...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Βόλτα στα "βόλτα"!

Κατ΄ άλλους (Ιταλική εκδοχή κι επικρατέστερη) σημαίνει "φαρδύς  και ίσιος δρόμος περιπάτου", κατ΄ άλλους (Αγγλική ) "ξύλινος πήχης στον οποίον αναγράφονταν κατάλογοι"
Πιθανόν να διεκδικεί και τις δύο, μια που και φαρδύς δρόμος περιπάτου ήταν  και η ονομασία υφίσταται απο τον 18ο αιώνα, αναφορικά με μια ξύλινη κατασκευή που φτιαχνόταν στο δρόμο για τις ανάγκες του "ingresso" ...εισόδου, στην εορταστική δηλ. τελετή για την υποδοχή του Ενετού Προβλεπτή.

Πλακόστρωτος Δρόμος που επι Γαληνοτάτης Δημοκρατίας είχαν το δικαίωμα μόνο οι ευγενείς να απολαμβάνουν τον  περιπατό τους, σήμερα όμως έχουμε την ίδια τύχη  όλοι  εμείς, όπως επίσης   τον καφέ και την τζιτζιμπύρα μας κάτω απο τα βόλτα του.
Λιστόν, λοιπόν, περί αυτού η ετυμολογία !
 Ένα από τα χαρακτηριστικότερα σημεία της Κέρκυρας!
Το κτίσιμο των συγκροτημάτων του Liston έγινε από τους Γάλλους  (και ολοκληρώθηκε από τους Άγγλους) σε σχέδια του  Mathieu de Lesseps, (πατέρα του παγκοσμίως γνωστού Ferdinand de Lesseps που έκανε τη διώρυγα του Σουέζ που ήθελε να μοιάζει με τη  Rue de Rivoli  και άλλους χαρακτηριστικούς δρόμους του Παρισιού.


Στο τελευταίο μου ταξίδι, με το δέσιμο  του καραβιού στο λιμάνι, μη θέλοντας να χάσω λεπτό,  έβαλα τα πόδια στους ώμους  να απολαύσω την Κέρκυρα, που αγουροξυπνημένη ανακλαδιζόταν κάτω απο τις θωπείες του ήλιου, που μόλις είχε ανατείλει.
Είχα τη μοναδική πολυτέλεια να την απολαμβάνω ΜΟΝΗ!
Κίνηση ανύπαρκτη, μια και τα καταστήματα ήταν ακόμα κλειστά. Μόνο οι εργάτες του Δήμου φρόντιζαν για την καθαριότητά της και οι υπάλληλοι των καταστημάτων τον ευπρεπισμό τους πριν το άνοιγμα.
Με τη μηχανή ανα χείρας δε σταματούσα να κλικάρω πόζες της, σε κάθε γωνιά, κάθε στρίψιμο του κεφαλιού με παραφύλαγε με μια γοητευτική νέα πόζα. Σαν γυναίκα που ακκιζόταν  φιλήδονα μπροστά στο εργαλείο του φωτογράφου!
Μέσα απο τις εκατοντάδες  που τράβηξα αυτή εδώ
 μου ασκούσε μία περίεργη γοητεία.
Η στιβαρή Αρχιτεκτονική, το χρώμα του χρόνου  αλλού ξέθωρο κι αλλού φωτεινό από τις φωτοσκιάσεις, τα βενετσιάνικα φανάρια που κρέμονται , απομεινάρι ενός κραταιού πολιτισμού και έργα  άξιων τεχνητών που "σβήνουν", ήταν ο λόγος που το βλέμμα μου αιχμαλωτιζόταν κάθε φορά που ξανακοιτούσα τις φωτογραφίες.


Και με το θράσος που μ έχει τελευταία συνεπάρει, το τόλμησα...και να το έργο των χειρών μου!

aquarella σε καρτολίνα

Μην ψάξετε την τελειότητα του πρωτότυπου, ούτε ακόμα τις σωστές φωτοσκιάσεις και προοπτική, αναζητήστε απλά το κίνητρο και τη νοσταλγία. Τότε ίσως συναντηθούμε...

163 σχόλια :

  1. Καλημέρα γλυκιά μου!Υπέροχη Κέρκυρα που στα χέρια σου έγινε ακόμη πιο γοητευτική!Μπράβο σου!Γιατί αγαπάς τόσο αυτό το μέρος?Είναι η καταγωγή σου απο εδώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μανταλένα μου
      Λατρεύω μέχρι παρεξηγήσεως την Κέρκυρα, χωρίς να έλκω ουδεμίαν ρίζα εξ αυτής!!!χαχαχα
      Η επιθυμία μου να ζω σ άλλη εποχή,ενσαρκώνεται στην Κέρκυρα, μια που διατηρεί ατόφιο το χρώμα της και την Αρχιτεκτονική της. Αυτός είναι ο μόνος λόγος αυτού του πρωτοφανούς πάθους.
      Ελπίζω να μην την κακοποιώ.
      Φιλάκια κι απο μένα

      Διαγραφή
  2. Χαρά, με τη φαντασία μας περπατήσαμε μαζί σου
    στα ίδια μονοπάτια και θαυμάσαμε και στις δύο
    εκδοχές αυτό το αριστούργημα, που ευτυχώς έχει
    ανοιχτά παντζούρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφάκι
      για μένα η Κέρκυρα είναι μια καρδιά ανοιχτή που μ έχει εγκλωβίσει μεσα της,δε θα μπορούσε λοιπόν νάχε κλειστά παντζούρια

      Διαγραφή
  3. Μια βιαστική βόλτα έχω κάνει μόνο στην Κέρκυρα κι ελπίζω σε μεγαλύτερη.
    Το έργο σου εμένα μ' αρέσει πολύ!! Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανθή
      σου φτασε μια βιαστική βόλτα σ αυτό το Μουσείο;Εγω την αποζητώ κάθε μέρα,και το λέω εντίμως

      Διαγραφή
  4. Αν σου πω, ότι βρίσκω πιο ενδιαφέρουσα την ακουαρέλα από την φωτο , θα με πιστέψεις? Ειλικρινά, γιατί έχεις πετάξει τα περιττά κι έχεις κρατήσει τα απαραίτητα , παράθυρα και καμάρα και αναδεικνύεται καλύτερα το βενετσάνικο φανάρι ως κόσμημα!!
    Δεν στέκομαι στις λεπτομέρειες , ούτε στην αναζήτηση της φωτογραφικής τελειότητας και της γραμμικής προοπτικής ,
    μόνο σ αυτό που εισπράττω από τις λιτές γραμμές της ακουαρέλας σου , δηλαδή την αγάπη σου και την νοσταλγία σου για το νησί της Κέρκυρας και την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής ομορφιά της!! Κι αυτό είναι που μ αρέσει !! Κι αυτό είναι δείγμα καλλιτεχνικό !! (Είναι η δημιουργία με ψυχή που σου λέει η Μαρία)

    Έχω πάει στη Κέρκυρα πριν χρόνια , έχω περάσει εξαιρετικά και συμφωνώ ότι είναι πολύ προσεγμένο , καθαρό και ωραίο νησί, με πάρα πολλά αξιοθέατα και ιδανικό για απογευματινές βόλτες στα ρομαντικά καντούνια του!!
    Να , που έμαθα και για τη προέλευση της Βόλτας !!

