...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Μη φοβού το Μάη και δώρα φέροντα...

 Κι έτσι όπως ιλιγγιωδώς γυρίζει ο τροχός του χρόνου, τόσο που δεν προλαβαίνουμε απο το Καλή Χρονιά λέμε καλές Αποκρές, καλή Σαρακοστή και τέλος Καλή Ανάσταση, νάσου και ο Μάης!
Και μ αυτά και μ εκείνα ξέχασα εντελώς οτι είχα γενέθλια 😔 Μπορεί οχι εγω προσωπικά αλλά τί σπουδαιότερο απο τούτο δω το σπιτάκι που μου έχει χαρίσει τόσες χαρές και ανθρώπους αγαπημένους! Και αφού για άλλη μια φορά σας ευχαριστήσω απο καρδιάς για όλη αυτή την αγαπησιάρικη παρεϊστικη πορεία των 14 χρόνων. 14 χρόνια!!!πώς πέρασαν ;;;να που λέγαμε για ιλιγγιώδεις ταχύτητες 💨!!!Καπνός λοιπόν ήταν ολ αυτά τα χρόνια και πέρασαν και φτάσαμε στην Πρωτομαγιά του 2023
Πρωτομαγιά λοιπόν και ούτε που το καταλάβαμε! 
Κάποτε λέγαμε ένα τσιγάρο δρόμος, τώρα που και το τσιγάρο μπήκε στη μαύρη λίστα (και καλώς έγινε) ακόμα και το ηλεκτρονικό, αργά το λες, σε σχέση πάντα με το πέρασμα του χρόνου απο τη μια γιορτή στην άλλη. Μια ανάσα δρόμος λέγε καλλίτερα και θάσαι μέσα 😟
Οπως και νάχει, είπαμε Πρωτομαγιά! 
Άλλη μια ευκαιρία για τους ανθρώπους της Πόλης να εκδράμουν στας εξοχάς, τώρα που η φύση είναι στα ντουζένια της. 
Αλλά και τα Ανθοπωλεία πανέτοιμα για όσους δε φύγουν και τα προτιμήσουν
Κάπως έτσι σκεπτόμενη δημιούργησα κι εγω το δικό μου και πάντα απο το ΤΙΠΟΤΑ!
Τα Χριστούγεννα είχε φτάσει στην πόρτα μου ενα κουτί Μακαρόν. Κίτρινο ,λαμπερό με βάθος. 
Αμέσως μου έκλεισε το μάτι και εγώ συνέλαβα το πνεύμα του😉 Έχουμε πια μάθει να συνεννοούμαστε χωρίς να χρειάζεται να μιλάμε!💫
Για το μόνο που αναρωτιόμουνα μέχρι να βρω το κέφι να το πιάσω στα χέρια μου, αν θα το έκανα απλά μία πρόσοψη, μία πόρτα βασικά, ή κάτι  με περιβάλλοντα χώρο. 
Και αφού ξεκίνησα η απάντηση δόθηκε απο μόνη της...😉με περιβάλλοντα χώρο!
Και ξεκίνησε η κατασκευή. 
Ταπετσαρίστηκε το εσωτερικό με μία ανάλογου ύφους ταπετσαρία, διακριτική βέβαια, για να δώσει χώρο στα αντικείμενα. 
Άδειασα σε δύο τραπέζια (!!!) ένα χαμό απο κάθε λογής "άχρηστο", προκειμένου να επιλέξω ο,τι θα μου χρειαζόταν στην απόδοση. 
Στον τοίχο κολλήθηκε ένα ρολόι τοίχου. Απο τα πολλά καπάκια οδοντόκρεμας έγινε η πρώτη γλάστρα με κρεμαστό φυτό και κολλήθηκε δίπλα στο ρολόι. Απο κάτω σ' ένα ράφι μία σειρά γλάστρες με λουλούδια. Απο το ταβάνι κρεμάστηκε ένα φωτιστικό αποτελούμενο απο ένα μεταλλικό αξεσουάρ για κοσμήματα με δυο πουλάκια και δεξιά κι αριστερά κολλήθηκαν δυο φωτιστικά αγνώστου προελεύσεως (πλαστικά καπάκια σαν απο στυλό, αλλά οχι, που είχα χρησιμοποιήσει και στο μπαρ για φλυτζάνες του καφέ) Στη  μεριά της εισόδου άλλη μια γλάστρα στον τοίχο και ένα διακοσμητικό, τύπου κάδρου (όσο μπορούν να φανούν στη νυχτερινή λήψη😕). 


