...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Εσάς σας ταρακουνάει αυτό;

Επειδή το παιχνίδι συνεχίζεται αμείωτο και για να μην χαλάσω την καρδιά των φιλενάδων μου {Maria Z.misirlou_misirlou και  {Marianna} που μου έκαναν την τιμή να με προτιμήσουν, να ΞΑΝΑγράψω 10 ασήμαντα πράγματα που αγαπώ, κι επειδή είναι ατέλειωτη η σειρά των "ασήμαντων-σημαντικών" πραγμάτων της ζωής μας...ΞΑΝΑπαίζω!



  1. Ενα χάδι εκεί που δεν το περιμένεις
  2. Μια τυχαία ματιά που συναντά ένα ανοιχτό χαμόγελο
  3. Ενα τηλεφώνημα κι ενα παιδικό “ενοχλώώώ;” Φυσικά όχι!
  4. Να ντύνομαι τους ρόλους των ηρωίδων στα βιβλία που διαβάζω
  5. Η μυρωδιά ενός μωρού
  6. Η μυρωδιά των κάθε λογής μπαχαρικών και μυρωδικών στην κουζινα
  7. Το ουράνιο τόξο μετά τη βροχή!
  8. Ν ακούω τραγούδια που έχω συνδέσει με προσωπικά μου βιώματα
  9. Το ούζο ειδικά σε ένα παραθαλάσσιο ταβερνάκι
  10. Τα κρινάκια της άμμου

    και πάλι θα κάνω προσκλητήριο σε ΟΛΕΣ και ειδικά σ αυτές που νομίζουν οτι δεν τις παίζουν...





  Δανεισμένο απο τον  Ατσάραντο (ζακυνθινό Ιστολόγιο)
Για να μάθετε για το κοριτσάκι αυτό που σήμερα είναι γυναίκα κι εξακολουθεί να παλεύει ακόμα για όσα κατήγγειλε τότε διαβάστε εδώ.

Εκτός από το χειροκρότημα (ψεύτικο ή ενθουσιώδες) τι θα μπορούσαμε να απαντήσουμε;
Τα παιδιά μας, ζητούν να απολογηθούμε για τις ανακολουθίες λόγων και έργων.
Μπορούμε να δικαιολογηθούμε σε κάτι απ όλα αυτά που μας καταμαρτυρούν;
Διαδώστε το, μήπως αφυπνισθούν κοιμισμένες συνειδήσεις.



21 σχόλια :

  1. Συγκλονιστικό!!! Ποιος ακούει όμως αναρωτιέμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ βρε Χαρά μου.. αχ..
    Πρόσεξες πόσο βαριεστημένα την άκουγαν πόσο χλιαρό ήταν το χειροκρότημα στο τέλος;
    Έλεγε αλήθειες το κορίτσι όμως κανείς δε θέλει να τις ακούσει. Όσοι έχουν συσσωρεύσει πλούτο πιστεύουν πως κυβερνούν τον κόσμο, δεν νοιάζονται για τίποτα έχουν γίνει κτήνη, αρκεί να τρώνε ή μάλλον να παρατρώνε τα δικά του παιδιά.. κι αν ο πλανήτης κλατάρει θα έχουν τον τρόπο να είναι στο καλύτερο σημείο του πλανήτη να μην τους αγγίξει τίποτα. Αχ μ' αρρώστησε, όχι το κορίτσι, όλοι οι κοπρίτες που την άκουγαν. Σκέψου ότι αυτό το βίντεο είναι πολλά χρόνια πριν όταν είχαν συναντηθεί όλες οι χώρες για να δουν τι θα κάνουν με το περιβάλλον. Τίποτε δεν έκαναν, από το κακό στο χειρότερο και τώρα με την παγκόσμια οικονομική κρίση ποιος θα φροντίσει τι;;;;;