    Να σαι καλά, χαρούμενη και δημιουργική ,
    καλή σου μέρα,
    φιλιά και χαιρετίσματα από το Αιγαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Αθηνούλα...γράφαμε ταυτόχρονα τα ίδια πράγματα...Τρία σημεία στο χάρτη σε απόλυτη ταύτιση...χαχα...Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
    2. Αθηνά & Μαρία
      οταν διάβασα τα σχόλιά σας ήμουν σε πολύ φορτισμένη κατάσταση,και αυτά κατάφεραν να με κάνουν να χαμογελάσω απο ικανοποίηση, όπως κάθε φορά που διαβάζω σχόλιο-κριτική σ ανάρτησή μου. Απλά τούτη τη φορά το είχα περισσότερη ανάγκη την αισιοδοξία...
      ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, αν και το νοιώθω λίγο,αλλα μέσα μου ένοιωσα και νοιώθω ΠΟΛΛΑ...

      Διαγραφή
  5. Δεν ψάχνω την τελειότητα...την ατέλεια αναζητώ και δεν την βρίσκω!!!Είσαι τόσο ''εσύ'' όταν ζωγραφίζεις πράγματα της καρδιάς σου! Πανέμορφη η Κέρκυρα...όταν την αντίκρισα πρώτη φορά φτάνοντας στο λιμάνι...είπα δεν είναι αληθινή! Από τότε πήγα πολλές φορές και πάντα με μάγευε αυτή η πρώτη εικόνα του λιμανιού...κι αν είναι και νωρίς το πρωί(πάντα με το βραδινό ξεκινούσα) δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο!!! Το Λιστόν στολίδι μοναδικό...να πίναμε τώρα εκεί το καφεδάκι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι αντέδρασα κι εγω την πρώτη φορά. ΑΠΟΣΒΟΛΩΘΗΚΑ! Σκέφτηκα "Ονειρο ζω!" και όνειρο παραμένει κάθε φορά που την επισκέπτομαι και ΔΕΝ ΤΗ ΧΟΡΤΑΙΝΩ!
      Τα Μουράγια(η περιοχή που έρχεται πιο κοντά στο έμπα μας στο Λιμάνι),είναι η πιο εντυπωσιακή και με σπίτια αρχοντικά. Εκεί λοιπόν θα σε πήγαινα για καφέ κι όχι στο αφάλι τση πλατείας να μας αποσυντονίζουν την προσοχή. ΦΑΛΗΡΑΚΙ,για ξεμονάχιασμα!!!χαχαχαχα (αυτό ετοιμαζόμουν να σου γράψω πριν τα πετάξω όλα και φύγω σαν τρελή την Παρασκευή, ΙΣΧΥΕΙ και γι αυτό το επαναλαμβάνω)

      Διαγραφή
    2. Ααα, ξέχασα και κάτι άλλο, επειδή γράφεις οτι ο,τι αγαπώ το βρίσκεις χωρίς ατέλειες, γιατί βάζω το πάθος που αισθάνομαι...νάξερες πόσες φορές το προσπέρασα, απο φόβο μήπως το ετευλίσω...
      Φοβάμαι να πιάσω ο,τι αγαπώ,αν και ξέρω οτι θα του δώσω πολύ καρδιά.

      Διαγραφή
    3. Εμένα να με πιάσεις πάντως άφοβα...δεν ευτελίζομαι...χαχα...Μόνο αυτά που αγαπάς να πιάνεις κοριτσάκι μου...δεν είναι και λίγα...

      Διαγραφή
  6. Η ζωγραφική δεν είναι φωτογραφική αναπαρασταση, δεν ήταν ποτέ, αν ήταν θα είχε πεθάνει με την έλευση της φωτογραφίας.
    Η ζωγραφική είναι έκφραση, είναι συναίσθημα, είναι ηπροσωπική ματια μας στον έξω κόσμο μέσα από τα φίλτρα του δικού μας έσω κόσμου. Ακόμα κι όταν αναπαριστούμε αυτό που βλέπουμε η αναπαρασταση είναι απλώς μια αφορμή για να πούμε ό,τι νιώθουμε κι ό,τι σκεφτόμαστε.
    Μπορω να γράψω πολλά ακόμα, αλλά θα επαναλάβω απλά αυτό που είπε η Μαρία, αχ, και να πίναμε εκει το καφεδακι μας τώρα...
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολα αυτά που μου πολύ σωστά απαριθμείς Νικούλι τα ξέρω, και φυσικά συμφωνώ,αλλά δνε παύω οτι αγαπώ με πάθος να μην θέλω να το αλλοιώσω ή να το παραμορφώσω πολύ περισσότερο.
      Θέλω να το σεβασθώ,πάνω απ όλα .
      Φυσικά θάσουν απο τα πιο ευπρόσδεκτα άτομα για καφεδάκι,αλλά είπαμε,σ άλλο σημείο (όχι αυτό δε το έχω ζωγραφίσει ακόμα,αλλά ποτέ δε ξέρεις...) Φιλιά άπειρα

      Διαγραφή
    2. Ναι, τώρα που το ξαναδιαβάζω ,σαν έκθεση για το σχολείο είναι αυτό το σχόλιο... Πόσο κακό μας έκαναν αυτα τα "μαθηματα" και τι δε θά'δινα να τα ξεχλασω και να γράφω όπως πριν.
      Η ουσία πάντως δεν αλλάζει, ζωγραφίζεις με την καρδιά σου και δε νομίζω ότι έχεις φόβο ούτε να το ευτελίσεις ούτε να το παραμορφώσεις αυτο!
      Φιλάκια, καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
    3. Νικούλι
      το οτι γράφεις σωστά και με άψογα Ελληνικά δεν θα πει οτι γράφεις έκθεση.Μ αρέσει πάντα να διαβάζω σχόλιά σου, γιατί έχουν άποψη εμπεριστατωμένη, συνδυασμένη με ευαισθησία.ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ.
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
    4. Και τι βαθμό της βάζεις;

      Διαγραφή
    5. 10"!... αλλά για το ΛΙΣΤΟΝ κουβέντα!

      Διαγραφή
    6. Την παρέσυρε η έκθεση ιδεών...

      Διαγραφή
  7. Εγώ πάντως συναντήθηκα μαζί σου. Προοπτικές και τα σχετικά τα άφησα στην άκρη, καθώς δεν μπορώ να τα αξιολογήσω! Φιλάκια, συνέχισε αυτό που κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι αν συναντηθήκαμε,άλλωστε εμείς έχουμε κοινές καταβολές, αλλοίμονο να μην μιλούσε στην καρδιά σου
      Νάσαι καλά και σ ευχαριστώ ειλικρινά για την παρότρυνση.

      Διαγραφή
  8. Χαρά,θα πω τα ίδια με τις άλλες φίλες-από καρδιάς η ακουαρέλα σου,λιτή,μα τι χρώματα υπέροχα!

