...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Δεύτε λάβετε φως!

Νιο φως μοιράζω μαζί με νιές ιδέες 😉😍

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ λοιπόν κι εφέτος για μας, χωρίς εμάς, εμείς περιμένουμε καρτερικά τη σειρά μας, αλλά φως δε διαφαίνεται στον ορίζοντα 😵. Πομονή στην πομονή λοιπόν και τα μυαλά στα κάγκελα, αλλά πριν πηδήσουν απόξω μια φαεινή ιδέα ήρθε και τα αναχαίτισε!

Όλα άρχισαν από τα δέματα των αχρήστων, καθότι ... απελθέτω απ΄ εμού το ποτήριον τούτο!

Ούτε καπνίζω, ούτε πίνω, μόνο κάποιες φορές όταν το καλεί η παρέα (μάλλον πρέπει να μιλήσω σε παρελθόντα χρόνο 😢) κανένα ουζάκι ή μπυρίτσα! Για τέτοια κραιπάλη μιλάμε!!! Βέβαια μη νομίζετε οτι είμαι τόσο αγιόπαιδο!!!όόόχι βέβαια, δεν θέλω να σας παρουσιάσω άλλη εικόνα περί εμού, απλά έχω άλλα κακά χούγια εγω 😊😂

Τέλος πάντων δεν παύει το πίνειν ιδίως να σου προσφέρει εκτός από φτιάξιμο κεφαλιού και φτιάξιμο  φαντασίας 😉! Πολλές φορές τα οινοπνευματώδη είναι συσκευασμένα σε προσεγμένες συσκευασίες που είναι κρίμα να πετιόνται ανεκμετάλλευτες. 

Από απλά ξύλινα κουτιά μέχρι πιο ιδιαίτερα...

 
Η πρώτη απόπειρα έγινε πριν κάμποσα χρόνια με μια ωραία χαρτοπετσέτα decoupage και έμεινε ημιτελής. Οι άλλες δύο είναι εντελώς πρόσφατες.

Εξ αρχής οταν συναπαντηθήκαμε με αυτά τα περίεργα κουτιά συσκευασίας γνωστής μάρκας ουίσκι 😝(αυτό κι αν δε μ αρέσει καθόλου!!) με παρέπεμψε σε φανάρι. Ίσως, επειδή ένα τέτοιο φανάρι πολύ παλιό οικογενειακό κειμήλιο, που δεν εκτίμησα όσο έπρεπε λόγω της κακής του κατάστασης τότε, το πέταξα  και το μετάνιωσα πικρά τα επόμενα χρόνια. Ισως...λέω, δεν μπορεί νάμαι σίγουρη για τίποτα. Η ουσία είναι, οτι φανάρι μου θύμισε, φανάρι ήθελα να φτιάξω.

Όμως τα φανάρια έχουν συγκεκριμένη δομή κι αυτό ήταν μόνο η βάση 😏

Έτσι μία απλή αριθμητική πράξη, ανορθόδοξη βέβαια  και μια πιο ενδελεχής ματιά στη σωρεία των αχρήστων έδωσε την τελική ιδέα!

Φανάρι συναρμολογημένο διακοσμημένο με ξυλόγλυπτα 
Στη μία περίπτωση χρησιμοποιήθηκε για "τρούλος" του φαναριού ένα μεταλλικό κηροπήγιο (χριστουγεννιάτικο όπως καταλαβαίνετε από τις εγκοπές) που είχε χάσει το γυαλάκι του και ήταν μεταξύ "να το πετάξω ή να το κρατήσω;" 😒 Τελικά για καλή του τύχη (κι εμένα φυσικά) το κράτησα και πήρε τη θέση του στην κορυφή του φαναριού. 

Για τελείωμα κολλήθηκε η σκεπούλα ενός φαναριού από μπομπονιέρα! Ολως τυχαίως πάλι ευρεθείσα από δέμα αχρήστων, είχαν φτάσει 3 στα χέρια μου που κι αυτές τέθηκαν σε διαβούλευση "πετάω ή κρατάω;" και η γνώμη που επικράτησε βοήθησε τα μάλα στην σημερινή παρουσίαση των 3!

Επειδή ήταν πολύ απλό για τα γούστα μου, αφού βάφτηκε εννοείται με αλλεπάλληλα χρώματα κιμωλίας, για τα τριγωνικά ανοίγματα, τη μετόπη και το δέσιμο των στοιχείων σκέφτηκα να εφαρμόσω ξυλόγλυπτα. Σπουδαία εφεύρεση τα ξυλόγλυπτα! Μπορεί να κοστίζουν κάτι παραπάνω αλλά την γκλαμουριά τη δίνουν και στο πιο ανούσιο αντικείμενο.

