...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ανοίγουμε νέα σελίδα...

Ενα μπρονζέ αεροπλανάκι ψηλά στα σύννεφα τραβάει το νέο χρόνο!

Νέος   Χρόνος, νέα αρχή, νέο ποδαρικό,νέες ελπίδες...ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!!!!
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ λοιπόν να μας εκπληρώσει ό,τι έκαστος κατά διάνοιαν έχει,ει δυνατόν…και με το ελάχιστο θάμουν ευχαριστημένη.
Τώρα εδώ που τα λέμε,τέτοιες ώρες τέτοια λόγια,αλλά ποτέ δε ξέρεις!
Ας ελπίζουμε λοιπόν κι ας προσπαθούμε για το καλλίτερο.
Και μια και κάνουμε ποδαρικό στο Νέο έτος, θα κάνουμε με μια μικρή πατουσούλα που τον δρασκελίζει για πρώτη φορά, ολίγων ήδη ημερών!
Για πρώτη φορά με τίμησε η κόρη μου να θελήσει να δωρήσει κάτι δικό μου σε φίλους της.

Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος 
Καημό το είχα...από τη μύτη μου βγήκε!
Αρχής γενομένης από τηλεφώνου με πολλά “μη” και “δεν”...
Οχι αυτό,οχι εκείνο, οχι τούτο οχι τ άλλο. Κατά τ’ άλλα όμως (όσα έμειναν...ελάχιστα δηλ. εως καθόλου) ήθελε ένα άλμπουμ με scrapbooking ,που ξέρετε πόσο φορτωμένη είναι αυτή η τεχνική, αλλά λιτό κι απέριττο, λες και θα το πηγαίναμε σ’ αποστείρωση!
Τέλος πάντων,με βαριά καρδιά παρήγγειλα όσο μπορούσα πιο λιτά χαρτιά και ανάμενα την άφιξη του δικού μου “βρεφους” εκ Γηραιάς Αλβιώνος ν’  αρχίσει η δημιουργία.
Αλλά άλλα εγω περίμενα κι άλλα εμένα ήρθαν…
Μετ’ εμποδίων  και με αααργουυύς ρυθμούς (τύφλα νάχουν οι Σαλονικείς) ξεκίνησαν ...οι σκέψεις κατ αρχήν και οι διαφωνίες επίσης (αυτές ήρθαν μ’  απίστευτη ταχύτητα).
Δεν ξέραμε (ας βάλω πληθυντικό ευγενείας) τι θέλαμε, αλλά ξέραμε οτι ΔΕΝ θέλαμε…
Ο,τι καταλάβατε, καταλάβατε!
Εγω να προσπαθώ να εξηγήσω οτι αυτό που διάλεξες έτσι γίνεται,εκείνη να επιμένει στην άρνηση, η μάνα μου από πίσω να μου μιλάει “καλά τα παθαίνεις. Φτιάξτο μόνη σου κι άστην να λέει”. Τρείς γενιές για ένα άλμπουμ πολύ έπεσαν.
Αποφασισμένη πια οτι  ο,τι κι αν φτιάξω εαν δεν αρέσει δε θα πάει χαμένο, γιατί του πεταματού δε θάταν,άρχισα το κόψε ράψε υπο το άγρυπνο μάτι του "στρατάρχη".
Οι δυο αρχικές σελίδες με τις επιμέρους λεπτομέρειες

ΟΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ,μια που δεν ειδικεύομαι στο συγκεκριμένο στυλ και ως εκ τούτου μου λείπουν τα εργαλεία του τα κοπτικά και τα διάφορα διακοσμητικά , που μόνο απλά δεν είναι.
Με οδηγό τον ενθουσιασμό λοιπόν και δημιουργική διάθεση, χωρίσαμε τα φύλλα στις 4 Εποχές και υπο μουσική χριστουγεννιάτικη υπόκρουση,άρχισε η εφαρμογή.
Μέχρι και πέδιλα του σκι έφτιαξα!

Βάλαμε (πάλι πληθυντικός ευγενείας) τη φαντασία μας να δουλέψει και σε συνδυασμό μ’ ό,τι κατά καιρούς αγοράζω στο άσχετο, αλλά τα βρίσκω μπροστά μου ξαφνικά και με βγάζουν απο τη δύσκολη θέση φτιάξαμε θηκούλες, φακέλλους, κρυφά παραθυράκια και το πασπαλίσαμε με ποοολύ αγάπη!

Spring is in the air!!!