    Το αγαπώ αυτό το νησί,έχω χρόνια να πάω,αλλά οι ομορφιές του δεν λησμονούνται.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Ελένη, όποιος πέρασε δεν έμεινε αδιάφορος και δε το λησμόνησε.
      Φιλάκια πολλά κι ευχαριστίες

      Διαγραφή
  9. Εγώ γλυκειά μου σε συνάντησα και σου άφησα ένα τρυφερό χάδι στην πλάτη σου!!!Πες μου το κατάλαβες????
    Μπράβο Χαρά μου!!!Είμαι περήφανη με τις επιδόσεις σου!!!Συνέχισε,κάπου κοντά θα ανταμώσεις το όνειρό σου που το φυλάς παιδιόθεν!!!Φιλάκια και να περνάς καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δε σου απάντησα Χρυσανθάκι,απόδωσέ το στον εκστασιασμό. Οταν περιδιαβαίνω την Κέρκυρα,φεύγω...ανήκω αλλού και κάθε φορά τ απολαμβάνω σαν νάναι η πρώτη φορά.
      Οσο για τα όνειρα...τ απολαμβάνεις περισσότερο οταν είναι στον καιρό τους,αλλά κι η ικανοποίηση που παίρνω τώρα δε μετριέται!
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  10. άουτςςςςςςςς...τρακάραμε καλέ...τί συναντηθήκαμε...???
    να σου δώσω και τα φιλιά μου επί τη ευκαιρία...
    και άλλο ένα φιλί για τη ματιά σου...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα φιλιά τ αποδέχομαι μετά πλείστης ευχαριστήσεως κι ανταποδίδω,Βιβίκα!

      Διαγραφή
  11. ΥΠΕΡΟΧΗ, φανταστική η καρτολίνα. Μέχρι που ζήλεψα. Εχεις κάνει τεράστια πρόοδο. Αυτό αναδικνύει και την καθηγήτρια των εικαστικών. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι
      χάιρομαι που σ άρεσε.
      Να σου θυμίζει καμιά φορά τι έχουμε στη γειτονιά μας κι όχι μόνο κατά Κρήτη μεριά να κοιτάς...
      Φιλάρες!

      Διαγραφή
  12. Συναντηθήκαμε και μάλιστα φιλιθήκαμε σταυρωτά!!! Μπράβο Χαρουλάκι μου, χαίρομαι τόσο για την εξέλιξή σου!!! Αποφάσισες τελικά, πότε θα μας έρθεις......άντε και θα κρυώσουν τα λουκάνικα!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπεττουλίνι
      βάλ' τη θράκα κι έρχομαι...πού θα μου πάει δε θα μου κάτσει; και τότε να δεις τι εστί λουκάνικο!Απλά όσο το παιδεύουμε δεν λέει να στρώσει,το θέλω όμως κι εγω ΠΟΛΥ, να το ξέρεις (-ετε)
      Εχουμε κι εκείνο το βραχιολάκι να ξαναεπισκευάσουμε...

      Διαγραφή
    2. Έλα εσύ και επισκευάζουμε ό,τι θέλεις....άσε που πάλιωσε πια.....θα το ανανεώσουμε!!!!
      Φιλιά και καλή εβδομάδα!!!
      Το πως περάσαμε σήμερα δε σου λέω....είσαι κρίμα να ζηλεύεις βραδιάτικα!!!

      Διαγραφή
    3. Καλή είσαι και εσύ , Μπέττυ. Δεν της λες , αλλά την πετάς την σπόντα σου.

      Διαγραφή
    4. Πες τα ρε Σωσώ! Πρώτα ρίχνει μπόμπα-υπονοούμενο και μετά με λυπάται λόγω νυκτός...γι αυτό έβλεπα σεισμούς στον ύπνο μου

      Διαγραφή
    5. Kαι που να σου πω και για το μάθημα.....πρόοδος παιδί μου όχι αστεία. Η δασκάλα τέλεια, το μάθημα τρέχει σα νερό, γρήγορα και ορμητικά (ειδικά από μερικές, ονόματα δε λέμε)!!!

      Διαγραφή
  13. θα συμφωνήσω με τις παραπάνω κυρίες.. κι εμένα μου αρέσει πολύ περισσότερο η aquarella σου από τη φωτογραφία! Χωρίς να είμαι γνώστης του θέματος σαν απλώς παρατηρητής! Βρίσκω την ζωγραφιά πολύ πιο ενδιαφέρουσα!! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου τέτοια κριτική,αν και είστε προκατειλημμένες υπέρ μου! Με κακομαθαίνετε και δεν πρέπει.
      Φιλιά επίσης!

      Διαγραφή
  14. Εμείς δεν ψάχνουμε την τελειότητα.... εσύ μάλλον θέλεις να ακούς τα καλυτερότερα και γιαυτό μας βομβαρδίζεις με τις υπέροχες ακουαρέλες σου!!!!!!!!! Άντε τώρα οι υπόλοιπες να πάμε στο μάθημα της ζωγραφικής!!!! Πολλά φιλιά Χαρούλα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πάμε όλες μαζί,γιατί μόνη μου δεν έχει γούστο!
      Οχι για ανταγωνισμό, εδώ μέσα δεν ευδοκιμεί,αλλά για ευγενή άμιλλα και παρότρυνση.
      Βικάκι άσε λίγο στην άκρη το ποδήλατο, ξέρω σε ξεσηκώνει και η μηχανόβια και στρώσου....
      Φιλάκια πολλά κι ευχαριστίες άλλες τόσες!

      Διαγραφή
  15. Καλλιτέχνης, παιδί μου, είναι καλλιτέχνης! Πως θα το κάνουμε...
    Μήπως θα πρέπει να επαναλάβω το "μότο" του μπλογκ σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο τέλος θα μου το κολλήσουν απο πίσω μου,όπως έκανα παλιά στους καθηγητές για καζούρα!χαχαχα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

      Διαγραφή
  16. Η πατρίδα μας ωραία είναι αλλά και η Κέρκυρα υπέροχη πάντα σε όλες τις εποχές του χρόνου.
    Το έργο σου μου άρεσε πιο πολύ, η φωτογραφία πολύ λιγότερο.
    είσαι καλλιτέχνης δεν το συζητώ.
    σε φιλώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Μαράκι για τον καλό σου λόγο.
      Η πατρίδα μας ίσως ήταν αντάξια και απ ο,τι λέγεται απο τους παλιούς και καλλίτερη απο την Κέρκυρα αν δε τη ζήλευε ο Εγκέλαδος...

      Διαγραφή
  17. συναντιόμαστε!υπέροχη,υπέροχη σε κάνει να θες πας...να θυμάσαι...
    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν φαντάζεσαι τόσο πλανεύτρα είναι...αρκεί η πρώτη φορά...
      Φιλιά Λενάκι μου

      Διαγραφή
  18. Σοβαρή ανάρτηση, σοβαρά πρέπει να σχολιάσω. Αγαπητή Χαρά , υπέροχη η aquarella σου. Λιτή αλλά εκφραστική.Το έχεις ή μάλλον το είχες και μας το έκρυβες. Ίσως και από εσένα την ίδια.
    Υ.Γ Πότε πρόλαβαν και σε συνάντησαν όλες αυτές και σε φίλησαν κιόλας;Εμείς συναντηθήκαμε,φιληθήκαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι δικές μας αναρτήσεις δηλαδή είναι γελοίες Σωσώ που γίνεται το μπάχαλο από κάτω;

      Διαγραφή
    2. Δεν φταίω εγώ Μαρία. Η Χαρά έχει δώσει επίσημο ύφος στην ανάρτησή της. Λείπει και η μπαλαρίνα......

