...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Τί ρολο παίζεις;

 Επι τούτου άνευ τόνου και θα δείτε το "γιατί" παρακάτω 😉

"Δε μ αρέσει ο ρόλος ο δεύτερος και τον πρώτο να τον παίζει άλλος" ελεγε ενα παλαιόν άσμα και κάπως έτσι διεμαρτυρήθησαν εντόνως και τα εν λόγω...  Και επειδή εγώ πάντα ακούω τις φωνές των επιθυμιών δεν ολιγώρησα!

Τώρα που ο καιρός αλλάζει (επιτέλους), μη πείτε ομως οτι εγω σας έφερα την καταιγίδα "ΑΘΗΝΑ" , εγω την περνάω μόνη μου, αλλά καιρός ήταν βρε παιδιά ν' αλλάξει. Πόσο Καλοκαίρι πια!  Μπάφιασα 😑  Έχουμε τόσο ωραία πράγματα για τη συνέχεια κι εγώ βιάζομαι, ας πέσει και λίγο χιονάκι...εντός, είπαμε μη το παρακάνουμε κιόλας.

 Όλα με μέτρο, να απολαύσουμε τις Εποχές! 

Και αυτή η Εποχή που έχει χρώματα και θαλπωρή , σε προκαλεί να μείνεις σπίτι να δημιουργήσεις όμορφη ατμόσφαιρα, να χουχουλιάσεις στον καναπέ μ ένα κουβερτάκι κι ένα βιβλίο, να χαμηλώσεις τα φώτα (μη σου τ αλλάξει η ΔΕΗ που ακούω οτι στέλνει κάτι ξεγυρισμένα μπουγιουρντιά😡) φτιάξε κι ένα αφέψημα και... ΑΠΟΛΑΥΣΕ! 

Κι επειδή η ρομάντζα θέλει ημίφως κι επειδή ξεκίνησα κάτι άλλο και βρέθηκα σε κάτι τελείως άλλο (τί πρωτότυπο!),  είπα τουλάχιστον το ένα να το ολοκληρώσω και να σας πείσω οτι η φτώχεια εκτός από καλοπέραση θέλει και οικονομία υλικών!...το λέω εγω που κι αν εχω ξοδέψει αυτό τον καιρό!!!😌

Να λοιπόν τί ρόλο θα παίξουν τα ρολά (ιδού η διαφορά του τόνου που σας έλεγα) 

Γιατί ποιός πιστεύει όταν τα βλέπει οτι αυτά τα κηροπήγια έγιναν απο ρολά συσκευασίας; Οχι πείτε μου την αλήθεια σας 😊

Και να πως εχει η ιστορία!

Πήρα τρία διαφορετικού ύψους ρολά (θάθελα ένα εμφανώς κοντύτερο αλλά δεν είχα) τους κόλλησα φτερά και πούπουλα, για την ακρίβεια κομματάκια λευκού ριζόχαρτου, αφ ενός γιατί όπως πάντα ξεκινάω χωρίς συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό μου (δεύτερη πρωτοτυπία !) και αφ ετέρου ήθελα να τους δώσω περισσότερη αντοχή, άλλωστε είχα μια σακκούλα κομματάκια για ξόδεμα.

Έτσι γλύτωσα μεν το αστάρι και το  χρώμα, όμως χρειάστηκε να μπουν κατά τόπους 2-3 στρώματα ριζόχαρτου γιατί δεν είχαν όλα το ίδιο πάχος και διαφάνιζαν.


Κόλλησα στη συνέχεια τα ριζόχαρτα με τα μοτίβα, επειδή το σπίτι μου είναι κλασσικίζον έπρεπε να ταιριάζουν και τα μοτίβα. Για οικονομία δεν χρησιμοποίησα ξυλόγλυπτα, άλλωστε αυτά λόγω και του όγκου τους θαταν εντυπωσιακά σε πιο μεγάλους κυλίνδρους. 

Χρησιμοποίησα λοιπόν καλούπια και πηλό και αφού κολλήθηκαν και αυτά εφάρμοσα σ΄ όλη την επιφάνεια πάστα κρακελέ, όταν δε στέγνωσε περάστηκε με ένα τσαγαλί του φρέσκου αμύγδαλου χρώμα, που θα μπορούσε να μείνει και έτσι. Όμως το προχώρησα ετι περαιτέρω να τους δώσω μία βινταντζιά παραπάνω (να με φτάσει ηλικιακά ήθελα😄)και τα πέρασα πατίνα καφέ που στη συνέχεια σκούπισα την περίσσεια με μωρομάντηλο, μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή απόχρωση 😍

Ξέχασα να πω οτι αρχικά για να στέκεται το ρεσώ, γιατί ολα τ' ανοίγματα των ρολών δεν είναι τα ίδια, δημιούργησα ένα "κάθισμα"  από σελοτέιπ (από την καλή του πλευρά εννοείται), η κολλητική πλευρά αγκάλιασε το χείλος του ρολού και μετά κολλήθηκαν τα ριζόχαρτα από πάνω . 

