...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Σακούρα, όπως λέμε ανθισμένες κερασιές!

Το συγκεκριμένο θέμα τόχω ξαναπιάσει, αλλά είναι τόσο ομορφο και τόσο προκλητικό που οταν βρήκα τη συγκεκριμένη χαρτοπετσέτα δεν μπορούσα να μην το ξανατολμήσω. Απο πορσελάνες δόξα τω Θεώ προς το παρόν δεν πάσχω, οπότε let's doing!
Εκτός απο την χαρτοπετσέτα συνέβαλε μία ενημέρωση που μου ήρθε απο το Tripadvisor για την επικείμενη άνθιση των κερασιών στην Ιαπωνία προτρέποντας να επισκεφθείτε την Ιαπωνία  και συγκεκριμένα το Τόκιο και το Κιότο τέλη Μαρτίου-αρχές Απρίλη 


Αντιγράφω λοιπόν την προτροπή της σελίδας:

Έρχεται η άνοιξη και μαζί της έρχεται μια έκρηξη από άνθη κερασιάς. Γνωστά και ως «σακούρα», αυτά τα ευαίσθητα λουλούδια πλημμυρίζουν πάρκα και δρόμους σε αποχρώσεις του ροζ και του λευκού. Είναι ένα αξέχαστο θέαμα που εγγυημένα θα σας αφήσει με ανοιχτό το στόμα.

Μπορεί η χώρα των κερασιών να είναι η Ιαπωνία, υπάρχουν όμως πολλοί άλλοι προορισμοί για να δείτε (και να θαυμάσετε) τα άνθη της κερασιάς σε όλο τον κόσμο (ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! προσθέτω εγω). Η συμβουλή μας: προσπαθήστε να μείνετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Το Τοκιο είναι ένα απο τα καλύτερα μέρη για να δέιτε αυτά τα ντελικάτα άνθη, καθώς οι μέρες γίνονται πιο ζεστές, χιλιάδες κερασιές ανθίζουν σε όλη την πόλη, τα καταστήματα γεμίζουν τις βιτρίνες τους με όλων των ειδών τα πράγματα με θέμα τα σακούρα και τα φεστιβάλ ξεκινούν για τα καλά. Αυτή η μαγική στιγμή συμβαίνει μια φορά το χρόνο (μερικές φορές και δύο)-καθιστώντας την εποχή των ανθισμένων κερασιών μία απο τις καλλίτερες στιγμές να επισκεφθεί κανείς την Ιαπωνία. Οι χρόνοι άνθισης δε μπορεί να ποικίλουν ανάλογα τον καιρό και τα λουλούδια συνήθως κρατούν περίπου δύο εβδομάδες ποικίλλουν ανάλογα με τον καιρό και τα λουλούδια συνήθως κρατούν περίπου δύο εβδομάδες.


(το Tripadvisor προτείνει συγκεκριμένα μέρη για καλλίτερη απόλαυση) Ακολουθήστε το παράδειγμα των ντόπιων και κάντε πικνίκ κάτω από σύννεφα από ροζ πέταλα στο δημοφιλές πάρκο Ueno.


Πηγαίνετε νωρίς για να βρείτε ένα καλό σημείο για να καθίσετε. Για εξίσου εμβληματική θέα, επισκεφτείτε τον ποταμό Meguro και ειδικά το κανάλι Nakameguro. Τη νύχτα, απαλά φώτα φωτίζουν τα άνθη, προσφέροντας μια αξέχαστη θέα.

Εκτός απο το Τόκιο και το Κιότο μεταμορφώνεται σ' ένα ιδιαίτερα γραφικό σημείο για να δείτε τα σακούρα. Τα όμορφα άνθη μεγαλώνουν ανάμεσα σε αρχαίους ναούς και ιερά, δημιουργώντας ενα εντυπωσιακό θέαμα.

