ξέχειλο. Μια σκαλίτσα από την ξύλινη βεντάλια (Βαρβαρα σου είμαι πραγματικά υπόχρεη) και σφήνες από τελάρα ζωγραφικής, ανεβαίνει στο υπνοδωμάτιο!!!


Για προστασία, έχει ένα σολέρι (προστατευτικό) από πορσελάνινο χερουλάκι φλυτζανιού, απ αυτά που έσπασε ο σεισμός πρόσφατα. Λόγω περιορισμένου χώρου, πήρε μόνο ένα κρεββατάκι, ένα επιτοίχιο ντουλάπι από σπιρτόκουτα, κι ένα μικρό καλόγερο (αλλά το παιδάκι είναι τακτικό και δεν υπάρχει ρούχο κρεμασμένο εκτός ντουλάπας!)  


Κάτω από τη ντουλαπίτσα είναι αφημένη η σχολική τροχήλατη τσάντα (κάποιο παιχνιδάκι που δανείστηκε ροδάκια άλλου παιχνιδιού και κράτημα από το κλιπς της πιάστρας των χαρτιών, που έγινε τσάντα) που είναι μεν ασήκωτη για κάθε παιδί στις μέρες μας, αλλά από γνώσεις... έπεα πτερόεντα! 

Τλπ αυτό είναι αλλουνού παπά βαγγέλιο, τα παιδιά, ή μάλλον οι γονείς, τις μεταφέρουν αγόγγυστα.



Το πιο κουλό όλης της κατασκευής είναι το κρεββατάκι, το οποίο είμαι σίγουρη οτι και κουίζ νάβαζα ουδείς θα το εύρισκε! 
Είναι πραγματικά ασύλληπτο και για να μη το παίζω και έξυπνη, προέκυψε όλως τυχαίως. 
Η σύνθεσή του λοιπόν είναι δυο τακάκια τακουνιού (χοντρού εννοείται. ΟΧΙ δεν το κράτησα εγώ αλλά η Βαρβαρα κι αυτό! Είναι απ αυτά που η πρώτη σκέψη είναι να τα πετάξεις, ήταν όμως του κουτιού) και μία γωνία από καφασάκι φρούτων. 

Ειλικρινά, είχα δοκιμάσει διάφορα μεγέθη χαρτονιού κι άλλων υλικών, μέχρι που έπιασα στα χέρια μου την ξύλινη γωνία (διέλυσα το καφασάκι γιατί χρησιμοποίησα και τα πλαϊνά στο δάπεδο του ορόφου) και ήταν τόσο τέλειο σαν νάχε φτιαχτεί ακριβώς γι αυτό! 

Τα ποδαράκια είναι  σπιρτόξυλα. Και το παπλωματάκι που λέγαμε οτι ακυρώθηκε η χρήση του στην κανονική κρεββατοκάμαρα, να που δε πήγε χαμένο! Το φωτιστικό είναι από το καπάκι των σταγόνων.

Ο τοίχος έχει στολιστεί με ξύλινα λουλουδάκια.

Νομίζω οτι δεν άφησα κανέναν παραπονεμένο στα μέτρα που διέθετα, με τα υλικά που μου χαρίστηκαν και χιλιοευχαριστώ, ακόμα μια φορά και πιστεύω κι οι δωρήτριες νάναι ικανοποιημένες, οτι δε τα μάζευαν άδικα και δε τα έτρεχαν στα ταχυδρομεία και στα κουριερ  χωρίς λόγο

Kι εκεί που είπα: Ουυυυφ τέλειωσα! να που πάλι βρέθηκα επιμηθέας! Γιατί αποκτώντας πια σκεπή το οικοδόμημα, απέκτησε κι ένα χώρο ακόμα.

 Ε, το ζητούσε ο φέρων οργανισμός, δε νομίζετε;;μα τι άλλο από ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ!!!! ΚΑΙ ΝΑΙ! ΕΓΕΝΕΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ.


