...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ο κήπος των ...αγαλμάτων!

Κάθε ταξίδι στην Αθήνα κρύβει και μια νέα έκπληξη κι εγώ είμαι από τα άτομα που δε σταματούν να δέχονται τις προκλήσεις και να εκπλήσσονται!
Ένα μυστήριο λοιπόν στάθηκε η αφορμή να επισκεφθώ ένα χώρο που όλοι κάποια στιγμή θα πρέπει να επισκεφθούμε : το Μουσείο Βορρέ.

Φυσιογνωμικά γνώριζα τον ιδρυτή του και τις δραστηριότητές του τις είχα κατά καιρούς διαβάσει, όμως δε μπορούσα να φαντασθώ επ ουδενί, τους ορίζοντες που μου άνοιξε στα περιτειχισμένα  τετραγωνικά αυτού του Μουσείου, που περιλαμβάνει εκθέματα 3000 χρόνων Ελληνικής Ιστορίας!
Η προσωπική συλλεκτική προσπάθεια ενός οραματιστή, ενός ανθρώπου που εκτίμησε την κάθε μορφή τέχνης, από τον ανώνυμο λαϊκό τεχνίτη


μέχρι τον πιο καταξιωμένο καλλιτέχνη!
Γεύμα στην Ερέτρια του Σπ. Βασιλείου

Μία ανεκτίμητης αξίας  συλλογή ενταγμένη αριστοτεχνικά σ ένα φυσικό περιβάλλον με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναπαράσταση παραδοσιακών ελληνικών κήπων κι αυλών.

Χώρος εντυπωσιακός, γιατί οι διαδρομές στην Τέχνη μεταξύ παρελθόντος-παρόντος-μέλλοντος  ειναι μηδενικές, αλλά παρούσες! και συγχρόνως φιλόξενος, χωρίς να γίνεται ψυχρός κι απωθητικός, λόγω του φιλοξενούμενου αντικειμένου, για τους αδαείς της Τέχνης. Αντίθετα κι ο πλέον αδιάφορος παρατηρητής κι ο πλέον ανίδεος, δε μένει απαθής σε τόσο πολιτιστικό πλούτο και τόση συσσωρευμένη ιστορία!

Οι κήποι τυπικά ελληνικοί με ενδημικά φυτά και δέντρα, διαμορφωμένοι σε ανισόπεδα πέτρινα τμήματα, σε απομονώνουν γοητευτικά από το γύρω δομημένο περιβάλλον, χωρίς να σε αποξενώνουν και χωρίς να σε αποπροσανατολίζουν.
Πέτρινα δημιουργήματα της ανώνυμη λαϊκής δεξιοτεχνίας και μαστοροσύνης είναι ενταγμένα σοφά ανάμεσα στην οργιώδη βλάστηση!




Τάσο και Τίνα σας ευχαριστώ πραγματικά γι αυτή την σπουδαία αίσθηση που μου χαρίσατε και σας εύχομαι να Χαίρεστε τη Μελίτα!

Οσο για σας...επισκεφθείτε το!

26 σχόλια :

  1. Χαίρομαι που το ταξίδι σου στην Αθήνα σε γέμισε με τόσο όμορφα συναισθήματα!! Εύχομαι μέσα σ΄αυτές τις όμορφες εικόνες να υπάρχει και μια με τη δική μας συνάντηση. Θα σε περιμένω να ξανάρθεις!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μοιάζει να' ναι παράδεισος!! Φύση, τέχνη, μεράκι όλα μαζί.Ναι, σιγουρα θα είναι...
    Ευχαριστούμε για τις όμορφες εικόνες που έφερες στις αποσκευές σου!
    Φιλιά και μια γλυκιά καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου άρεσε πολύ "το γεύμα στην Ερέτρια", λες και ήταν ένα μπαλκόνι στον τοίχο. Πρέπει να ήταν πολύ ιδιαίτερα τα εκθέματα.
    Μου έδωσες μια ιδέα..

    Άντε και περνάνε οι μέρες..
    Άντε και που θα είμαστε το άλλο Σάββατο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά υπέροχος ο τρόπος, Χαρά μου αγαπημένη μου, με τον οποίον παρουσιάζεις αυτόν τον εκπληκτικό χώρο, που εδημιούργησε η μεγάλη αγάπη του Βορρέ για την κάθε μορφής τέχνη.
    Δεν το έχω επισκεφτεί αυτό το μουσείο αλλά έχω διαβάσει τα καλύτερα λόγια και έχω διαπιστώσει ότι πρόκειται για ένα σημαντικό στολίδι της πατρίδας μας.
    Νάσαι πάντα καλά γλυκειά μου να μας χαρίζεις τα όσα βιώνεις.
    Την αγάπη μου πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι όμορφη ξενάγηση στο μουσείο μας έκανες Χαρά μου! Πολύ χαίρομαι που ερχόμενη στην Αθήνα μας πέρασες τόσο όμορφα. Όταν ξανάρθεις πρέπει να κανονίσουμε μπλογκοσυνάντηση! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άλλος ένας υπέροχος τόπος τόσο κοντά που όμως δεν γνώριζα ....ευχαριστώ που μας τον έδειξες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφες εικόνες και η ξενάγηση καταπληκτική καλό είναι να βλέπουμε και τα καλά της Αθήνας όχι μόνο τα άσχημα.Την επόμενη φορά που θα πάω στην Αθήνα θα το επισκεφτώ και εγώ το μουσείο.Καλή σου μέρα Χαρά.

