...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Ενα φύλλο μαραμένο

 στην αυλή μου , έπεσε λέει το τραγούδι και η αλήθεια είναι οτι στην αυλή μου από φύλλα μαραμένα άλλο τίποτα!
Φθινόπωρο γαρ, επιτέλους! Τι όμορφη εποχή αλήθεια κι ολίγον "παρεξηγημένη". 
Το κλίμα αλλάζει, τέρμα σ αυτή την ανυπόφορη κάψα του Καλοκαιριού, που σε ψήνει καλλίτερα και από μπριζόλα στο γκριλ, μία πανδαισία χρωμάτων στη φύση όπου κι αν κοιτάξεις κι αν βλέπεις τα δένδρα γυμνά αναγνωρίζεις οτι και τα ίδια ευγνωμονούν το θεό για την εφήμερη ζωή που έζησε το φύλλωμα τους και αξιώθηκαν να δώσουν τους καρπούς τους και φέτος. Η γαλήνη στην ατμόσφαιρα περνάει μέσα σου και σε ηρεμεί, δεν υπάρχει αυτή η καλοκαιρινή ένταση και οι ρυθμοί της ζωής ξαναγυρνούν στους φυσιολογικούς της. Όταν δε αποφασίσει και ο ουρανός να ξεδιψάσει τη φριγμένη γη, τότε αναθυμιάσεις λατρείας αναδύονται από το βρεγμένο χώμα, μαζί με μια ευωδία που όμοια της δεν υπάρχει!
Κι ενώ είχα μαζέψει τα πεσμένα φύλλα για κάποια χειροτεχνία και διακόσμηση του χώρου μου φθινοπωρινά, ήλθε η πρό(σ)κληση της ΜΙΑ για δημιουργίες με φύλλα!
Αυτές οι προκλήσεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες, από την άποψη, οτι εκεί που έχεις σχεδόν στερέψει ιδεών, σου δίνεται η ευκαιρία να ξαναμπείς στο παιχνίδι της έμπνευσης. 
Δεν είναι το δώρο της κάθε πρόκλησης, αλλά η όλη διαδικασία μέχρι να παρουσιάσεις το τελικό αποτέλεσμα, να μοιραστείς ιδέες, να θαυμάσεις άλλων προσπάθειες! 
Η χαρά της συμμετοχής και της ανταλλαγής ιδεών, που στον καθένα μπορούν να χρησιμεύσουν για μελλοντικά projects.

Παρότι τα φύλλα μου δεν ήταν αυτά που ήθελα, διότι όπως προείπα το Καλοκαίρι ήταν πολύ βαρύ και έκαψε τα πάντα, δεν άφησε τα φύλλα να ξεραθούν φυσιολογικά, ν αποκτήσουν την συνήθη διαβάθμιση αποχρώσεων μέχρι να καταλήξουν στο καφέ. Ειδικά η λωτιά από πράσινη γίνεται ένα υπέροχο κοκκινοκεραμιδοροδί, που είναι ασυναγώνιστο. Αν στην πορεία τα πράσινα φύλλα που έχει ακόμα μετατραπούν σ αυτό το χρώμα, θα προσθέσω μία νέα νότα στην εδώ ανάρτηση. 
Αξίζει πραγματικά τον κόπο.

Η πρώτη λοιπόν φυλλοδημιουργία, που θα συμπληρώσει τη φθινοπωρινή μου διακόσμηση με υφασμάτινες κολοκύθες, είναι ένα δεντράκι από φύλλα πλάτανου. 
Πήρα ένα καλαμάκι σουβλακίου και άρχισα να τρυπώ τα φύλλα από το μικρότερο στα μεγαλύτερα, ώστε το μυτερό μέρος του καλαμακίου να είναι προς τα κάτω, για να στερεωθεί σε μια μικρή βάση πλέξιγκλάς, που βρέθηκε μέσα σε κάποιο δέμα "αχρήστων". 
Στο τέλος της διαδικασίας διαπίστωσα οτι μια χαρά μπορεί να σταθεί και χωρίς τη βάση . 
Θάθελα η αλήθεια είναι, να του δώσω μία λάμψη σαν νεροσταγόνες πάνω του, όμως όλα τα σπρέϋ που είχα ήταν χριστουγεννιάτικα (με γκλιτερ δηλ. ασημί ή χρυσό) οπότε προτίμησα να παραμείνει φυσικό


Αργότερα, τα Χριστούγεννα μπορεί να του περάσουμε ενα λευκό ή γκλιτεροειδές σπρέϋ ,να του βάλουμε ένα αστέρι στην κορυφή και να πάρει μέρος στην εορταστική διακόσμηση (το δοκίμασα μ εναν αστερία, γι αυτό σας το προτείνω😉).

