...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026

Κάντε πέρα να περάσω

 κάντε πέρα να διαβώ
μη τα κάνω όλα λίμπα
μη τα κάνω ρημαδιό!
Είμαι κορίτσι ζόρικο
σκληρό και αιμοβόρικο
μα αν πέσω στην αγάπη 
ξέρω πώς να ξηγηθώ😉
Κι εσείς λυσσάξατε τόσα χρόνια να πέσω  σ' αυτή την αγάπη, λες και δεν το ήξερα πώς σου παίρνει τα μυαλά (όσα έχουν απομείνει τλπ)
Ας κάνουμε μία αποκάλυψη, που δεν έχω πει τόσο καιρό .
Ο λόγος ; αφ ενός είχα δώσει λόγο και αφ ετέρου για ευνόητους λόγους μέχρι να σιγουρευτεί η κατάσταση, τώρα όμως μετράμε μέρες πια 💗
Κάποιες εδώ μέσα είχαν φαγωθεί χρόνια, τώρα φαντάζομαι να ηρέμησαν 😏
Λοιπόν ησυχάστε λυσσάρες γίνομαι ΓΙΑΓΙΑ, εισέρχομαι στο club!!!
 Ηλθεν η ώρα μου! η καλή ώρα προς το παρόν. Οχι πώς θα βάλω περισσότερο μυαλό, αντίθετα μη χάσω και το ολίγον 
 Χτύπησε δεν χτύπησε το βιολογικό μου ρολόι ουδείς ενδιαφέρθηκε, εκείνοι έκαναν τα απαραίτητα κι εγω πρέπει  να προετοιμασθώ να αντιμετωπίσω την νέα κατάσταση, που ομολογώ παρότι δεν εχω προλάβει να το πολυκαταλάβω λόγω  καταστάσεων, αλλά μια χαρά να φτερουγίζει μέσα μου, τη νοιώθω.
Περισσότερο απο μένα σκέφτομαι το γιό μου και μου φαίνεται απίστευτο οτι θα γίνει πατέρας! Ακόμα νομίζω οτι είναι το μικρό μου αγόρι. 
Για μένα ήταν πλέον αναμενόμενο, αλλά δεν ήμουν εγω εκείνη που θα έπαιρνε τις αποφάσεις, οπότε η έκπληξη ήταν μόνο για τον γιο μου, που είναι και ο δεύτερος στη σειρά των παιδιών, αλλά ο μόνος δεσμευμένος επίσημα.
Θα σας φανεί παράξενο (επειδή πρόκειται για μένα), οτι μέχρι σήμερα δεν είχα φτιάξει τίποτα για το μωρό, που εξ αρχής γνωρίζαμε και το φύλο και τί καλλίτερο, αφου θάναι και κοριτσάκι! 
Κι όμως...
Και τα έργα τα χριστουγεννιάτικα υπο πίεση έγιναν. 
Οπότε καταλαβαίνετε οτι δεν θάταν διαφορετικά του bebe. 
Τώρα αρχίζω και ανακάμπτω, ίσως οφείλεται αυτό και στην Άνοιξη!

Είχα λοιπόν ένα μικρό βαλιτσάκι (18Χ25) , απο ένα σετ που το πρώτο είχα φτιάξει για την νύφη μου χριστουγεννιάτικο. Έμενε λοιπόν αχρησιμοποίητο και τώρα έκρινα οτι ήρθε η ώρα του.
 Μπορεί το δωμάτιο της μικρής να μην έχει ακόμα  οργανωθεί ,εγω όμως της ετοίμασα ήδη το θρόνο της στο δικό μου, εκτός απο την καρδιά μου!
Οτι θα βλέπετε, είναι όλα χειροποίητα απο άχρηστα αντικείμενα, πολλά εκ των οποίων χαρισμένα με πολύ αγάπη απο τις φίλες που μου τα έστειλαν
Αρχισα απο την αγαπημένη φιγούρα του Peter Rabbit (τί πειράζει που είναι αγοράκι; καλομελέτα κι έρχεται, ηταν να μη γίνει η αρχή 😊😀) της δημιουργού Beatrix Potter, ένα πακέτο χαρτοπετσετών που μου είχε φέρει κατά παράκλησή μου η κόρη μου εκ Λονδίνου.

Μπορεί να μην έχω κάνει αρχή, όμως προέβλεπα απο την γέννηση μέχρι και τη βάφτιση!!!χαχχαχα
Έγινε λοιπόν η χαρτοπετσέτα αυτή η έναρξη της μικρής βαλίτσας εξωτερικά.