Μια καλλιτεχνική σοφίτα, αρχής γενομένης από την ταπετσαρία της , που είναι ένα σκίτσο γνωστής περιοχής της Ζακύνθου κι εγώ την πήρα ως σουπλά από ομώνυμο κατάστημα εστίασης...γιατί ναι...ενίοτε μαζεύω και τα σουπλά των καταστημάτων που μου κάνουν το κλικ.

Έτσι λοιπόν, το σκίτσο αυτό έγινε ο ιδανικός καμβάς για την ανάπτυξη του εργαστηρίου ζωγραφικής και γλυπτικής παρακαλώ!

Ενα παράθυρο που βλέπει στη θάλασσα κι ένας φεγγίτης για το φως, είναι τα δύο στοιχεία που κάνουν το δωμάτιο ευάερο και ευήλιο!


Από εκεί και πέρα φτιάχτηκε ένα καβαλέτο, ένα τραπεζάκι κι ένα παγκάκι (γιατί ένα αγαπημένο μου εργαστήρι κάποτε είχε μία ντιβανοκασέλα που με φιλοξένησε και μου γλύκανε άσχημες μέρες, κι ήθελα να την τιμήσω) . 

Η κάθετη συρταριέρα είναι κουτί φαρμάκου, αλλά εκεί που την κρατούσα, έπεσε το μάτι μου πάνω σ' ένα ξυλόγλυπτο, που βασικά ήταν πόρτα και ταίριασε στο χιλιοστό. Να μην το χρησιμοποιούσα;;; 

Από εκεί και πέρα σκίτσα, έτοιμα έργα, έργα σε εξέλιξη, παντού στο χώρο, όπως και προτομές (ο,τι σπάει δεν το πετάμε γιατί να που χρειάζεται , να με ακούτε εμένα...η θεία Χαρά ξέρει -κατά το πάλαι ποτέ η θεία Ολγα ξέρει, μόνο που εκείνη διαφήμιζε απορρυπαντικό!).



  Το μεγάλο ζόρι ήταν να φτιαχτούν τα πινέλα, τα μολύβια, η παλέτα, η κασετίνα με τα χρώματα, το κουτάκι με τα σωληνάρια και τα βαζάκια με τις μπογιές λόγω μεγέθους, αλλά όπως βλέπετε άπαντα στη θέση τους!







Το ταβάνι, ντύθηκε με τσοπστικς στο φυσικό τους χρώμα, εν είδει ξυλείας οροφής και τα κεραμίδια είναι κομματάκια χαρτονιού βαμμένα.

Ήτανε δίκαιο κι έγινε πράξη! 1 μέτρου ύψος και 70 εκ. πλάτος στο μεγαλύτερό του άνοιγμα. 

Αν το είχα προγραμματίσει όλ' αυτό, θα είχε άλλη αντιμετώπιση αλλά  τώρα πλέον εξελίχθηκε και κατέληξε έτσι, με πολύ κόπο και ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό και αγάπη 💘







47 σχόλια :

  1. Ενταξει, το εργαστήριο είναι το κερασακι στην τούρτα!
    Υπέροχο όλο το οικοδόμημα, ως την τελευταία λεπτομέρεια. Φαίνεται με πόση αγάπη και μερακι είναι φτιαγμένο!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπορούσαν όλα νάναι απείρως καλλίτερα αν προσφερόταν το μέγεθος του κουτιού,αλλά τότε μάλλον θα μιλούσαμε οχι για μακέτα αλλά για πλήρες σπίτι σε μικρογραφία.Γλύτωσα λοιπόν απο θαύμα!!!χαχαχχααα Νικούλι μου σ ευχαριστώ για άλλη μια φορά γιατί υπήρξες η αρχή του κακού,συγγνώμη της έμπνευσης ήθελα να πω,χαχχαχαα <3
      Σε γλυκοφιλώ