      Διαγραφή
    3. Άσε μόνες μας μείναμε...μέχρι και η ενδιαφερόμενη έφυγε!!!

      Διαγραφή
    4. Φυλαχτείτε διότι το όμμα ο τα πανθ ορά...σας βλέπει!!!
      ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΤΕΕΕ...και σας αγαπώ περισσότερο!!!

      Διαγραφή
    5. Στα ....ηπειρώτικα το είπες αυτό , Χαρά;

      Διαγραφή
    6. Χαχαχα...Ηπειρώτισσά μου εσύ...τα κατάφερες!!!Σωσώ εκτός από τις φωτό(έστω κι ως μπέμπα) γράφεις και στα σχόλια!!!

      Διαγραφή
    7. Χαχαχα...Ηπειρώτισσά μου εσύ, τα κατάφερες!!!Σωσώ εκτός από τις φωτό(έστω κι ως μπέμπα)γράφεις και στα σχόλια!!!

      Διαγραφή
    8. Χα χα χα....η σειρά μου να γελάσω Μαρία. Τόσο πολύ σου άρεσε και μου το έγραψες δυο φορές;Το ξέρουμε ότι η Χαρά ομιλεί ....ξένες γλώσσες!!!!

      Διαγραφή
    9. Θα σου εξηγήσω αύριο που με κοροϊδεύεις...Να κρατάς παραπάνω πέτρες γιατί θα χρειαστούν...χαχα...και χα....

      Διαγραφή
    10. Τις πέτρες Σωσώ.........θα γίνει ο πρώτος παγκόσμιος πετροπόλεμος σήμερα!!!

      Διαγραφή
    11. Κι απο εδώ άρχεται ο πετροπόλεμος!

      Σωσώ αντιστάθηκες στην αρχή και είπα "Μπράβο φιλενάδα, στο ύψος σου!" αλλά μετά σε παρέσυρε το ρέμα...λέγε με Βιλλιώτη...

      Διαγραφή
  19. ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΤΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!! ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ!!! ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!!!
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΑΡΕΛΑ ΣΟΥ ΤΙ ΝΑ ΠΩ...ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ Η ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ !!!ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ!!!!ΦΙΛΙΑΑΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βιργινάκι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ! δε σου λέω τίποτ άλλο
      Αν ανατρέξεις στο μπλογκ μου θα βρείς περισσότερες αναρτήσεις για την Κέρκυρα παρά για τη Ζάκυνθο,αλλά...ΧΑΛΑΛΙ ΤΗΣ!
      Φιλάκια πολλά και ευχαριστώ ΄πολύ!

      Διαγραφή
  20. Το έργο σου είναι μοναδικό!!!Δεν χρειάζεται καμία σύγκριση,με καμία φωτογραφία!!Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλιμονο αν μπορούσε να συγκριθεί με την πραγματικότητα, απλά ήθελα να έχετε μία εικόνα.
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

      Διαγραφή
  21. ΟΜΟΡΦΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ!!!ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΖΗΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗ...ΠΡΙΝ ΑΡΚΕΤΑΑΑΑΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!

    ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ!!ΦΙΛΙΑ!!ΚΑΛΟ Σ/Κ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις πενταήμερες Βάλια μου μόνο την Αρχιτεκτονική και την ιστορία δεν είχαμε στο μυαλό μας του Τόπου που επισκεπτόμαστε,παιδιά ήμασταν,ξεσάλωμα ονειρευόμασταν.
      Καλή εβδομάδα νάχεις,φιλάκια ομοίως.

      Διαγραφή
  22. Δεν χρειάζεται καμία σύγκριση,κρύβει τρομερή ευαισθησία και αυτό φτάνει για να το κάνει τέλειο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά με συγκινείτε αν το βλέπετε έτσι...ΤΙ ΝΑ ΠΩ;
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

      Διαγραφή
  23. Πραγματικά υπέροχη η " βόλτα " που μας χάρισες με την πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση σου !!!
    Η ακουαρέλλα σου μου άρεσε πάρα πολύ και ελπίζω να συνεχίσεις με την ίδια πάντα έμπνευση τις τόσο όμορφες βόλτες και ζωγραφικές !!!
    Μπράβο φίλη Χαρά και καλό Σαββατοκύριακο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία παροιμία λέει "πέσε -πέσε το κοπέλι κάνει τη γριά και θέλει" έτσι την πάτησα κι εγω,βλέποντας και ζηλεύοντας τα δικά σας έργα Στέλιο μου...άρχισα να ορέγομαι και ν αποδίδω.
      Ειλικρινά Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

      Διαγραφή
  24. Αξεχαστα καλοκαιρια στη Κερκυρα,μονη ,με το συντροφο, με τα παιδια!Υψος,Σιδαρι,Αη Γορδης,βαρκαδες στη Παλαιοκαστριτσα, ηλιοβασιλεμα στο Πελεκα!
    Και τελειωμα της μερας με περπατημα στα καντουνια και παγωτο στο Λιστον!
    Η ακουαρελα θαυμασια,εχει τη προσωπικη σου σφραγιδα..η φωτογραφια αψυχη στη τελειοτητα της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μου άφησες περιθώριο πειράγματος,απλά ευχαριστώ για την υπερβολή σου...

      Διαγραφή
  25. Οπως έχω ξαναπεί, η ζωγραφική σου πάει"γάντι" ! Εχεις την ικανότητα, τη δύναμη να αποτυπώνεις με τον καλύτερο τρόπο αυτό που θελεις να δείχνεις : την ψυχή που βάζεις, την καρδιά σου που αισθάνεται! Να'σαι πάντα καλά, Χαρά μου! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεπάκι
      όχι ούτε την ικανότητα, ούτε τη δύναμη έχω, το πάθος έχω αναμφισβήτητα (όπως τα λες κι εσυ) και προσπαθώ να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων,χαρά μου λοιπόν αν καταφέρνω να στέκομαι μ αξιοπρέπεια.Για μένα πάντα αυτό είναι το ζητούμενο σ ό,τι κι αν κάνω, με τις όποιες γνώσεις.
      Φιλάκια φαντομούλη!

      Διαγραφή
  26. Αγαπητή μου Χαρά. Νοιώθω την ανάγκη να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που με ξανάφερες στα αλησμόνητα παιδικά μου μέρη.
    Πανέμορφος περίπατος.
    Την αγάπη μου πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντένη μου καλέ
      δε θα πιστέψω αν μου πεις οτι τα παιδικά μέρη περίμενες να στα θυμίσω εγω.Τα κουβαλάμε μέσα μας τόσο πολύ,που χωρίς αυτά δεν είμαστε εμείς!
      Χαρά μου όμως αν κατάφερα να σε σεργιανίσω στα μέρη που κι οι δυό αγαπάμε.
      Πάντα με αγάπη.