    Sophie...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλενάδα τι σχέση έχεις με την Παιανία με τους Αρβανίτες ?
    Παντός έχεις απόλυτο δίκιο, Όμως έχει δύο στολίδια η Παιανία ,Το κτήμα Βορρέ που οποίος δεν το επισκεφτεί Μουσιακά η Γαστρονομικά χάνει πάρα πολλά!!!, Και επίσης το κλαμπ του Παναθηναϊκού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 。˚✿•
    Olá, amiga!

    A Grécia é um paraíso natural e cultural.

    FELIZ DIA DOS NAMORADOS!!!

    Boa semana!
    Beijinhos.
    Brasil.

    ✿•.¸¸♪♫♪
    。˚ ˚ ˛✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι όμορφες εικόνες και τι ωραία συναισθήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το τερπνόν μετα του ωφελίμου.Κάτι ήξερε ο Βορρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαρούλα την επόμενη φορα που θα έλθεις θάθελα πολύ μια μπλοκοσυνάντηση!Οσο για το μουσείο Βορρέ είναι μια καλή ιδέα για μας που ζούμε εδω κι είναι τόσα τα αξιολογα πράγματα που δεν εχουμε δει.Μακάρι να μπορούσαμε να δούμε την πόλη μας σαν επισκέπτες και να την ξαναανακαλύπταμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα Χαρά!
    Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Me ha gustado pasar por aquí,un blog muy ilustrado!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Χαρά μου!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Thanks, dear friend!!
    Have a lovely week!!!
    Love, Bela

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. *anthivolon
    αναμφίβολα η συνάντηση μας ήταν ό,τι περισσότερο με χαροποίησε και ανυπομονώ να ξανάρθω χωρίς όμως δυσάρεστα να παρεμβάλονται...μακάρι...Φιλιά πολλά

    *Νίκη
    Νίκη μου σε διαβεβαιώ πώς είναι όσα λες κι ακόμα παραπάνω.Αξίζει μία επίσκεψη.

    *Ρεγγίνα
    Βασιλείου απο τους αγαπημένους μου! Ηταν ο μόνος πίνακας που θα δεχόμουν και παρατήρηση γιατί φωτογράφησα, αφού ήταν αδύνατον να του αντισταθώ.Ευτυχώς δεν έγινε τίποτε. Τώρα τις ιδέες σου τις φοβάμαι λίγο...όσο για το άλλο Σάββατο...μαντεύωωω! Να επαναλάβω οτι ανυπομονώ; βαρετό...

    *Dennis Kontarinis
    Είναι πραγματικό στολίδι κι ελπίζω να παραμείνει εάν δεν παραχωρηθεί στο Κράτος... Ελπίζω να μην εχουν την φαεινή ιδέα του δυστυχή Ιόλα...

    *Christina V.
    Χαρά μου η μπλογκοσυνάντηση αρκεί νάχω χρονο και να μην πιέζομαι απο τα άχαρα που συνήθως μας φέρνουν στην Αθήνα Χριστινάκι,πάντως γράφεται στα υπόψιν!

    *Εύη
    Χαρά μου να σας ξεναγώ όπου εντυπωσιάζομαι!

    *Ανώνυμος -Sophie...
    αξίζει ο κόπος μιας επίσκεψης, θα ενθουσιαστείς.

    *AnarxasZante
    Να λοιπόν δύο λόγοι πολύ σοβαροί να επισκεφθώ την Παιανία!οσο για τους Αρβανίτες...δεν τους αποχωρίζομαι ποτέ, δνε μπορείς να πεις...χαχαχα

    *iliolousti
    Το ένα φέρνει τ άλλο,δεν νομίζεις;

    *Evie 
    Χαίρομαι που σ άρεσε Ευη μου!

    *para-kelsoscooks
    Ο Βορρές ήξερε εμείς δεν ξέρουμε...

    *Mαρία
    Μαράκι δεν σας παρεξηγώ κι εγω όταν έμενα Αθήνα, δεν έβλεπα πέρα απο τη μύτη μου. Δυστυχώς μεγαλοποιούμε τις λεπτομέρειες και χάνουμε την ουσία. Η Μπλοκοσυνάντηση θα οργανωθεί, δίνω υπόσχεση.Καλή επιτυχία σου εύχομαι κι απο εδώ.

    *Magdalene B.
    Μα δεν είπαμε; πουθενα χωρίς εσάς!

    *χρυσάνθη
    Αχ, βρε Χρυσανθάκι μαύρα μάτια κάναμε να σε δούμε!Καλή εβδομάδα γλυκειά μου. Τώρα όπως καταλαβαίνω θάναι “η ξεκούραση του πολεμιστή”!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι υπέροχος τόπος και πόσο τον ανέδειξες με τις υπέροχες φωτογραφίες σου!!!
    Πολλά φιλάκια και καλή εβδομάδα με νέες δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλη εβδομαδα να εχεις Χαρα μου.Να περνας ομορφα και καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα το επισκεφτώ! Πόσους θησαυρούς κρύβει η Αθήνα και τα άλλα μέρη της Ελλάδας που δεν τα γνωρίζω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ταξίδεψα απ την αλλη άκρη της Ελλαδίτσας μας, την όμορφη Ξάνθη, και επισκέφτηκα αυτόν τον υπέροχο χώρο. Και μόνο για τις αυλές του αξίζει να πηγαίνετε οι Αθηναίοι κάθε Κυριακή να πίνετε τον καφέ σας. Εκτός απ τις μόνιμες συλλογές, φιλοξενεί συχνά και ομαδικές εκθέσεις πάντα με πολύ ενδιαφέρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είχα μόνο ακούσει για την ύπαρξη του.
    Μετά από την περιγραφή σου ανυπομονώ να δημιουργήσω ευκαιρία να το επισκεφτώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...