      Διαγραφή
  2. Φανταστικά και τα τελευταία κομμάτια του υπέροχου κουκλόσπιτου, με τόσες υπέροχες λεπτομέρειες! Τόσο η είσοδος με το τέλειο porte-manteau, όσο και το δίπατο παιδικό δωμάτιο είναι πανέμορφα, όπως βέβαια και το καταπληκτικό εργαστήριο!
    Καλά, τα μικροσκοπικά πινέλα και οι μπογιές είναι το κάτι άλλο!!!
    Μπράβο σου, Χαρούλα μου! Συγχαρητήρια για το υπέροχο κουκλόσπιτο και για όλες τις λεπτομέρειες και επεξηγήσεις που μας έδωσες. φαντάζομαι την χαρά σου που το καμαρώνεις έτσι ολοκληρωμένο και εύχομαι κάποια στιγμή να το χαρούν και να το παίξουν κάποια παιδικά χεράκια.
    Φιλάκια πόλλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πάνω που τ ολοκλήρωσα είπε ο εγκέλαδος ναναι ο πρώτος που θα παίξει μαζί του! Απο τρίχα το γλύτωσα Μαριάννα μου γιατί έχει κι ένα ύψος χωρίς ασφαλή βάση και θάταν πολύ εύκολο να το τουμπάρει και τσάμπα τόσος κόπος. Πάντως ναι,εχεις δίκιο κι εγω το κοιτάζω και δε το πιστεύω οτι όλο αυτό έγινε απο μένα και πολύ φοβάμαι μήπως έχει και συνέχεια. Ποτέ δεν πίστευα οταν έφτιαχνα το Παντοπωλείο οτι θα ερχόταν στιγμή να φτιάξω κι ένα ολόκληρο σπιτι. Αλλά...ποτέ μη λες ποτέ!
      Φιλάκια πολλά αγαπημενη μου φίλη

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Χαρά μου με τις όμορφες δημιουργίες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα λαμπερή Αχτίδα του διαδικτύου και αγαπημενη φίλη!

      Διαγραφή
  4. Ότι και να πούμε είναι λίγο. Μπράβο σου, για την υπομονή σου.Φανταστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ αγαπημένη μου χελωνίτσα,χαίρομαι αν δεν σας απογοητευσα.

      Διαγραφή
  5. Κάνω κράτηση στη σοφίτα εργαστήριο, μόλις μας ελευθερώσουν, θα αριβάρω σούμπιτο.
    Τί άλλο να πω γιαυτό το αποτέλεσμα;
    Η φαντασία σου τα φταίει όλα.
    Ήμουν που ήμουν, τώρα απόγινα.
    Παπουτσάκια από τα χάπια;
    Κρεβάτι από τακάκια τακουνιού (α ρε Βαρβάρα Βρούτε) ;
    Πόσα να μαζέψουμε πλέον;
    Εύχομαι γρήγορα να έρθει ένα εγγονάκι για να το παίξει.
    Να είσαι καλά και καλή συνέχεια. Τί; δεν θα κάνεις άλλο;
    Και τί θα τα κάνεις όλα όσα σου έστειλε η Βαρβάρα;
    Φιλάκιαααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχαχα θα πέσουν κορμιά για τη σοφίτα!χαχαχχα αλλά κι εγω να πω τη μαύρη αλήθεια αυτή θα προτιμούσα.Ασε που έχω κι απωθημένο με τις σοφίτες! Κάποτε ήλπιζα να φτιάχναμε πανωσήκωμα στο σπίτι μα ςκαι ν αποκτούσα να βλέπω τον κόσμο απο ψηλά...κι έχει μία θέα...μέχρι το Λαγανά! Τωρα τα 3 σκαλιά απο το σαλόνι στο καθοστικό και απο την τραπεζαρία στο εργαστήρι μου φαίνονται Κύρου ανάβασις...πάει το όνειρο της σοφίτας :(
      χαχαχαχχαα στην ερώτησή σου δε θάθελα ν απαντήσω και να βγω απο λόγο, οπότε ας το αφήσουμε να αιωρείται...ποτέ δε ξέρεις,μια που τα μπάζα εξακολουθούν να καταφθάνουν
      Φιλάκια πολλά και χαίρομαι που επικροτείς την προσπάθεια <3