Μπορείτε να βρείτε μερικά από τα καλύτερα θεάματα λουλουδιών στην Arashiyama, τον πεζόδρομο Tetsugaku No Michi και το Πάρκο Maruyama οπου βρίσκεται η εμβληματική κλαίουσα κερασιά. Αλλά αξίζει να επισκεφτείτε και πιο ήσυχα μέρη. Προσφέρουν μια γαλήνια ατμόσφαιρα, μαζί με υπέροχες ανθοφορίες.

Αυτά εν περιλήψει και το έργο μου ολόκληρο εδώ:




Πορσελάνες βγαλμένες απο την καρδιά της θάλασσας, όπως και όλα τα άλλα στοιχεία της φιγούρας, η δε χαρτοπετσέτα , τρισδιάστατη πάνω σε stone paperγια να δώσει την αίσθηση των κλαδιών του δέντρου

Δεν είχα δίκιο που την απέδωσα για δεύτερη φορά, αν και επειδή συνέπεσε με τη γκρίζα περίοδο που πέρασα με ταλαιπώρησε απίστευτα μέχρι να ολοκληρωθεί (έκανα και μία προσπάθεια για διπλή φιγούρα αλλά δεν έκατσε).

20 σχόλια :

  1. Να και τα πετροσακούρα της Χαράς που μαζί με ένα νοερό ταξίδι στην Ιαπωνία μας έμαθαν πολλά και μας γέμισαν ανοιξιάτικη αύρα!
    Και να φανταστείς πως ο γιος μου που ζει στην Αγγλία μαζί με την δουλειά του, τώρα βρίσκεται στην Ιαπωνία και μου στέλνει μέσα από το Instagram του κόσμου τα βίντεο και φωτο!
    ΑΦιλάκια μεταπασχαλινά πάντα με ευχές αγάπης και καρδιάς!

    Στεφανία- ainafets... μαθαίνοντας τα windows 10!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ αν εσυ τώρα μαθαίνεις το νέο πρόγραμμα φαντάσου εγω!
      Στεφανία μου Χρόνια πολλά Αναστάσιμα και ελπιδοφόρα αγαπημένη μου
      Σ ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι αν εφερα την ανοιξιάτικη αύρα ανάμεσά μας. Η αλήθεια είναι οτι αυτές τις μέρες η Φυση οργιαζει
      Αφιλάκια γλυκά πάντα με αγάπη ξεχωριστή

      Διαγραφή
  2. Δεν έχουμε ανάγκη να πάμε Ιαπωνία! Επισκέπτομαι το μπλογκ σου και είναι σαν να πήγα. Πανέμορφο θέμα και τι ωραία απόδοση!
    Να σαι καλά Χαρά μου και πολλές ευχές για τις Άγιες ημέρες που πέρασαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαα δε θα μας χάλαγε πάντως να μπορούσαμε να τις βλέπαμε κι εκ του φυσικού Αννουλα ;) Εγω έκανα την προσπάθειά μου αλλά δεν ειναι το ίδιο να το βιώνεις!
      Αν κρίνω απο την έκρηξη της Ελληνικής φύσης αυτό το καιρό, φαντάζομαι πώς θάναι στην Ιαπωνία το θέαμα των ανθισμένων κερασιών!!!
      Χρόνια πολλά με αγάπη και ανάσταση στις καρδιές και στις ελπίδες μας !

      Διαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω με την Άννα. Στο μπλογκ σου, Χαρά μου, μπορούμε να δούμε, του κόσμου τα καλά. Μια σειρά ομορφιές με τέχνη και μεράκι. Δοσμένες με την αγάπη σου. Είναι πάρα πολύ όμορφο το πετρωτό σου. Αυτό το παζλ με τα κομμάτια με τις πορσελάνες της θάλασσας είναι μαγικό.
    Χριστός Ανέστη καλή μου φίλη με όλες μου τις ευχές. Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Γιάννη μου αν το μπλογκ μου και οι αναρτήσεις μου δίνουν μια νότα χαράς στους φίλους που εχω την τιμή να μ επισκέπτονται.
      Οπως τα λες "το παζλ με τα κομμάτια με τις πορσελάνες της θάλασσας είναι μαγικό" γι αυτό κι εγω δεν μπορεσα ν αντισταθώ, παρότι ήταν δύσκολα κομμάτια να ταιριάσουν και ήταν απο τα πετρωτά που με δυσκόλεψε όσο κανένα!
      Χαρά μου λοιπόν αν η τελική απόδοση δε με πρόδωσε.
      Την αγάπη μου πάντα και τις ευχές μου για αγάπη, υγεία και .ειρήνη στην οικογένειά σου