Στην πορεία και μια που είχα μαζέψει αρκετά, από τα φύλλα της λωτιάς έφτιαξα τρία λουλούδια που τα κόλλησα πάνω σε πράσινο εύκαμπτο σύρμα χειροτεχνίας  και μαζί μ' άλλα ξερά φύλλα, από ανθοδέσμη που αποξηράνθηκε, αποτέλεσαν ένα μπουκέτο για το βάζο. 
Δεν αγαπώ τα ψεύτικα λουλούδια, αν και έχω κάποια πολύ καλής ποιότητας που δεν ξεχωρίζουν από τ αληθινά, αλλά τα αποξηραμένα τα προτιμώ.



Πριν από αρκετά χρόνια είχα φτιάξει ένα ολόκληρο μπουκέτο "τριαντάφυλλα" από πλατανόφυλλα αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει καν φωτογραφία. Είναι πολύ ωραία διαδικασία αρκεί τα φύλλα να μην είναι εντελώς ξερά, ώστε εύκαμπτα να μπορούν να διπλώνονται χωρίς να σπάνε.
Και για το τέλος (προς το παρόν 😉) μία πεταλούδα που τριγυρίζει από λουλούδι σε λουλούδι 😀. 


Μου είχαν μείνει δύο μικρά πλατανόφυλλα και ένα μεγάλο πράσινο ακόμα. Έκοψα το πράσινο κατά μήκος των νεύρων για να δημιουργηθεί το σώμα και τα κομμένα κομμάτια δημιούργησαν τα πίσω φτερά της πεταλούδας. Τα μπροστινά ήταν τα καφετί πλατανόφυλλα. Όσο για τις κεραίες χρησιμοποίησα τα κοτσάνια των φύλλων της αχλαδιάς. 

Να πω την αλήθεια, την τελευταία δημιουργία τη χάρηκα περισσότερο, γιατί στη συνέχεια διαπίστωσα οτι παρόμοιες με τις προηγούμενες ιδέες κυκλοφορούν στο Pinterest, οχι οτι δε μπορεί να βρεθεί και αυτή, απλά εγώ δεν την είχα δει πουθενά μέχρι στιγμής.

Εκτός λοιπόν απο πρόκληση για χειροτέχνες είναι μια πολύ καλή ευκαιρία στις φθινοπωρινές σας βόλτες με τα παιδιά σας, να μαζέψετε φύλλα και να δημιουργήσετε μαζί τους! Δεν υπάρχει  ωραιότερη διαδικασία απ αυτήν να μαθαίνεις και να αντλείς έμπνευση απο τα παιδιά σου 😍💑. Εμένα μου λείπουν πολύ αυτές οι στιγμές 💔
ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ λοιπόν!

30 σχόλια :

  1. Με ομορφιά και πρωτότυπες όπως πάντα ιδέες Χαρά μου, υποδέχεσαι το φθινόπωρο!
    Τα φύλλα το φθινόπωρο είναι πηγή έμπνευσης και πολύ χαίρομαι και για τις βόλτες με παιδιά και εγγόνια!
    ΑΦιλάκια φωτεινά ακόμα ζεστά και πάντα με αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΛΛΙΏς ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟ φΘΙΝΌΠΩΡΟ ΑΓΑΠΗΜΈΝΗ ΜΟΥ ΚΙ ΑΛΛΙΏς ΠΡΟΈΚΥΨΕ.ΤΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ,ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ!

      Διαγραφή
  2. Βρε Χαρά, μα το Θεό τώρα (μα το ...ψωμί, που λέει και ο Λουντέμης στα έργα του), τι πας και ανακαλύπτεις βρε δαιμόνια καλλιτέχνιδα! Άκου τώρα δημιουργίες με ξερά φύλλα του Φθινοπώρου. Δηλαδή ποια άλλη φαντασία δημιουργίας κρύβει ο νους σου βρε κορίτσι μου. Έκπληκτος μένω κάθε φορά δηλαδή!
    Είναι εξαιρετικά. Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ λεπτεπίλεπτα αλλά αξίζει τον κόπο.
    Καλό Φθινόπωρο Χαρά μου με ευχές από καρδιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ηταν αλλιώς τα πράγματα Γιάννη νάσουν σίγουρος οτι θα έβλεπες κι άλλες δημιουργίες με φύλλα του Φθινοπώρου,αλλά δυστυχώς ... Ευτυχώς που ο νους μου ακόμα αντιστέκεται και κάνει σχέδια, εργα όμως πολύ φοβάμαι οτι θ αργήσουν πολύ και είχα τόση επιθυμία! Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές,τάχω ανάγκη όλα τη δεδομένη στιγμή.Την αγάπη μου πάντα