      Διαγραφή
  6. Εεε....ναι...χμμ....γκουχ...γκουχ...εε όχι δε λέω τίποτα! (τι να πω άλλωστε)
    Μου 'φυγε η τσίμπλα απ' το μάτι της χριστιανής. Και..πινέλα Χαρά μου, και..παλέτα με χρώματα, και...καβαλέτο! Εεε...μα τον 'Αγιο δεν έχεις όρια.
    Πες μου μόνο τι κωδικό να βάλω, να φέρω τις κούκλες μου να παίξουμε. Σε κείνο το εργαστήρι ευχαρίστως θα βολευόμουνα.
    Όχι δε λέω άλλο...και πολλά είπα και όχι το βασικό. Απαιτητικός ο προμηθευτής...αλλά χαλάλι, έγινε πολύ όμορφο. Γεια στα χέρια σου Χαρά μου και χαρά στην υπομονή σου!
    (έχεις κάτι άαλλο να φιάξεις;...όχι για να ξέρω να κλείσω ραντεβού στον οφθαλμίατρο)
    Με πολλή αγάπη Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ αρχάς μη βήχεις και τρομάξουν οι φιλενάδες μας. Οι μέρες είναι πονηρές, χαχαχχαχα
      Οντως διαπίστωσα οτι δεν έχω όρια,ευτυχώς που μου τα επέβαλαν τα περιορισμένα τετραγωνικά!!!!χαχχαχα Νάξερες πόσα άλλα ήθελα να φτιάξω σε κάθε δωμάτιο!!!
      Η αλήθεια είναι οτι σεβάστηκα την επιθυμνία του προμηθευτή για δύο λόγους πρώτον για τα υλικά και δεύτερον σπίτι χωρίς παιδί,είναι κενό απο χαρά.Τι να κάνεις τα γραφεία και τα κομπιούτερ οταν δεν υπάρχει στο χώρο η ακαταστασία ενός παιδικού δωματίου!
      Αννίκα μου αγαπημένη αξιζε όλη αυτή η υπομονή που όλες εκθειάζετε για όλα αυτά τα μοναδικά και συγκινητικά σχόλια που με τιμάτε! Το αν θα υπάρξει συνέχεια,ειλικρινά δεν μπορώ να προδιαγράψω.Οπως αυτό προέκυψε απο το πουθενά (όπως έγινε και το Παντοπωλείο) καθόλου απίθανο καποιο υλικό να δώσει ένα νέο έναυσμα. Αλλωστε η καραντίνα παρατεινεται ;)
      Φιλάκια πολλά ανοιχτομάτα μου,σ αγαπώ πολύ

      Διαγραφή
  7. Εκεί πάνω στη σοφίτα τα σκαρώνεις όλα αυτά λοιπόν! Είσαι φανταστική Χαρά μου.
    Καλή συνέχεια.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,ναι,ναιιι!!!!χαχχαχαχα μόνο που το δικό μου ειναι ισόγειο,έστω και υπερυψωμένο.Φαντάσου νάταν σοφίτα τι εμπνεύσεις θα μ έφταναν!!!χαχαχχαα
      Φιλιά πολλά Ελένη μου.Αλήθεια ο Κώστας σου εξακολουθεί νάρχεται στη Ζάκυνθο;

      Διαγραφή
  8. Η θεία Χαρά ξέρει...και φτιάχνει αριστουργήματα ναι; Εγώ χάζεψα συν τοις άλλοις και έκανα ώρα να γράψω σχόλιο. Τι να σου πω βρε Χαρά μου. Και μόνο που φτιάχνεις τόσο μικρά αντικείμενα με τέτοιες λεπτομέρειες αρκεί. Πόσο δε μάλλον που είναι καλαίσθητα και αχ αυτή σου η φαντασία πώς βλέπεις ένα πραγματάκι τόσο δα και αμέσως φαντάζεσαι τι θα φτιαχτεί.
    Εντυπωσιασμένη κυρά μου!
    Πάω να παραγγείλω κουραμπιέ γιατί εμένα δεν περίσσεψαν...και μου το θύμισες
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννουλα μου αγαπημένη με λίγωσε το σχόλιο σου σα νάχα φάει 10 κουραμπιέδες!!!
      Νάσαι καλά γλυκειά μου, σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια που με τιούν πάντα απεριόριστα. Οντως είναι δύσκολο να δουλεύεις με τόσο μικροσκοπικά αντικείμενα αλλά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει.μακάρι να μπορούσα κι ακόμα μικρότερα.
      Φιλάκια πολλά κι απο μένα γλυκειά μου