Για πρόσοψη, χρησιμοποιήθηκε ένα πλαστικό που δίνει την εντύπωση παραθύρου με καϊτια, απο συσκευασία τυριού φέτας και μία πόρτα που έφτιαξα πάνω σ' ένα διάφανές καπάκι απο κάποια συσκευασία με ξύλο μπάλσα. Ένα στεφάνι κρεμάστηκε στην πόρτα, απο κρίκο και λουλούδια απο foamiran. Απο τη μία μεριά της πόρτας μπήκε ένα φανάρι συναρμολογημένο απο διαφορετικά υλικά και απο το στέγαστρο κρεμάστηκε ενα κλουβάκι με πουλάκι, που έγινε απο κομματάκια σύρμα μπηγμένα πάνω σ' ενα αφρώδες εσωτερικό καπακιού.


Απέξω στήθηκε ένα πανηγύρι απο γλάστρες, γλαστράκια και κάθε τύπου διακοσμητικά! 
Καμένα Λαμπάκια χριστουγεννιάτικα τυλίχτηκαν στην κόλλα και μετά βούτηξαν σ' ένα μπωλ απο πράσινο γρασίδι μακέτας. 
Τα Topiary  έγιναν απο βελόνες με μεγάλο κεφάλι με τον ίδιο παραπάνω τρόπο έγιναν πράσινα. Το ίδιο και τα δεντράκια πάνω σε βάσεις απο καπάκια φαρμάκων σ'  ένα πάγκο απο self test ,επίσης. 
Μπροστά δενδρομολόχες απο χάντρες-λουλουδάκια (να πώ εδώ οτι τα λουλούδια έγιναν με διάφορα υλικά, απο χαρτί μέχρι χάντρες ή κομμάτια απο ψεύτικα) που περάστηκαν μέσα σε στικς απο self test  ομοίως 😀(να που χρησίμευσε κάπου και ο κόβιντ!). 
Ενα καπάκι απο συσκευασία κρουασάν, έγινε τραπεζάκι, στολίστηκε με λουλουδένιο χαρτί scrapbooking και δέχτηκε πάνω του μικρά "κακτάκια " και διακοσμητικά. 
Μία ροδούλα απο παιχνίδι kinder μ ένα κυβάκι απο χρώμα ακουαρέλας και δυο μικρές λαβές απο ξυλάκια χειροτεχνίας έγινε καρότσι με γλαστράκια πάνω του. 

'Ενας ρόζος απο ξύλο, μ' ένα κομμάτι απο συνδετήρα κάλτσας και μισή μύτη σωληνάριου, έγινε ποτιστήρι. Ενας αναδευτήρας καφέ, εγινε φωτιστικό στη γωνία , όσο δε για τη "βουκαμβίλια" εγινε με λουλουδάκια απο κόφτη απο χαρτί γκοφρέ, όπως και τα φύλλα. Η σκεπή απο προφυλακτικά κάποιας ηλεκτρικής συσκευασίας, με διακοσμητικά απο πηλό, τύπου ακροκέραμα 😉 και οι πλαϊνοί τοίχοι απο κομματάκια χαρτονιού συσκευασίας.


 Και για πρώτη φορά, το εσωτερικό έγινε φωτιζόμενο, απο μικρές τρύπες που άνοιξα να μπουν τα μικροσκοπικά λαμπάκια led.


