...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Πού ζούμε ;

Κι αφού σας βαλάντωσα για άλλη μια χρονιά, επανέρχομαι ως μετανοούσα Μαγδαληνή , επιζητούσα την κατανόησή  και την ανοχή σας, μ ένα άλλου τύπου προβληματισμό.
Όταν ξεκίνησα αυτή την ακουαρέλα, δεν είχα στο μυαλό μου τίποτ΄ άλλο παρά να προσπαθήσω να προσεγγίσω, όσο το δυνατόν πιστότερα, τις εναλλαγές των χρωμάτων και των σκιαγραφήσεων.


Με παίδεψε πολύ ομολογώ, κι ακόμα περισσότερο με "παίδευε"  η φωνή της Μισιρλούς, που μου ενέτεινε το άγχος : "γιατί δεν έφτιανες καλλίτερα ένα πορτοκάλι ή ένα μανταρίνι;"
Άδικο δεν είχε , όπως τις περισσότερες φορές δεν έχει, αλλά εμένα το θράσος μου με οδηγεί στα δύσκολα.
Στην πορεία όμως, κι όσο το έργο έπαιρνε σάρκα και οστά,  μέσα μου ανακατευόταν η σημειολογία  του   φρούτου και η Μυθολογική του αναφορά, με τα τρέχοντα πολιτικά γεγονότα.
Ναι, αυτά που ακόμα δεν έχουν καταλάβει το μήνυμα συνεργασίας που έλαβαν και δε μπορούν ν΄ αποφασίσουν ποιός θα τα "φυλάει" τελικά.
Κάτι που και τα μικρά παιδιά βρίσκουν στο παιχνίδι , έστω μ΄ ένός είδους "κλήρωση",  αλλά...  αποφασίζουν!
Μια εβδομάδα μετά και ακόμα  κοιλοπονάμε  για Κυβέρνηση, και περιμένουμε να βγούμε από το τέλμα, τουλάχιστον της ακυβερνησίας! Ο τοκετός δύσκολος, το παιδί "έρχεται" με τα πόδια και η καισαρική είναι πλέον η μόνη λύση...
Αλλά κι εμείς...δε πήγαμε πίσω...το μήνυμα ήταν συγκεχυμένο, κι άντε αυτοί οι φωστήρες να το αποκωδικοποιήσουν!
Μέχρι και φαντάσματα του παρελθόντος επιστρατεύθηκαν να μας εκπροσωπήσουν στη νέα Βουλή. Κωμικοτραγική  ή μάλλον τραγική η κατάσταση.

Ξεχάστηκε ως δια μαγείας  η Ιστορία και επιβραβεύτηκαν  αυτοί που ευαγγελίζονται ιδέες σαν των Δυνάμεων Κατοχής.
Με ανησυχεί η τάση των νέων προς τέτοιες ακραίες ιδέες και "πολιτικές"
Με ανησυχεί που δεν έχουν κοινωνική διαστρωμάτωση αυτές οι ιδέες.
Με ανησυχεί η δύναμη που δίνεται σε ανθρώπους που δε μπορούν να ελέγξουν τους εαυτούς τους και δε σέβονται την προσωπικότητα και  την ιδιαιτερότητα του άλλου.
Με ανησυχεί  άνθρωποι, που ούτε καν γνωρίζουν την ιστορία της Χώρας τους, επικαλούνται υψηλά Εθνικά ιδεώδη  (Πατριδοκαπηλία), δε γνωρίζουν καν την Ελληνική γλώσσα και  μου φωνάζουν "εγέρθητΩ".
Να εγερθώ μπροστά σε ποιόν;
Σε κάποιον που ως άλλος Καίσαρας θέλοντας να θριαμβολογήσει κραυγάζει λάθος λατινικά, ως επίδειξη κλασσικής παιδείας;
Κανένας δεν πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος από αυτές τις εξελίξεις.
Η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν Δημοκρατική Χώρα και υπεράσπιζε και σεβόταν την διαφορετικότητα και  ιδιαιτερότητα των πολιτών της .
Το ίδιο της το Σύνταγμα υπερασπίζεται την Ισότητα.
Ας μην επιτρέψουμε λοιπόν  σε κανέναν αυτόκλητο σωτήρα να υποκαταστήσει τους Νόμους και την Τάξη και να θεωρήσει τον εαυτό του τιμωρό κάθε αδύνατου και κατατρεγμένου,  γιατί ο ίδιος είναι ο "περιούσιος" .
Ας  αποδείξουμε οτι δε ζούμε στη Χώρα των Λωτοφάγων...



Λωτός! λοιπόν είναι το φρούτο που δημιούργησε όλους αυτούς τους συνειρμούς , "Λώτα" κατ΄ εμάς τους Επτανήσιους.

146 σχόλια :

  1. καλημέρα με τους όμορφους λωτούς σου Χαρά μου,μακάρι... αλλά μπόλικο λωτό έχουμε φάει όλοι και ξεχάσαμε,ξεχνάμε.Δυστυχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό φοβάμαι Λενάκι, οτι παρακοιμηθήκαμε και μας έπιασαν στον ύπνο...Ας ελπίσουμε έστω και τώρα να ξυπνήσουμε.Αν δε συμβεί αυτό με τέτοιο σεισμό, τότε
      ΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΛΗ & ΜΑΙΣΤΡΑΛΙ ΦΡΕΣΚΟ!
      Ευχαριστώ για τις ευχές του γιού,μακάρι και για τον πατέρα...
      Φιλιά

      Διαγραφή
  2. α!ξεχάστηκα...με το καλό να γυρίσει το παληκάρι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Χρόνια Πολλά για χτες!!
    Επειδή είπες ποιος θα τα φυλάει;; εγώ λέω "φτου ξελευτερία!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω και αντεύχομαι, να τα χαιρόμαστε!
      Δεν διαφωνώ με το ¨φτου ξελευτερία" , όταν αποφασισουν να τα φυλάξουν, αλλά εν τω μεταξύ ...μπήκαν στη Πόλη οι οχτροί και μ αυτούς τι γίνεται;

      Διαγραφή
  4. ax....θα μας δειρουν!!!αχ....δε θα προλαβω να αναρρωσω με σενα που εμπλεξα!!!!!Μου εχεις αλλαξει τα φωτα με την επιλογη των φρουτων απο την μια...και τωρα φανερωνεσαι απροκαλυπτα!!!!α ρε ξυλο που φαμε χαχαχαχαααααα..."εγέρθητΩ".

    Για τα λωτα .....τα ειπαμε.....και για το παληκαρι μας επισης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες εκεί που με περιμένετε για τα θυρανοίξια να με επισκεφθείτε στη Μπουμπουλίνας; ΑΝ βρουν την Κυριούλα του άβαταρ...
      Σώπα βρε που φοβάσαι το ξύλο!Κιοτεύουν τα παλληκάρια;Αντε θ αρνηθώ οτι σας γνωρίζω,αλλά δε θα κάνω καμιά δήλωση μετανοίας.
      Σιγά μην εγερθώ,εδώ δεν εγείρομαι αλλού κι αλλού.
      ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΚΑΤΣΕ ΣΗΚΩ,ΔΕ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΓΩ...κ.λ.π.

      Διαγραφή
    2. Μισιρλούκα, και οι λωτοι απαγορεύονται; Και αυτοί είναι δυσκολοχώνευτοι;

      Διαγραφή
  5. Δεν ξέρω για σας, εγώ κανονικά την κοσμάρα μου ζω, αλλά εσχάτως κι αυτή έχει κάνει ρωγμές ...

    Και να γενόμασταν όλοι λωτοφάγοι, αφ' ενός μεν η υπερκατανάλωση λώτων θα είχε παρενέργειες, γιατί ως γνωστόν δημιουργεί το αντίθετο της στιτικέτσας (δυκοιλιότητα), αφ' ετέρου δε αν πάρουμε την Οδύσσεια (είχα δεν το χα, τη μελέτησα) κατά γράμμα, αυτά λήθη δημιουργούν, κι εγώ πάσχω από υπερβολικές αναμνήσεις

    -σε βαθμό να λέω σε φίλους κουβέντες του 1800 τόσο με εισαγωγή 'Και που να ήσουνα στα 1800, οπού εγίνηκε η 'επίδειξη' γιατί εκέρδισε ο τάδες τον τάδε' και να μου απαντάνε 'Γιατί, ήσουνα εσύ;'

    ΥΓ 1
    Πέσ-τα, ή μάλλον γράφ-τα, goldfinger

    ΥΓ 2
    Για την ακουαρέλα, τα λόγια είναι περιττά. Σαν να τα έχω μπροστά μου.

    ΥΓ 3
    Σας αγαπώ.
    YΓ2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη μου
      Αν κρίνω απο κάποια σχολιά σου αλλού, σε πιό ειδικά μπλογκς, δεν είσαι στην κοσμάρα σου,όπως θέλεις να πιστέψω.
      Οσο για την επήρεια των λώτων,που μ αρέσουν τρελά και διαθέτουμε άφθονα,ίσως να μας δημιουργούν παρενέργειες, τύπου αναμνήσεων και ουχί λήθης. Οπότε Μαζί σου και στο 1800 κι όπου αλλού,πάντως όχι της εποχής τουτηνής.