      Διαγραφή
  9. Τώρα τι "πρέπει" να πρωτοσχολιάσω;
    Ευτυχώς που δεν έχω πίεση και ας στερηθώ τα απίστευτα παντοφλάκια!
    Θα σχολιάσω το κοριτσίστικο δωμάτιο γιατί το ροζ μου έχει λείψει μεγαλώνοντας δυο γιούς!
    Φαντάζομαι πως τώρα πια το σπιτικό είναι έτοιμο να υποδεχτεί μια ολόκληρη μινι οικογένεια και να το απολαύσει δεόντως!

    ΑΦιλάκια μαγεμένα και πολύ πολύ χαμογελαστά! :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μαγεύεσαι κι εσυ απο μένα που είσαι απο μόνη σου μάγισσα,τι άλλο να ζητήσω;;;;
      Στεφανία μου Ευλογία τα παιδιά,αλλά και τα κοριτσάκια είναι μια συνέχεια της παιδικής μας ηλικίας οταν παίζαμε με τις κουκλες μας. Είναι οι κουκλες που λατρεύαμε μικρές που τις ντυναμε και τις στολίζαμε με χίλιες δυο επιλογές,ενω τ αγόρια... Καλά νάναι τα παιδάκια μας ! Και σ όσους ο Θεός δεν έδωσε και απο τα δύο φύλα το διόρθωσε δίνοντας εγγόνια ;)
      Αφιλάκια γλυκά και μια μεγάλη αγκαλιά ολη δικιά σου

      Διαγραφή
  10. Και εγένετο φως! Εγένετο σπίτι ολάκερο, επιπλωμένο, συγκροτημένο. Γεμάτο χρώματα, υλικά, καλούδια, συσκευές, έπιπλα. Γεμάτο αγάπη, γεμάτο από το μεράκι των χεριών και τη γονιμότητα της φαντασίας σου.
    Τι να πω βρε Χαρά μου, το έργο σου είναι υπέροχο. Αυτή η αίσθηση της μινιατούρας να φτάνει στο ελάχιστο μέγεθος είναι εκπληκτική. Θαυμάζω τα πάντα. Από τα πιο μικρά ως τα πιο μεγάλα.
    Και να ξέρεις, θα σου έρχομαι τώρα στο σπιτικό σου εδώ ...Αρμένικη βίζιτα! Σιγά μην γλιτώσεις από μένα τον μπελά. Θέλω λικεράκι, γλυκό κουταλιού και περιήγηση να πιω τον καφέ και τα προηγούμενα εδέσματα, που αλλού, στη σοφίτα! Εκεί το θέλω. Να αγναντεύω τη θέα από το παράθυρο στην οροφή.
    Δηλώνω μαγεμένος καλή μου φίλη. Απόλυτα και πραγματικά.
    Δεν θα σταματήσω να πηγαινοέρχομαι εδώ, στο λέω να το αφομοιώσεις.
    Φιλιά προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχχαχαχα όπως τα λες Γιάννη μου αγαπημένε,Ιδωμεν το φως το αληθινόν!Νάξερες πόσο χαίρομαι να μου έρχεσαι!!!Κάνε όποιας εθνικότητας βίζιτα θέλεις,θάσαι πάντα ευπρόσδεκτος και να ξέρεις οτι και λικεράκι και γλυκά του κουταλιού έχουμε κι αυτά δια των χειρών μου ;) Οχι για να μη νομίζεις δηλ. οτι όνο απο κόλλες και παιχνιδάκια οτι ξέρω,χαχαχαχα Γλυκατζού βλέπεις,όσο κι αν ξέρω οτι δε πρέπει,ειναι ένας ακόμα εθισμός μου.
      Γι αυτό σ επεριμένω όποτε σε βγάζει ο δ΄ρομος σου απο τη γειτονιά μου,να πιάσουμε το καναπέ δίπλα στο τζάκι,που ανάβει κάθε απόγευμα ανελλιπώς κάτι για την ομορφιά της θαλπωρής και κάτι για οικονομία απο το πετρέλαιο, θα αγναντεύουμε τη θάλασσα και θα μας λούζει το φως των αστεριών απο το φεγγίτη κι εμείς θα παρλάρουμε και θ ανταλλάσσουμε ιδέες γλυκαινόμενοι.Εχείς καλλίτερο;;; οχι γιατί κι εγω στο λέω να το βάλεις καλά στο μυαλό σου και κάτι ακόμα επι πραγματικού:Οταν σε ξαναβγάλει ο δρομος στο Νησί μου,οταν λευτερωθεί οχι μόνο η Κρήτη αλλά και η Ελλάδα ολόκληρη,να ξέρεις οτι θα σ ε περιμένω στο σπίτι μου!
      Φιλιά πολλά με όλη μου την αγάπη