Θα σας πρότεινα, γιατί εκ των υστέρων το συνειδητοποίησα, οτι μπορείτε να βρείτε καπάκια από μπουκάλια και να τα κολλήσετε στο στόμιο, οπότε να δεχτούν τα ρεσώ. Βάψτε τα απλά με αστάρι ώστε να μην έχουν διάφορα χρώματα και κολλήστε τα σ ενα βάθος που μόνο η φλογίτσα να προεξέχει.

Και για το τέλος, επειδή απο ευτελή υλικά μπορεί νάναι αλλά οχι ευτελές αποτέλεσμα, έκανα κρακελέ με εφέ σπασμένης πορσελάνης στα μοτίβα, για να ολοκληρωθεί η εικόνα του vintange.


Περιττόν να σας πω πόσο περήφανη νοιώθω όταν τα βλέπω αναμμένα να καμαρώνουν και να γλυκαίνουν τις βροχερές βραδυές, που ο αέρας μαίνεται και η βροχή σφυροκοπά τα τζάμια!


Καλό μας Οκτώβριο λοιπόν και μη ξεχνάτε οτι τα Χριστούγεννα έρχονται ταχέως 😍!!

Υ.Γ. Δεν υπάρχουν λόγια ευχαριστίας για την θερμότατη υποδοχή που επιφυλάξατε στα σπιτάκια της προηγούμενης ανάρτησης. Ηταν κάτι μη αναμενόμενο για μένα που με εξέπληξε ευχάριστα και σας είμαι ευγνώμων 💝

29 σχόλια :

  1. Μα τί ωραία κηροπήγια είναι αυτά!
    Δεν θα μπορούσαν να μην είναι αφού τα έφτιαξες εσύ.
    Αυτά τα άχρηστα για άλλους υλικά, πόσο χρήσιμα είναι για μας!
    Όπως και τα σπιτάκια σου είναι μοναδικά κι ας απορείς που προκάλεσαν τέτοια υποδοχή.
    Να είσαι καλά και συνεχίζουμε ακάθεκτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απόρησα Ρένα μου γιατί εχουν κυκλοφορήσει παπάδες απο πιο ειδικούς απο μένα ;) Οπως και νάχει με τιμήσατε κατά κόρον και σας ευχαριστώ απο καρδιάς. Οσες φορές περιμένω να δρέψω δάφνες,που λέει ο λόγος,δεν ταυτίζονται οι απόψεις μας (οχι μαζί σου,με τους λοιπούς εννοώ) και όσες θεωρώ οτι ειναι μια απλή κατασκευή...γίνεται πανικός. Τί να πω...άβυσσος η ψυχή!
      Φιλιά πολλά σ εσενα που μας εμαθες να εκτιμούμε τα πάντα και ειδικά τα "σκουπίδια" των άλλων ! <3

      Διαγραφή
  2. Και πολυ καλα κανεις και νοιωθεις περηφανη για τις δημιουργιες σου.Γιατι μερικες μερικες ονοματα δεν λεμε υποληψεις δεν θιγουμε ουτε στο μικρο σου δακτυλακι.Με το καλο να τα χαρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιτσάκι, Δε πιστεύω να υπονοείς κάποια γνωστή και μη εξαιρετέα πως δε φτάνει στο δαχτυλάκι μου;;;Ε οχι,δεν το δέχομαι με τίποτα!

      Διαγραφή
    2. Καλε για τον ευατο μου λεω.Προς Θεου.Εμενα δεν πιανει το χερι μου.Και οσο σκεφτομαι πως ειχα μια μαμα που εκανε τα παντα και με επιτυχια ενω εγω μηδεν εις το πηλικον.Να σαν να την βλεπω να κουναει με αποδοκιμασια το κεφαλι.Φιλακια Χαρα μου.