      Οσο για τα υστερόγραφα
      στο 1ο τα λέω με κίνδυνο να με βρούν σε κανένα τράφο
      2ο Ευχαριστώ για την εικαστική κριτική,είσαι ο μόνος που θα τ αναγνωρίζες ως λώτα με την πρώτη ματιά και
      3ο Σ αγαπάμε ομοίως!!!
      Φιλιά πολλά και να προσέχεις

      Διαγραφή
    2. Αν άκουγε ο θέος τσου κοράκους (με νύχια γαμψά) δε θά 'χε μείνει γάιδαρος.

      ΥΓ
      ΜΗΝ κάνεις παραλληλισμούς. Θεωρώ το κοράκι το πουλί ωραίο αισθητικά, αλλά όσο νά 'ναι άμα σε ξυπνάνε ορδές από δαύτα κάθε πρώι, νοιώθεις μία αποφορά (λέω για εκεί πάνω που ήμουνα, δεν ξέρω αν σου έχει πει το καμάρι σου). Επίσης, και το γαϊδουράκι το συμπαθώ, ζώο και τίμιο, και βασιλικής εξουσίας (γι' αυτό το επέλεξε ο Χριστούλης για να μπει στην Ιερουσαλήμ, κι ας λένε οι παπάδες πως τάχαμου εμπείκε ταπεινός. Τόσα ελληνικά ξέρουν: ταπεινός εκεί σημαίνει πράος, ήρεμα. Τέσπα, πολύ το θεολόος μου βγαίνει εσχάτως ...)

      Τσι καλημέρες μου Και μη φοβάσαι Φοβάμαι εγώ και για τσου δύο μας!

      Διαγραφή
    3. Βασίλη μου
      χαρά μου να έρχεσαι να σχολιάζεις και να σου βγαίνει ακόμα και το 1800! Κάποιοι θάχουν να μάθουν απ αυτά.
      Οσο για τον παραλληλισμό μάλλον το άμοιρο ζώο ταπείνωσα με την αφεντιά μου...

      Μη με στεναχωρείς (ξέρεις οτι το εννοώ) όμως μιλώντας μου για κοράκια και φόβους.Εγω έχω πολλούς λόγους να φοβάμαι,εσύ όμως πρέπει να ξαναβρείς ακόμα το θεολόγο!Πρόσεχε...

      Διαγραφή
    4. Επίσης να σε πληροφορήσω οτι το καμάρι μου απο χθες ντύθηκε στα χακί!!!Είμαι η Μάνα του Λόχου. Τον φαντάζεσαι φανταράκι;εγω όχι


      Σε φιλώ με ΑΓΑΠΗ και να προσέχεις τον εαυτό σου

      Διαγραφή
    5. Δε θέλω να σε στεναχωρώ. Ίσα - ίσα. Το κοράκι είναι παρεξηγημένο πουλάκι. Του 'χει βγει το όνομα άδικα. Σε πολλές κουλτούρες έχει ρόλο καλύτερο από τη δικιά μας. Και τό 'χαν και για έμβλημα βασίλεια. Συγγνώμη για τους συνειρμούς, δεν τους θέλησα.
      NA MH ΦΟΒΑΣΑΙ είπαμε! :-)
      Για το καμάρι τώρα, ε, μπορώ να κοιμάμαι πήλιο ήσυχος. Έχει σκληραγωγηθεί στην Αλβιώνα. Ο ΕΣ θα του φανεί περίπατος. Τι περίπατος, σουλάτσο μέχρι το Πόρτο, και πίσω. Αντίς καταλάβουνε και τις γνώσεις του, θα τον στρώσουνε και πίσω από καμμία οθόνη και θα βρεθεί στο στοιχείο του.

      Διαγραφή
    6. Το καμάρι θα τα φέρει βόλτα (οδηγό, τον έχουν βάλει προς το παρόν), εσυ να προσέχεις.

      Διαγραφή
    7. Στο τρίτο να προσέχεις με άγχωσες. Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω; Όχι μόνο δε φυλάουμε από τσι κακοτοπίες, έχω και μια μανία να τσι κυνηγάω ...

      Διαγραφή
  6. Η ζωγραφιά σου αυτή Χαρά μου είναι κατά τη γνώμη μου από τις πιο όμορφές σου! Γενικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω τι μου αρέσει περισσότερο όταν ζωγραφίζεις...τα λουλούδια σου, τα τοπία σου , τα φρούτα σου (δεν ξεχνώ το μανταρινάκι); Το πόσο χαίρομαι όταν βλέπω ζωγραφιές σου το ξέρεις...Θαυμάζω όμως και τον τρόπο που τις παρουσιάζεις,πάντα με το ανάλογο θέμα...Ξεκινάς και ζωγραφίζεις έχοντας στο μυαλό σου αυτά που θέλεις να πεις ή όταν βλέπεις τη ζωγραφιά τα σκέφτεσαι; Ξέρω...όλο απορίες είμαι τελευταία...Τώρα για την ουσία του θέματος δεν θα διαφωνήσουμε σε τίποτα.Ξεχνάμε γρήγορα...καλό και κακό μαζί...όταν πρόκειται για την ιστορία μας μόνο κακό! Στην επαναληπτική όμως δεν έχουμε δικαιολογία...θυμηθήκαμε όσα έπρεπε...Θα δείξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναιιιιιιι..........ολο καλα λογια της λες!!!!εμενα του κλωτσου και του μπατσου με εχεις.Ολο κουτια,μπουκαλια και κονσερβοκουτια με βαζεις να κανω.Στο τσακιρ κεφι μου ριχνεις και εναν προβολεα στην ακρη για φωτισμο!!!....αλλα ειμαι εντιμη μαθητρια και δεν θα ξεπεσω μιλωντας για τις φραουλες .....χαχαχαχαααααα

      Διαγραφή
    2. Απαντώ κατά σειράν εμφανίσεως!
      MARIA VILLIOTI
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ για τις καλές κριτικές.Να δω πως θα εμφανίσω κατόπιν αυτών τα προηγούμενα.
      Στο θολωμένο μου μυαλό που λέει και το άσμα μη ζητάς πρωθύστερα.Ενίοτε βοηθάτε κι εσείς με κάποια ατάκα για να δημιουργηθούν οι αναρτήσεις.
      Αλλά μετεκλογικά είμαι ένα καζάνι που βράζει και θ έσκαγα αν δεν τα έλεγα, παρόλο που ξέρω οτι είναι επικίνδυνο θέμα και μάλιστα για ένα μη πολτικο μπλογκ.
      Ε, ήρθε κι έδεσε! Τι να έβαζα φωτογραφία μου με μπούκλες να τρώω λώτα; (έχουμε κι εμείς!!!και μπούκλες και ώτα...όχι για να δείτε οτι δεν ταιριάξαμε τυχαία με την περι ού ο λόγος)

      misirloumisirlou
      Πότε θα σταματήσεις να παραπονιέσαι για την άδικη την κενωνία που άλλους τους ανεβάζει κι άλλους τους κατεβάζει στα Τάρταρα;
      Είπαμε εγω δεν είμαι μία έντιμη μαθήτρια, ούτε καν υπάκουη, ΑΔΙΟΡΘΩΤΗ μέχρι αηδίας, ούτε υδρώνω απο στρατιωτικά παραγγέλματα (όπως προείπα άδωντας), εσύ λυσάς να μ ακολουθείς σ ό,τι κι αν κάνω.
      Οπότε λούσου σιωπώντας τα κουτιά και τα μπουκάλια έντιμη, να κερδίσεις την εκτίμηση της Δασκάλας!!!!

      Διαγραφή
    3. Αυτά παθαίνουν όσοι ρωτάνε...Η δικιά σου δεν με ρωτάει,ζωγραφίζει αυτοβούλως.Μετά τα βλέπω.Κάνε μου κι εσύ καμιά εκπληξούλα!!!

      Διαγραφή
    4. MARIA VILLIOTI
      ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ:Παρακαλώ τω "ώτα" να γίνει λώτα να μην υπάρχει παρερμηνεία.Το ώτα,ενίοτε κωφεύουν!χαχα

      Διαγραφή
    5. χαχαχαχααααααα και ειπα αυτη τη φορα να μην πω γιατην κενωνια χαχαχαχα
      βιλιιωτη τ ακουυυςςςς...λουσου σιωπωντας!!!!!!!

      Διαγραφή
    6. για τις φραουλες ουτε κουβεντα!!!!!

      Διαγραφή
    7. Θα μαζέψω τις φράουλες και τα βατόμουρα να φτιάξω μαρμελάδα...σου αρκεί;

      Διαγραφή
    8. Εχε υπόψη σου οτι εκτός απο αδιόρθωτη είμαι και γαϊδούρι ξεκαπίστρωτο,και αμα το βάλω στο μυαλό μου περνάει το δικό μου.Οπότε περιμένουν στην άκρη μέχρι να συμμορφωθούν και τότε θα τις δεις και θα τρίβεις τα μάτια σου...κι αν έχεις τρίψει τα μάτια, τελευταία...ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ!!!