Εσωτερικά ξεκίνησα με το παράθυρο απο το οποίο φαίνονται οι δύο "γονείς" (πολύ λαγουδάκι έχει η υπόθεση γενικά επειδή έλκεται εκ του επωνύμου 😉  και ω του θαύματος! συμπίπτει και με το Πάσχα!), μπορεί να ήθελε κάτι πιο ήρεμο για το μέγεθος του κουτιού, αλλά αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις 😉. 
Η ταπετσαρία ήθελα νάναι απλή, "καθαρή" για να φανούν τα αντικείμενα που θα πλαισίωναν το δωμάτιο χωρίς να κουράζει το μάτι. και επιλέχθηκαν και τα δύο παιδικά χρώματα ροζ και γαλάζιο. 
Μετά απ αυτό άρχισε να χτίζεται ένα ένα  κομμάτι.
Ξυλάκια παγωτών, κουμπιά, χάντρες, χαρτόνια, πλαστικά απο συσκευασίες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε έπιασαν δουλειά!

Η μία πλευρά 


Φτιάχτηκαν παιχνίδια προσχολικής ηλικίας με ωραία φωτεινά χρώματα, σβούρες, παιχνίδια επιδεξιότητας, κουκλάκια, κουκλόσπιτα, καρεκλάκια. 
Το  μεγάλο κουκλόσπιτο στον πλαϊνό τοίχο μου το είχε στείλει η Βαρβάρα. 
Στην αρχή το χρησιμοποίησα σαν φόρμα, αλλά δεν με ικανοποίησε τ' αποτέλεσμα έτσι ξαναπερίμενε, μέχρι που εδώ βρήκε την ιδανική του θέση. 
Του άλλαξα και τόνισα τα χρώματα, το έκανα πιο φωτεινό και ετσι πήρε τη θέση του στον ένα τοίχο, στη γωνιά των παιχνιδιών και κάτω απο τα βρεφικά καλλυντικά της.


Κάτω απο το παράθυρο με τους λαγουδογονείς ένα "έπιπλο-συρταριέρα", που έγινε απο τα πλακάκια των self tests, αφου καλύφθηκαν με χαρτόνι scrapbooking και για συρτάρια μπήκαν δύο ξυλάκια. 
Μπροστά απο το έπιπλο ένα port bebe, απο φυστίκι αράπικο!!!😂 Ηταν το πιο κατάλληλο απ όσα έφαγα και αρχικά ταχα κρατήσει για άλλο λόγο 😉 αλλά μου έκανε κλικ για το port bebe. 
Κολλήθηκε ποντικοουρά και δαντελίτσα. 

Η κούνια έγινε απο ένα ευμεγέθες καπάκι καπάκι συσκευασίας που επειδή ήταν κόκκινο το έντυσα με χαρτόνι scrapbooking το στήριξα πάνω σε δύο ξυλάκια παγωτού , έφτιαξα παπλωματάκι και προσκέφαλο απο τις νυφικές δαντέλες της Σωσούς (ναι, ναι της γνωστής 😉💓) ένα κρεμαστάρι απο ξύλινη κρεμάστρα το σκέφτηκα για να στηρίξει την κουνουπιέρα και το μόμπιλε.

 

Πάνω απο την κούνια ένα φωτιστικό σε σχήμα αστεριού  με την Τίνκερμπελ επάνω, να ρίχνει νεραιδόσκονη στην κούνια για όμορφα όνειρα, στον  τοίχο  δίπλα, ένα αναστημόμετρο  και ένα ματάκι με σταυρουδάκι για να απομακρύνει το μακό μάτι και μία λάμπα δαπέδου, να ρίχνει χαμηλό φωτισμό τις νύχτες που θα ξυπνάει και θα ζητάει την πιπίλα της(λίγο μεγάλη για να μωρώνει, ελπίζω να μην έκανα κακό παρατήριο😁)

Και πάμε στην άλλη μεριά του δωματίου, στον παιδότοπο, ρόδινα στρωμένο 😁



Το πρώτο της ποδήλατο περιμένει να την μάθει ορθοπεταλιά όπως θυμούνται την γιαγιά της 😉. 
Το ποδηλατάκι έγινε απο έναν πλαστικό κρίκο απο αλυσίδα τσάντας μου , μισό πηρουνάκι και μισό ξυλάκι παγωτού και φυσικά κουμπιά.