Τελικά και floral  βάλαμε και κορδελίτσες βάλαμε και λουλουδάκια προσθέσαμε (ολα ήταν στο “μη”) , δαντέλες, ξυλόγλυπτα, στένσιλ και χειροποίητα αξεσουάρ, πως αλλιώς να καλωσορίσεις ένα κοριτσάκι σ΄ αυτό τον άγριο Κόσμο, αν δεν του προετοιμάσεις λίγο το έδαφος;

Καλοκαιράκι και βουτιές στη θάλασσα και καστράκια στην άμμο!

Μια και θα ζήσει στο εξωτερικό να τιμήσουμε και το Halloween!

Εξάντλησα όλες τις ιώσεις που κυκλοφορούσαν, αλλά απόλαυσα πραγματικά αυτόν τον αναγκαστικό εγκλεισμό κατ οίκον ,έστω και μετ εμποδίων ΄μ ένα αποτέλεσμα που ικανοποίησε και τις δυο μας,και θέλω να ελπίζω και τους παραλήπτες.
Οι δύο σελίδες που λάτρεψα! Αυτοκόλλητα,στένσιλ,ξύλινα διακοσμητικά,χιόνια, δαντέλες πήραν φωτιά!

Γιατί το άλμπουμ πέταξε πια για την κρύα Αγγλία και γι αυτό οι φωτογραφίες της τελευταίας στιγμής,μια που το τελειώσαμε ακριβώς στο νήμα,δεν ήταν δυνατόν να επαναληφθούν και δυστυχώς  τραβήχτηκαν και βράδυ κάτι που επιμελώς αποφεύγω.
Αρκούν όμως να πάρετε μια εικόνα,έστω και σφαιρική (τετράγωνη στην πραγματικότητα) .
Οι λεπτομέρειες του εξωφύλλου αν μπορείτε να ξεκαθαρίσετε
Στο μωρό που ήρθε να προστεθεί στη νεανική οικογένεια θα ευχηθώ νάναι Καλότυχο και πάντα να περιβάλεται απο Αγάπη  και οι σελίδες της ζωής του νάναι αμέτρητες, με χρώματα φωτεινά , δανεισμένα απ'  όλες τις Εποχές!

Θάθελα επίσης να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους φίλους πέρασαν απο το κονάκι μου κι άφησαν τις ευχές τους,το εκτιμώ βαθύτατα, ειδικά που εγω λόγω φόρτου δεν “μετακινήθηκα” πουθενά και δεν ευχήθηκα σε κανέναν...Πολύ παχύδερμο φοβάμαι γίνομαι....το 2017 να με συνεφέρει Παναϊα μου.

26 σχόλια :

  1. Εννοείται πως θα περάσω ξανά, γιατί με πρόλαβες σε ώρα... κλεισίματος υπολογιστή!
    <3 <3 <3
    Καρδούλες και πολλή αγάπη για τώρα και τα υπόλοιπα μετά!
    (Με το γνωστό, σοβαρό και αυστηρό μου ύφος! ;-) )
    Happy New Year, Χαρουλίτα μου!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
    <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσα! Να 'μαι πάααααλιιιιι!!! ;-)
      Μου άρεσε η σύμπραξη των 3 γενεών!!! χαχα!
      Χαρουλίτα μου, για μια ακόμη φορά βρήκα α-πο-λαυ-στι-κό-τα-τη την όλη περιγραφή κι ας είχες αρχίσει να... βγάζεις καπνούς! (Τί? Λάθος πράγματα φαντάζομαι?!)
      Αφού είναι σαν να το έζησα κι εγώ το σκηνικό: Να ζητάω κάτι από τη μαμά μου σε μόνιμη βάση, κι ενώ δεν σκαμπάζω τίποτα επί του θέματος, να αρχίζω τα "μη" και τα "όχι"! ;-)
      Πάντως το αποτέλεσμα είναι, για να το πω μονολεκτικά, "WOW"!!!!!!!
      Γερό και καλότυχο να είναι το κοριτσάκι και να ζήσει σε έναν κόσμο όσο πιο παραμυθένιο γίνεται!
      *Το winter, το ξεχωρίζω λίγο παραπάνω, απλά και μόνο λόγω ευαισθησίας επί του θέματος, όπως ξέρεις! Κατά τ' άλλα, είναι όλες οι εποχές σου, ένα όνειρο!
      *Σκέψου δηλαδή να είχες και τα κατάλληλα σύνεργα, τί θα βλέπαμε!!!
      Χαρουλίτα μου, υγεία, θετική αντιμετώπιση της καθημερινότητας, γέλιο, έμπνευση, τρέλα και πολλή αγάπη, μάτια μου!
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ άπειρα για εσένα και μόνο!
      (Άντε, βάλε και μερικά στην άκρη για τις άλλες 2 γενιές!) ;-)
      <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