      Διαγραφή
  3. Ωωω!!!! Τι πανέμορφες δημιουργίες!!!🍁🍂😍 Μπράβο Χαρά μου!! Κι εγώ αγαπώ πολύ την φθινοπωρινή διακόσμηση, ειδικά όταν χρησιμοποιούμε υλικά της φύσης, φύλλα, κουκουνάρια κλπ!! Αυτό που λίγο με τρομάζει είναι το πόσο ντελικάτα είναι αλλά κι εύθραστα ταυτόχρονα, μην θρυμματιστούν δλδ!! Πριν λίγα χρόνια είχα ζητήσει από μια φίλη blogger, την Έλλη, και μου χε φτιάξει ένα υπέροχο κολιέ με φθινοπωρινό φύλλο που το χε κλειδώσει σε υγρό γυαλί!! Φανταστικό αλλά πάντα όταν το φοράω φοβάμαι μην μιυ χαλάσει!! 😅 Αχ αυτή η έμπνευση καλοδεχούμενη κι αναγκαία, ζωτικής σημασίας!! Με το καλό να υποδεχθείς δημιουργικά το φθινόπωρο καλή μου Χαρά!! 😘Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως τα λες Μαριλένα μου "αυτή η έμπνευση καλοδεχούμενη κι αναγκαία, ζωτικής σημασίας!" Τωρα το νοιώθω περισσότερο απο ποτέ. Ελπίζω σύντομα να μπορέσω να ξαναδημιουργήσω.Μου λείπει τόσο πολύ! Σ ευχαριστώ καλή μου <3

      Διαγραφή
  4. Εντυπωσιακές συνθέσεις με όμορφες αποχρώσεις του φθινοπώρου. Μόνο για το εύθραυστο της σύνθεσης κρατώ μια επιφύλαξη, αλλά είναι φοβερό να ξεκινάς από κάτι ντελικάτο και να το μεταμορφώνεις σε κάτι υπέροχο.
    Αν μου επιτρέπεις, αντί για γκλίτερ δοκίμασε (όσο ακόμα είναι φρέσκο το φύλλο ) κόλα σιλικόνης, κάτι σαν σταγόνες υγρασίας ……ε; (λέω εγώ τώρα )
    Υπέροχα Χαρά μου μπράβο σου!
    Φιλιά πολλά-πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκέφτηκα κι εγω τις σταγόνες σιλικόνης Αννίκα μου,αλλά τελικά μάλλον θα μείνουν ως εχουν αφου με πρόλαβαν τα γεγονότα! Επεσε η μαμά μου κι έσπασε το ισχίο της.Χειρουργήθηκε πριν 15 μέρες .Περασαμε εφιαλτικές μέρες στο Νοσοκομείο και η συνέχεια στο σπίτι μου.Οπως καταλαβαίνεις όλα πάνε πίσωκι εγω καταβάλομαι καθημερινά όλο και περισσότερο ψυχικά και σωματικά.Ιδωμεν...
      Την αγάπη μου και τις ευχαριστίες μου πάντα!

      Διαγραφή
  5. Καλά η φαντασία σου οργιάζει λέμε Χαρούλα μου και χωρίς την πρόσκληση της Μίας, αφορμή γύρευες θαρρώ και την βρήκες να κάνεις τις ομορφιές σου πάλι.
    Εξαιρετικές ιδέες με τα φύλλα και πόσο εύθραυστα μοιάζουν, μας θυμίζουν ότι το φθινόπωρο έφτασε και είναι πανέμορφο με τα γήινα χρώματα του...όσο για την μυρωδιά του βρεγμένου χώματος, δεν υπάρχει αγάπη μου.
    Είμαι και εγώ σε αναζήτηση θέματος...😊
    Πολύ ωραία η συμμετοχή σου Χαρούλα μου καλό φθινόπωρο να έχουμε μάτια μου την αγάπη μου 🧡 φιλώ σε!! 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί κι αν η φαντασία μου οργιάζει εσύ μας έβαλες τα γυαλιά με το συγκινητικό σου ποστ Ρουλάκι μου. Σ αγαπώ

      Διαγραφή
  6. Χαρά μου, μένω άναυδη με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σου. Αγαπώ το δεντράκι από φύλλα, λατρεύω το βάζο με τα φύλλα και θαυμάζω την πεταλούδα από φύλλα. Είσαι απίστευτη! Χίλια μπράβο, φίλη μου. Και σ' ευχαριστώ πολύ πολύ για τη συμμετοχή σου στην πρόκληση Craftlandia. Ευχαριστώ για τη στήριξή σου. Σου στέλνω πολλά πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σ αρεσε η συμμετοχή μου που παρά μισή μέρα να μη γινόταν ποτέ Μία μου. Σου ευχομαι νάσαι πάντα έτσι δοτική και να δίνεις έμπνευση σ όλους μας!