Κάποια σημεία που δεν υπολογίστηκαν και δε κόπηκαν με ακρίβεια, τοποθετήθηκαν διακοσμητικά, λουλουδάκια ,πεταλουδίτσες και φυσικά βάφτηκαν κι αυτά με χρώματα κιμωλίας και περάστηκαν με πατίνα όπως το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι έγινε η αρχή και πήραν σειρά και τα επόμενα δύο. Το απείραχτο και το ημιτελές. 

Σ' αυτά χρησιμοποιήθηκαν καπάκια από σπρέϋ για την κορυφή, μια που δεν είναι κάθε μέρα τ'  Αγιανιού να χεις μεμονωμένα κομμάτια από μεταλλικά διακοσμητικά! Όμως κι αυτά επιτέλεσαν με ακρίβεια το καθήκον τους και παράπονο δεν έχω.

 Όσο για ξυλόγλυπτα, εδώ χρησιμοποιήθηκαν με περισσότερη φειδώ, μια που και τα σχήματα δε το χρειάζονταν και δεν είχα και ποσότητα για να καλυφθούν πλήρως οι επιφάνειες.

 Όμως την ίδια δουλειά κάνουν και οι δαντέλες 😉, αρκεί να τις βλέπεις με τη σωστή ματιά!

Για να αποκτήσουν κορμί λαμπάδα, απέκτησαν ποδαράκια από χάντρες και αυτά τους έδωσαν την πρέπουσα κορμοστασιά, που πραγματικά τους έδωσε άλλον αέρα.

Φανάρι συναρμολογημένο με διακόσμηση απο στένσιλ και ανάγλυφα στοιχεία

Τα δε παραθυράκια με το λογότυπο, αντικαταστάθηκαν από άλλα διαφανή κομμάτια και το καθένα απέκτησε άλλη οντότητα με το κατάλληλο στένσιλ.

Φανάρι συναρμολογημένο και ντυμένο με decoupage χαρτοπετσέτας, ξυλόγλυπτα και λουλουδάκια πορσελάνης

Είμαι πολύ περήφανη για την πρόσθεση 1+1+1=1 που κόντρα στα μαθηματικά που ανέκαθεν μισούσα και πήρα το αίμα μου πίσω, έδωσαν το τέλειο αποτέλεσμα!

Ναι, από 3 ανόμοια και διαφορετικής χρήσης πράγματα, μπορείς να συνθέσεις ένα μοναδικό, αξιοπρόσεκτο και χρήσιμο πια αντικείμενο!

Μιλάμεεε ....κι ο Διογένης τα ζήλεψε! Δε νομίζετε  ή μόνη μου τα λέω μόνη μου τ ακούω;


32 σχόλια :

  1. Καλέεεε! Εδώ είμαστε! Και βλέπουμε και ακούμε (γι αυτό δεν είμαι και πολύ σίγουρη) Απλά εμουγγαθήκαμε (πως το λέτε εκεί στο Τζάντε) απ' την εμορφάδα!
    Τι να πω!!! Θα ψάξω να βρω κάτι και θα επανέλθω.
    Για την ώρα ένα μεγάλο φιλί για Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ είμαι Χαρά!!!
      Πάρα πολλές φορές για να ξεπεράσουμε μια επώδυνη κατάσταση χρειάστηκε να κάνουμε κάτι, χλιαρά στην αρχή, με ενδιαφέρον αργότερα, ίσως και πάθος, ή και όλα τα συναισθήματα τυπωμένα σε μια κατασκευή που στο τέλος μας δικαιώνει γιατί η δυνατή σκέψη, το πείσμα και η θέληση, είναι δυνατότερα απ’ τα σημάδια της απραξίας που μας ρίχνουν στο μεγάλο σάκο της θλίψης που πάτο δεν έχει.
      Δυνατά συναισθήματα για τις δεύτερες ευκαιρίες που με την ωριμότητα της εμπειρίας γίνονται ακριβά, πολύτιμα στολίδια της ψυχής μας. Το αποτέλεσμα εκπλήσσει ακριβώς επειδή η τέχνη μας μαθαίνει μια άλλη οπτική, μας μαθαίνει να τολμήσουμε και η αγάπη και η φροντίδα μας υπενθυμίζει πως και τα πράγματα έχουν ζωή, φτάνει μόνο να ανακαλύψεις την ψυχή τους.
      Υπέροχα, όμορφα, ρομαντικά!
      Χριστός Ανέστη Χαρά μου!
      Την αγάπη μου!