Οπως έχω ξαναπεί, αυτές οι κατασκευές απο τα διάφορα "τίποτα", "άχρηστα" είναι οι αγαπημένες μου και συναγωνίζονται σχεδόν τα πετρωτά. Κι αυτό αν σκεφτεί κανείς, οτι πολλά ξένα site και blog που ασχολούνται με τη μινιατούρα, πολλά απο τα διακοσμητικά που συνθέτουν το τελικό αποτέλεσμα, ειναι αγορασμένα έτοιμα σε αντίθεση με τα δικά μου, που είναι δικές μου επινοήσεις απο διαφορετικά και ετερόκλιτα αντικείμενα


Βέβαια όσο κι αν καταναλώνω υλικό, τελειωμό δεν έχουν, γιατί ως σκουπιδομαζώχτρα, όλο και μαζεύω κι ολο και με προμηθεύουν. Στο τέλος προβλέπω να νοικιάσω μία κάμαρα για μετακόμιση και να μείνουν οι χειροτεχνίες να κατακλύσουν το σπίτι!


Αλλά μπρος στη χαρά που εισπράττεις απο την ολοκλήρωση του έργου, τύφλα νάχει η στενότης του χώρου !

Πρωτομαγιά λοιπόν "και του φρόνιμου Απρίλη τα μάτια σφαλά, και τα πλούτη του πέρνει ...

σε μεγάλη ο Μάϊς γιορτή μ΄απληστία , τ΄αραδιάζει τα χύνει..."  ("Μάιος"- Κωστής Παλαμάς)


ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ, λοιπόν, ανθοφόρος και χαρούμενος!!


Και κάτι για το τέλος 😉 Μια που θυμήθηκα τα χρόνια που κουβαλάει στην πλατούλα του τούτο το blogάκι, ας μη περάσει αδιάφορα! Οταν επιστρέψω απο το ταξίδι που προσδοκώ να πάω (μη φανταστείτε και κανένα road trip  στην άκρη του κόσμου, την Καυκαλίδα θα περάσω! Πώς λέμε τον πορθμό του Γιβραλτάρ; καμμία σχέση 😂)θα κληρώσω 4 δωράκια, μάλλον μικρά πετρωτά (άνθη και λέλουδα, εχω κατά νου  λόγω της ημέρας 😍) δύο για τους εδώ φίλους και άλλα δύο για τους φεισμπουκικούς (έχουν κι αυτοί ψυχή και ...μεγάλη ανοχή μαζί μου 😌, έτσι για το καλό! Σχολιασμοί μέχρι την επόμενη ανάρτηση 👌👍

Εις το επανιδείν λοιπόν δώρα φέρουσα 🎀🎁💌 

12 σχόλια :