      Διαγραφή
  2. Ωωωω, είναι πάρα πολύ όμορφο, με πόση λεπτοδουλειά, πόσες τρισχαριτωμένες λεπτομέρειες και πόση σκέψη!!! Χαλάλι τα "μη" και "δεν" και οι ασυμφωνίες και τα "δεν ξέραμε τι θέλαμε" (με την περιγραφή των οποίων, πολύ το διασκέδασα, πραγματικά!)!
    Χρόνια πολλά και καλή χρονιά! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλη χρονια γλυκια μου!πολυ ομορφο εγινε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαρά μου είναι υπέροχο και είμαι σίγουρη ότι οι νέοι γονείς θα το εκτιμήσουν δεόντως.Το κοριτσάκι να είναι καλότυχο και μακάρι να του έρχονται όλα όπως τα θέλει.Και εσύ καλή μου να είσαι πάντα καλά.Να έχεις μια υπέροχη,καλότυχη,ελπιδοφόρα νέα χρονιά με υγεία και αγάπη.Καλή χρονιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανοίγουμε πανιά για νέες τεχνικές; Τέλειο έγινε, ρομαντικό και καλογουστο όπως και ό,τι φτιάχνεις! Μη γκρινιάζεις, το κορίτσι σου έβαλε δύσκολα γιατί ξέρει ότι μπορείς να πετύχεις το τέλειο!!
    Αχ, κανε παιδιά να δεις καλό...
    Φιλιά πολλά σε όλες τις γενιές, καλή χρονιά να έχετε και το μωρουδάκι πολύχρονο κι ευτυχισμένο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή και ευλογημένη Χρονιά!!!
    Χαρά μου το άλμπουμ έγινε ΥΠΈΡΟΧΟ, μου άρεσε απίστευτα η ιδέα με τις εποχές!!
    Είμαι σίγουρη ότι θα τα χάσουν όταν το δουν....όσο για την κορούλα σου θα γεμίσει περηφάνεια για την μανούλα της!!
    Σου στέλνω τα φιλιά και την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. AΓΆΠΗ ΕΥΤΥΧΊΑ Χαρά, να συνοδεύουν το μωρό την οικογένειά του και τις τρείς γενιές που ασχολήθηκαν γιαυτό το πλήρες καλλιτέχνημα!
    Μας εξέπληξες για τα πολύπλοκα θέματα των εποχών!
    Θερμά συγχαρητήρια, ΚΑΛΉ ΧΡΟΝΙΆ!!!
    Το χειροποίητο, είναι ανεκτίμητο, ειδικά όταν πρόκειται για τόσο επιμελημένες κατασκευές!
    την αγάπη μου ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΆ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή Χρονιά Χαρά μου!!!
    Είμαι σίγουρη ότι με τέτοιο αποτέλεσμα σύντομα θα πάρεις κι`άλλη παραγγελία από το κοριτσάκι σου...
    Μου άρεσε πολύ και χάρηκα τις φωτο...Να το χαρούνε οι παραλήπτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ασπροπρόσωπη την έβγαλες την κόρη σου Χαρούλα !
    Η απλότητά του με βρίσκει σύμφωνη.
    Καλή χρονιά εύχομαι σε όλους σας, να είσαι γερή και πάντα
    δημιουργική !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπήρχε περίπτωση να κάνεις κάτι χωρίς να ταλαιπωρηθείς; Και φυσικά όσο περισσότερο βασανίζεσαι τόσο περισσότερο πετυχαίνει το αποτέλεσμα. Αυτό έχω μάθει τα λίγα...όσα τλπ...χρόνια σε ξέρω. Όσο για τον πελάτη... ε αν ήταν εύκολος δεν θα'ταν παιδί σου...χαχα. Έτσι είναι οι καλόγουστοι άνθρωποι, Χαρουλάκι...απαιτητικοί! Είμαι σίγουρη πως θα σου λείπουν ήδη αυτές οι ώρες της συνεργασίας και θα τις αναπολείς μέχρι την επόμενη φορά που θα'ρθει η νεράιδα σου. Πολύ όμορφα και δημιουργικά ξεκινήσαμε! Άντε γιατί μας χρωστάει το 17. Άψογο το άλμπουμ σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πω πω πω Χαρά μου, τι δουλειά όλο "αυτό", τι να πρωτοσχολιάσω και δεν θα μπορούσε να σε βρει η νέα χρονιά, πιο δημιουργική, πιο δοτική, πιο καλόγουστη και εύχομαι και πιο χαρούμενη! :)
    Με όλη μου την καρδιά, εύχομαι υγεία, υγεία, υγεία!
    Πολλά ΑΦιλάκια πάντα καρδιάς! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή χρονιά, Χαρά μου! Πολλές ευχές για υγεία, αγάπη και χαρά στην οικογένειά σου αλλά και στο νεογέννητο για το οποίο φτιάχτηκε με τόσο κόπο αυτό το υπέροχο scrapbook. Είμαι σίγουρη πως τόσο η κόρη σου όσο και οι νέοι γονείς το λάτρεψαν!
    Φιλάκια και χρόνια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και του πουλιού το γάλα..είχε επανω του μαζι με τις ευχες σας Χαρούλα μου το αλμπουμ για το μικρο ζουζουνάκι...που θα εχει μεσα του τις ομορφες σιγμες της ζωής του..του κοσμου τα καλουδια και τις εμπνεύσεις μανα και κορη ακουμπήσατε με αγαπη επανω του..να το συντροφευουν ... γεμισαν τα ματια μας ομορφιες να είστε καλα και οι δυο.. καλη ευλογημενη χρονια Χαρουλα μου να εχετε οικογενιακως... χρονια πολλα φιλακιααα1!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ όμορφο
    Καλή χρονιά με υγεία
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με όλα τα ''ΜΗ'' και τα ''ΔΕΝ'' έγινε υπέροχο. Καλότυχο να είναι το παιδάκι η ελπίδα της ζωής και εύχομαι το 2017 να σου φέρει ό,τι επιθυμείς γιατί το αξίζεις
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είναι δυνατόν να κάνεις κάτι και να είναι άσχημο; Καλή χρονιά να έχεις φίλη μου και πάντα γερή και δημιουργική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλή χρονιά με υγεία και πολλές όμορφες στιγμές δημιουργίας!
    Να πω ότι έγινε εκπληκτικό?νομίζω ότι περιττεύει...μιας κ ότι πιάνουν τα χεράκια σου....το μετατρέπουν σε έργο τέχνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλή χρονιά Χαρά μου!!Με υγεία, δύναμη και χαμόγελα!!
    Καταπληκτικό το έκανες και γέλασα πολύ με τις 3 γενιές! :)