      Διαγραφή
  11. Εχω παθει πλακα!ειναι απο τα πιο ωραια κουκλοσπιτα που εχω δει.
    Φοβερες ιδεες για τα αντικειμενα.
    Ζηλεψα το εργαστηρι!!!οταν αποκτησω ενα τετοιο θα φτιαξω και γω ενα...❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ αρχάς Σίλια να σου πω οτι ειναι Τιμή και χαρά μου ο ερχομός σου στο σπιτικό μου,γιατί αυτό αισθάνομαι πραγματικά σπιτικό μου ,που ήταν η αιτία όλης αυτής της διαδρομής απο το 2010 μέχρι σήμερα!
      Ελπίζω να είδες και τις προηγούμενες αναρτήσεις για τα δωμάτια που προηγήθηκαν. Χαίρομαι να παίρνετε ιδέες και να συνεχίζετε τα δικά σας. Και σου εύχομαι γρήγορα ν αποκτήσεις το δικό σου αφου σου άρεσε τόσο πολύ!
      Νάσαι καλά και πάντα ευπρόσδεκτη <3

      Διαγραφή
  12. Τι δεν έχει άλλο;πω πω Χαρά μου τι να πω τώρα, υπέροχο!!!φθαρμένη πορτα παλια, καπελακια, παπουτσια απο χάπια, στο εργαστηρι όλα τακτοποιημένα δε λείπει τίποτα ασε οι σκάλες φτιαγμένες από αυτά τα ξυλάκια που έχουν τα τελάρα ζωγραφικής δεν είναι;Δε χορταινω να το χαζεύω!!!
    Να σαι καλά και καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχχαα αχόρταγη έγινες Δεσποινάκι!!! Καρτέρα λίγο να ξεκουραστώ και θα δουμε τη συνέχεια .Ποτέ δε λέω ποτέ!
      Η σκάλα ναι είναι απο τα ξυλάκια των τελάρων αλλά τα πατήματα που δεν καλοφαίνονται ειναι απο την ξύλινη βεντάλια που έγιναν οι καρέκλες της τραπεζαρίας και η ανθοστήλη.
      Φιλιά πολλά και καλή δύναμη για το επερχόμενο ψύχος!Ο,τι μας έλειπε δηλ. χαχαχααα

      Διαγραφή
  13. Μεγαλούργησες και παλι Χαρά!!! Με τρελαινουν οι καλλιτεχνικες διαδρομες που ακολουθείς: απο το ντεκουπαζ, στη ζωγραφική κι απ' τα πετρωτά στις μινιατουρες σου. Άλλα, ετσι δεν ειναι η τέχνη; Αυτη μας κρύβεται κι εμεις την αναζητουμε σε καθετί!! Να 'σαι καλα να δημιουργείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σισταγιά δεν έχω που λένε και στα μέρη μας Ευγενία μου!χαχαχαχα σαν τις μέλισσες απο λουλούδι σε λουλούδι μάλλον απο ενότητα σ ενότητα αλ΄΄α αυτό και συντηρεί το ενδιαφέρον μου στην καλλιτεχνία.Οταν δεν έχω έμπνευση στο καπάκι πέφτω σε μελαγχολία οτι "Αυτό ήταν,τέλειωσε!" Μέχρι που κάτι νέο με κεντρίζει και έπεται συνέχεια. Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  14. Υπέροχη υπέρκομψη δημιουργία.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ Δεσποινα Β!Μου δίνετε μεγάλη χαρά με τα λόγια σας και δύναμη να συνεχίζω