    Λυπάμαι τόσο πολύ:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν λόγια... Το βίντεο είναι παλιό, κι όμως τα λόγια τόσο επίκαιρα... Και δυστυχώς θα είναι και στο μέλλον επίκαιρα, κάθε στιγμή. Τρέμω γι’ αυτό που θα αντικρίσουν τα μάτια μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι συγκλονισμένη!!!! Μακάρι όλοι αυτοί που άκουγαν και όλοι αυτοί που ελεγχουν να έκαναν τα μισα απο οτι είπε αυτο το κορίτσι!!!!
    Μακάρι να αφυπνηστούν όλοι και να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας!!!!
    Δεν έχω λόγια άλλα τα είπε όλα αυτό το κορίτσι....τόσο μικρό μα τόσο μεγάλα λόγια με ουσία και νόημα απο αυτά που σπάνια ακούς απο πολιτικούς και δήθεν "υπεύθυνους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι είναι!!Ας γράψουν αυτόν τον λόγο σε φυλλάδια να τα μοιράσουν παντού!Είναι απίστευτά εύστοχο!
    Ευχαριστούμε που το ανάρτησες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ειναι πραγματικα συγκλονιστικο το video και δικαιολογημενα τα οσα ειπε, το θεμα ειναι, αν κανουμε ολοι εμεις οτι μπορουμε για να αλλαξουμε την κατασταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεγάλα λόγια , μεγάλες αλήθειες από τον κόσμο των παιδιών...ψέματα,μίσος και καταστροφή από των κόσμο των μεγάλων...Πώς το επιτρέψαμε να συμβεί όλο αυτό??
    Τι να πούμε στα παιδιά μας για το δικό τους αύριο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα λόγια είναι συγκλονιστικά και σοκαρίστηκα αλλά όχι πρώτη φορά δυστυχώς ακουσμένα. Αυτό που θέλω να καταθέσω σε αυτή την ανάρτηση σου Xαρά μου(χαίρομαι πολύ που δίνεις βήμα για να πει ο /η καθεμιά μας τις σκέψεις του)είναι το ότι από το χέρι μας εξαρτάται η αλλαγή!! σε αυτή την χώρα που ζούμε για να μιλήσω για τα του οίκου μας η λογική είναι ότι για τα πάντα φταίνε οι άλλοι όχι εμείς!! Είμαστε έρμαια των επιρροών που μας βομβαρδίζουν, όμως επιλέγουμε ελεύθερα σε μεγάλο τουλάχιστο βαθμό αυτά που θα αφεθούμε να μας επηρεάσουν..Αν ο καθένας μας κάνει αυτό που του αναλογεί σίγουρα ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος. Στα χέρια τα δικά μου/ δικά σου/ του ανθρώπου της διπλανής πόρτας βρίσκεται το μέλλον των παιδιών μας... ας πάψουμε να ρίχνουμε τις ευθύνες μόνο στους άλλους και στους μεγάλους κι ας αναρωτηθούμε τι κάνουμε εμείς…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πραγματικά συγκλονιστικό!! Σκέψεις, αισθήματα, κλήση βοήθειας & αφύπνισης!! Μπορεί να μην έκανε μεγάλη διαφορά στις αποφάσεις που πάρθηκαν στο μέλλον μετά από αυτή την ομιλία, αλλά εάν δεν είχε γίνει καν, ίσως να μην είχε κάνει την διαφορά εκείνης της ημέρας, & γιατί όχι σε όλους εμάς. Το προωθώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εντυπωσιακό και συγκλονιστικό!
    Οσο εντυπωσιακή είναι και η αδιαφορία αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις για το μέλλον του πλανήτη μας - δυστυχώς!
    Μπράβο στο κοριτσάκι πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δεν είμαι μηδενίστρια Χαρούλα μου...
    το κοριτσάκι έβγαλε κραυγή διαμαρτυρίας,φοβάμαι όμως πως δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από μία ακόμη ατραξιόν και ευκαιρία για μεγάλα λόγια...
    Θυμηθείτε την ενθουσιώδη υποδοχή της δικιάς μας Βουλής των Εφήβων...
    Και..??
    Τόσοι έπαινοι και χειροκροτήματα για το επίπεδο και την ωριμότητα της νεολαίας μας...
    Και...??
    Τόσες ευχές και δήθεν αποφάσεις έτοιμες να παρθούν,συγκινημένοι τάχα από τα δίκαια θέλω των παιδιών...
    Και..??
    Η παιδεία διαλύεται έτι περισσότερο,η αναξιοκρατία βασιλεύει και οι " Δραγώνες " είναι έτοιμοι να επισπεύσουν τις διαδικασίες...

    τη καλησπέρα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ με το σχόλιο της Μαρίας παραπάνω ότι όλοι έχουμε ευθύνη, μικρή, ελάχιστη, ή μεγάλη, για το τι κάνουμε στην καθημερινότητά μας ή στη δημόσια ζωή μας....Και πρέπει πια να σταματήσουμε να τη μεταθέτουμε πετώντας το μπαλάκι από 'δω κι από 'κει....τηρουμένων των αναλογιών, βέβαια, δε θα εξισωθεί κάποιος που παρκάρει παράνομα ή που κλέβει την εφορία με τον πολιτικό που επεδειξε εγκληματική αμέλεια ή αδιαφορία ή που προέβη σε πράξεις προσδοκώντας ίδιον όφελος, χρηματικό ή μεταφραζόμενο σε ψήφους...
    Δυστυχώς, είμαστε αυτοκαταστροφικοί οι άνθρωποι....ακόμα και εμείς οι ίδιοι που συμφωνούμε με την κοπελίτσα και θεωρητικολογούμε, ούτε κι εμείς πραγματικά πιστεύουμε όσα λέμε.... την επόμενη στιγμή θα τρέξουμε να τα αναιρέσουμε στην πράξη, στο βαθμό που έχουμε τη δυνατότητα βέβαια. Τι να κάνουμε; Είναι δύσκολη η υπέρβαση του "εγώ" και του στενού "εμείς" μας (του μικρόκοσμου γύρω μας). Δεν ξέρω πολλούς που την καταφέρνουν.....το ενθαρρυντικό βέβαια είναι ότι κάποιους ξέρω. Όμως κι αυτοί πολύ απέχουν από το να λειτουργούν σαν πρότυπα για τους υπόλοιπους....

