...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Καλλιτεχνική αναδίπλωση ή origami Paper Dolls

Κι αφού ολοκληρώσαμε τον εορταστικό κύκλο σκέψεων ,κατασκευών κ.λ.π. ας επανέλθουμε στην κανονική ροή του προγράμματός μας!
Πάλι φυσικά με κατασκευές,απλά με κάτι καινούργιο που δεν είχα καταπιαστεί μέχρι τώρα.
Ή μάλλον σε μια πρόκληση ,το είχα κάνει μια φορά (αν δε μ' απατά η μνήμη μου ήταν στο μεγάλο ατύχημα της Φουκουσίμα που φτιάξαμε γερανούς ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε για ποιό λόγο 😉),αλλά έμεινε εκεί και δεν προχώρησε περαιτέρω
Τώρα η ευκαιρία ξαναδόθηκε, όταν έλαβα ως δώρο ένα πακέτο ΥΠΕΡΟΧΑ χαρτιά από το κοριτσάκι μου,που τα τελευταία χρόνια τα δώρα της είναι πάντα χρηστικά δημιουργικά και βοηθάνε τις κατασκευές μου.
Το ταξίδι λοιπόν στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου απέφερε κι ένα πακέτο χαρτιών,θα το ξαναπώ,ΥΠΕΡΟΧΩΝ χαρτιών για origami.
Το οριγκάμι (ιαπωνικά折り紙‎, Χέπμπορνorigami από τα όρι και κάμι, που σημαίνουν το δίπλωμα χαρτιού) είναι η καλλιτεχνία του διπλώματος χαρτιού, ενώ απαγορεύεται το κόψιμό του. Είναι επινόηση των Ιαπώνων.Είναι μια λέξη που αυτοχαρακτηρίζεται!Η τέχνη του origami εμφανίστηκε όταν το χαρτί άρχισε να είναι πιο διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο. Περί τον 6ο αιώνα, οι μοναχοί άρχισαν να φέρνουν χαρτί στην Ιαπωνία. 
Ωστόσο, καθώς το χαρτί ήταν ακόμα σπάνιο (και συνεπώς ακριβό!), το origami χρησιμοποιήθηκε κυρίως στις θρησκευτικές τελετές.
Το Origami χρησιμοποιήθηκε στις γαμήλιες τελετές, όπου οι διπλωμένες πεταλούδες συμβόλιζαν τη νύφη και τον γαμπρό. Επίσης μεταχειρίστηκε για να σχεδιαστούν σύμβολα καλής τύχης που φορούσαν και χάριζαν οι Σαμουράι, με την ελπίδα να παραμείνουν ασφαλείς στη μάχη.
Η πρώτη λοιπόν ερώτηση ήταν: "θα τα χρησιμοποιήσεις;"
-Μα και φυσικά! Αφού τα κοίταζα με θρησκευτική λατρεία σχεδόν,τόσο με συνεπήραν τα χρώματα, και η υφή τους!



Η αλήθεια είναι οτι είχα αγοράσει κάποια στιγμή από γνωστή αλυσίδα ένα πακέτο,αλλά ουδεμίαν σχέση είχαν μ αυτά.
Παρά ταύτα τα αξιοποίησα κι εκείνα,αλλά τούτα ήταν άλλο πράμα κι έπρεπε να τα χρησιμοποιήσω με σεβασμό και σύνεση.
Με σεβασμό λόγω της εκλεπτυσμένης κατασκευής τους και σύνεση λόγω του περιορισμένου της ποσότητας.




Όταν έστειλα την πρώτη προσπάθεια, μαζί με την επικρότηση ήλθε και η δεύτερη παραίνεση αλλά και η υποψία φρένου: "Αντε τώρα που πήρες το κολλάει,συνέχισε,αλλά με προσοχή μη σε πιάσει μανία και με στέλνεις να σου φέρνω άλλα!"


Σιγά που θα τη χάλαγε η εκ νέου αποστολή! Αυτή έχει κάνει τη ζωή  ένα συνεχές αεροπορικό ταξίδι,για το οποίο πολύ χαίρομαι που γυρίζει τον κόσμο (κάτι που δεν ευτύχησα εγώ να κάνω παρότι το ήθελα) και να εμπλουτίζεται με εμπειρίες και πολιτισμούς,αλλά και να μην μ αφήνει συνάμα να ηρεμώ,ζώντας τη συνεχή αγωνία των πτήσεων.

Πάντως κι εγώ ένοιωθα βαριά την ευθύνη της δημιουργίας με οικονομία!









Αλλά τι τόθελε να το πει,πράγματι μ' έπιασε μανία.
Κι όσο έβλεπα αυτή την μοναδική δεξιοτεχνία των Ιαπώνων στα βιντεάκια τόσο ζήλευα.