      Διαγραφή
  4. Πόσο δίκιο έχεις... έχω βρεθεί στη Βέροια και είναι πράγματι απόλαυση !!!!
    Ο πίνακάς σου εξαιρετικός !!!!!
    Σε φιλώ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω πάλι παρότι ταξιδεύω Ιαπωνία δνε έχω επισκεφθεί τη Βέροια,αλλά τουλάχιστον απο φωτογραφίες εχω διαπιστώσει τη μαγεία της, απλά στο πετρωτό ήθελα να αποδώσω οχι την ομορφιά των ανθισμένων κερασιών αλλά τη στολή της Γιαπωνέζας ;)
      Φιλάκια πολλά και αναστάσιμα με την αγάπη μου

      Διαγραφή
  5. Your work of art is so beautiful! I love the scene with the cherry blossoms and the japanese woman!
    Kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα έπαιρνα όρκο πως είναι αληθινά. Τόσο τέλεια δουλεμένη η χαρτοπετσέτα και βέβαια για τη μαντάμ ούτε συζήτηση. Τέλεια απ’ το κεφάλι μέχρι τις παντόφλες. Αχ βρε Χαρά μου, αυτά τα χέρια σου!!! Όσα και αν σε τριγυρίζουν βρίσκεις το κουράγιο (ευτυχώς για μας) να φτιάχνεις όνειρα. Άλλωστε τι; Μια δρασκελιά είναι το σθένος απ’ την απελπισία. Κι αυτή τη ζωή που την νομίζουμε χαμένη, μπορεί να γίνει φωτεινή, όταν βρούμε το σωστό μονοπάτι να πορευτούμε. Είναι ξεκάθαρο πως εσύ το βρήκες. Να είσαι καλά, να πορεύεσαι με ότι αγαπάς.
    Φιλιά πολλά-πολλά Αναστάσιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε οχι και αληθινά! Πώς θα μπορούσαν όχι μονο να κολλήσουν αλλά και να διατηρηθούν ;) Η αλήθεια είναι οτι απαιτήθηκαν αρκετές ώρες υπομονής με το ψαλιδάκι,αλλά χαλάλι τους! Εδωσαν τόσο όμορφο όγκο απο ένα απλό χαρτοπετσετένιο φόντο!
      Οσο για τη "δρασκελιά" νάξερες πόσες φορές τι σκέφτηκα πόσο ανατριχιαστικά κοντά ήταν η μία απο την άλλη!!!Κατάλαβα τους ανθρώπους που βρίσκονται σε απόγνωση και ποτέ δεν καταλάβαινα πώς έπαιρναν τέτοιες αποφάσεις! Τλπ προσπαθώ και το παλεύω με νύχια και με δόντια γιατί ακόμα και τωρα είμαι βαθειά επηρεασμένη. Ευτυχ΄ςω που ο Θεός φρόντισε να μου ανοίξει εγκαίρως αυτό το φωτεινό μονοπάτι, που οταν μπαίνω τα ξεχνάω όλα και βγαίνουν απ τα χέρια μου χαρουμενα πράγματα αντίθετα απο την εκάστοτε περιρρέουσα ατμόσφαιρα!
      Φιλάκια άπειρα με Αναστάσιμες αγκαλιές Αγάπης

      Διαγραφή
  7. Qué bonita integración!!! Tus trabajos cómo siempre, preciosos.
    Besitos fuertes desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. mi querida Μarta
      ¡Tus palabras siempre me hacen feliz porque también amo tu valioso trabajo!
      Un fuerte abrazo de amor desde Grecia para ti.