      Διαγραφή
    9. ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ!

      Διαγραφή
    10. Τι να λουστώ...μπάνιο ολόκληρο έκανα... σιωπώντας πάντα...

      Διαγραφή
    11. χχχχχχχχχχαααααααααααααα...ξεκαπιστρωτη Ζαργανα μου!!!
      Οσο για την δασκαλα ωραιιιια συμπεριφορα!!!!!διακρισειιιις!!!χαχαχα....

      Διαγραφή
    12. Για την ζαργανα και σιωπηλη εισαι και ψηλη!!!!....
      για μενα.....αχ

      Διαγραφή
    13. Ανάλογα με ποιάν συναλλάσσεται αυξομειώνεται το ύψος της. Και το "λούσου τα σιωπώντας" πήγαινε σ εσένα κι όχι στη δασκάλα, μη μεταθέτεις τις ευθύνες σου

      Διαγραφή
    14. Δείξε μου κι εσύ μια ζωγραφιά σου και θα σου πω...εδώ τις παραλαμβάνω ολόφρεσκιες με την δροσιά τους από το νερό ακόμη πάνω...Που είναι η δική σου ΜΙΣΙΡΛΟΥ;;;;;;

      Διαγραφή
    15. .....αποχωρω,πληγωμενη,σακατεμενη και προδωμενη απο την συμπεριφορα της συμμαθητριας μου και της δασκαλας μου........κλαψ(ο γιατρος μου ειπε οχι εντασεις...χαχαχα)

      Διαγραφή
    16. Πτυσσόμενη δασκάλα είμαι;;;Γιατί με λέτε ψηλή; Ούτε δυο μέτρα δεν είμαι!!!

      Διαγραφή
    17. Μμμμμμμμμμμμμμμμμ άρπα την! Πού είναι εσενα τα κουτία σου,εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε;;;;
      Σαν τους μαθητές που αντιγραφουν απο τους μπροστινούς τους είσαι "κάνε πιό πέρα να δω την κόλα σου" και μετά μας τα κρύβεις κιόλας!!!
      Ενω εγωωωωω...άντε να μη θεωρηθώ οτι αυτοδιαφημίζομαι πάλι

      Διαγραφή
    18. ουτε 2 μετρα?...μμμ 2 μαριες η μια πανω στην αλλη...

      Διαγραφή
    19. Η μία με παρακάμπτει η άλλη με κοροϊδεύει...τι τύχη μπορεί να έχω ως δασκάλα;;;

      Διαγραφή
    20. χαχαχα...η αλλη αφαντη....θα μας βαλει να τσακωθουμε ο ρεμπραντ.....

      Διαγραφή
    21. Δε πιστεύω σε καμία των περιπτώσεων να κατατάσσεις εμένα;;;; ΠΟΤΕ, πάντα σέβομαι τους γνωρίζοντες!

      Διαγραφή
    22. μαρεεες...θα γεμισουμε σχολια την αναρτηση και μεχρι το απογευμα δεν θα μπορει να γραψει αλλος!!!!!

      Διαγραφή
    23. Όταν θα σας βάλω στο ίδιο θρανίο να δω τι θα κάνετε!!! Τον σεβασμό τον βιώνω...μαζί με την παράκαμψη όμως...χαχα...

      Διαγραφή
    24. Βίωνε, βίωνε, όλα μια εμπειρία είναι!
      Οσο για την παράκαμψη αποφεύγω να μην τρακάρουμε, ύστερα εξ αρχής γνώρισες οτι ήμουν απελπιστικά φιλελεύθερη και τέλος δε μπορώ να μην αντικρούω τις λάθος γνώσεις φυτολογίας! ΑΛΛΑ Σ ΑΓΑΠΩΩΩΩ!!!

      Διαγραφή
    25. Όχι λάθος...μη γνώσεις θα έλεγα.Αν και έχω αδικηθεί μερικές φορές...βασικά όμως έτσι είναι. Έχω συμβιβαστεί από την αρχή Χαρά μου...για τους ίδιους λόγους με σένα...

      Διαγραφή
    26. Εν τάξει Κυρία τα ειπατε;;;;τι λογοδιάρια σας έπιασε κορίτσια;;; κατέβαινα και εγώ να σχολιασω..κατέβαινα ..κατέβαινα...στο τελος...ειπα να σταματησω..ως συνήθως να κανω ένα σχολιακι ..για τα τεκτενόμενα που συνβαίνουν εδώ μέσα.....τα υπόλοιπα στη σειρά μου..χι..χι..

      Διαγραφή
    27. Επ, κορίτσια.....εγέρθητω. Πώς από τους λωτούς περάσαμε στα γαιδούρια τα ξεκαπίστρωτα, τους τριμμένους οφθαλμούς , την πτυσόμενη δασκάλα και τις μαθήτριες, τις αντιγραφές , τις παρακάμψεις και τα τρακαρίσματα , δεν μπορώ να το καταλάβω. Παρακαλώ, δείξτε λίγο σεβασμό στους αναγνώστες αυτού του σοβαρού μπλογκ.

      Διαγραφή
    28. Ετσι είναι Σωσώ που ξεστρατίζει η κουβέντα κι άντε μετά να πείσω για σοβαρότητα.

      Ακόμα και το Ρουλάκι, έχασε το μπούσουλα κατεβαίνοντας .Αποπροσανατολίστηκε!

      Διαγραφή
  7. Το έργο σου είναι τόσο όμορφο. Είναι γεγονός ότι στους Επτανησιους αρέσουν οι λωτοι! Όσο για τα πολιτικά, τι να σχολιάσω; Έχεις δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευγενία μου χαίρομαι που επιβεβαιώνεις τις προτιμήσεις μας!
      Οσο για τα εκλογικά αποτελέσματα και τις συνέπειες τους,τις βιώνουμε και θα τις βιώνουμε, ο,τι και να λέμε εμείς τα λέμε κουβέντα να γίνεται...τίποτα δεν αλλάζει, απλά να παρακαλάμε να γίνουμε και χειρότερα .

      Διαγραφή
  8. Χαρά μου,φρέσκια η ζωγραφιά σου με θαυμάσια χρώματα!

    Ευτυχώς π[ου δε μ΄αρέσουν για να μην ξεχνώ,αλλά οι πολλοί αποφάσισαν πως αυτό το...κόμμα δε θα το έλεγα ,πρέπει να έρθει στην επικαιρότητα.

    Εκ των υστέρων προβληματίζομαι γι΄αυτή την κατάσταση ακυβερνησίας.....
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για όλα πρέπει να προβληματιζόμαστε Λενάκι, μην έρθουν χειρότερες μέρες,γιατί έχουμε πάρει για τα καλά τον κατήφορο...
      Φιλιά πολλά κι ευχαριστώ για την ακουαρέλα

      Διαγραφή
  9. Ας αρχίσουμε από την ακουαρέλα γιατί είναι πιο εύκολο.... Υπέροχο λοιπόν και αυτό το έργο σου... είπαμε κορίτσι μου το έχεις με την ζωγραφική... οπότε ή μανταρίνια φτιάχνεις ή πασχαλιές ή λωτούς τα πάντα είναι τέλεια!!!!
    Τώρα για τα μηνύματα τι να πούμε... μάλλον τα έχουν καταλάβει καλύτερα από ότι νομίζουμε το θέμα είναι στο α μπε μπα μπλομ... το θέμα είναι ποιος θα κάτσει στην καρέκλα μόνο αυτό τους νοιάζει.... τώρα για τα φαντάσματα του παρελθόντος??? Αυτά συμβαίνουν μόνο στους λαούς που ξεχνούν την ιστορία τους... πρέπει να την ζήσουν από την αρχή για να την μάθουν καλύτερα!!!! Οι εκτελέσεις στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα... μάλλον είναι άγνωστα γεγονότα!!! Οπότε τι ψάχνεις να βρεις...... Πολλά φιλιά και συνέχισε να ζωγραφίζεις!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ αρχάς να σ ευχαριστήσω για τα λώτα μου Βικάκι, σ ευχαριστούμε κι οι δυό θερμά για την ένθερμη κριτική.
      Συμφωνώ απόλυτα οτι όλος ο αγώνας και το αλισιβερίσι γίνεται για την "καρέκλα" γιατί όσο και ηλεκτρική κι αν είναι έχει μια γλύκα τόση!!!και αποδοχές βεβαίως άλλη τόση!!!
      Αυτό με τις δύο περιοχές που λες πως τόχεις;;;Το γραφα κι εγω και μετά το αφαίρεσα να μην δείξω ειδικώτερα...
      Τι διάολο θα πάνε να αποδώσουν τιμές και μνήμη στην επέτειο;Αυτοί κόντεψαν να βγάλουν Κυβέρνηση!
      Θα συνεχίσω να ζωγραφίζω γιατί αν ανοίξω την τηλεόραση,πρέπει να πηδηχτώ απο το παράθυρο,με τα χάλια μας
      Φιλιά πολλά-πολλά

      Διαγραφή
  10. Για τους αρχαίους Αιγυπτίους, ο λωτός ήταν το σύμβολο των τεσσάρων στοιχείων της φύσης, καθώς και το σύμβολο της μετενσάρκωσης. Θεωρούταν, επίσης, σύμβολο του ανατέλλοντος Ηλίου και εξ αυτού κοσμούσε τη κεφαλή του Νεφερτούμ!...Όπως αντιλαμβάνεσαι λοιπόν αγαπημένη μου, δεν αντιπροσωπεύει μόνο τη λησμονιά, αλλά και την αναγέννηση. Κι αν κάποιοι που παρουσιάζονται ως εθνοσωτήρες και δεν γνωρίζουν καν την ελληνική γλώσσα με προστάζουν με...εγέρθητω, ας με.. συγχωρήσουν που θα τους απαντήσω όπως τους αρμόζει: Raus! που στα Γερμανικά σημαίνει «δρόμο από δω», ή για την ακρίβεια «ουστ»!