 Αυτοί οι άνθρωποι είναι πραγματικά ευρηματικοί και αξιοθαύμαστοι πώς κάνουν τέχνη με την χαρτοδιπλωτική και οχι μόνο φυσικά!
Πραγματικά μένεις μ ανοιχτό το στόμα παρακολουθώντας τα αλλεπάλληλα τσακίσματα του χαρτιού,τόσο που χάνεις και πρέπει να σταματάς ξανά και ξανά το βίντεο και να επαναλαμβάνεις τα προηγούμενα βήματα για να τα εμπεδώσεις και στο τέλος απ' ολο αυτό το "μπέρδεμα" να βγαίνει ένα εκπληκτικό άρτιο αποτέλεσμα!

Να μη σας τα πολυλογώ,βλέποντας τα πιο απλά που κυκλοφορούσαν, έφτιαξα τις δικές μου γκέισες!

Ζευγάρι


Και όσο κι αν έκανα οικονομία και δε πέταξα ούτε υποψία χαρτιού,τα χαρτιά τέλειωσαν γιατί δεν ήταν ισομεγέθη (από τη συσκευασία και από τις πληροφορίες που διάβασα στο διαδίκτυο, ανάλογα με το τι θέλεις να φτιάξεις,
κυκλοφορούν μεγέθη και υφές χαρτιών), αντίθετα ήταν λίγα από κάθε μέγεθος και ανά ένα σχέδιο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον τα υπόλοιπα να δημιουργήσουν νέες γκέισες (αφού ο,τι χρησιμοποιείς είναι μετρημένα στο χιλιοστό)  αλλά μικρότερης κλίμακας origami,που σίγουρα θα επιχειρήσω στη συνέχεια...


οπως π.χ. εδώ!
; )

42 σχόλια :

  1. Είναι μόνιμη κατάσταση να μας αφήνεις με το στόμα ανοιχτό....Οι Γκέϊσές σου καταπληκικές, τα υπέροχα χαρτιά τα αξιοποίησες με τον ιδανικότερο τρόπο....Χαρά μου, σίγουρα χάρηκες αυτή τη νέα δραστηριότητα και ελπίζω να συνεχίσει η τροφοδοσία με τα απαραίτητα υλικά, χαρτιά, ώστε τώρα που κατέκτησες την τεχνογνωσία, να συνεχίσεις να δημιουργείς εντρυφώντας στην γιαπωνέζικη Τέχνη...Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχής έργον θάταν Κλαυδία μου η συνέχεια γιατί οντως πορώθηκα με τα καταπληκτικά χαρτιά.Μακάρι να βρω ιδέες να υλοποιήσω αφου κάνω νέα παραλαβή.Φιλιά πολλά και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια

      Διαγραφή
  2. Απίθανες κατασκευές, φοβερές, μπράβο και πάλι μπράβο. Αυτό το μυαλό των Γιαπωνέζων, πάρε παράδειγμα τα origami για να δεις πώς δουλεύει.
    Εξαιρετικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥτό σκέφτηκα κι εγω Στέλλα,τόσο πολυπλοκότητα σ ενα λαό τόσο "αποστειρωμένο" μου φαίνεται απίστευτη!Πάντως τους βγαζω το καπέλο(αν είχα ;) )Νάσαι καλά,σ ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη

      Διαγραφή
  3. Χαρά θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα και θα σου πω ένα μεγάλο Εύγε!! Εκανες τέλειους συνδυασμούς στα κιμονό των κυριών σου και πραγματικά είναι αξιοζήλευτες οι φιγούρες σου! Επειδή ο μπαμπάς μας είχε μείνει 10 χρόνια στην Ιαπωνία και είχε μάθει κάτι λίγα απ' αυτή την τέχνη, θυμάμαι ότι όταν ήμασταν μικρές μας έφτιαχνε διάφορα ζωάκια και φυσικά γερανούς. Σου εύχομαι να προμηθευτείς σύντομα κι άλλα πολλά χαρτιά για να συνεχίσεις τη νέα σου περιπέτεια!!! Φιλάκια και καλή Χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10 χρόνια;;;;;Να πώ οτι ήταν τυχερός;;;;
      Τα παιδιά μου πήγαν 15 μέρες και οι απόψεις τους διίστανται. Αυτό που παραδέχονται απο κοινού πάντως ότι οι Ιάπωνες είναι έτη μπροστά τεχνολογικά!
      Οσο για τα σχέδια,είδα κι εγω πολλά ζωάκια ,ομως δεν με συγκινούν ιδιαίτερα,οι γκέισες όμως με ξετρέλαναν(ισως βοήθησαν και τα χαρτιά) και ελπίζω να βρω περισσότερες πληροφορίες και για σαμουράι.
      Φιλάκια πολλά Ευγενούλι μου.