      Διαγραφή
  7. Μου εδωσες μια πολυ καλη ιδεα.Και για να σου εξηγησω θα σου πω πως εχω μια θεματικη λαμπα.Απλη πολυ απλα.Ειναι απο διαφανες γυαλι και την γεμιζω αναλογως την εποχη.Χριστουγεννιατικα αποκριατικα κ.τ.λ.Περυσι ειχα βαλει πλατανοφυλλα αλλα ατακτως εριμμενα.Τωρα θα προσπαθησω να το κανω με τον τροπο που μας εδειξες.Φιλακια Χαρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που συνέβαλα στη σύλληψη Λιτσάκι ;) Θα περιμένω το αποτέλεσμα <3

      Διαγραφή
  8. Καλά, είσαι φοβερή, και πάντα τόσο ευρηματική! Τί ιδέα ήταν αυτή με το 'φυλλόδεντρο' !!!! Πολύ εύθραυστο όμως! Το μπουκέτο στο βάζο είναι πανέμορφο, όπως και η ωραία πεταλούδα!!! Εγώ έχω σφενδάμια στον κήπο, και περιμένω να μαζέψω τους σπόρους τους για κάποιες κατασκευές.
    Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό της Μίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι και τόσο εύθραυστο και το λέω επειδή ετυχε να πέσει πολλές φορές απο ατσαλοσύνη διαφόρων που περνούσαν απο κοντά του.Ακόμα και το να τρυπήσω το φύλλο με το καλαμάκι ήθελε ζόρι. Δοκίμασε την ιδέα και μετέτρεψέ την σε χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, ξέρεις εσύ καλλίτερα απο μένα Μαριαννάκι ;)

      Διαγραφή
  9. Wow! You always amazed me with your creativity, I love everything you have done with fall leaves, specially the butterfly! Thank you for joining the Craftalandia Challenge!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you very much always for your kind words my dear friend. It's always so nice to hear admiration for your work. Good luck with the challenge!

      Διαγραφή
  10. Τι φανταστικές δημιουργίες έκανες πάλι Χαρά μου! Και με τί παρακαλώ;
    Με ξερά φύλλα που όλοι τα ποδοπατούν.
    Λατρεύω αυτά τα χρώματα του φθινοπώρου.
    Αν και μου αρέσει το καλοκαίρι, το φθινόπωρο έχει μια άλλη γλύκα.
    Καλό μήνα να έχουμε και κακές εμπνεύσεις.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλές εμπνεύσεις έγραψα, πώς βγήκε το κακές;
      Συγνώμη.

      Διαγραφή
    2. Φέτος το Καλοκαίρι με κουρασε πολύ,οπότε δέχτηκα το Φθινόπωρο με άλλη ψυχολογία. Δυστυχώς εκεί έμεινα,μια που όλα ήρθαν τούμπα,μαζί με την τουμπα που έφαγε η μητέρα μου κι ο,τι επακολουθησε. Μου λειπει προσωπικός χρονος,μου λείπουν οι δημιουργίες -ψυχοφάρμακα, μου λείπει η έμπνευση, μου λείπει η αισιοδοξία οτι σύντομα όλ αυτά θ αλλάξουν! Τλπ ελπίζω να τα καταφέρω. Οσο για το λάθος,συμβαίνει συχνά λόγω έξυπνου πληκτρολογίου,δεν παρεξηγώ απλά χαμογελάω με κατανόηση ;) <3

      Διαγραφή
  11. Hola !!! Donde otros, solo ven hojas, tu ves belleza, felicitaciones por tu gran creatividad. Abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ¡Muchas gracias por tus amables palabras! Aprecio mucho tus palabras. Os deseo un feliz Otoño con salud y creaciones.

      Διαγραφή
  12. Ohhhh me tienes tocando palmas de tanta creatividad, menudo modo de jugar con las hojas y de montar flores y una fantástica mariposa jeje. Deseando ver esas hojas de colores tan lindos que tienes, si el tiempo acompaña para que puedan virar a ese bonito carmesí antes de secarse jeje.
    Buffff lo de las rosas con hojas es una obra de arte jajaja, yo lo intente un año y bueno....aun estoy peleandome con las hojas para que imitasen a las rosas jiji.
    Muchas gracias por participar en Craftlandia y acompañarnos en este reto.
    Besote!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Preciosos trabajos realizados con esas hojas secas, el ramos es una maravilla y la mariposa muy creativa.
    Felicidades, besicos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραίες δημιουργίες όπως πάντα άλλωστε....το δέντρο με τα φύλλα πολύ όμορφο !!!! Γλυκερίνη με νερό δύο προς ένα, βυθίζεις τα φύλλα με ένα βάρος για να μείνουν μέσα, αφήνεις λίγες ώρες και τα χρησιμοποιείς άνετα για κατασκευές χωρίς να σπάνε. Μ αρέσουν και οι κολοκύθες σου !!!!
    Καλό κουράγιο με τη μητέρα και πολλά φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...