    ΥΓ: Σε δύο μέρες θα έχω έτοιμη την συνέντευξή μας! Θα σου στείλω ξανά. Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλή χρονιά ,Χαρά,γεμάτη υγεία και όμορφες στιγμές!Υπέροχη δουλειά ,δεν περιμέναμε τίποτε λιγότερο!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητή Χαρά μου,

    Σου εύχομαι από ψυχής, το 2017 να είναι ανεξάντλητα δημιουργικό γεμάτο από χαρές, ευτυχισμένες στιγμές, υγεία και όλες σου οι ευχές να πραγματοποιηθούν!!!!

    Πολλά πολλά φιλάκια και χαιρετισμούς απ΄όλους μας.. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλη χρόνια Χαρά μου, εύχομαι να σου φέρει ότι καλύτερο και ομορφότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρόνια Πολλά!!! Καλή και Ευλογημένη Χρονιά,με υγεία και αγάπη!!!
    Το άλμπουμ είναι καταπληκτικό!!! Μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Muy bonitos trabajos.
    Te deseo un Feliz 2017.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. όλο λέω να καταπιαστώ και εγώ με το scrapbooking αλλά που χρόνος.. καμβαδάκια, Παραμυθόσπιτα, βοτσαλάκια, όλα επαναστατούν μη και τα αφήσω στη μέση για να αγαπήσω και κάτι ακόμη...
    αχ, χρυσοχέρα μου Χαρά, πόσο καμαρώνω την ενέργεια και το μεράκι σου...
    Να είμαστε όλοι καλά και αυτή τη χρονιά και να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε πραγματάκια που απασχολούν τα χέρια μας και γλυκαίνουν τη ψυχή μας
    σμουτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλή και ευλογημένη χρονιά να έχετε Χαρά μου, δημιουργική με υγεία, αγάπη και ευτυχία! Η δημιουργία σου είναι φανταστική! Η συνεργασία των τριών γενεών έκανε θαύματα και η κορούλα θα καμαρώνει με το εξαιρετικό αποτέλεσμα! Ότι και να φτιάχνεις είναι υπέροχο και μου άρεσε πολύ η ιδέα για τις εποχές! Να είστε όλοι σας καλά και εύχομαι στο μωράκι τα καλύτερα στη ζωή του, να είναι γερό, τυχερό και ευτυχισμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...