      Διαγραφή
  15. Qué trabajo tan bonito!!! Me gustan todos los detalles que has hecho. Un trabajo espectacular.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MUCHAS GRACIAS POR SUS BUENAS PALABRAS MI QUERIDO AMIGO, ESTOY MUY ALEGRE QUE LE ENCANTÓ ESTE RESULTADO TODO CON COSAS PEQUEÑAS HECHAS A MANO
      CON AMOR DE GRECIA

      Διαγραφή
  16. Θυμάσαι του κουτιού τα παραμύθια? Το δικό σου έργο είναι του κουτιού οι ομορφιές, και τι ομορφιές, το πιο τέλειο κουκλοσπιτο, σωστό μπιμπελό Χαρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θυμάμαι λέει!!! Περισσότερο εγω έβλεπα παιδικά απο τα παιδιά μου,που λέει ο λόγος.
      Το καλλίτερο στην ιστορία είναι οτι φτιάχτηκε χωρίς να υπάρξει κάποιο τέτοιο απωθημένο (ή μπορεί να και να μην το ξέρω;;) και το ένα έφερε τ άλλο μέχρι που ολοκληρώθηκε ως σπίτι! Μακάρι να βρεθεί και παιδί να το απολαύσει Κατερίνα μου

      Διαγραφή
  17. χαχαχαχαχαχα φοβερηηηηηηηηηηηηηηηη
    καλε τι να πω τωρα κατσε να θυμηθωωωωωωωωωω
    το κλουβι???!!!τα παππουτσακιαααααααααα??!!!
    το φωτιστικοοοοοοοοοο που προσπαθουσα να καταλαβω ηθελα να καταλαβω βρε παιδι πριν το διαβασωωωωωωωωωωωωωωωω χαχαχαχα καταπληκτικοοοοοοοοοοο καλε τα αλλα δωματια ποτε τα εφτιαξες χανω επεισοδια???? κ φυσικα εργαστηρι κ γω πανω θελω να κανω δωματιο ραπτικης αλλα ακομα δνε εκατσα τωρα εχω φαει κολλημα με το κεντημα χαχαχαχα μπραβοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο τελέιααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι αυτό ειναι η πρόκληση να προσπαθήσεις να καταλάβεις τη σύνθεση και την έμπνευση των υλικών για το τελικό αποτέλεσμα.Κάποια ήταν και για μένα πρόκληση και χάιρομαι αν το τελικό αποτέλεσμα με δικαίωσε.
      Το κέντημα το σκέφτομαι κι εγω ,οπως και το πλέξιμο και το βελονάκι (το πόμολο,που λέμε εμείς) ομως υπάρχει μία αναστολή ακόμα για το καθένα και βασικά οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις μου προκαλούν τενοντίτιδα γι αυτό και τ αχω αφήσει κατά μέρος αυτά παρότι ήταν τα πρώτα μαθήματα που πήρα απο τη γιαγιά μου. Σοφάκι μου φιλιά πολλά και σ ευχαριστώ