      Διαγραφή
    2. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΈΨΑΞΕς ΚΑΙ ΒΡΉΚΕς ΦΙΛΕΝΆΔΑ ΉΤΑΝ ΠΟΛΎ ΑΚΡΙΒΌ ΚΑΙ ΕΜΟΥΓΓΆΘΗΚΑ ΕΓΩ !Με τιμάς με το χρόνο σου,τα λόγια σου,τα κοπλιμέντα σου,ενω εγω... :(
      Πραγματικά νοιώθω πολύ λίγη απέναντί σου
      Σε φιλώ με όλη μου την αγάπη και την ευγνωμοσύνη Αννίκα μου <3

      Διαγραφή
  2. Χριστός Ανέστη Χαρά μου, με υγεία. Καλά τι φτιάχνεις; πόση φαντασία έχεις και πείσμα; περιττό να σου πως πως έγινε φανταστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστη Χελωνίτσα μου!
      Καποια πράγματα σου φωνάζουν με την πρώτη ματιά σε τί θέλουν να μεταμορφωθούν ,απο εκεί και πέρα εσύ πρέπει να βρεις τις σωστές λύσεις ;)

      Διαγραφή
  3. Άλαλη έμεινα Χαρούλα μου! Πω πω και έχω πετάξει τέτοια...φτου τι λέω χρονιάρες μέρες!
    Χρόνια πολλά Χαρά μου. Εύχομαι του χρόνου να είναι κανονικά όλα.
    Υπέροχη δουλειά...και φαντασία ανεξάντλητη
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις πετάξειιιιι;;;;
      Καλά οχι οτι εγω κρατουσα πάντα! Κι αν εχω πετάξει πράγματα κι εγω,αλλά αυτό ήταν προ χειροτεχνίας γεννήσεως. Τωρα εχω φρακάρει απο τα δικά μου και τα ξένα που ζητούν επειγόντως μεταμόρφωση και μεταξυ μας,αυτό τον καιρό η διάθεση ,δεν ειναι στα καλλίτερά της.
      Την αγάπη μου πάντα

      Διαγραφή
  4. Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη γλυκιά μου!
    Με υγεία και κάθε καλό!
    Ειναι υπεροχα ολα, γεια στα χερια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρονια πολλα και κάθε καλό γαι σένα και τους αγαπημενους σου καλό μου κοριτσάκι.Ευχομαι αστερευτη έμπνευση!

      Διαγραφή
  5. Χρόνια πολλά!!
    Με το στομα ανοιχτό τα χαζεύω όσα φτιάχνεις, δεν υπάρχει η φαντασία με την επιδέξιότητά σου!!
    Πανέμορφα, κομψα, ρομαντικά, όπως και να τα δεις είναι αξιολάτρευτα!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί να πω σ αυτό τον ορυμαγδό καλοπροαίρετης κριτικής;;;;Και ποιός τα λέει όλα τουτα!!!
      Νικουλι μου μεγάλη Τιμή τα λόγια σου γιατί προέρχονται απο μια εξαιρετικά εμπνευσμένη και καλαίσθητη δημιουργό και φίλη <3
      Φιλάκια πολλά κοριτσάκι μου

      Διαγραφή
  6. Χαρά μας, ότι αποφασίσεις να κάνεις, το κάνεις με τόσο πάθος, τόση αγάπη που σώζει το κάθε σου τολμημα & το κάνει ξεχωριστό!
    Δίνεις κομμάτι της ψυχής σου & εχεις αποτελεσμα ομορφιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή(-ε) άγνωστη(-ε) μεγάλη μου χαρά τα λόγια σου
      Πολύ θάθελα ναξερα απο πού προέρχονται,μέχρι τότε όμως ευχαριστώ εκ βάθους καρδιάς.

      Διαγραφή
    2. Από:
      Δεν ήξερα,δεν ρώταγα?
      Χαρά μου, από την φιλεναδα σου,την
      Χριστίνα Χαλκιοπουλου.
      Την αγάπη μου!

      Διαγραφή
  7. Χρόνια πολλά και καλά και πάντα ορεξάτη να φτιάχνεις αυτές τις υπέροχες δημιουργίες.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Ελένη μου και γι αυριο μια που φτάσαμε στη Γιορτή σου!
      Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Φιλιά πολλά και γιορτινά