    Οι λωτοί σου τέλειοι...αντικειμένικα κρίνοντας!! (Κυρία Βιλλιώτη, ποιος την πιάνει τη μαθήτριά σας, πλέον!!). Την αγάπη μου στέλνω :0)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ονειράκι μου
      Απο τις θαυμαστές γνώσεις που μας παρεθεσες να παραμείνω στο αισιόδοξο μήνυμα της αναγέννησης, γιατί αυτό με συμφέρει,όσο για το "ουστ" πολύ φοβάμαι οτι εκτρέφαμε απο καιρό το αυγό του φιδιού και μήπως χειροτερέψει η κατάσταση...
      Θέλω όμως να πιστεύω απ[ο την άλλη οτι ο κόσμος ταρακουνήθηκε για τα καλά και ίσως αλλάξει γνώμη στην επανάληψη...
      Φιλάκια πολλά και ευχαριστώ για την αντικειμενικότητα!(κι αυτό με συ,φέρει να το πιστευω, χαχαχαχα)
      Αγάπη ατέλειωτη μωρό μου

      Διαγραφή
    2. Η μαθήτριά μου Μαριάννα μου δεν πιάνεται από πουθενά γενικότερα...Το μόνο που έκανα εγώ είναι να την ξεκουνήσω...Καμαρώνω όμως όσο να πεις...

      Διαγραφή
    3. ΔΕΝ κατανοώ το "γενικότερα" παρακαλώ ...φραγκο δίφραγκα,να εξοικειωνόμαστε και στο νέο νόμισμα.

      Διαγραφή
    4. Δεν με αφήνει η άλλη να σε απασχολώ αλλά πρέπει να σου απαντήσω...γενικότερα λέγοντας εννοώ πως είσαι ελεύθερο πουλί που δεν μπαίνει εύκολα σε καλούπια όχι μόνο στη ζωγραφική...πως δεν συμβιβάζεσαι και δεν υπακούς άκριτα...λάθος κάνω;

      Διαγραφή
    5. @Onirokosmos: Με την μικρούλαν διαφοράν ότι λωτός των Αιγυπτίων δεν είναι τα δικά μας φρούτα τση λωτίας (Diospyros kaki), τα οποία έχουν καταγωγή την Άπω Ανατολή και μεταφυτεύθηκαν επί Αγγλικής Προστασίας (μετά το 1812 παναπεί). Τα άνθη της νυμφαίας, τα νούφαρα (Nymphaea lotus) ονομάζουμε από το αιγυπτ. nenufar. Συμπάθιο, αλλά ως θεούσος πατεντάδος, θυμάμαι πότε πότε και το δίπλωμά μου το εις αχρησίαν ...

      Διαγραφή
    6. Ονειράκι
      να τον ακούς το Βασίλη γιατί απο γνώσεις είναι άπιαστος!Και τώρα που το διαβάζω κι εγω "λωτούς" θεωρούσαν τα νούφαρα, το δικό μας ...άλλο φρούτο

      Βασίλη ευχαριστώ για την συνεισφορά σου στον εμπλουτισμό των γνώσεών μας, όπως βλέπεις οι συμμαθήτριες της Γιαδικιάρογλου...άστα να πάνε...

      Διαγραφή
    7. Σας μερσώ. Καθείς εφ' ω ετάχθη ...

      Διαγραφή
  11. Υπέροχοι οι λωτοί σου... υπέροχα και τόσο σωστά τα λόγια σου... δυστυχώς δεν "αντέδρασαν" μόνο οι νέοι.. ξέρω και μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους που έναν θεός ξέρει τί είχαν στο κεφάλι τους και πήγαν να ψηφίσουν.. ναι, ανθρώπους που ζήσανε το πολυτεχνείο.. ζήσαν τραγικές για την χώρα καταστάσεις κι όμως.. τα λόγια είναι περιττά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Taelia μου
      Να δικαιολογήσω στους ηλικιωμένους την καθημερινή ανασφάλεια που βιώνουν ακόμα και μέσα στο σπίτι τους; τον βομβαρδισμό των ΜΜΕ οτι όλη η εγκληματικότητα προέρχεται αποκλειστικά και μόνο απο τους μετανάστες;
      Αλλά τα νέα παιδιά που δε γνωρίζουν καν Ιστορία,οι της ηλικίας μου η γενιά του Πολυτεχνείου (άλλη που τάκανε ρόϊδο!)με ποιά λογική ψήφισαν; Απορώ!

      Διαγραφή
  12. Χαρά δίκιο έχεις σε όσα γράφεις για την πολιτική αλλά τέτοιοι που ΄ναι τι θα καταφέρουν; ο ένας να φάει τον άλλον θέλει... αυτά βλέπουμε στην τηλεόραση και απορούμε...θα δει η Ελλάδα Άσπρη μέρα; χλωμό.....
    Το έργο σου με τους λωτούς ειναι πολύ πολύ όμορφο !!!Φυσικά μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Demi μου
      ξέρεις γιατί πιστεύω οτι ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να δούμε καλλίτερες μέρες (;)επειδή έχουμε το μαστίγιο τώρα απο πάνω μας. Και μ αυτό εννοώ οτι θα μαζευτούν απο τη ρεμούλα και την κλεψιά οι διάφοροι που θέλουν να με σώσουν, τάχα μου δήθεν μου, γιατί θα υπάρχει έλεγχος απο αλλού...Λέωωω... για τίποτε δε μπορώ να είμαι σίγουρη πια.Το θέμα είναι οτι είχαμε πιάσει πάτο, πιο κάτω δεν υπήρχε,αλλά όχι κι αυτό!

      Διαγραφή
  13. Οι λωτοί σου καταπληκτικοί φρέσκοι και ζουμεροί και τέλεια συνδυασμένοι με την πολιτική επικαιρότητα.
    Το μέλλον αβέβαιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβήθηκα Ελένη μου μήπως είχαμε φάει μαζικά λώτα και πέσαμε σε παρατεταμένη λήθη κι είπα μπας και...
      Νάσαι καλά

      Διαγραφή
  14. Μήπως να τους φάω μπας και ξεχάσω...;;;;
    Περίμενα τις εκλογές πως και τι για να χαμογελάσω πάλι και τώρα τι;;;;
    Το μέλλον φαίνεται αβέβαιο...! Πως ψήφισαν οι Έλληνες; Με ποια κριτήρια;;;
    Οι ξένοι γύρω μου με ρωτούν: θα βγείτε από το Ευρώ; Με συμπονούν τάχα μου και αυτοί!
    Πάει η περηφάνεια της Ελληνίδας! Ντρέπομαι για την κατάντεια μας τη στιγμή που κανένας πολιτικός -που φταίει κιόλας- δεν είναι αρκετά άντρας για να παραδεχτεί τις κλεψιές του, τις ατιμίες του, τις ψευτιές του!
    Υπερόπτες μετά τις εκλογές οι Χρυσαυγίτες, υπερόπτες και αυτοί του Σύριζα! Θα σαρώσουν και οι δυό, θα φέρουν τα πάνω κάτω, θα κλείσουν τα σύνορα, θα μας βγάλουν από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, δε χρειαζόμαστε πια κανέναν!!!
    Αυτοί είμαστε οι Ελληνες;;;;
    Λυπάμαι και δακρύζω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμείς με το χαμόγελο στα δόντια μείναμε Μαρίνα μου!
      Δεν ξέραμε απο πού μας ήρθε.
      Ντρεπόμαστε για πριν, ντρεπόμαστε χειρότερα τώρα...και το ερώτημα είναι "θα σταματήσουμε εδώ;θα συνέλθουμε και θα διορθώσουμε;"
      Ο Θεός να τους δώσει σύνεση για την επόμενη φορά!