      Διαγραφή
  3. Πράγματι αναρωτιέται κανείς πως τα έκανες! Ούτε τα ρολά σου ξέφυγαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχχαα ας όψεται η Σαλονικιά που μας έχωσε με τα μουτρα στην ανακύκλωση πασης φύσεως υλικού...Ρένα λέγε με ;)χαχαχαχα

      Διαγραφή
  4. Άλλη μιά εντυπωσιακή δημιουργία σου !!!!
    Σε φιλώ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ! Χαρά μου, γιατί αυτά τα μοναδικά και υπέροχα κεριά να πρέπει να λιώσουν; ;)
    Τόσος κόπος, τόση δημιουργικότητα κράτα τα για ειδικές κόζι βραδιές με την οικογένεια σου ή με αγαπημένους καλεσμένους! :)
    ΑΦιλάκια ακόμα καλοκαιρινά ευτυχώς για μένα που είμαι λάτρης του ήλιου! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε λυώνουν καρδιά μου, γι αυτό εχουν μηχανικό ρεσώ να τα απολαμβάνουμε όσο γουστάρουμε ;)
      Κι εγω είμαι λάτρης του ήλιου αλλά με δόσεις ,χαχαχχα τωρα εδώ που φτασαμε με τον καιρό μέση λύση δεν υπάρχει,όλα της υπερβολής!
      Στεφανάκι μου αφιλάκια γλυκά και στους δυο σας ;) <3

      Διαγραφή
  6. Μάλιστα! Και κοίτα τώρα τα άχρωμα και απρόσωπα ρολά που, έγιναν έργα τέχνης! Παιδί μου, η φαντασία σου οργιάζει! Δημιουργικά και εκφραστικά θα έλεγα. Χωρίς μέτρο και όριο. Και στα πλαίσια του Φθινοπώρου μας δίνει υπέροχες δημιουργίες που μπορούν να στολίσουν το χώρο αλλά, το κυριότερο, τις καρδιές μας.
    Τι να πω βρε Χαρά μου για τη χαρά που μας χαρίζεις.
    Στέλνω τα φιλιά και την αγάπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ στο τέλος θα πεθάνω κάτω απο μια στοίβα σκουπιδια Γιάννη μου!χαχαχχα και δεν θάναι αυτό το κακό,το χειρότερο οτι θα καταλήξω στη χωματερή μέχρι να καταλάβουν οτι ειμαι εντός!χαχαχχα
      Νάσαι καλά αγαπημένε μου για τα καλά σου λόγια,Τιμή μουυυ <3

      Διαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Οποια κι αν είσαι ΧΑΡΑ ΜΟΥ που ήσουν εδώ και για το λόγο σου τον ωραίο <3

      Διαγραφή
  8. Εγώ είμαι fan της ανακύκλωσης... Εξαιρετική δουλειά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω στον ίδιο παρανομαστή έχω καταλήξει Βασιλική μου και έτσι αξιοποιούνται και τα ¨σκουπίδια" των άλλων που μου φέρνουν ;)

      Διαγραφή
  9. Πως επικοινωνείς με το περιβάλλον; Κανόνας πρώτος βάζεις μπροστά τη φαντασία σου, ύστερα….παίρνεις ότι υλικό σου περίσσεψε και περιμένει υπομονετικά στην αποθήκη (χαρτί, ξύλο, ύφασμα….) και αφήνεις το συναίσθημα να δουλέψει από μόνο του, έτσι που σιγά-σιγά ξεδιπλώνεται ο εσωτερικός σου κόσμος. Το υλικό μπαίνει σ’ ένα φανταστικό κόσμο, σε έναν κόσμο πέρα απ’ το σήμερα πλασμένο με πανομοιότυπη μορφή του παλιού. Κι ύστερα κάθεσαι και με τη δική σου ματιά και γνώση το χαζεύεις….για την ακρίβεια καθόμαστε και το χαζεύουμε και αναρωτιόμαστε αυτή η φαντασία…δεν στερεύει ποτέ; Ελάτε να σας συστήσω την Δημιουργό! Art by Xara!!! Ανάψτε τα κεριά, βάλτε κι ένα Βιβάλντι (ή ότι σας κάνει κέφι) κι απολαύστε τη μαγεία!
    Γεια στα χέρια κορίτσι μου!
    Φιλί τεράστιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΧ και να καθόμασταν να τα χαζεύαμε παρέα ρε Αννικάκι, να πίναμε ένα ζεστό τσαγάκι,το τζάκι να τριζοβολάει,η βροχή να μας χτυπάει ρυθμικά το τζάμι κι εμείς να μιλάμε ώρες ατέλειωτες, τί απόλαυση που θάταν φιλενάδα μου!!!
      Προς το παρόν την αγάπη μου και μια τεράστια αγκαλιά