Επίσης το καρότσι περιπάτου που σήμερα είναι δικό της μπορεί όμως και για τις κούκλες της. Καρυδότσουφλο με ρόδες απο ξύλινες χάντρες και ρόδες απο φάρμακο για διαβητικούς (ευτυχώς δεν είναι δικό μου αλλά προσφορά 🙏). Φυσικά διάφορες δαντέλες και παπλωματάκι για τις κρύες μέρες του χειμώνα


 Ενα τραπεζάκι με το σκαμνάκι του περιμένει την πριγκηπέσσα να ξυπνήσει να πιει το γάλα της (μεγαλώσαμε λίγο σ αυτή την πλευρά 😉😊😀), το σκυλάκι περιμένει την παρέα της να παίξουν, τα παιχνίδια σκόρπια στο έδαφος. 
Νομίζω οτι κάλυψα οτι βλέπετε και ολοκλήρωσα με την δεύτερη εξωτερική πλευρά απο την άλλη αγαπημένη χαρτοπετσέτα, γιατί κάθε παιδί δικαιούται και οφείλουμε να του προσφέρουμε μία ρόδινη ζωή!






Ας αρχίσουμε λοιπόν απο το ονειρικό δωμάτιο τση νόνας τση 😉😍
Ελπίζω να το επικροτείτε κι εσείς !
 
Και ενώ ακόμα δεν την είδαμε(ούτε και τη βγάλαμε 😉) άρχισα να προετοιμάζομαι και για τα δώρα του ερχομού, στις κυρίες που θα τη βοηθήσουν ν αντικρύσει τον κόσμο μας (άσχημο καιρό διάλεξε, αλλά δυστυχώς ,φοβάμαι, πέρασαν οι ήρεμες εποχές 😕)
Χρησιμοποίησα λοιπόν καλούπι και σκόνη πορσελάνης αναμεμιγμένη με αρωματικό έλαιο πούδρας κι έφτιαξα τα μωράκια-λαγουδάκια τα οποία  βάφτηκαν διαφορετικά χρώματα το καθένα και στο στρωματάκι κολλήθηκε ίδια χαρτοπετσέτα όπως στο βαλιτσάκι. Μακάρι έτσι λουλουδιασμένη ναναι η ζωή της!


Ολα μαζί εδώ πάνω στην υπο εξέλιξη κουβερτούλα με χρώμα κίτρινο της μιμόζας,  που ελπίζω να ολοκληρωθεί πριν τον τοκετό, αλλά δυστυχώς εδώ δεν έχουμε πολλές επιλογές κι έτσι η παραλαβή έχει μία αναμονή. Ελπίζω να το κατανοήσει και η μικρά και να μην βιαστεί να βγει πριν ετοιμασθεί η γιαγιά της 

Δεν έχουν έρθει ακόμα ούτε τα κουτάκια που παρήγγειλα για συσκευασθούν, γι αυτό σας τα δείχνω έτσι. 
Μέσα στο κουτάκι θα μπει ένα μπισκοτολουκουμο, όπως αυτά που είχα φτιάξει στο γάμο, και Marshmallows.


Θα δεθούν μ' ένα κορδελάκι και θα κρεμαστεί κι ένα ευχαριστήριο καρτελάκι.
Έτσι αυτές που θα παραστούν στον τοκετό, θ' αποκομίσουν μαζί με ό,τι άλλο, κι ένα αναμνηστικό 
απο τη διδα Λαγούδη
Αυτά και οταν συμβεί το ευτυχές γεγονός θα ενημερωθείτε εγκαίρως πια εννοείται ;)
Γιαγιάδες ενωμένες ποτέ νικημένες✌


18 σχόλια :