      Διαγραφή
  15. Υπέροχη η ακουαρέλλα σου Χαρά μου !!! Όλα σου τα έργα μέχρι τώρα είναι πανέμορφα !!
    Πολύ φοβάμαι ότι το αλαλούμ των πολιτικών αντικατοπτρίζει το χάλι του λαού, δυστυχώς...,αμορφωσιά, τεμπελιά, λαμογιά, δανεικά κι αγύριστα, φαντασία, καλοπέραση, κλάψα, ζήλια, φθόνος, ρουφιανιά...
    Πώς, τί και γιατί ψήφισε ο καθένας...άντε να βγάλεις άκρη ... Κρίμα !!
    Φιλάκια πολλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαριάννα μου για την κριτική σου εφ όλης της ακουαρελικής ύλης, όσο για το αν υπάρχει λογική εξήγηση του εκλογικού αποτελέσματος, τάχουν παίξει και οι ειδικοί του είδους!
      Κρίμα, δε λές τίποτα!
      Φιλάκιααα

      Διαγραφή
  16. Lo siento pero no me funciona el traductor,a si es que no puedo leer tu entrada.
    De todas formas te dejo un abrazo y muchos besitos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!!!!!ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ Η ΚΟΤΑ ΝΑ ΠΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ.ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΝΟΙΩΘΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΤΡΩΩ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ....ΜΗ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΑΤΙΜΗ ΚΕΝΩΝΙΑ!!ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ ,ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΩΘΟΥΝ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΑΖΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΙ ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΩ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ Ν ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ..ΜΗΠΩ ΤΟ ΠΛΑΘΩ ΛΑΘΟΣ ??ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

    ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ !!!!
    ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ ΣΕ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσια μου
      αποφεύγω να παρακολουθώ ειδήσεις, γιατί η πίεση πιάνει ταβάνι! Εκνευρίζομαι επίσης οτι προκειμένου για την αύξηση της τηλεθέασης τους καλούν στην Τηλεόραση να μας πετάνε στη μούρη την αγένεια, την υπεροψία, την ειρωνεία τους και την επίδειξη δύναμης και υπεροχής.Αηδιάζω.
      Οσο για τα παιδιά μας,όλοι σαν γονείς έχουμε ανασφάλειες αν τα ανατρέφουμε όπως πρέπει, όμως δε θ αλλάξουμε εμείς αυτά που πιστεύουμε ως σωστά για να μην εξομοιωθούμε με την γενική κατάσταση. Πρέπει να πάρουν σωστές αρχές,άσχετα αν ζούμε σε ζούγκλα
      Φιλιά πολλά και νάσαι σίγουρη οτι ακόμα κι εγω που έχω πια διαμορφωμένες προσωπικότητες τα παιδιά μου,ακόμα αναρωτιέμαι,αλλά δεν αλλάζω γνώμη οτι έκανα το κατ εμέ σωστό.

      Διαγραφή
  18. Για την ακουαρέλα Χαρά μου..που μου αρέσει σαν τεχνική ..παρα πολύ...την πέτυχες ...είναι όμορφη!!!
    Τα υπόλοιπα ...δεν ξέρω πια τι να πω...χαμένα τα έχω ...
    τι θα γίνει?? που θα βγεί αυτό....δεν ξέρω...δεν ξέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολοι ζούμε με την ίδια ανασφάλεια και την ίδια απορία.
      Πότε θα βγει ο λευκός καπνός; και τι θάταν το λιγότερο κακό να συμβεί;
      Νάσαι καλά Νάνσυ μου, σ ευχαριστώ για τα λώτα!

      Διαγραφή
  19. Χαρουλίνι μου, κάθε φορά μας δείχνεις και κάτι καλλίτερο. Μπράβο και πάλι μπράβο. Όσο για την ιστορία, κάπου θα υπάρχουν οι λόγοι που έβγαζε ο Παπαδόπουλος, ας μπουν να τους δούνε όσοι ξεχνούν, το ίδιο μοτίβο, τα ίδια "αλαμπουρνέζικα".............. τυχαίο;;; δεν νομίζω, φιλάκια και........... κάτι υποσχέθηκες..... περιμένουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχχ, μη μου θυμίζεις τους λόγους εκείνους κι ανατριχιάζω " Η Ελλάς είναι στο χειρουργείο..."!!!μπρρρρρ φοβάμαι μην θέλουν να τους αντιγράψουν,αντί να τους σκοτίσουν.

      Τι υποσχέθηκα αλήθεια, γιατί έχω και ασθενή μνήμη;
      ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

      Διαγραφή
    2. Αφήστε γιατί δεν θα ξεμπερδευτείτε...θα σου εξηγήσει το ''φυντάνι''...άλλη ώρα.

      Διαγραφή
    3. Πως πηδάς απο blog σε blog και δίνεις απαντήσεις και κλείνεις στόματα...ΘΑΥΜΑΖΩ!

      Διαγραφή
  20. ΑΧ, ΧΑΡΟΥΛΑ ΜΟΥ, ΕΔΩ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΤΙΜΩΧΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΒΡΥΤΑ;
    ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥΣ!!!!!!
    ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ, ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΑ!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα
      αρχίζω να δικαιολογώ το Μητσοτάκη που είπε οτι οι Ελληνες έχουν ασθενή μνήμη και σε μια δεκαετία δεν θα θυμούνται τίποτα (μιλώντας για την ονομασία των Σκοπίων)!
      Αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη.
      Φιλάκια και ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!

      Διαγραφή
  21. Άμα λέω εγω δε σε προλαβαίνω... το'κανες το θαυμα σου πάλι!
    Και έργο υπέροχο και πολιτικό σχόλιο!
    Μην εξανίστασαι με όσα γίνονται... θυμίσου ότι τούτη η χωρα δεν έβγαλε μόνο ήρωες, έβγαλε και δισίλογους και μαυραγορίτες...Τα εγγόνια τους θα είναι μάλλον αυτά. Και πραγματικά στο λέω με πίκρα γιατί είχα και γνωστούς που τους ψηφισαν και ντρεπομαι γι'αυτούς.Ισως τώρα τα "εγερθητω" να τους ταρακουνήσουν λιγακι, να καταλάβουν και ν' αφησουν πίσω τους τη χωρα των λωτοφαγων!
    Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Μπουμπουλίνας έχεις πάει Νίκη; Ετοιμάσου να πάμε να κάνουμε επίσκεψη. Πάρε και τσιγάρα. ΘΑ της χρειαστούν. Εκείνη το είπε.

      Διαγραφή
    2. Νίκη μου
      με κάποιο τρόπο έπρεπε να εξιλεωθώ απο τη μαυρίλα, όχι πως με τούτη την ανάρτηση το διόρθωσα και πολύ, ευτυχώς που λάμπουν τα λώτα!
      Ναι όλ αυτά που γράφεις δε τα ξεχνώ κι ας μην τα ζησα, όμως δεν είναι άδικο να γυρίσουμε σε τέτοιες εποχές;
      Κακώς που ντρέπεσαι εσυ για τους δικούς σου, ο καθένας είναι υπόλογος για τον εαυτό σου.
      Φιλάκια πολλά και ...οψώμεθα, στη συνέχεια!

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω βρε Χαρά μου αν γυρνάμε πίσω σε άλλες εποχές...Δεν έπαψαν ποτε όλα αυτα να υπάρχουν,απλώς τα καλυπτε η δηθεν ευμάρεια και το βόλεμα. Τωρα που τα ζόρια έρχονται φαίνεται το αληθινό προσωπο του καθενός και τι κουβαλάει μέσα του στ'αλήθεια.
      Δε φτανω να πω "αν δε σωθει ο κόσμος εγω μονάχος μου υπεύθυνος" που έλεγε ο Καζαντζακης, αλλά δε μπορω να μη ντρεπομαι.

      Εσυ πάντως δεν έχεις να εξιλεωθεις για τίποτα, χαρα θεού είναι εδω μέσα, για να μην πω για τα πανηγυρια που στηνονται στα σχόλια καθε φορά και σφίγγουν οι κοιλιακοί μας από τα γελια!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
    4. Χαίρομαι Νικούλι, αν εδώ μέσα βρίσκετε δροσιά και ευχαρίστηση.
      Οσο μπορούμε θ αντιστεκόμαστε και θα ευχόμαστε να αποφύγουμε τα χειρότερα
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  22. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΔΥΝΑΤΑ..Η ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΗ!ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ!ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ TURBO....DIESEL!ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΩ!ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι τα λόγια, μου βγαίνουν πάντα αυθόρμητα. Οταν με πνίγουν με παίρνει το ποτάμι, με κίνδυνο παρεξήγησης. Τλπ μάλλον έχω πάρει TURBO....DIESEL, δεν εξηγείται αυτή η παράκρουση που μ έχει πιάσει, γενικώς και ειδικώς.
      Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και με συγκινείς αν με καμαρώνεις.
      Φιλάκια ζουμερά αλλά βροχερά(λόγω ημέρας)

      Διαγραφή
    2. Ναι...Χαρα μου σε καμαρωνω.....πραγματικα..αληθινα...εγω δεν αλλαζω αποψη και γνωμη..ειμαι φανατικη οπαδος μεχρι τελους..χαχαχα

      Διαγραφή
    3. Νάσαι καλά Μαράκι μου, Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

