...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Ας ανέβουμε στα δέντρα

Σε λίγο έτσι όπως το πάμε... εκεί θα καταλήξουμε για να σωθούμε.
Προς το παρόν η Τέχνη σώζει 😉
 Είμαστε στην αρχή του Φθινοπώρου και στα  μισά του Οκτώβρη κι ολα δείχνουν σαν καταμεσής του Χειμώνα!
Τα έρημα δεντρακια ναι μεν ειναι η εποχή τους να ρίξουν το φύλλωμά τους, αλλά και να μην ήταν τίποτα δεν θα έμενε πάνω σε κλαδί με τη λύσσα του καιρού. Ο,τι δεν μπόρεσε να ξεκουνήσουν οι σεισμοί γιατί είναι αρκετοί, δυνατοί και ολούθε, το αποτελειώνει η μανία του αέρα και της καταρρακτώδους βροχής.
Είπαμε ν' αλλάξει ο καιρός αλλά όχι κι έτσι!😡
Οσο και νάναι ειδυλλιακή η παραμονή στο σπίτι στο τέλος θα παπαριάσουμε σαν μουσκεμένες γαλέτες ! Οχι, δεν παραπονιέμαι, θάμουν αχάριστη, απλά σκέφτομαι τους ανθρώπους που τους χτύπησε ο εγκέλαδος στην Κρήτη και δεν μπορώ να φαντασθώ τη ζωή τους σε σκηνές τέτοιες μέρες. 
Τώρα να ευχηθώ σύντομα στα σπίτια τους ...χλωμό το κόβω...να πω η Πολιτεία να τρέξει μια φορά γρηγορότερα και να καλύψει τις ανάγκες αυτού του κόσμου κι αυτό χλωμότερο το βλέπω. Κάτι οι ρυθμοί χελώνας του Δημοσίου, κάτι τα γρανάζια της μηχανής που θέλουν πολύ λάδωμα να πάρουν μπρος, κάτι που θυμάμαι περνώντας με τον Ηλεκτρικό οτι σε κάποιες περιοχές της Αθήνας ακόμα υπάρχουν άνθρωποι σε κοντέινερ απο την εποχή του σεισμού το 1999 (!!!) κάτι που δεν προλαβαίνεις να σηκώσεις κεφάλι από τις πυρκαιές έρχονται οι σεισμοί και σ' αποτελειώνουν οι πλημμύρες...ένα δίκιο το βρίσκουν για την κωλυσιεργία τους. 
Οπως και νάχει εύχομαι άλλο κακό να μη μας βρει και οι άνθρωποι να γυρίσουν πίσω στις εστίες του σύντομα 
Μια λοιπόν που είμαστε ούτως ή άλλως να κατοικοεδρεύουμε εντός, καιρός για μία τακτοποίηση. Γιατί ξεκαθάρισμα μάλλον μετά θάνατον το βλέπω και θάναι ριζικό, πιο ριζικό δε θάχει! Αλλά τουλάχιστον δε θα το βλέπω 😉

Κάπως έτσι κράτησα ένα μασούρι, αν και μισοσπασμένο στη μία του βάση που τυλιγόταν κορδόνι 😌. Η αλήθεια είναι οτι δεν ήταν το συνηθισμένο καρούλι της κορδέλας αλλά ψιλόλιγνο και το κράτησα.





Μέχρι που βρήκε το ταίρι του σ ένα άδειο κουτάκι από μίνι Πανετόνε!

Ναι, ναι, ναι ήρθαν τα Χριστούγεννα, στα καταστήματα τουλάχιστον τροφίμων και τα πρώτα εδέσματα έκαναν την εμφάνισή τους στο σπίτι της λιχούδως 😊😌😂 Παρά ταύτα άλλος έχει τ΄ όνομα κι άλλος τη χάρη, γιατί εγω το δικό μου ακόμα δεν τόχω καν ανοίξει 😍. 

Άνοιξε όμως το δεύτερο και έτσι η ιδέα έλαμψε αστραπιαία 💭💫😮

Θα γίνει δενδρόσπιτο και η κατασκευή άρχισε εκ θεμελίων!

Κόλλησα στο κουτάκι χαρτιά scrapbooking με απομίμηση ξύλου. 