      Διαγραφή
  18. Διάβαζα κατέβαινα...διάβαζα κατέβαινα... αλλά αυτό που αντίκρισα στο τέλος της ανάρτησης, με άφησε άφωνη Χαρά μου...εσύ δεν έφτιαξες κουκλόσπιτο ...έφτιαξες πολυκατοικία παιδί μου!!!!
    Εκτος από πολύ δουλειά, είναι και το μικροσκοπικό των πραγμάτων που την κάνει και δύσκολη, από ότι φαντάζομαι!!
    Και βέβαια ζήλεψα την σοφίτα...κράτα και μένα μια θέση ναι αγάπη μου;
    Γειά στα χεράκια σου Χαρουλάκι μου!! καλη συνέχεια σε ότι κάνεις!!
    Την αγάπη μου❤ φιλιααα!!😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχα με την άλλη θα βάλω ασανσέρ να μη μου κουράζεσαι Ρουλάκι μου αγαπημένο.
      Καλώς το φαντάζεσαι για τις δυσκολίες που αντιμετώπισα,ομως ήταν μια πρόκληση που χαίρομαι που την ολοκλήρωσα.Αν είχα μεγαλύτερο χώρο στα κουτάκια θα ήταν πολύ πιο λεπτομερή τα δωμάτια,αλλ΄'α κι έτσι βγάζεις συμπέρασμα ;)
      Διάλεξε όποια γωνίτσα σου αρέσει και βολέψου ,οπως στην καρδιά μου ;) <3
      Φιλιά πολλά αγαπημένη μου

      Διαγραφή
  19. Τι να πω Χαρά μου!! υπέροχη πολυκατοικία...υπέροχο χωριό, υπέροχα όλα σου!! Θαυμάζω την υπομονή σου και τη φαντασία σου !! Μπράβο σου κούκλα μου!! καλή χρονιά και από εδώ!! με πολλές υπέροχες δημιουργίες !! φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,εχεις δίκιο Φανουλα πότε το χωριό,πότε τα επι μέρους σπιτάκια με προβληματίζουν έστω και αργά μήπως ήταν απωθημένο να γίνω Αρχιτέκτονας :$
      Δεν δικαιολογείται αλλιώς τόση ανοικοδόμηση με τόσα διαφορετικά υλικά. Ισως όμως είναι οτι όσο δουλευα δεν έβλεπα την ώρα ν απολαύσω τη σπιτική ζωή. Μου χε λείψει πάρα πολύ,ν ανοιγω το πρωί τα παράθυρά μου να μπαίνει φως,να αλλάζω τη διακόσμηση ανά εποχή και να την απολαμβάνω, νάχω χ΄ρονο άπλετο να δημιουργώ....νομιζω οτι αυτό εκφράζουν τα σπιτάκια μου που τελειωμό δεν έχουν.
      Φιλιά πολλά καλή μου και αξέχαστη φίλη!

      Διαγραφή
  20. Εξαιρετικό, πανέμορφο, με απίστευτες λεπτομέρειες! Υπέροχα τα χρώματα και βγάζει μια γλυκιά αθωότητα! Μπράβο!

    Πολύ πολύ καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεβιααάθαν :ο Τι ευχάριστη έκπληξη ήταν αυτή η επίσκεψη!!! Σ ευχαριστώ πολύ για την τιμή και τα καλά σου λόγια.
      Χίλια ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ απο <3

      Διαγραφή
  21. Φανταστικό το κουκλόσπιτο Χαρά μου, αλλά με ξετρέλανε το εργαστήριο!Συγχαρητήρια και μπράβο σου για την σκέψη και την υλοποίηση της!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι έγινε τόσο χωρίς πρόγραμμα που εκπλήσσομαι και εγω πραγματικά με το αποτέλεσμα.Το τοποθέτησα στο δωμάτιο της κόρης μου και κάθε φορά που βλέπω το μέγεθός του απορώ πώς ξεκίνησε και πώς έγινε όλο αυτό! Ηταν ομως μια άκρως ενδιαφέρουσα διαδρομή που κράτησε το μυαλό σε εγρήγορση μέχρι τέλους. Καλό Σαββατοκύριακο καλή μου

      Διαγραφή
  22. Χρόνια σου πολλά αγαπημένη μου🧡 να σε χαίρονται οι αγαπημένοι σου και εμείς μαζί τους μια μεγάλη αγκαλιά🤗 σου στέλνω με πολλές ευχές και φιλιααα!!😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχαχα απόκαμες απο τις προσπάθειες και είπες να μου τα πεις εδώ Ρουλάκι μου. Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ! Η ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ <3

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...