      Διαγραφή
  23. Αν και δεν συμπαθώ καθόλου τους λωτούς και τους λωτοφάγους επίσης,βρίσκω την ακουαρέλα σου πολύ εντυπωσιακή.Το πιό εντυπωσιακό όμως με σένα είναι ο τρόπος που παρουσιάζεις τα έργα σου.Κάθε φορά μας εκπλήσεις ξεδιπλώνοντας το πολύπλευρο ταλέντο σου,την ωριμότητά σου,τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες σου και με τον γεμάτο και ουσιαστικό λόγο σου.Πάντως μην φοβάσαι γιά το αυγό του φιδιού,θα αποδειχτεί κλούβιο και ως εκ τούτου το φίδι μιά σιχαμερή κατσαρίδα.Καλή σου νύχτα.Πολλά φιλιά.Βούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βούλα μμμμμμμμμμμμμμμμ
      Σε πολλά θα τα χαλάσουμε σήμερα.Πρωτίστως στα λώτα!Δεν σ αρέσουν;;; Κι όμως όταν είναι ώριμα είναι τόσο γλυκά!!!αν βέβαια δεν είναι ακόμα,εκεί η στυφίλα που σου μένει είναι αντίστοιχη του εκλογικού αποτελέσματος!
      Οσο γι αυτά που μου γράφεις οτι εκπλήσσεσαι μαζί μου... νάξερες εγω σκόρσα που έχω κάνει στον εαυτό μου.Απορώ πως ζει ακόμα!!!
      Τλπ τα καλά σου λόγια με τιμούν ούτως ή αλλως ,κάποια στιγμή θάθελα να μου αποκαλύψεις την πρώτη μας"επαφη".
      Φιλάκια πολλάαααααααααααααααααααααα

      Διαγραφή
    2. Απ'ότι βλέπω συνεχίζεις τις εκπλήξεις!!!! και σκηνοθέτης Χαρούλα;αν και τα συρτάρια τα είχα δει στης Ρένας,τώρα με τη δική σου παρουσίαση τα απόλαυσα.Μπράβο κοριτσάρα μου!πολύ καλή δουλειά.Συγχαρητήρια στην Ρένα!Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια!Μεγαλουργήσατε.Ελπίζω όταν ξεψαρώσω και αποκτήσω μία στοιχειώδη γνώση του διαδυκτίου να παίρνω κι εγώ μέρος σε τέτοιες υπέροχες προ(σ)κλήσεις.Χαρούλα να υποθέσω ότι το συρτάρι με την κόκκινη καρδιά το έφτιαξε η μάνα του λόχου;Αλήθεια τι νέα από το μέτωπο;τι κάνει ο φαντάρος;Ναι κάποια στιγμή θα εξομολογηθώ,επί του παρόντος αρκέσου σε μιά μεγάλη αγκαλιά και πολλά φιλιά.Βούλα

      Διαγραφή
    3. Λοιπόν περίμενε την νέα Ταινία μικρού μήκους.
      Θα ρθεις φαντάζομαι στη Δράμα να με στηρίξεις;
      Κι αφού σ αρεσε το ένα που ούτως ή άλλως δε μπορούσα να κάνω παρεμβάσεις, δες κι εδώ
      http://smaragdenia-roula.blogspot.com/2012/05/blog-post.html
      Δυστυχώς δεν έφτιαξα συρτάρι και το βιντεάκι ήταν ο μόνος τρόπος να εξιλεωθώ.
      Φιλάκια πολλά και θα περιμένω εναγωνίως περισσότερες αποκαλύψεις και φυσικά την είσοδό σου στο διαδίκτυο!!!

      Διαγραφή
    4. Χαρά μου!Υποκλείνομαι στο πολύπλευρο ταλέντο σου!!!!! Εκανα μία βόλτα στης Ρούλας και μαγεύτηκα,δεν ξέρω τι με εντυπωσίασε περισσότερο τα δικά σου βιντεάκια ή οι υπέροχοι στίχοι της;ή μήπως η τρυφερή φωνή της Ροδούλας;μήπως τα έργα του Σμαραγδένιου;Γοητευμένη από όλα!!!!!!!!πολλά φιλιά.Βούλα

      Διαγραφή
    5. Βούλα μου
      χάρηκα που έγινα αιτία να γνωρίσεις άλλη μια αξιόλογη σελίδα, με μοναδική δουλειά ενός αγαπημένου μεταξύ τους και σε μας ζευγαριού! Βλέπεις σου δίνω ευκαιρίες να ξεδιπλώσεις το δικό σου ταλέντο,δεν μπορεί ...ΕΧΕΙΣ!
      Φιλάκια πολλά ξανά

      Διαγραφή
  24. Αχ!!!!Χαρά μου.....σκηνοθέτιδα μου εσύ!!!!! ερχομαι απο τις Ρένας και ειδα την υπεροχη δουλειά σου ..μας έκανες όλες πρωταγωνίστριες.....χι..χι.. όσο για τά λωτά σου ..όπως λέει και η δασκάλα τό χεις συμαθήτρια....όσο για την κατάσταση αυτην που μας φέρανε..... δεν μπορώ..και δεν θα μπορέσω ποτέ να καταλάβω ..πως πέντε άτομα δεν μπορούν να συνενοηθούν ...για την Ελλαδα ρε γ.μ.τ.!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφτασε κι η σειρά σου!!!
      Τι τίτλους θεέ μου, εχω αποκτήσει τελευταία!!! Απλά κάνω το καθήκον μου στην Τέχνη, γενικώς!χαχαχχαα
      Ησασταν πρωταγωνίστριες ούτως ή άλλως κι επειδή ζήλευα για την απραξία μου, είπα να συνεισφέρω μ αυτό τον τρόπο. Χαίρομαι αν σας άρεσε,αν και δεν μπόρεσα να το διακοσμήσω περαιτέρω
      Φιλάκια πολλά

      Ααα. ξέρεις τι λένε στο χωριό μου; "Αυτοι δε μπορούν να μοιράσουν δυο γαιδουριώνε άχυρα" έτσι λοιπόν μη περιμένεις να τα βρουν και να μοιράσουν τα ουφίτσια (γιατί εκεί είναι το κοκό!)

      Διαγραφή
  25. Τελευταία και καταϊδρωμένη , αλλά πλήρως δικαιολογημένη!!!!
    Λοιπόν Χαρά μου ,
    1) αν τα σχόλια στην σημερινή σου ανάρτηση ήταν ψηφοδέλτια δύο κόμματα θα βγαίναν πρώτα και με ισοψηφία !!Μισιρλού ,Μαρία !! χαχα Τουλάχιστον θα συμφωνούσαν , θα είχαν και την δική σου συναίνεση και θα βλέπαμε μια κυβέρνηση στο τσακ μπαμ!!
    2)Οσο για το θέμα που αναφέρεις , βεβαίως είναι επαίσχυντο και άκρως ανησυχητικό!!!Αλλά μην ξεχνάμε ότι και στην κατοχή ,έλληνες ήταν οι γερμανοτσολιάδες , οι δοσίλογοι και οι μαυραγορίτες .Και στη χούντα έλληνες ήταν αυτοί που συνεργάστηκαν.Αρα πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν.Απλά σε περιόδους σαν την τωρινή βρίσκουν πρόσφορο έδαφος.
    3)Για την χθεσινές ευχές μου , μια διόρθωση !!Να σε χαίρεται και ο γιόκας σου , που το πουλάκι μου πάει και φανταράκι!! Αλλά δεν φταίω εγώ από την Σωσώκα παρασύρθηκα και τώρα είδα την επανατοποθέτησή της!!!!Ούφ την μαρτύρησα!!!!Παρεπιπτόντως δεν την βλέπω σήμερα!!Πάλι εκδρομούλα πήγε ????
    Καλέ τι πολλά που έγραψα και τελικά θα ξεχνούσα τους λωτούς !!!!Η ειδικός τοποθετήθηκε.Εγώ το μόνο που θα πω είναι ότι είναι ολοζώντανοι!!!!
    Νομίζω πως τελείωσα !!!Καλό ξημέρωμα Χαρά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άθώα μου Χρυσάνθη, εδώ είμαι .Σε παρέσυρα χθες και σε περίμενα σήμερα . Δοσίλογη.Μαρτυριάρα.Μόνο να κατηγορείς ξέρεις. Καλή σου νύχτα και φιλιά στα πατουσάκια.

      Διαγραφή
    2. Χρυσάνθη, τώρα που όλοι γνωρίζουμε δικαιολογείσαι απόλυτα!
      Στα επι μέρους τώρα ζητήματα που έθεσες
      1) Αυτές οι δυο οπουδήποτε θα πρώτευαν, γιατί όχι και σ εκλογική αναμέτρηση. Εγω επειδή δοκίμασα απο τον "απαγορευμένο καρπό" ευχαριστώ δεν θα ξαναπάρω...
      2) Απάντησα και παραπάνω στη Νίκη.
      Ολα αυτά γνωστά αλλά έλεγα οτι τα παθήματα μας είχαν γίνει μαθήματα, βλέπω όμως οτι έχουμε την μνήμη του χρυσόψαρου και με άλλοθι την κατάσταση, γυρίζουμε σε μαύρες εποχές
      3)Ευχαριστώ για τις ευχές. ΝΑΙ 2 παιδάκια έχω,να τα χάιρομαι,απλά χθες ήταν η μέρα του μικρού μια που παρουσιαζόταν φανταράκι!
      Φιλάκια πολλά,όσο για την εξαφανισθείσα,ενεφανίσθη οταν τα σχόλια είχαν ανάγκη επεξηγήσεων!!!