Στη στέγη, ενω στην αρχή έκοψα χαρτί οντουλέ, του οποίου ξεκόλλησα τη μία πλευρά για να αναδειχθούν τα εσωτερικά κανάλια του χαρτονιού και να δείχνουν για κεραμίδια, θυμήθηκα οτι σε ανύποπτο χρόνο, η Σωσώ (Μεγάλη η Χάρη της Παναγία μου!) μου είχε στείλει κάτι μεγάλα ξύλινα φύλλα, που δεν θα τα έβαζα σε κοσμήματα (γιατί μάλλον για εκεί ήταν η χρήση τους),έτσι παρότι είχα βάλει και τα βρύα στη  σκεπή κόλλησα τα φύλλα, που ήρθαν ίσα-ίσα, σαν να τα είχα μετρημένα ακριβώς!👌


Η πορτούλα και το παράθυρο είναι ξυλόγλυπτα ειδικά για νεραϊδόσπιτα. Ένα σπασμένο chipboard έγινε, ταχα μου δήθεν μου, σιδεριά που κρατάει το φανάρι (κυριολεκτικά βρε, αλλά οχι γι αυτό που συνηθίζουμε να λέμε 😉😂) kι ένα κουκούλι, που φύλαγε μέσα του σποράκια, έγινε γραμματοκιβώτιο (ε!  κάπως επικοινωνούν και τα ξωτικά!)

Κάποια στιγμή για κάποια χριστουγεννιάτικη κατασκευή είχα αγοράσει ένα σακκουλάκι μικρά στρογγυλά κορμάκια, γιατί βλέπετε είμαι και αχόρταγη, δεν παίρνω όσα μου χρειάζονται, αλλά πάρε νάχουμε! 
Και να που είχαμε! 
Έγιναν λοιπόν η σκάλα που ανεβαίνει στο δενδρόσπιτο 😜

Στην πορεία για να πάψει να φαίνεται το μαύρο πλαστικό του μασουριού βρέθηκε δίπλα μου χαρτί craft, από ένα δέμα που μόλις είχα παραλάβει (καλά μιλάμε αυτές τις μέρες οι κουριερ έχουν τρελλαθεί να φέρνουν! Χριστούγεννα προ των πυλών γαρ 😉), το έκοψα σε μικρά κομμάτια κι άρχισα να το κολλάω κοντά κοντά και στραπατσαριστά να πάρει μορφή κορμού. 
Κι αφού κολλήθηκαν τα γύρω γύρω και οι ρίζες του δέντρου, απέκτησε και κλαδιά! Σε κάποια πέρασα μέσα μικρά συρματάκια από τα κοτσάνια των μανιταριών που κόλλησα στη συνέχεια, έτσι λίγο για ν' αποκτήσουν ευκαμψία. Κολλήθηκαν δε πάνω τους, όπως και σ όλη την κατασκευή βρύα και λίγα φυλλαράκια από κορδέλα, αφού τα περισσότερα φύλλα έχουν πέσει 😂! 
Ετσι εμφανίστηκε το δενδρόσπιτο σ' όλη του την χάρη!

Πλάγια πλευρά


Είχα επίσης μία μεγάλη φέτα κορμού ελιάς, τουλάχιστον 10 χρόνια βολόδερνε στο εργαστήρι, οπου έγινε η βάση που  πάνω της κολλήθηκε ολη η κατασκευή. Κολλήθηκαν παντού βρύα, μανιταράκια και μικρά λουλουδάκια, εν είδει κυκλάμινου, που αυτή την εποχή είναι στις δόξες τους. 

Ένα μικρό ξωτικό που βρέθηκε κι αυτό μόνο κι έρημο, έτοιμο για χρήση όμως (χαρτοπετσέτα πάνω σε αφρώδες), κολλήθηκε σέρνοντας  ένα κουβά με φρούτα του δάσους. 
Η αλεπού έπεσε ενω έτρωγα, όλως τυχαίως, ένα  αυγό Kinder 😘(πώς να μη τ' αγαπώ;) 



Έτσι μπορεί να μην είμαι ιδιοκτήτρια αυτού του σπιτιού

Μοναστήρι στη Γεωργία
ή αυτού:
Το "rock restaurant" στη Ζανζιβάρη

ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΥ!💣😍💖

tree house with three materials (a bobbin-a small box &a slice of tree trunk

Η όλη κατασκευή είναι 37 Χ 37 εκ.