      Διαγραφή
  10. Πόσο ακόμα θα μας εντυπωσιάζεις Χαρά μου; Εσύ παιδί μου σταματημό δεν έχεις και στις ιδέες και στις δημιουργίες μα τι θα γίνει με σένα; πόσες φορές θα μας αφήνεις με το στόμα ανοιχτό;🤣
    Πολύ ατμοσφαιρικά και ρομαντικά έγιναν τα κηροπήγιά σου είναι πανέμορφα ακόμα δε περισσότερο αναμμένα...
    Εκανες πάλι τα μαγικά σου και μας κουζούλανες αγάπη μου...😊
    Δεν μπορώ να βάλω την φαντασία μου να σκεφτεί τι άλλο θα σκαρφιστείς 🤣
    Οτι και να κάνεις αγαπημένη μου να το ευχαριστηθείς για να το ευχαριστηθούμε και εμείς...καλή συνέχεια Χαρούλα μου να είσαι καλά σε ευχαριστώ πολύ για την έννοια φιλιαααα!!😍🧡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλάκι μου τόχω πολυπεί, οταν δείτε κάμψη της δημιουργικότητας ν ανησυχήσετε ;) Μέχρι τότε δεν σκοπεύω να σας κουζουλάνω (ποιός θα τρελάνει ποιόν!!!χαχαχχα) αλλά να σας δίνω ιδέες οτι όλα μπορεί να γίνουν αλλιώς ;) Κι εγω διδάσκομαι απο άλλους και χαίρομαι οταν κι απο μένα παίρνουν άλλοι τη σκυτάλη και ενεργοποιούν τη φαντασία τους.
      Εσυ δεν έχεις ανάγκη,είσαι ήδη μακρυά!
      Φιλάκια άπειρα αγαπημένη μου,η σκέψη μου και η εννοια μου ειναι ουτως ή άλλως μαζί σας και εύχομαι να μείνει εκεί,μια που το σώμα αδυνατεί (οχι απο αδυναμία ;) ,μακάρι νάταν αυτό) <3

      Διαγραφή
  11. Από ρολά λοιπόν!! Κοίτα τώρα που δεν εντυπωσιάζομαι και θεωρώ αυτονόητο ότι είναι υπέροχα αφού είναι από τα χεράκια σου και το μυαλουδάκι σου.
    Μου αρέσουν πολύ πολύ.
    Να τα χαρείς και να σου ομορφαίνουν τις ρομαντικές βραδιές υπό τον ήχο της βροχής
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα αν σταματήσετε να εντυπωσιάζεστε να σταματήσω τότε,χαχαχχαχα
      Η αλήθεια ειναι οτι πολλές φορές ξαφνιάζομαι κι εγω Αννα μου, αλλά βλέποντας πόσα έχει σκεφτεί και πραγματοποιήσει ένα δημιουργικό μυαλό στο ΠΙΝΤΕΡΕΣΤ, λέω στον εαυτό μου "κάνε κράτει, προσγειώσου" Οπως και νάχει όμως βλέποντας τα πρώτα μου έργα κι εγω χαίρομαι για την εξελικτική πορεία
      Φιλιά πολλά καλή μου χωρίς παρατράγουδα απο τον καιρό εύχομαι

      Διαγραφή
  12. Τρελαίνομαι για ευφάνταστες δημιουργίες εκ του μηδενός ! Είναι υπέροχα !
    Είθε ο μπάλος να παραμείνει χορός και να αφήσει ήσυχη την Ζάκυνθο . Είδα βίντεο στο Twitter από δρόμους - χειμάρρους και στη Ζάκυνθο !!! Εύχομαι Χαρά μου , να είστε καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ δεν ξέρεις απο ευφάνταστες δημιουργίες!!!Χρυσανθάκι μου πόσο χαίρομαι που σε βλέπω εδώ,σαν τον παλιό καλό καιρό!
      Εδω στη Ζακυνθο μα ςπέρασε ξώφαρτσα ,καμιά σχέση με όλα τα υπόλοιπα Επτάνησα.Οσο για μένα ,το σπίτι μου δνε διατρέχει κίνδυνο πλημμύρας γαιτί ειναι υπερυψωμένο αρκετά, αλλωστε τα νερά τα ρουφάει γύρω γυρω το λιοστάσι, το μόνο πρόβλημα οτι σ ενα σημείο ανάλογα απο πού φέρνει το νερό τρέχει λίγο σ ενα κομμάτι που έχει σκεπή.Αλλά μιλάμε για πταίσματα. Την Ανοιξη θα το ξηλώσουμε και θα πάψει και αυτό να δημιουργεί πρόβλημα.ΑΛλοίμονο απο τους ανθρώπους που ζουν στις σκηνές :(
      Φιλάκια πολλά αγαπημένη μου ,η ευχή σου ευχή μου και για σας <3

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...