      Διαγραφή
  8. Ω μπωωωωωω!
    Ωρή Χαρά! Τι έγινε πάλι στον κήπο σου καλή μου φίλη; Ποιος μάγος μπήκε και τον γέμισε με φαναράκια;
    Ξέρεις ότι τα φανάρια τα λατρεύω ναι; Είναι υπέροχα και μακάρι να είχα έναν χώρο να καθόμαστε στο μπαλκόνι, στολισμένο με φανάρια και κεράκια τις καλοκαιρινές νύχτες. Τι πάω και ονειρεύομαι τώρα εγώ ο άνθρωπος.
    Είναι πανέμορφα Χαρά μου. Και τα ξυλόγλυπτα που έχουν επάνω τους εκπληκτικά.
    Μπράβο ψυχή μου.
    Μας έβαλες στην ...μετά Πάσχα εποχή με τον καλύτερο τρόπο.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό τον κήπο προσπαθουμε φέτος Γιάννη μου να διαμορφώσουμε κι εμείς.Μόνο που θάχουμε άνισες μάχες με τα κουνούπια που μαζί με τον ιό κι αυτά καλά κρατούν.Αλλά εξοχή είμαστε τι περιμένω! Πάντως αυτή η ονειρική εικόνα που επιθυμείς να ζήσεις είναι οντως κάτι που θα σου έδινε φτερά και έμπνευση μαζί με την γαλήνη της. Μακάρι όλοι να μπορούσαν να κάνουν πραγματικότητα τα μικρά τους όνειρα,δεν ζητάμε δα και τον ουρανό με τ άστρα!Οποτε σε ξαναφέρει ο δρομος σου στον Τόπο μου θα χαρώ πολύ να συναντηθούμε για κάποιες ωρες απόλαυσης!Την αγάπη μου πάντα αμέριστη

      Διαγραφή
  9. Un trabajo precioso, me encanta.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Wow! Such a beautiful work on the lanterns, I'm so glad you didn't throw away those pieces!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Once they came to my house it was impossible to throw them away, I just had to find a way to use them. Thank you very much for the nice words

      Διαγραφή
  11. Το Άγιο φως Χαρά μου, αν ήταν δυνατόν λέω εγώ τώρα, μόλις έβλεπε τα φανταστικά χειροποίητα φαναράκια σου, θα έτρεχε από μόνο του να αφήσει το φως του εκεί μέσα και να φωτίσει με την Αγιότητα του όχι μόνο το φαναράκι σου αλλά και τις ψυχές μας, να μας δώσει την ελπίδα πως όλα θα πάνε καλά και θα ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω...
    Όταν σου λέω ότι κάθε φορά που δημιουργεί η φαντασία σου δεν ξέρω πόσα θαυμαστικά να βάλω, να με πιστέψεις Χαρούλα μου!!!!!!!!!!!!!!😊🌼🌻
    Ο τρόπος που παρουσιάζεις τις ομορφιές σου όλα τα λεφτά!!👍
    Την αγάπη μου πάντα ❤ στέλνω μαζί και μια αγκαλιά μεγάλη!! 🤗

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φετος αγαπημένη μου περισσότερο απο ποτέ εύχομαι αυτό το Αγιο φως που με τόσο όπο και τόση αιματοχυσία εκεί κάτω έφτασε μέχρι εμάς να διαχυθεί στις ζωές όλων μας και να τις φωτίσει και να τις ζεστάνει και να σταματήσει τον πόνο και τον θάνατο ΄που σπέρνεται .ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ Μ ΌΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ

      Διαγραφή
  12. Έκανες πάλι τα μαγικά σου και κατάφερες να τα μεταμορφώσεις φανταστικά !
    Είδες που όλα χρειάζονται;
    Εγώ πάλι εφέτος την έβγαλα με τα κουρέλια μου.
    Όλα τα άλλα υλικά μου είναι στο χωριό.
    Μελετάω ο,τί κάνεις και μόλις μου δοθεί η ευκαιρία θα προσπαθήσω να τα εφαρμόσω.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα μελετηρό μου κορίτσι! Το οτι εγω σου δίνω εμπνευση με ξεπερνάει να ξέρεις ;)
      Ρένα μου εσυ ήσουν πάντα αστείρευτη πηγή έμπνευσης για όλες μας και τα έργα σου δεν τα φτάνει καμιά.
      Οοσ για τα "κουρέλια" οσο ,για σένα βγηκε το έργο "τα κουρέλια τραγουδούν ακόμα"!!!ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!
      Φιλιά πολλά και αναστάσιμα

      Διαγραφή
  13. Άργησα;
    Ποτέ δεν είναι αργά για να επισκεφτεί κανείς την Χαρά και ειδικά όταν μας δείχνει φαναράκια που σκορπούν Φως!
    ΑΦιλάκια φωτεινά και πάντα χαμογελαστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αργησες;
      Μα αν πω οτι άργησες εσυ εγω πού να πάω να κρυφτώ;
      Ποτέ δεν είναι αργά για μένα, ειδικά οταν είσαι ΕΣΥ αλλά κι όποια φίλη ξέρω τα αισθήματά της για μένα ,και ειναι τιμή μου!
      Αφιλάκια ανα(σ)τάσιμα

      Διαγραφή
  14. ψυχη μου τελειοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...