  1. Τι ωραία νέα Χαρά μου....καλώς ήρθες στο κλάμπ !!!!!
    Με το καλό να δεχτείτε την εγγονούλα και θα νοιώσετε αυτό το υπέροχο συναίσθημα αγάπης επεριόριστης.
    Αφού άρχισες από τώρα τις δημιουργίες, φαντάζομαι στη συνέχεια...
    Τί τέλειο το σπιτάκι !!!! Καλή δύναμη για τα επόμενα και σου στέλνω μια αγκαλιά και πολλά φιλιά ΓΙΑΓΙΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ πόσο ν αντιστεκόμουν βρε φιλενάδα;
      Τωρα ανυπομονώ όσο περνάνε οι μέρες αγχωνομαι.Ουτε στους δικούς μου τοκετούς τόση αγωνία!
      Σ ευχαριστώ πολύ , θ ακολουθήσω τα χνάρια σας ;)
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  2. Υπέροχα νέα Χαρά μου! Τι ωραίο συναίσθημα! Όλη η ανάρτηση γεμάτη χαρά και ανυπομονησία. Απ' την καρδιά μου η ώρα η καλή και ευλογημένη! Για τις κατασκευές τι να πω; Θα τις λατρέψει. Να είσαι καλά να της μάθεις ότι όμορφο φτιάχνεις.
    Φιλια πολλά μέλλουσα Γιαγιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου Αννίκα σ ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Ευγνωμονώ το Θεό που θ αξιωθώ τέτοιας χαράς και ελπίζω να μου δώσει χρόνια να την δώ να μεγαλώνει και να κάνουμε μαζί χειροτεχνίες. Είμαι υπερβολικά αισιόδοξη; Ισως... Εγω πάντως θέλω να το ελπίζω
      Φιλιά πολλά αγαπημένη

      Διαγραφή
  3. Καλά! Πήρε ...φόρα η επίδοξη γιαγιά και άντε να την πιάσεις! Εδώ δεν την έπιανες στα ...νορμάλ της θα την πιάσεις τώρα, που ...εκτοξεύθηκε συναισθηματικά; Χαχαχαχααχαχα.
    Ρε σεις, κατεβάστε ένας τη Χαρά από το πολύφωτο! Ξέφυγε!
    Πότε πρόλαβες, πότε τα μαστόρεψες όλα τούτα ρε φιλενάδα ήθελα ένας να μου έλεγε! Αυτή σου η παραγωγικότητα ξεπερνάει και μονάχα βιομηχανικής παραγωγής. Και μιλάμε για καλαισθησία, για έμπνευση, για γούστο και αγάπη. Πάρα πολύ αγάπη!
    Ένας ολάκερος κόσμος είναι έτοιμος να υποδεχτεί το καινούργιο ανθρωπάκι που καταφτάνει με το καλό και τις ευχές μας.
    Χαρά μου, με το καλό, κορίτσι μου. Η ώρα η καλή.
    Απολαμβάνω τα θαύματά σου. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχα γέλασα πολύ με την εικόνα του εαυτού μου στον πολυέλαιο Γιάννη μου. Βέβαια μου θύμισε και μια παλιά συνάδελφο αλλά όχι απο τη χαρά της για γιαγιά, που δεν έγινε ακόμα,χαχαχαχα
      Σ ευχαριστώ πολύ αγαπημένε φίλε για τις ευχές!
      Οταν έρθεις λοιπόν στη Ζακυνθο θάμαι γιαγιά, κρίμα να μη με προλάβεις στα νειάτα μου!!!χαχαχχα
      Την αγάπη μου σ όλες τις ηλικίες,χαχαχα

      Διαγραφή
  4. Wow!!! Τι υπέροχα νέα!!! Με το καλό...welcome to the club, Χαρά μου!!!!
    Καταπληκτικό το βαλιτσάκι/δωμάτιο για την εγγονούλα σου, με φανταστικές λεπτομέρειες, φτιαγμένο με τόση αγάπη και προσμονή!
    Με τέτοιο ξεκίνημα, φαντάζομαι τί πρόκειται να ακολουθήσει από τα χεράκια σου για την μπεμπούλα!
    Με το καλό και "με έναν πόνο" για την μανούλα!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ Μαριάννα μου και πολύ που άργησα! Εσείς πάτε στο Δημοτικό,εγω τωρα ξεκινάω(ακόμα δεν ήρθε, αλλά απο μέρα σε μέρα αναμένεται)
      Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, μακάρι νάχει ένα καλό τοκετό.
      Φιλάκια πολλά και μεγάλη αγκαλιά

      Διαγραφή
  5. Βρε...βρε... καλώς το το κορίτσι μας στο κλαμπ των γιαγιάδων!!!!!!!!
    Ε...όχι που θα την γλύτωνες Χαρά μου 😊Χαρούμενα νέα και ακόμα πιο χαρούμενη γιαγιά που όταν την πάρεις με το καλό στην αγκαλιά σου αγάπη μου έλα να μου πεις, ποιος θα χρειάζεται τις πάνες! 🤣 και ποιος θα παίζει με τις κούκλες χα...χα...Εξ άλλου το δείχνουν οι παιχνιδιάρικες κατασκευές σου . Άκουμε που σου λέω, θα ξαναγίνεις παιδί-γιαγιά.😂.
    Με το καλό Χαρούλα μου και με ένα πόνο να έρθει η μικρούλα σας στο κόσμο!
    Την αγάπη μου φιλιά σε όλους σας! 🤗🧡😍🎈