      Διαγραφή
    3. para-kelsoscooks
      Σωσώ παρακαλώ κράτησε το επίπεδο υψηλό.
      Οχι ποταπές εκφράσεις μεταξύ των συνσχολιαστών!
      Ευχαριστώ για την κατανόηση.
      Στα πατουσάκια κι απο μένα...

      Διαγραφή
  26. Καλά τα λες!
    Πές κι άλλα "χρυσόστομη" Χαρά!

    Καλημέρα! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη σημερινή ανάρτηση έπηξα στο χρυσό!
      Χρυσοδάχτυλη ο ένας, χρυσόστομη ο άλλος,ευτυχώς που δεν είμαι αλλεργική στο ευγενές τούτο μέταλλο!!!
      Στράτο δε φτάνει να τα λέω εγω...κάποιοι πρέπει να τ ακούνε και ως φαίνεται οτι λέγεται τόσο καιρό πάει σε ώτα μη ακουόντων...
      Καλημέρα κι απο μένα κι ας ελπίσουμε οτι θα δούμε το λευκό καπνό!

      Διαγραφή
  27. Ωραια επιλογη οι λωτοι!!!!!Εχουν τη διαφορετικοτητα τους ....δε λεω και τα εσπεριδοειδη ειναι αγαπημενα αλλα το αποτελεσμα των λωτων ειναι πολυ ομορφο! οσο για εμας τους λωτοφαγους και κουτοχορτοφαγους δεν θα υπαρξει σωτηρια παρα μονο αν ξυπνησουμε απο το ληθαργο Η αν κανουμε τη μαγικη κινηση να κλεισουμε τις τηλεορασεις για να παψουμε πια να ειμαστε επι παντως επιστιτου εμπειρογνωμονες .
    Ανυσηχω με τις ιδιες ανυσηχιες σου .....ευχομαι ολοι να κανουν το ιδιο ειναι αρκετο για να ξυπνησουμε και να ....θυμηθουμε πως η Ελλαδα ειμαστε εμεις, ΕΜΕΙΣ οχι αυτοι..
    Τ α φιλια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολυμπία
      την τηλεόραση την έχω κλείσει απο πέρσυ.
      Αλλωστε εκτός απο στρατευμένες ειδήσεις αναλόγως στρατοπέδου καναλιού δεν μαθαίνεις, συζητήσεις επιπέδου για ενημέρωση του λαού δε γίνονται, κοκορομαχίες και βαβούρα δε μου είναι απαραίτητη, οπότε...βλέπω γύρω μου και κρίνω!
      Το Σίγουρο είναι οτι ΕΜΕΙΣ φταίμε για όλα,αφού εμεις εκλέγουμε ο,τι άχρηστο μας "κυβερνά" τόσα χρονια.
      "Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω" έλεγε η Γαλάτεια Καζαντζάκη, ουχί αδίκως
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  28. Καλημέρα Χαρά !!
    Αυτό κι αν είναι Ταλέντο !!!!
    Όλα η πρόσφατη πολιτική επικαιρότητα και η άποψή σου σε μια ακουαρέλα , η παρουσίασή του έργου σου και η γνώμη σου για τα τεκτενόμενα μαζί , ταιριασμένα καταπληκτικά !!
    Στην ακουαρέλα σου θαυμάζω τα λαμπερά χρώματα και τις ελεύθερες πινελιές , στην άποψή σου θαυμάζω τις λαμπερές σκέψεις και τις ελεύθερες ιδέες σου ,
    είναι και τα δυο εξίσου όμορφα !!
    Εγκρίνω και επαυξάνω !!
    Κι εύχομαι τα καλύτερα !!
    Πολλά σαμιώτικα χαιρετίσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθηνά μου
      η άποψή σου με Τιμά ιδιαίτερα.
      Οι απόψεις μου πάντα ήταν υπερ της ελευθερίας και της αρμονικής συμβίωσης των Λαών, η δουλειά μου τώρα μ έχει ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσοτερο, υπερ αυτών.
      Δεν διανοούμαι εμείς ένας λαός που επλήγη απο τη μετανάστευση κι έζησε απο τους μετανάστες τους να κυνηγάμε κάθε ταλαίπωρο που η μοίρα του τον κατάτρεξε κι έφτασε μέχρι εδώ.
      Αλλά και για μας τους ίδιους, τα παιδιά μας, είναι άδικο να ζήσουν σ ένα τέτοιο φοβιστικό καθεστώς
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  29. ΧΑΡΑ ΑΡΓΗΣΑ....
    Η ΑΚΟΥΑΡΕΛΛΑ ΣΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ!!!!!!!!
    ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΠΟΥΣΑΙ ΑΚΟΜΑ.....
    ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΞΥΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ..........
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφάκι
      νάσαι καλά που ήρθες και σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
      Λυπάμαι για το θείο...
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  30. Λώτα η λοταρία;:)
    Η ακουαρέλα υπέροχη!!!!!
    φιλιά από το ....παιδί σου και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!
    Σε παρακολουθώ, μην εκπλήσσεσαι όταν σου γράφω, πάντα σε παρακολουθώ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδί μου!
      Τι κρίμα τα παιδιά που έχω να μην είναι και στην πραγματικότητα, μπας και τσίμπαγα και κανένα επίδομα πολυτεκνίας!!!
      Είδες το μήλο κάτω απο τη μηλιά, δε λένε πέφτει, μόνο που εδώ η μάνα έμοιασε στο παιδί!χαχαχα
      Χαίρομαι για την κριτική, εκπλήσσομαι πάντα χαρούμενα...
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  31. Τί υπέροχο blog!!!
    Τί όμορφα που είναι όλλα!!!
    Καλώς βρεθήκαμε!!!!
    Με αγάπη
    Έλενα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ, δε λες τίποτα!!!
      Χαίρομαι που σ΄άρεσε το σπιτικό μου, θα τα λέμε, με αγάπη και καλή καρδιά!
      Φιλάκια Ελενα

      Διαγραφή
  32. Φανταστική ανάρτηση... είμαι μαζί σου σε όλα..Το "δέσιμο", ων λωτών με την πολιτική μας κατάσταση και το λαό μας...απίθανο! Σε θαύμασα...και κάτι ακόμη, σε ζήλεψα, γιατί εσύ ναι εσύ έχεις αυτόν τον υπέροχο πίνακα!!! Με ξάφνιασες κυρία μου...τόσο ευχάριστα .Μπράβο.Χαίρομαι που ο πίνακας είναι μαζί με κάποιον που τον αγάπησε όσο εκείνη...εκείνη λέει αυτό κι εγώ την πιστεύω!!!φιλιά και καληνύχτες...ο πίνακας με τους λωτούς είναι φανταστικός...λατρεύω αυτό το παιχνίδι με τα χρυσοκίτρινα και πορτοκαλιά, καλοκαιρινά χρώματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκι
      χαίρομαι που τούτη η ανάρτηση (παρακινδυνευμένη) βρήκε οπαδούς. Χαίρομαι που σ άρεσαν τα λώτα μου,χαίρομαι που επικροτείς την απόφαση αγοράς του Πίνακα.
      Τον ερωτεύθηκα απο την πρώτη στιγμή και η χαρά μου ήταν απερίγραπτη οταν ρώτησα "εκείνη" και μου είπε οτι πωλείται!
      Εχω συνέχεια την αίσθηση να πάω να γράψω στ αχνισμένο τζάμι "Σ Αγαπώ"!!!...τόσο ζωντανός είναι.
      Φιλάκια πολλά και στα ζουζούνια σου

      Διαγραφή
  33. Un cuadro muy bonito.
    Espero que la situación se arregle poco a poco.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δυστυχως Χαρουλα μου,ο δυστυχισμενος ο λαος μας δεν βλεπει την Ιθακη του!!!Αναλωνομαστε σαν αλλες Πηνελοπες με ακαταλληλους μνηστηρες η σαν αλλοι Οδυσσεις απ'τα λαγνα λογια της Κιρκης σε ατερμονες αναμονες!!!!Δεν βλεπουμε το μελλον,αλλα το παρελθον!!!!Γι'αυτο και βγηκε αυτο το μπαχαλοαποτελεσμα!!!!Δεν φταινε οι κρατουντες,εμεις φταιμε
    που μεγαλωνουμε τα παιδια μας με μια ατομικη λογικη και οχι συλλογικη.Εχουμε να δουμε πολλα εγερθητω,γραβατωμενα και με τη βουλα της Βουλης!!!!Μ'αρεσε πολυ αυτη σου η αναρτηση και παντα εχεις ενα τροπο προσεγγισης των θεματων η φιλοσοφικο η ποιητικο.
    Ο λωτος ,χρωματικα τελειος!!!!
    Χαρουλα μου σου στελνω πολλα φιλια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι
      μ άρεσε πολύ ο τρόπος που εξέθεσες την άποψή σου κι εγω δεν σου κρύβω οτι φοβάμαι τα χειρότερα. Ελπίζω να διαψευσθούμε.
      Φιλάκια πολλά , εγω και τα λώτα μου σ ευχαριστούμε!!!!