  1. Ρένα Χριστοδούλου01 Μαΐου, 2023 08:00

    Καλό μήνα ααααα!!!!!
    Τον έκαψα τον εγκέφαλο!!!
    Τί είδαν τα ματάκια μου;
    Καπάκια από οδοντόπαστα, αναδευτήρες καφέ, καμένες λάμπες, συνδετήρας κάλτσας;;
    Πού σε φτάσουν οι ξένες φίλες Χαρά μου;
    Ούτε στον ύπνο τους!
    Εδώ εμείς που σε ξέρουμε, τραβάμε τα μαλλιά μας κάθε φορά που εξηγείς τα υλικά από τις μινιατούρες!
    Χρόνια πολλά και καλύτερα από δω και πέρα.
    Χαίρομαι που συναντήθηκαν οι δρόμοι μας και γνωριστήκαμε και δια ζώσεις.
    Να είσαι καλά και να δημιουργείς ό,τι σ ευχαριστεί.
    Πάω να το μελετήσω πάλι και να κλάψω για τα υλικά που έχω πετάξει.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστός Ανέστη!Χρόνια πολλά!Καλόν μήνα Χαρά μας! Κι όμως ...σαν χθες και σαν σήμερα ήσουν κάποτε...στην Θεσσαλονίκη!Πόσο θάθελα αυτό το ταξίδι που προγραμματίζεις να ήταν και πάλι βόρεια!Βλέπεις ξεκίνησα από το τέλος!
    Για την ολοκληρωμένη μινιατούρα κατασκευή σου , τί να πω! Κάθε που έγραφες το υλικό, ανέτρεχα στη φωτογραφία! Χαίρομαι που οι εμπνεύσεις σου δεν σταματούν! Επεξήγηση για εκείνα τα τύπου φωτιστικά που παλιότερα είχαν γίνει φλυτζάνες, είναι διάφανα τύπου ποτηράκια που εμπεριέχονται σε μπουκάλια διαφόρων ποτών, (αφού σπάσει εννοείται ο λαιμός), μαζί με μπιλάκια γυάλινα ή χωρίς μπιλάκια! Θερμά συγχαρητήρια!ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΣΤΟ ΚΑΝ΄ΤΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ, αφού αυτό μας γνώρισε! 14!!!Εύχομαι να έχει μια όμορφη εφηβεία το μπλοκάκι σου!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κέρινα ποιήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πωπωπωωωωωωωωωωω! Χαρά μου, αυτή και αν είναι γιορτή των λουλουδιών!
    Το μαγαζάκι σου, πανέμορφο και κρίμα που δεν μένω κοντά σου για να το επισκεφτώ και να ψωνίσω τα Πρωτομαγιάτικα λουλουδάκια μου!
    ΑΦιλάκια αγάπης, φωτός και χαράς σου στέλνω με πολλές ευχές υγείας! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό μήνα Χαρά μου, να χαιρόμαστε τα υπέροχα έργα σου, θαυμάζω το ταλέντο, την υπομονή, την εφευρετικοτητα σου, κλπ κλπ!!! Να'σαι πάντα καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή πρωτομαγιά Χαρά μου. Επίσης πολύχρονο το μπλογκάκι σου! Τι ωραίο ποδαρικό του μήνα με τόσο υπέροχη κατασκευή! Τι να πω...για τη φαντασία σου που βλέποντας ένα αντικείμενο άχρηστο βρίσκεις χρήση ή για την τέλεια κατασκευή σου; Να σαι καλά πολύχρονη και εσύ να μας κρατάς συντροφιά εδώ να ανοίγει η καρδιά μας
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή Πρωτομαγιά, φιλενάδα μας αγαπημένη. Πρωτομαγιά των αγώνων και της ιστορίας των λαών και των εργατών. Μεγάλη μέρα, Χαρά μου. Πρωτομαγιά της φύσης, της Άνοιξης, των λουλουδιών.
    Πρωτομαγιά στο μπλογκ σου, στο δικτυακό σου σπιτικό, που 14 ολάκερα χρόνια, σκορπά σε όλους μας άπλετη ομορφιά, τέχνη, αισθητική και αγάπη. Να το χαίρεσαι καρδιά μου.
    Αυτό το μαγικό ραβδί, που βαστάνε τα χέρια σου και δεν ...τολμά ένα υλικό να φτάσει κοντά σου, καθώς σε χρόνο άμεσο, μετατρέπεται σε κάτι μαγικό, κάτι πανέμορφο. Ε αυτό είναι υπέροχο! Μάς δίνει τόση χαρά, τόσα χαμόγελα.
    Ανοίγει η καρδιά μας βρε Χαρά μου, καθώς λέει και η Άννα μας εδώ πάνω.
    Καλό μήνα ψυχή μου. Να είσαι και να νιώθεις πάντα έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για μια ακόμα φορά Χαρά μου, έχω μείνει άφωνη με ότι βλέπουν τα ματάκια μου...δεν είναι μόνο ο χρόνος που αφιερώνεις στις δημιουργίες σου, δεν είναι ΄πως μέσα από "αχριστα" μικροπραγματάκια εφευρίσκεις πάντα την χρησιμότητά τους και μάλιστα επιτυχώς. Ήταν πολύ λουλουδιασμένη η υποδοχή μας στο εορτάζων όμορφο μπλοκοσπιτάκι σου...Χρόνια του πολλά πάντα δημιουργικά να μας συντροφεύει στην παρέα των μπλόκερ με τα ωραία του.
    Να ήξερες τι μου θύμησες με τα γενέθλια του μπλοκ σου Χαρούλα μου. Την δική μου πρώτη εμφάνιση στων κόσμο των μπλόκερς, με ότι τρέμουλο συμπεριλάμβανε αυτή,😊και το δικό σου πρώτο σχόλιο, που το ακολούθησα κατά γράμμα 😉 και σε χιλιοευχαριστώ πολύ γι αυτό...
    Το θυμάσαι;👍