      Διαγραφή
  27. Σε χαίρομαι πραγματικά. Εμείς, πότε θα συναντηθούμε άραγε;
    Φιλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το θέλεις μία το θέλω ΔΕΚΑ ++++++++++
      Οσο για το με χαίρεσαι...ΤΙΜΗ ΜΟΥ,για τον όποιο λόγο!
      Φιλιά άπειρα

      Διαγραφή
  28. Άχ βρε Χαρά!...τι όμορφα που το έδωσες;!....μου άρεσε πολύ η ζωγραφιά σου!!! Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου αν σου έδωσα το ωραίο ταξίδι Χρυσούλα,αυτό είναι κι ο σκοπός μου...

      Διαγραφή
  29. Χαρουλίτα,
    μη συγχίζεσαι...το ίδιο έγινε και στο δικό μου στο www.spirtokoytoonair.bogspot.com
    στα σχόλια...
    Παιδιά που νομίζουν οτι μάχονται και διαμαρτύρονται με αυτό τον τρόπο,ξοδεύοντας φαιά ουσία και ενέργεια με λάθος τρόπο...
    φιλιά και καλό Σ/Κ...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι Βιβίκα οτι μία πίεση μ ανέβηκε.
      Οποιος γουστάρει να γράφει καφρίλες ας ανοίξει ένα δικό του να βγάζει διάγγελμα,κανένας δε του το στερεί το δικαίωμα,στο δικό μου κορώνες στερημένων δε γουστάρω. Κρύβονται πίσω απο την τάχα μου ανωνυμία (διότι γνωρίζω πολύ καλά την προέλευση)να βγάζουν τα κόμπλεξ και τις απορρίψεις τους και την δήθεν πολιτική τους άποψη...
      ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ!

      Διαγραφή
  30. Η Κέρκυρα μπορεί να με κράτησε τρία χρόνια μακριά από το σπίτι μου και να με πόνεσε αυτό, την αγαπώ όμως τόσο πολύ που όχι απλά δεν τις κρατώ κακία που κάθε χρόνο με καλεί πίσω αλλά ίσως και να το προσμένω τελικά!!! ΄Εχω δεθεί μαζί της και με τους μικρούς ανθρώπους της!!! Με συγκίνησε πάαααρα πολύ η ανάρτηση σου! Όσο για τον πίνακά σου, εγώ από ζωγραφική δεν ξέρω την τύφλα μου. Φυσικά δεν καταλαβαίνω και τι είναι όλα αυτά που πρέπει να γίνονται για να είναι "σωστό" το αποτέλεσμα! Έχω να σου πω όμως ότι αυτό που βλέπω μου μοιάζει τόσο όμορφο και τόσο αληθινό που τα υπόλοιπα είναι περιττά για μένα!!! Μια γωνιά από τη Λιστόν πανέμορφη!!! Φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική
      Δεν μπορώ να την αδικήσω!
      Οποιοσδήποτε σε γνωρίσει δε θέλει ν απαλλαγεί απο την παρουσία σου.
      Τιμή σου λοιπόν γι ακόμα ένα λόγο αν σε κρίνουν απαραίτητη γι αυτό που προσφέρεις με τόσο κόπο και ψυχή και σ επαναφέρουν κατά καιρούς.ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!
      Φιλάκια πολλά-πολλά Ωραία Κική!

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ...με την Χαρά...σε όλα...Δεν με ρώτησε κανείς αλλά ήθελα να το πω...

      Διαγραφή
    3. Κι εγω αναρωτιόμουνα που πρόσθεσες αυτό το σχόλιο...έπρεπε να το καταλάβω ωραία δικηγόρε της Ωραίας Κικής!

      Διαγραφή
    4. Τώρα δεν καταλαβαίνω εγώ τι εννοείς...Τι κατάλαβες;

      Διαγραφή
    5. Από τα πολλά σούρτα-φέρτα...................

      Διαγραφή
    6. Το μυστήριο λύθηκε Σωσώ,άργησες

      Διαγραφή
    7. Στην ώρα μου ήρθα, το ρολόι σου πάει 12 ώρες πίσω.

      Διαγραφή
    8. Νάταν μόνο αυτό πίσω...και δεν ξέρω πως να το φτιάξω, μαζί με το άβαταρ

      Διαγραφή
  31. αδιαφορία ,ποιος ξέρει τι προβλήματα έχει... Ο πίνακας τέλειος , δεν είμαι κριτικός ζωγράφων αλλά είναι τόσο ζωντανος, μου θύμησε το ταξίδι του μέλιτος , τότε πρωτογνώρισα την Κέρκυρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν η αδιαφορία ήταν για μένα,δεν ισχύει, καλώς προέβλεψες προβλήματα.Απουσίαζα εκτός βάσης για πολύ σοβαρό λόγο,αλλά πάλι εδώ,δυναμικά και μ ενθουσιασμό για τις επισκέψεις σας.
      Κι εμένα η πρώτη μου επαφή με την Κέρκυρα ήταν το ταξίδι του μέλιτος,κι απο το πολύ μέλι κόλλησα δια παντός!

      Διαγραφή
    2. Η αδιαφορία ήταν για το ποίημα Χαρά...και το πρόβλημα για τον ποιητή...Η Βίκη έγραψε πριν γίνει η εξαφάνιση...Δίνω διευκρινήσεις...μην ενοχλείστε...

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστούμε για τη διευκρίνηση,μετά την υπεράσπιση,αλλά ούτε τώρα κατάλαβα "το ποίημα και τον ποιητή".
      Οπως και νάχει είμαι εδώ κι είμαι καλά!(για πόσο δεν ξέρω)

      Διαγραφή
    4. Χαρά μου ανησυχώ...Διάβασε την απάντησή σου στο ''σπιρτόκουτο''και θα καταλάβεις.Αν όχι...θα φροντίσω εγώ να μη πονέσεις καθόλου...

      Διαγραφή
    5. Να μην ανησυχείς, είναι απόρροια του ταξιδιού...jet lag!
      Eίπαμε γιατρέσσα κουκλών όχι κι ανθρώπων...

      Διαγραφή
    6. Βίκη
      τώρα κατάλαβα τι ήθελες να πεις. Δεν έχεις άδικο,απλά καμιά φορά δε μπορείς ν αδιαφορήσεις όσο κι αν πρέπει

      Διαγραφή
    7. Αυτό που μου αρέσει σε σένα είναι που τα πιάνει όλα με την πρώτη...

      Διαγραφή
    8. Είχα και μία καθυστέρηση λόγω απόστασης και χρόνου,ε; δικαιολογούμαι κάπως,μη με βγάλετε και γκα-γκά

      Διαγραφή
    9. Ε πέντε δέκα σχόλια και τρία τέσσερα μέιλ για να καταλάβεις τι λέει η γυναίκα...δεν είναι και πολλά...Ήταν και το ταξίδι το τόσο μακρινό...οκ...θα το ξεπεράσουμε...αστέρι μου...

      Διαγραφή
  32. Υπέροχη η ακουαρέλλα σου Χαρά μου !!! Μου αρέσει περισσότερο από την φωτογραφία.
    Λατρεύω την Κέρκυρα άν και έχω πολλά χρόνια να πάω !!
    Σ'ευχαριστώ για την βολτα στα 'βόλτα'!
    Φιλάκια πολλά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου που μ ακολουθήσατε και με συντροφέψατε τόσο διακριτικά, ευγενική μου Γαλλίς!