      Διαγραφή
  35. Χαρούλα, οι λωτοί σου μοιάζουν αληθινοί! Ολοζώντανοι, φρέσκοι! Οπως έχουμε ξαναπεί, σου "πάει" πολύ η ζωγραφική! Την πάς εσύ εκεί που θέλεις, δεν σε "πάει" εκείνη! Και εκεί είναι η μαγεία της δημιουργίας! Οσο για τα λεγόμενα σου περί των πολιτικών δεδομένων στη χώρα μας, τι να πω! Ας μας λυπηθεί ο Θεός !
    Φιλιά πολλά και να'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ίδια ευχή θα κάνω μαζί σου Πεπάκι κι ελπίζω η ισχύς εν τη ενώσει να πιάσει!
      Οσο για τη ζωγραφική την παιδεύω και με παιδεύει, κάπου τα βρίσκουμε,κάπου όχι.
      Ετσι είναι οι αγώνες,δεν κερδίζεις πάντα!
      Φιλάκια πολλά και καλή δύναμη γιατί έμαθα περιπέτειες...

      Διαγραφή
  36. Λαχταριστοι οι λωτοι σου, τους ζηλεψα και ας μην τους τρωω.Οσο για τα αλλα και εγω μαζι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τρως λώτα;;;;
      Δε μου κάνει εντύπωση γιατί είναι παρεξηγημένο φρούτο. ΑΝ το δοκιμάσεις όμως ώριμο πιστεύω οτι θα σ αρέσει.
      Φιλάκια πολλά Κατερίνα μου

      Διαγραφή
  37. Ότι είσαι αστέρι το ξέρεις ε;-))))
    Αυτό που βλέπω είναι πως το μπλοκάκι σου θα πρέπει να το μεταφέρω στη λίστα των εικαστικών.. :-))

    Φιλάκια πολλά πολλά πολλά!!!!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι Κυρία μου δε το ξέρω και δε θέλω να το βάλω στο νου μου,μήπως ξεφύγω απο τα εγκόσμια.
      Τιμή μου και Χαρά μου να μου κάνεις κριτική και να με θεωρείς αντάξια της λίστας σου.
      Ευχαριστώ και για τα φιλιά κι ανταποδίδω με ιδιαίτερη θέρμη

      Διαγραφή
  38. first visit, greetings introductions,
    blog is cool, beautiful and pretty, I like and follow #912#
    I am very glad if you accept and follow the re-
    please come to my blog and do not forget to follow back
    thank you
    greetings of friendship

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πολύ ωραία τα "Λώτα" αγαπητή μου Χαρά, υπέροχος πίνακας και
    πολύ αλληγορικό το θέμα που έχεις αναπτύξει.Πιστεύω και θέλω να αισιοδοξώ πως η λήθη δεν έχει επέλθει στην ελληνική
    κοινωνία, αν αφαιρέσω ορισμένα κλούβια κεφάλια που τα βλέπω και οργίζομαι και που προκαλούν φόβο, ακόμη και με την
    ενδυμασία τους. Όσο για την βλακεία τους και την κακοποίση
    της γλώσσας, ούτε να γελάσω δεν μπορώ. Αν πάμε 70 χρόνια πίσω σίγουρα θα τρίζουν τα κόκκαλα αυτών που πέρασαν τα πάνδεινα κι έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία μας, βλέποντας αυτές τις φιγούρες. Εγώ προσωπικά αισθάνομαι
    ντροπή να υπάρχουν στην πατρίδα μου την Ελλάδα, τέτοια
    υποκείμενα.
    Καλή σου μέρα, φιλιά
    Ρισσιάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ίδια συναισθήματα κατέχουν κι εμάς αγαπητή μου Ρισσιάνα, πίστεψέ με. Και το χειρότερο είναι οτι φοβάμαι μήπως η επόμενη εκλογική αναμέτρηση κρύβει κι άλλες εκπλήξεις γιατί η πόλωση θάναι ασφυκτική στους ψηφοφόρους.
      Ας διατηρήσουμε τις ελπίδες και την αισιοδοξία μας, όση μας απέμεινε και θα δούμε...τι παιδί θα βγει τελικά απο τούτη τη γκαστρία.
      Φιλάκια πολλά στο μακρινό Μόναχο

      Διαγραφή
  40. Ας όψονται όσοι μας έφεραν ως εδώ!!!!!!!!
    Φαντάσου να είσαι ηλικιωμένος, συνταξιούχος ( με ίχνη σύνταξης για να εξηγούμαστε)κι από πάνω να φοβάσαι να πας στο ATΜ να την εισπράξεις μην πέσεις θύμα των επιτήδειων και χάσεις αυγά και πασχάλια...
    Και να σούρχεται το συμπαθέστατο παλληκάρι με το μαύρο πουκάμισο και σε πάει μέχρι την πόρτα σου σώο και ασφαλή...
    Το ρωτάς αν ξέρει αρχαία ελληνικά ή Λατινικά και τι σχέση έχει με το μαύρο;;;;;;;;;;
    Όχι δεν το ρωτάς.
    Του δίνεις χίλιες ευχές και ρίχνεις χωρίς δεύτερη σκέψη το σταυρωμένο ψηφοδέλτιο που σου δίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε διαφωνώ καθόλου και δε θάχα ουδεμία αντίρρηση αν οι μόνοι που ψήφιζαν τους μαυροπουκαμισάδες ήταν αυτή ακριβώς η κατηγορία, που και πάλι...έζησαν και γνωρίζουν καλλίτερα απο μας καταστάσεις...
      Αλλά τα νέα παιδιά;;;;Αυτών ήταν η μεγαλύτερη ποσόστωση.
      Αυτό με φοβίζει περισσότερο, η "ιδεολογία" που εκκολάπτεται

      Διαγραφή
  41. Χαρούλα μου, δεν θυμάμαι τη γεύση των λωτών, οι δικοί σου όμως μόνο γλυκιά αίσθηση αφήνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Γεια σου Χαρούλα με τους υπέροχους λωτους σου.Στυφοί...
    όμορφο έργο-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ οτι είναι στυφοί στην ανωριμότητά τους, στη συνέχεια όμως,αμα είσαι λίίίγο υπομονετικός... ανταμείβεσαι!χαχαχαα

      Διαγραφή
  43. Τι ωραία σύνδεση έργου-πραγματικότητας!! Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σου..... Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι μισοί νέοι ψηφοφόροι τους ψήφισαν ... Τα παιδιά αυτά δε γνωρίζουν ιστορία....δεν την άκουσαν από τους παππούδες τους, δεν την έμαθαν στα σχολεία τους (αυτό μεθοδεύεται, δεν προκύπτει τυχαία), δεν ενδιαφέρθηκαν να τη διαβάσουν από μόνοι τους.....κατέληξαν τελικά εύκολα θύματα. Ελπίζω μόνο πολλοί από αυτούς τώρα πια να κατάλαβαν το επικίνδυνο της επιλογής τους.....

    Οι λωτοί σου πολλοί ωραίοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κατάλαβαν λες ή θα δούμε χειρότερα;
      ΜΑΚΆΡΙ...
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ και για την κριτική σου επι του έργου και για τις απόψεις που κατέθεσες πάντα καίριες και εμπεριστατωμένες.
      Την αγάπη μου

      Διαγραφή
  44. Αυτοί οι ολοζώντανοι λωτοί σου πολύ φοβάμαι ότι έχουν βάλει το χεράκι τους: ποιος μπορεί να τους αντισταθεί;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι,οχι ορκίζομαι δεν έδωσα σε κανέναν ...άλλωστε τώρα δένουν καρπούς τα δέντρα μας.
      Καλή σου μέρα νάσαι καλά!

      Διαγραφή
  45. στο πατρικο μου εχουμε ενα δεντρο-λωτο, το αγαπω τοσο πολυ, να το βλεπω,να το θαυμαζω μα και να τρωω τους λωτους..τα ιδια συναισθηματα μου βγαλε και το εργο σου..
    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΤΥΧΩΣ που υπάρχει άνθρωπος που έχει λωτόδεντρο στο σπίτι του!Μέχρι τώρα νόμιζα οτι ήμουν μοναδική στη Χώρα.
      Φιλιά και ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  46. Χαρά ενα γλυκό βραβειάκι για το μπλόγκ σου σε περιμένει !!Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντέμι μου
      ευχαριστώ κορίτσι μου θα προσέλθω για την παραλαβή!
      Καλό και γλυκό Σ/Κ επίσης

      Διαγραφή
  47. Καταρχήν καλώς σε βρήκα!!
    Δεν πιστεύω ή τουλάχιστον ελπίζω ότι οι ακραίες αντιλήψεις δεν θα επιζήσουν. Ίσως απλά να ήταν ένα μάθημα για κάποιους και μια κίνηση απογοήτευσης, γιατί πραγματικά οι νέοι νιώθουν απογοητευμένοι κι όχι μόνο...
    Υπέροχες οι δημιουργίες σου... φτιαγμένες με χέρια, με μυαλό και με καρδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Για τα όσα μας έχεις δείξει και έχουμε μάθει απο εσένα σε περιμένει ένα βραβείο πέρνα να το πάρεις.Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...