14 σχόλια :

  1. Προτιμώ το δικό σου Χαρά μου, που είναι από τα χεράκια σου και φέρει τα συναισθήματα της αγάπης σου. Κοίτα να δεις τώρα τι έκανες πάλι ναι; Αχ τι να πω και τι να πρωτοθαυμάσω με όλα αυτά σου τα έργα. Ακολουθούμε και εμείς, ταπεινοί προσκυνητές με ότι μπορούμε.
    Να στείλω την αγάπη και την έγνοια μου καλή μου φίλη. Καλό σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παραμυθένιο το δεντρόσπιτο! Μικρό, γλυκό, καλόγουστο! Ασε που, νομίζω, αρχισαν να μυρίζουν Χριστούγεννα!...
    Φιλια πολλά κι αντοχή σε όσα ζούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το δεντρόσπιτο το προτιμώ...όχι ότι δεν θα ήθελα κι αυτά στις φώτο δηλ για να με χωράνε κατάλαβες; Το δικό σου είναι όμως μακράν ομορφότερο.
    Μπράβο Χαρά μου που συνεχίζεις να δημιουργείς να μας γεμίζεις χαρά.
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. I have to say that your fairy house is just lovely, wooden stairs and everything. I'm sure any fairy would be happy to live there!
    Kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Που λες Χαρά μου, κάποιο πουλάκι μου ψιθύρισε πως όλοι μας, μπορούμε να πετάξουμε και να πάμε όπου θέλουμε όσο μακριά και αν είναι αυτό. Έτσι αποφάσισα να γίνω ένα μικρό ξωτικό και να πετάξω για λίγες διακοπές στο τέλειο σπιτάκι σου, ελπίζω να δεχτεί να δικό σου ξωτικό να με φιλοξενήσει!
    ΑΦιλάκια χαμογελαστά και ευχαριστώ για την φιλοξενία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαρα μου,
    Πόση ομορφιά έχει το σπιτακι του δάσους!!!
    Χαζεύω τις λεπτομέρειες!
    Να'σαι καλά,
    δημιουργείς & γράφεις τέλεια, με ενθουσιασμό παιδιού, με καρδιά & πολύ αγάπη!!!
    ΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η τέχνη σώζει Χαρά μου, όπως το λες! Όμορφες στιγμές οι ώρες της δημιουργίας, όταν ξέρεις πως ότι γίνεται δεν είναι για να εντυπωσιάσεις, αλλά γιατί το νιώθεις, το ζεις, μ’ ένα ανήσυχο νου που αναζητά την κάθε λογής εμπειρία, με αίσθημα αγωνίας να προσεγγίσει το όνειρο κρατώντας για σένα την ουσία. Γιατί η τέχνη είναι αγάπη, είναι ενθουσιασμός, είναι έκφραση για όποιον πιστεύει πως τίποτα δεν χάνεται.
    Για την παραμυθικά φανταστική γραφή, για την φαντασία που δεν εξαντλείται ποτέ σε ανθρώπους με ταλέντο, για τις μικρές χαρές που όταν δουλεύονται με αγάπη γίνονται μεγάλες και σημαντικές, για τη δυνατότητα να δίνεις μια δεύτερη ευκαιρία ζωής στα πιο ασήμαντα και για όσα μας προσφέρεις απ’ το περίσσευμα της ψυχής, πολύ-πολύ σ’ ευχαριστούμε Χαρά μου!
    Να είσαι καλά να δημιουργείς, να μας εντυπωσιάζεις, να μας ταξιδεύεις!
    Με ένα τεράστιο φιλί και πολλές ευχές για μια όμορφη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άντε τώρα να πετάξω τα άδεια καρούλια και τα κουτιά που έχουν καταλάβει κάθε γωνιά του εργαστηρίου μου.
    Φανταστικό σπιτάκι, άνετα ζούσα εκεί.
    Καντο σε μέγεθος ολυμπιακού σταδίου για να χωράνε τα κουρελάκια μου κσι οι πετρούλες σου και δεν μας πιάνει κανείς.
    Συνεχίζουμε ακάθεκτοι.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγω κουραστηκα να διαβαζω πχ.αυτο για εκει αυτο για το αλλο.Χριστιανη μου γιατι δεν εγινες σκηνοθετης?Νομιζω πως δεν υπαρχει αλλος ισαξιος σου.Και εμεις θαυμαστες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παραμυθενιοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. θα μπορούσα άνετα να ζήσω σε ένα τέτοιο ονειρεμένο δεντρόσπιτο σαν ονειροπαρμένη που είμαι Χαρά μου, έγινα μια τοσοδούλα και μπήκα μέσα...το πόσο δουλεύει το μυαλό σου όταν δημιουργείς και όταν γράφεις για τις λεπτομέρειες αυτές, είναι απίστευτο και επειδή λάτρεψα το σχόλιο της Αννίκας ξαναδιάβασε το γιατί έτσι θα ήθελα να στα γράψω και εγώ, απλά δεν ξέρω τον τρόπο αγάπη μου...😊
    Κάθε φορά σε αφήνω γεμάτη θαυμασμό...να είσαι καλά ψυχή μου φιλιαααα!!😍

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα χρυσοχέρα με τις απλιυανες κατασκευές. Ο στρατιώτης...όλα τα λεφτά, υποκλίνομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...