      Διαγραφή
  8. Τι ωραίες ιστορίες και τι σχέδια όμορφα! Δημιουργικότατη να είσαι πάντα Χαρά! Σε ευχαριστώ για το ταξίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω Μάκη μου σ ευχαριστώ που υπήρξες συνοδοιπόρος μου,μου έδωσες μεγάλη ΧΑΡΑ!

      Διαγραφή
  9. Έχω ένα βιβλίο μιας δημοσιογράφο, που ταξιδεύει στην Γιαπωνία και με μαγικό τρόπο παρουσιάζει την χώρα. Είναι το αγαπημένο μου. Εσύ μας ταξιδεύεις με άλλο τρόπο! Είσαι ποιήτρια Χαρά! Φτιάχνω και εγώ γέισα τώρα. Αυτή εδώ όμως είναι η αγαπημενη μου ! Λατρευτή, λα-τρευ-τη!
    Σε αγαπώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω Καλλινικάκι μου οτι ολες οι Χωρες του κόσμου έχουν κρυφά ή φανερά ατού,αρκεί να τ ανακαλύψεις! Εγω δεν είχα την ευκαιρία του ταξιδιών παρότι πάντα μ άρεσαν.Πάντα ταξίδευα μέσα απο τα βιβλία και τα ονειρά μου. Χαίρομαι όμως διπλά που τα παιδιά μου μπορούν να τα κάνουν κι έτσι μου μεταφέρουν τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες και τα ζω μέσα απ αυτά.
      Περιμένω εναγωνίως να δω τη δική σου γκέϊσα που είμαι σίγουρη θα μας πέσουν τα σαγόνια
      Φιλάκια πολλά αγαπημένη μου και ας ελπίσουμε μέσα στους επόμενους μήνες να τα πούμε κι απο κοντά ;) <3

      Διαγραφή
  10. Χριστός Ανέστη !!Ναι το ξέρω έχω χαθεί Χαρά μου, και μόλις βρήκα χρόνο πέρασα να σου αφήσω τις ευχές μου, λίγο καθυστερημενα βέβαια , (θα σου στείλω μέηλ) αλλά οι ευχές κρατάνε μάτια μου 40 μέρες και να δω τι έφτιαξαν πάλι τα χεράκια σου.
    Μπορεί το Πάσχα να πέρασε, αλλά οι δημιουργίες οι πασχαλιάτικες είναι εδώ και εγώ τις θαύμασα έστω και καθυστερημένα. Από τα αυγουλάκια σου και τα βάζα σου, μέχρι το πετρωτό σου με την γκέισα και τα άνθη τις κερασιάς, Χαρά μου, δεν έχω λόγια κάθε φορά που βλέπω τι δημιουργείς,!
    Χρόνια πολλά με υγεία κορίτσι μου με την αγάπη μου πάντα φιλιααα πολλαααα! 🤗🧡😘
    Δες τα μεηλ σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορίτσι μου γλυκό και όμορφο μου έκανε εντυπωση η απουσία σου οχι απο εδώ, αν εξηγουμαι,αλλά κι εγω δεν σήκωσα το τηλέφωνο παρόλο που σε σκεφτόμουν.Τωρα λυπήθηκα για όσα διάβασα αλλά ελπίζω και ευχομαι νάναι περαστικά αγαπημένη μου.Ο,τι προλαβαίνουμε καλό είναι!
      Θα τα πούμε άμεσα, ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ, γιατί ταρακουνήθηκα και στεναχωρέθηκα
      Φιλάκια πολλά και ο ΑΝαστάς Κύριος να σας χαρίζει υγεία οικογενειακώς

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...