      Διαγραφή
  33. Το να πώ εγώ η άσχετη πως συνατηθηκαμε στα καντούνια της Κερκυρας ..θα το πιστέψεις Χαρα μου;;;; και ας μην έχω παει ποτέ μου..η Κέρκυρα οπως και τα αλλα νησια της Ελλάδας μας ειναι πανέμορφη....τα ευσημα τα πήρες απο ολες και προπαντως απο τις Ζωγραφους μας Μαρία Και Αθηνα..που ειανι ειδήμονες...αλλα βρέ παιδί μου την ψυχή σου βάζεις εινα δυνατόν να μην ειναι όμορφο;;; Καντο με αγάπη λές!!!!!!!! φιλακια πολλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Είδες;;; αυτή την φορα δεν μπήκα σφήνα.....ειμουνα καλό παιδί..χι..χι.. πηγα με την σειρά μου.....χι..χι.. να σε ξαναφιλήσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλάκι
      βλέπω οτι αρχίζεις και συμμορφώνεσαι και δε μ αρέσει!
      Μ αρέσει που μπαίνεις σφήνα,λες τα δικά σου και συνεχίζεις.Ποιός μπορεί να σ επιπλήξει γι αυτό; Είναι τόσο αθώο και κοριτσίστικο!!!!
      Ευχαριστίες πολλές και Φιλάκια περισσότερα

      Διαγραφή
    2. Καλά λες Χαρούλα μου δεν ειμαι εγώ για..φρονιμαδες...χι..χι...στην επόμενη φορα Αχ!!! που δεν ξερω ποσο θα αργήσει...θα ξεφρονημέψω...χι..χι..φιλακια...

      Διαγραφή
  35. Τέτοιο όμορφο Δώρο;;
    Χαρά μου, θα συμφωνήσω ότι είναι τόσο όμορφη η ακουαρέλα σου ώστε να δίνει αχλή ονείρου στο πραγματικό..
    Τέλειο το έργο σου μέσα στην ψυχή μου και ουδόλως μ ενδιαφέρει τι θα έλεγε ένας τεχνοκριτικός.
    Δυστυχώς χθες και σήμερα ήμουν σ εκπαιδευτικό και εποπτεία(έχω σχετικές αναρτήσεις στα δύο επαγγελματικά μου blogs) και έτσι μόλις τώρα είδα τούτη την οικεία ανάρτηση.
    Μόλις ήρθα απ την ευρύτερη περιοχή του Λιστόν που αποτύπωσες με τόση ευκρίνεια.
    Παρά ταύτα, τώρα με ξεσήκωσες και ενώ πριν λίγο γύρισα απ τα βόλτα, θα πήγαινα αίφνης τούτη τη στιγμή πάλι μαζί σου μια βόλτα στα βόλτα..
    Έχει εδώ κάθε μέρα ταυτόχρονα πολλές εκδηλώσεις σε διαφορετικά σημεία της Σπιανάδας- πως να τα προλάβεις όλα..
    Και τώρα θα βρούμε κόσμο πολύ σε συναυλία του εναλλακτικού, οπότε, έλα για μία περατζάδα!
    Σε φιλώ επίτιμη "Κερκυραία" (μόλις σε υιοθέτησα!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
      αναστεναγμός πόνου για τ όνειρο
      αλλά και χαράς παράλληλα για την Υιοθεσία!!!!
      I do!!!!
      Αν κι εδω που τα λεμε,σας επιβλήθηκα με το έτσι θέλω.
      Εκθετο στην πόρτα σας αφέθηκα,με την παραμάνα πάνω μου καρφιτσωμένο το σημείωμα "σας παρακαλώ κρατήστε με,ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ!"
      Εσένα ειδικά δε θα σου πήγαινε ποτέ καρδιά να μην με υιοθετήσεις

      Διαγραφή
    2. Το ''πάμε πακέτο''ζω;Δάκρυσα...

      Διαγραφή
    3. Α, να χαθείς που διακωμωδείς μία τέτοια σοβαρή πράξη!Ξέρεις εσυ κανένα που να επιθυμεί διακαώς να υιοθετηθεί;

      Διαγραφή
    4. Όσο σε σκέφτομαι με το σκουφο...τέτοιο που είπες...χαχα...Πάω να καθαρίσω τα σκαλιά...

      Διαγραφή
    5. Πρόσεξε μη βάλεις παρκετίνη και γλυστράω

      Διαγραφή
  36. Τι θα γίνει;Τόσοι άνθρωποι μαζευτήκαμε εδώ και περιμένουμε!!! Θα βγεις να μας δώσεις ένα ποτήρι νερό;Τι καλείς και φεύγεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία, τι ποτήρι και τι νερό ζητάς;Εμείς καθόμαστε και ξεροσταλιάζουμε έξω από την πόρτα της-που λέει ο λόγος- και εκείνη ......πασάς στα Γιάννενα.

      Διαγραφή
    2. Λυσσάξατε πιά, με φάγατε!
      οχι μόνο Γιάννενα δεν πήγα,αλλά παραλίγο να πάω Κεφαλλονιά!
      Φαντάσου καο να μπαινα στο καράβι και να βγαινα Κεφαλλονιά.Ποντιακό ανέκδοτο θα γινόμουνα!

      Διαγραφή
  37. Δεν θέλω να σκεφθώ ποιος είναι η κυρά-Φροσύνη!!! Κωστάκη μακριά από η λίμνηηηηηηηηηηηη!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.youtube.com/watch?v=LLYYuDkvmBU

      Διαγραφή
    2. Δεν θα σ ακολουθήσω στον... πνιγμό, τ αποδίδω στην έλλειψή μου (έτσι με συμφέρει)

      Διαγραφή
    3. Παρανοούμε όταν λείπεις...ό,τι να'ναι λέμε...μη το ξανακάνεις...

      Διαγραφή
    4. Μα τότε δεν θα μας λείπεις...θα τους λείπεις...

      Διαγραφή
  38. Λες - μετά από τόσα χρόνια - να αντιστραφούν οι όροι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε Σωσώ...γιαλαντζί ο πασάς...Οπότε γλίτωσε κι ο άλλος τον φερετζέ...Τι έχουμε πει πάλι!!!

      Διαγραφή
    2. Γιαλαντζί δεν λες τίποτα.Μεγάλο μάτι ....έπεσε.
      Πάει και η μπουγάτσα.....

      Διαγραφή
    3. Όχι την μπουγάτσα!!! Άτιμο μάτι...άμα σε βρω θα σε βγάλω...

      Διαγραφή
    4. Το δικό σας το βάσκανο,που να φάτε τα μπελεχόνια σας!
      Μισή θα μείνω η γυναίκα...ευτυχώς αναπληρώνω με τα γλυκά!

      Διαγραφή
    5. Εγώ δεν ματιάζω...και δεν θα βγάλω και το ίδιο μου το μάτι!!!

      Διαγραφή
    6. Ματιάζεις Μαρία, ματιάζεις!!!!