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα οι πάνες της γιαγιάς ετοιμάζονται ήδη ;) Λες να μην το ξέρω;γι αυτό προετοιμάζομαι
      Αλλά νομίζω αλλο το τί περιμένω κι αλλο τί θα γίνει. Για όλα είμαι έτοιμη. Προς το παρόν εχω μεγάλη αγωνία
      Για δυσέγγονο σαν εσένα δεν προβλέπω πάλι καλά που θα προλάβω να γίνω και γιαγιά.
      Φιλάκια πολλά λατρεμένη μου

      Διαγραφή
  6. Τι όμορφα νέα Χαρά μου! Με το καλό να έλθει η μικρούλα σας και θα δεις πόσο θα ομορφύνει τον κόσμο σας! Με υγεία και με ένα πόνο για τη μαμά. Η γιαγιά νομίζω ξεκίνησε τα θαύματα με αυτά που φτιάχνει και πιστεύω ως εκείνη την ώρα θα έχει φτιάξει πολλά ακόμη.
    Υπέροχο το δωμάτιο που της έφτιαξες στη βαλιτσα και ευφάνταστο με τα υλικά που έγιναν αυτό που ήθελες
    Να σαι καλά να την υποδεχθείς και να την καμαρώνεις
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννουλα μου εχω τέτοιο άγχος που δεν έχω υπομονή να φτιάξω κάτι άλλο, απλά ολοκλήρωσα την κιτρινη κουβερτουλα και πριν φύγουμε για Πάτρα(εκεί θα γεννήσει η Αννα μου) θα φτιάξω τα σακκουλάκια-δώρα με τα μωρά.
      Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, μακάρι να εισακουσθούν!
      Σε φιλώ με αγάπη

      Διαγραφή
  7. Ωωωω! τί ωραία νέα, Χαρά μου !
    Με το καλό να έρθει στον κόσμο η μικρούλα σας!
    Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα, απο αυτό της γιαγιάς, θα το δεις!
    Το βαλιτσάκι, σπιτάκι τέλειο!
    Κοίτα να της μάθεις να μην πετάει τίποτα, μόνο τις βρεγμένες πάνες, μέχρι να βρούμε τρόπο να τις χρησιμοποιήσουμε κι αυτές!
    Περιμένουμε ρεπορτάζ απο την γέννηση!
    Εσύ συνέχισε τις δημιουργίες για την βάφτιση της και για τον γάμο της!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχχααααα και τις βρεγμένες πάνες;;;; αυτό δεν το είχα σκεφτεί!
      Ρένα μου είσαι έμπνευση!!!
      Μακάρι να μου δώσει ο Θεός χρόνια να την μεγαλώσω όσο πιο δημιουργικά μπορέσω.
      Φιλάκια πολλά και θα ενημερωθείτε για την άφιξη!!

      Διαγραφή
  8. Oh my, what a wonderful world of miniature! I'm in love with each little detail, especially that tiny bicycle, wow!
    Hugs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Thank you my dear friend for your wonderful words, my honor and my joy!
    You see I am getting ready to become a grandmother in a few days.
    Thank you very much, I send you my love

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Christina Chalkiopoulou26 Μαρτίου, 2026 03:04

    Χαρά μου, τι χαρά είναι αυτή?
    Γιαγιά η Χαρά....γιαγιά η Χαρά μου!
    Ένα μεγάλο κορίτσι, θα υποδεχθεί το μωράκι, την τσούπρα, το κοριτσάκι σας, την εγγονούλα σου!
    Η μαμά του, μ' ενα πόνο!
    Πάνες για σένα αγόρασες? Θα σου χρειαστούν! Χαχαχα.....
    Τι δωμάτιο έφτιαξες στην μικρά?
    Φροντισμένο απο το Α μεχρι το Ω!
    Πω πω τι χαρά !!! Από τις λίγες μεγάλες χαρές της ζωής!
    Καταπληκτικά τα δώρα & τα κεράσματα!
    Με το καλό να φθάσει η μικρή!
    Χαρά μου, χάρηκα τόσο πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Congratulations Chara! She already has inspired you so much and everything has been made with a lot of love! Besitos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...