...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Παραθαλάσσιο Τοπίο

Επειδή λόγω των προετοιμασιών του γάμου έμεινα πίσω στις αναρτήσεις και στην περατζάδα της γειτονιάς μας, είπα να μην χάσω άλλο χρόνο(παρότι δεν είμαι στα καλλίτερα μου από μεταγαμηλια ίωση) αφού γίνεται μία νέα πρόκληση απο τη γνωστή μας φιλενάδα και εχει θέμα με θάλασσα...το στοιχείο μου 😉!
 Βέβαια το θέμα είναι "ήλιος"-"κοχύλια"...ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και συμμετέχω με το "οτιδήποτε" ΑΛΛΑ απο τη Θάλασσα τη μαγεύτρα.

Στα πρώτα λοιπόν φετινά μας μπάνια, ελάχιστα προς το παρόν γιατί ο χρόνος πίεζε και ενω οι ελεύθερες παραλίες όλο και λιγοστεύουν δραματικά, αντί να ψάχνω πετρούλες άρχισα να ψιλοψάχνω κομμάτια ξύλου, βγαλμένα απο τη θάλασσα και ποτισμένα αλάτι.

Είναι λοιπόν με τα πρώτα κομμάτια του φετινού Καλοκαιριού, κι ετσι για προθέρμανση, φτιάχτηκε ένα μικρό κομμάτι ακροθαλασσιάς.
Πάνω σ' ένα θαλασσοφαγωμένο ξύλο βάση, στήθηκαν τρία διαφορετικού πάχους και ύψους κομμάτια ξύλων,τα οποία τα έβαψα σε Παλ διαφορετικά χρώματα εμφανώς φθαρμένα. Στο πιο μεγάλο και κεντρικό ζωγράφισα μία αναρριχώμενη τριανταφυλλιά, πόρτες, παράθυρα και λοιπά αξεσουάρ 
Ενα κομμάτι θαλασσόξυλου έγινε το δέντρο της γειτονιάς με αποξηραμένα χόρτα της θάλασσας. Ένα στικ απο self test(αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους 😷) με ανάλογες χάντρες έγινε ένα φωτιστικό δρόμου.



Από το υπόλοιπο σκηνικό, τα  μη ξεβρασμένα απο τη θάλασσα επίσης, είναι η βαρκούλα, που είναι κομμάτι παιδικής  μπομπονιέρες απλά για πανακι κολληθηκε ένα κομμάτι πλακακιου και τα γλαστράκια, που είναι χάντρες ξύλινες και ακρυλικές για ν αποδώσουν τους κάκτους.
Και όλο μαζί στημένο μπροστά απο μία χαρακτηριστική Αιγαιοπελαγίτικη εικόνα με ακουαρέλα ζωγραφισμένη πάνω σε μάρμαρο, που έγινε το ιδανικό ταξιδιάρικο σκηνικό!


Με αυτή λοιπόν τη δημιουργία λαμβάνω μέρος στην Πρόσκληση της Μίας και εύχομαι νάχουμε μία καλή συνέχεια Καλοκαιριού!


Καλοτάξιδο νάναι, σαν τα καραβάκια μου απο balsa ⛵




11 σχόλια :

  1. Τι όμορφα που είναι όλαααα !!!!
    Καλό μήνα .... σε φιλώ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φανταστικά και πρωτότυπα!
    Καλό κι Ευλογημένο μήνα με όλα τα καλά του Θεού μέσα στο σπιτικό σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θαυμάζω πάντα τις πανέμορφες δημιουργίες σου, Χαρά μου. Ολόκληρη παραθαλάσσια γειτονιά έφτιαξες, φίλη μου, συν τα πανέμορφα ξύλινα καράβια. Χίλια μπράβο. Σ' ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου στην Craftlandia Challenge. Πολλά πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό μήνα Χαρά μου!
    Μπράβο που πρόλαβες και την πρόσκληση της Μίας.
    Δεν θα μείνει ξυλάκι στις παραλίες της Ζακύνθου τώρα που αποφάσισες να ασχοληθείς και μ αυτά.
    Τέλεια γειτονιά.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα πότε τελικά ησυχάζεις Χαρά μου;;;;;;;;;
    Οι δημιουργίες σου και πάλι υπέροχες και μπράβο για τις εκάστοτε συμμετοχές σου!
    ΑΦιλάκια αγάπης!
    Στεφανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με τέτοια όμορφη, γλυκιά καλοκαιρινή δημιουργία πως να μην ξεκινήσει έτσι όμορφα και ο Ιούλιος ; 😉 😍Πολλά μπράβο καλλιτέχνη μου 👏👏👏✍️😉🥰 Καλό μήνα με πολλά μπάνια 🙏και εννοείται και μαζεματα..😉 Θάλασσα χωρίς μάζεμα δεν γίνεται 😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περαστικά με την ίωση. Και η συμμετοχή σου υπέροχη. Μια πανέμορφη γειτονιά σε κάποιο νησί μας.Να σου ζήσουν και τα παιδιά όλα πανέμορφα είδα την προηγούμενη ανάρτηση και δεν πρόλαβα να σχολιάσω και ανάρτησες ξανά. Καλό γλυκό μήνα και προσοχή ο κόβιντ είναι πανταχού παρών
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Que maravilla de casitas y barcos, me encantan todos!
    Besos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό μήνα με τις ομορφιές σου και τα θαλασσινά σου, Χαρά μου. Και φυσικά πολλά περαστικά, κορίτσι μου στις τυχόν ηλίθιες ιώσεις, που μας τυραννούν καλοκαιριάτικα. Έλεος.
    Καλό μήνα να ευχηθώ, καλή μου φίλη, πάντα να έχεις κάτι να μάς δίνεις με τις ομορφιές σου.
    Την αγάπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό μήνα και περαστικά!!!! Τα τοπία από θαλασσόξυλα είναι στο πρόγραμμα του φετεινού summer-camp με την Αθηνούλα! Είμαι σίγουρη πως μόλις δεί και το δικό σου θα ξετρελλαθεί, όπως κι εγώ!!!! Και τα βαρκάκια σου τέλεια έγιναν! Φιλάκιααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Hola vengo de Craftlandia 19. Hermosa propuesta. Abrazo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...