      Διαγραφή
    7. Ξέρεις κάτι παραπάνω Σωσώ,γιατί έχουμε ανοιχτές ημερομηνίες και ανησυχώ...

      Διαγραφή
    8. Εγώ;ο τελευταίος τροχός της αμάξης;ποιός να μου τα πει;από κάτι μισόλογα που ακούω, βγάζω συμπεράσματα.

      Διαγραφή
    9. Από τα μισόλογα κατάλαβες πως ματιάζω Σωσώ; Να και τα παραπονάκια...

      Διαγραφή
    10. Αντε και στην εξομολόγηση!
      Τι άλλο θα ζήσω θέε μου σε μία ανάρτηση;

      Διαγραφή
  39. Η Κέρκυρα είναι ένα από τα λίγα μέρη που σου προσφέρει τη δυνατότητα να μεταφερθείς σε άλλη εποχή. Δε χρειάζεται να κλείσεις τα μάτια ούτε για λίγο!
    Μπορεί το αποτέλεσμα στους πίνακες σου να είναι πολύ καλό, αλλά κανένας, νομίζω, δεν παρασύρεται να ασχοληθεί με την αρτιότητά τους. Ζωντάνια και συναίσθημα διακρίνω πάντα και αυτά με ενθουσιάζουν!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω τι μπορώ ν αντιτάξω σε τούτο το σχόλιο;
      Απλά, ταπεινά,ειλικρινά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

      Διαγραφή
  40. Ωραια!!Δεν ξερω απο Κέρκυρα, το καλοκαιρι λέμε να την επισκεφτούμε, ωστόσο εσυ με τις φωτογραφίες και κυρίως με το εργο μας εδωσες μια γεύση!Μου αρεσε πολύ η aquarella σου!Συνεχισε ετσι δημιουργικά!Καλή εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή θες λόγους περίσσιους να πεισθείς δες κι εδώ:
      http://kantomagapi.blogspot.com/2011/08/blog-post_20.html
      http://kantomagapi.blogspot.com/2011/06/2.html
      http://kantomagapi.blogspot.com/2011/06/art-gallery.html

      θα σου μείνει αλησμόνητη η Κέρκυρα.

      Διαγραφή
  41. Χαρούλα μου τι κάνεις; Συγγνώμη για την αργοπορία, δε θα δικαιολογηθώ... Η ανάρτηση πανέμορφη και τόσο τρυφερή και η ζωγραφική σου βγαλμένη μέσ' απ' την καρδιά... Πανέμορφη εικόνα... Δε σε προλαβαίνουμε! Σε φιλώ και σου στέλνω τις καλύτερές μου ευχές για μέρες ολόλαμπρες και γεμάτες χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστινάκι
      ομολογώ οτι η ερώτηση σου (τι κάνω;)παίρνει πολλές απαντήσεις κι όχι πάντα καλές.Τώρα πάντως είμαι καλά!
      Και θα χαιρόμουν αν κι εσείς είστε καλά μαζί μου και δεν σας κουράζω με την παραγωγικότητά μου
      Ευχαριστώ απο καρδιάς για τις ευχές, τις έχω ανάγκη και αντεύχομαι ολόψυχα.
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  42. Καλη εβδομαδα Χαρα μου, γεματη με ομορφα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΑΡΟΥΛΑ ΜΟΥ!!!!!!
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΩ ΚΙ ΕΓΩ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΑΣ!!!!!!!
    ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ , ΑΦΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΕΨΑΝ ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ!!!
    Η ΑΚΟΥΑΡΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΕΧΝΙΚΗ!!!!!!
    ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου
      ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
      Χαλάλι το τρέξιμο,οταν όλα έγιναν όπως έπρεπε και για το σκοπό που έπρεπε.ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ!
      Περιμένω να τα πούμε διεξοδικά...
      Φιλιά πολλά και ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!

      Διαγραφή
  44. Ne mora biti savršenstvo da bi bilo lepo, važan je trud i pozitivna energija. Meni se sviđa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μου αρεσει πολύ!!!!!
    Βγάζει πολύ συναίσθημα!!!!!
    Άξια μάννα σε όλα!!!:):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΙΡΟΜΑΙ,αν το λες Εσύ!
      Ας θαυμάζει τη μάννα του ένα παιδί τουλάχιστον!!!!χαχχαχα

      Διαγραφή
  46. Υπέροχη ξενάγηση με έντονο άρωμα νοσταλγίας για αλλοτινές εποχές...
    Συγχαρητήρια για το εξαιρετικά ενδιαφέρον ιστολόγιό σας!
    Είναι μια μικρή όαση με πινελιές αισιοδοξίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι για το ευτυχές συναπάντημα!
      Εχουμε δυο κοινά:την Ιταλία και... τη Μετάφραση (λόγω κόρης)
      Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και το δικό σας ιστολόγιο θα το παρακολουθώ. Εχει αισθαντική ιταλική αύρα και με συνάρπασε το moto γνωριμίας.

      Διαγραφή
  47. υπεροχο..ζωντανο..πολλα μπραβο σου αξιζουν!φιλια ζουμερα!καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι όλα ωραία τα βρίσκεις,να το πιστέψω;;;
      Ζουμερά φιλιά κι απο μένα μωρό

      Διαγραφή
  48. πάρα πολύ όμορφο-)Μου άρεσε....-)))))))
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσούλα μου κάθε κριτική και μάλιστα θετική απο ανθρώπους που έχουν κάνει χιλιόμετρα στο άθλημα με τιμά ,με συγκινεί και με ενθαρρύνει.
      Ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
  49. Pasaba a desearte unos felices días,de paso te felicito por la acuarela es muy bonita y tiene muchísimo parecido.
    Besitos desde España.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Να πώ πως μαρέσει περισσότερο η ζωγραφική σου απο την φωτογραφία..ναι θα το πώ!!
    Ωραία και η βόλτα,με ταξίδεψες σε να νησί που δεν ξεχνιέται κι ας έχουν περάσει πολλά χρόνια απο τότε που είχα πάει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξεχνιέται με τίποτα! αυτό ξαναπές το και σιγοντάρισέ με για να μην φαίνομαι υπερβολική...θα καταντήσω persona non gratta για τον δικό μου Τόπο
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  51. Αγαπητή μου Χαρά καλή σου ώρα,
    φανταστική η aguarella σου και το κείμενό σου ομοίως.
    Η Κέρκυρα έχει κάτι το ιδιαίτερο,είχε φυσικά και την τύχη
    να μην καταστραφεί με τους σεισμούς όπως η Ζάκυνθος και η
    Κεφαλλονιά.Έχω πάει μόνο μια φορά, είχα ξεπεράσει και τους
    κινέζους στις φωτογραφίες. Ελπίζω να ξαναπάω, οπότε θα έλθεις
    κολυμπώντας να συναντηθούμε.Είθε η ευχή να πιάσει.
    Φιλάκια πολλά
    Ρισσιάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχχα πολύ μ άρεσε Ρισσιάνα η "προστακτική", διότι ευχή ήταν ως προς εσένα...ΘΑ ΕΛΘΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ, να είσαι σίγουρη!
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
    2. Εδώ πράγματι γέλασα. Έχεις δίκιο, φάνηκε "προστακτική"
      αν και δεν το συνηθίζω, ξέρεις όμως γιατί; Επειδή δεν είμαι δεινή κολυμβήτρια γι αυτό και δεν ξεστόμησα το "θα έλθω κολυμπώντας". Νάσαι καλά χαρά μου, το
      καράβι είναι πιό σίγουρο.
      Καλό σου βράδυ, ας γελάσουμε και λίγο.
      Ρισσιάνα