    Συγνώμη για την απαισιοδοξία και την πικρία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κορίτσια κατ αρχάς να πω οτι συμφωνώ μ όλες σας,είτε απαισιόδοξες, είτε απολογητικές, είτε καταγγελτικές, είτε αυτοκριτικές.
    Οσο έβλεπα το βίντεο (τόσο παλιό-1992-αλλά πάντα επίκαιρο) το στομάχι μου σφιγγόταν και δάκρυα ανέβαιναν στα μάτια μου.
    Δεν είναι εύκολο ν αποδεχτείς ένα παιδί (το παιδί σου) να σε στήνει στα 3 βήματα και να σε πυροβολεί,ΔΙΚΑΙΩΣ να σε κατακρίνει, κι εσύ να μην μπορείς να ψελλίσεις ούτε ένα "ΣΥΓΓΝΩΜΗ".
    Οι... παντοκράτορες παρακολουθούσαν ψυχρά, αλλά άβολα και στο τέλος για τους τύπους χειροκρό τησαν. Αν υπήρχε ευθιξία θα πρεπε να κάνουν χαρακίρι μετά απ αυτό.
    Ένιωσα απογοήτευση,θυμό,απόγνωση, γιατί είμαι υπόλογη και εγώ, όπως κι ο καθένας μας.
    Γιατί ουσιαστικά η δική μας γενιά παραδίδει καμένη γη στα παιδιά της.
    Και επειδή φοβάμαι οτι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη,τι να πεις σε ένα 10χρονο 13χρονο παιδί που με την αθωότητά του και με σπαραγμό σε ρωτάει "γιατί του υποθήκευσες το μέλλον; γιατί του απαγόρευσες να ονειρεύεται;"
    Δεν έχω τι ν απαντήσω και ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ γιατι και οι δικές μου επιλογές συνέτειναν σ αυτό το αδιέξοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ..........έχε το νου σου στο ΠΑΙΔΙ, γιατί αν γλυτώσει το ΠΑΙΔΙ υπάρχει ελπίδα .............
    ΘΕΟΦΑΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαρά μου, άργησα να σχολιάσω την ανάρτησή σου γιατί η πρόσβασή μου στο Internet δεν είναι εύκολη εδώ που είμαι. Για δύο μέρες δεν μπορούσα να σας δω ούτε για λίγα λεπτά.
    Είναι όντως εντυπωσιακή και σοκαριστική η διαμαρτυρία αυτού του παιδιού, όμως, θα συμφωνήσω με την Βιβή, ότι αυτά έχουν ακουστεί κι άλλες φορές, και το μόνο αποτέλεσμα ήταν να δοθεί μια ακόμη ευκαιρία για μεγάλα λόγια και υποσχέσεις...... και μετά......
    Λυπάμαι και ντρέπομαι που είμαι κι εγώ ένας κρίκος αυτής της κοινωνίας που μεγαλώνει παιδιά φορτωμένα με τόσα προβλήματα!!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπέροχο.
    Τι κρίμα που οταν μεγαλώνουμε συμβιβαζόμαστε και ξεχναμε.

    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μια ακόμη κραυγή διαμαρτυρίας και αγωνίας για το μέλλον αυτού του πλανήτη , αν και παλιό το βίντεο δυστυχώς παραμένει τόσο επίκαιρο !!!
    Ευχαριστούμε που μας έδωσες την ευκαιρία για προβληματισμό.
    Καλό Σαββατοκύριακο φίλη Χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κ.Χαρά, συγνώμη που σας το λέω από δω, αλλά όπως έχω αναφέρει ξανά ο blogger μου έχει πρόβλημα και δεν μπορώ να στείλω mail. Μπείτε στο blog μου, η τελευταία μου ανάρτηση σας αφορά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σας ευχαριστώ για τα λόγια σας.
    Μια αγκαλιά από την Τενερίφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χαρά, όταν βρεις λίγο χρόνο πέρνα από το blog μου να παραλάβεις ένα βραβείο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...