    Χαρά Θεοδωρίτση16 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:50 μ.μ.
    Γειά σου Ρούλα
    Με Χαρά σε καλωσορίζω στη γειτονιά.
    Θα ενθουσιαστείς με τη γειτονιά μας και θα κάνεις ό,τι τρέλλα έχεις απωθημένο.
    Μη μασάς,κάνε ο,τι ονειρεύεσαι χωρίς αναστολές, κανένας δεν θα σε σχολιάσει ούτε φυσικά θα σε κατηγορήσει...ΜΑΖΙ ΣΟΥ! 🤣
    Καλό Μάη αγαπημένη μου την αγάπη μου πάντα στέλνω αγκαλιά και φιλί. 🧡🤗😘🌻🌼🌺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαρά μου! Η φωνή της ψυχής κάποιες φορές είναι δυνατότερη απ’ το μυαλό. Το αποτύπωμα της ψυχής σου είναι που σου δίνει δύναμη, κουράγιο, έμπνευση και η δημιουργία σαν απελευθέρωση για έκφραση είναι αυτή που το απογειώνει. Έχω ξαναπεί πως η δημιουργικότητα σε ‘σένα λειτουργεί με τις απαιτήσεις της εποχής του ¨μην πετάξεις τίποτα¨ Άχρηστα ίσως υλικά στα χέρια σου μεταμορφώνονται σε όμορφα δημιουργήματα. Μην αφήσεις ποτέ τις αρνητικές σκέψεις να σε ρίχνουν.
    Για τις ομορφιές που στολίζουν το μπλογκοσπιτάκι σου, σίγουρα θα είναι πολύ χαρούμενο, όπως και εμεις επίσης. Να είσαι καλά να φτιάχνεις και να μοιράζεσαι την έκφραση της ψυχής σου. Να είναι πολύχρονο, όσο περισσότερο γίνεται.
    Καλό Μήνα με υγεία, δύναμη και δημιουργικότητα!
    Πολλά-πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. You are so creative, you never cease to amaze me. Beautiful work!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ προτότυπες οι μινιατούρες σου αν και ο Μάης ακόμα δε μας έδειξε το ηλιόλουστο κήπο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια πολλά & για πολλά πολλά χρόνια ακόμη να ασχολείσαι με τις δημιουργίες της καρδιάς σου & να επικοινωνείς μέσω του μπλοκ & του fb μ' όλους αυτούς τους όμορφους ανθρώπους που γνώρισες. Όταν όμως φθάσει η ώρα να κάνεις παιχνίδια για τα εγγόνια, να μας τα δείχνεις, γιατί
    . . . . .δεν παίζω!
    Διαβάζοντας την ανάρτησή σου, θαύμαζα , θαύμαζα, δεν καταλάβαινα & πολλά πως μπήκαν στο κουτί, αλλά να μεταχειριστης & το το τελάρο από την φέτα, τι να πω! είσαι αξεπεραστη! Παιδί μου, είχε κέφια ο Θεος όταν σ' επλαθε!
    Σε φιλώ, όλα καλά, λουλουδιασμενα & όμορφα στην ζωή σου!
    Χριστίνα Χαλκιοπουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...