      Διαγραφή
  52. Χαρα, σίγουρα την "βόλτα" στην όμορφη πλατεία, την χάρηκες πολύ!! Είναι αλήθεια, ότι κάποιες φορές χρειαζόμαστε μόνο την παρέα του... εαυτού μας, για να απολαύσουμε την ομορφιά γύρω μας. Τους έχω περπατήσει αυτούς τους δρομους και ήταν υπέροχοι. Δεν θα τους ξεχάσω ποτέ, ούτε αυτούς, ούτε την ομορφιά της Κέρκυρας. Ωραίες οι φωτογραφίες σου, αλλά το ίδιο όμορφη και η aquarella στην καρτολίνα.
    Σου εύχομαι μια όμορφη μέρα, όμορφη όπως είναι η Κέρκυρα, όπως έλεγε και η Ρένα Βλαχοπούλου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου πάντα τη χαίρομαι και ποτέ δεν τη χορταίνω. Απο την πρωτη επίσκεψη έχουν περάσει πολλές άλλες, ξέρω πια την κάθε γωνιά και πάλι...ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ!
      Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια,και πάντα να γεμίζει η ψυχή μας ομορφιά,απ όπου κι αν προέρχεται!

      Διαγραφή
  53. Μόλις είδα την ανάρτηση σου για την Κέρκυρα,το νησί μου και δεν γινόταν να μην σχολιάσω...η ακουαρέλα σου υπέροχη!!! χαίρομαι πολύ που αγαπάς την Κέρκυρα, αν και την βλέπεις ως ταξιδιώτης, μεγάλη διαφορά! Λείπω 6 μήνες από εκεί, αφού πλέον είμαι Σουηδία. Μου λείπει το νησί, δεν μου λείπουν οι άνθρωποι και η καθημερινότητα που ζεις όταν μένεις κάπου μόνιμα με ότι αυτό συνεπάγεται...Με τα χρόνια όταν θα πηγαίνω μόνο για διακοπές θα την απολαμβάνω καλύτερα πιστεύω. φιλιά!!
    υγ. σε ευχαριστώ για τα όμορφα σχόλια σου στο blog μου! Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστινάκι
      ξεκινάμε απο τη μεγάλη αλήθεια οτι ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ, γνωρίζοντας όμως τη διαφορά μεταξύ της ματιάς του ταξιδιώτη και του μόνιμου κατοίκου.Πάντα υπάρχει αυτό το πλεονέκτημα σ ό,τι εξιδανικεύεις.
      Κι εγω οταν φεύγω απ τη Ζάκυνθο μου λείπει, οταν είμαι εδώ μου είναι ανυπόφορη απο τα κακώς κείμενα που βιώνω.
      Θα μείνεις μόνιμα Σουηδία; Πολύ βορεια δεν πήγες; Μεγάλη η διαφορά!
      Φιλάκια πολλά και θα τα λέμε.

      Υ.Γ. και ναθελα να γράψω κάτι αρνητικό (λέμε τώρα) είναι τόσο ωραία η ΓΕΝΙΚΗ ατμόσφαιρα του μπλογκ που δεν αφήνει περιθώρια. Σου φτιάχνει τη διάθεση με το άνοιγμα.Κι εσυ νάσαι καλά και να περνάς όσο καλλίτερα γίνεται

      Διαγραφή
  54. Χαράαααααα.....η ακουαρέλα σου είναι πανέμορφη για άλλη μιά φορά...τί ωραία η ιδέα σου να ζωγραφίσεις αυτή τη φώτο....καταπληκτική !!!!! Τί όμορφη η Κέρκυρα...ευελπιστώ να ξαναπάω κάποια στιγμή..άμα γίνει αυτό θα σου το πώ μήπως και συναντηθούμε εκεί και πάμε βόλτα στα πανέμορφα σοκάκια της !!!!Άχ....Χαρά μου τί ωραία που ζωγραφίζεις με το πινέλο...εγώ δέν μπορώ...στο τέλος τα πασαλείβω τόσο που τα παρατάω...μόνο με τα μολύβια που και αυτά δέν ξέρω να τα δουλέυω σωστά !!!
    Άμα ζωγραφίσω ποτέ κάτι ολοκληρωμένο...σφύρα μου....κλέφτικα...εντάξειιι!!!
    Χάχάχά......αντίο για την ώρα....σε ζάλισα με τόσα σχόλια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μυρσινάκιιιιιιιι μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυ
      μάλλον ποιό εύκολο είναι να βρεθούμε Αθήνα απο Κέρκυρα (δυστυχώς)Αν ήμουν δεξιοτέχνης του πινέλου θάμουν ελαιοχρωματιστής!!!χαχαχαχαεγω είμαι mix media τεχνικής πρώτα μολύβι(ακουαρέλας) μετά πινέλο (μόνο νερό)
      Κι εγω παλεύω να μάθω να δουλεύω σωστά, ξεκινώντας απο τα σωστά υλικά, πηγαίνοντας στα σωστά χρώματα και κάνοντας σωστές ζωγραφιές!Εχω εφαρμόσει δικές μου τεχνικές που αν με δει κανένας ειδικός θα γελάει και στις νύχτες του!!!
      Ετσι έλεγα κι εγω "αν ζωγραφίσω κάτι ολοκληρωμένο σφύρα μου" κι απο την αρχή του χρονου έπαθα ζωγραφικό αμόκ και να σου πω και κάτι μπροστά στους συναγωνιστές της Βιλλιώτη στις εκθέσεις εξωτερικού (ειδικά Αγγλία) νοιώθω τουλάχιστον ...Ντα Βίντσι!!!
      Μπες εδώ http://promoshq.wildfireapp.com/website/302/contests/222621/voteable_entries?view_entries=1
      να "θαυμάσεις" και να αισθανθείς εσύ οτι ζωγραφίζεις!!
      Αφού κι εγω μετά αυτό το σοκ παραδέχομαι πλέον οτι ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ!!!
      Αυτά για την ώρα και δε με ζάλισες γιατί ΜΟΥ ΕΛΕΙΠΕΣ χαζούλι!μουυυυυυυυυυυυυυυτσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ

      Διαγραφή
  55. οι συχνες μου επισκεψεις στην Κερκυρα την εχουν αναγαγει σε αγαπημενο τοπο!!!!ομως μεσα απο τις δημοσιευσεις σου εχω αρχισει να βλεπω με αλλο ματι ολα αυτα, που για εμενα ηταν χιλιοειδωμενα και τα προσπερνουσα. Ομως υποσχομαι να σου στειλω καινουργιες φωτογραφιες απο καποες γωνιες της. Βεβαιως και δεν μπορω να φτασω το καλλιτεχνικο σου ταπεραμεντο αλλα θα προσπαθησω.
    Αννα Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...