      Διαγραφή
  4. Χρόνια τώρα Χαρά μου, γνώριζα για την τέχνη αυτή και τα χρόνια που έφτιαχνα τις βιτρίνες μαγαζιών είχα αγοράσει ένα βιβλίο που σου έδειχνε πως να φτιάξεις διάφορα ζωάκια και είχα μάλιστα πειραματιστεί και είχα φτιάξει ζωάκια για γνωστό κατάστημα παιδικών... αλλά γκέισες origami ούτε στο όνειρο μου δεν είχα δει! Οι δικές σου είναι εξ΄ίσου πολύ πετυχημένες και φυσικά πανέμορφες! ;)
    Καλή συνέχεια στις κατασκευές σου και περιμένουμε και συνέχεια! :P

    ΑΦιλάκια πολύ χαμογελαστά! :) :k

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με εντυπωσίασες ακόμα μί αφορά Στεφανάκι!!!Εφτιαχνες οριγκάμι για τη διακόσμηση των βιτρινών;;;ουαουυυυυυυυυυυυ!!!!!!!!!!!:) :) :)
      Μιλάμε για πολύ δουλειά.
      Οσο που δεν είχες δει τις γκέισες χαίρομαι που έμαθες κάτι κι απο μένα την πτωχή πλην τίμια χειροτέχνισα!;) Ας ειναι καλά το ΠΙΝΤΕΡΕΣΤ που πολλές φορές εκτός της εικόνας δείχνει και τους τρόπους.Βέβαια ενω στα ζωάκια και διάφορα άλλα οριγκάμι ειναι γαλαντόμο στις γκέισες είναι λιγάκι εως πολύ σφιχτό :( με δυσκολία βρήκα tutorial.
      Αφιλάκια άπειρα με <3

      Διαγραφή
  5. Είναι όλα τέλεια! Γεια στα χέρια σου Χαρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ....και οριγκάμι κυρία μου!!! Εντυπωσιάστηκα!
    Υπέροχες οι γκέισες και ό,τι και να φτιάξεις πανέμορφο γίνεται
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η προσπάθεια αποδίδει Αννουλα μου.Κι εσυ θα τα καταφέρεις αν το θέλεις.
      Φιλάκια πολλά <3

      Διαγραφή
  7. Μου αρέσει πολύ πολύ αυτή η τεχνική κι έιχα παρακολουθήσει κάποια σεμιναρια παλαιότερα.
    Οι Γκέισες σου με άφησαν άφωνη.
    Στο επόμενο πακέτο θα διαπρέψεις, είμαι σίγουρη.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντυπωσιακό οτι παρακολουθησες σεμινάρια οριγκάμι!Τι σας δίδασκαν;;;γιατί σαν τέχνη εχει πολλές παραμέτρους καθότι το αντικειμενο εχει πεδίον δόξης και πολυπλοκότητας λαμπρόν!
      Φιλάκια πολλά Ρενα μου

      Διαγραφή
  8. Προσπάθησα να σου γράψω:Τρέλανέ μας!
    Είσαι καταπληκτική!
    Αλλά..σε περίπτωση που γνωρίζεις...μόνο την τέχνη του οριγκαμι, χωρίς, λεξιλόγιο, σου το εξηγώ!
    Χα χα χα χα...
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΡΑ μου!
    Μοντελιστ -πατρονιστ,
    ΥΨΗΛΗ ραπτική, χωρίς κλωστή και βελόνα! 2020! ΕΥΓΕ!!!ΑΠΛΑ ΕΥΓΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχχαα κι εγω προσπάθησα να απαντήσω κι οπως βλέπεις πήρα κουλούρα!!!!Το πρώτο μουτράκι πάντως ήταν τεραστιας έκπληξης !!!!
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΜΟΥ!!!!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  9. Μάλιστα!
    Φαίνεται ότι η καινούργια χρονιά ξεκινά με νέα καλλιτεχνικά ταξίδια! Και μάλιστα στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Εκεί που η τέχνη αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη πτυχή στη ζωή των ανθρώπων. Πολλές φορές αναρωτήθηκα πως μια τόσο σκληρή, στρατοκρατική, φαλλοκρατική κοινωνία όπως η παραδοσιακή Ιαπωνική, μπορούσε να κρύβει τέτοια λεπτότητα στην τέχνη.
    Χαρά μου, νομίζω είναι ρουτίνα να υμνούμε τα έργα σου, το ρυθμό που δίνουν τα χέρια σου σε τόσες δημιουργίες. Ένα καινούργιο πεδίο δράσης λοιπόν.
    Είναι σωστά κομψοτεχνήματα. Πολύ όμορφα.
    Συνέχισε κοπέλα μου, έχεις να δώσεις πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου όπως έγραψα κι εγω παραπάνω στη Στελλα ειναι απορίας άξιον πώς κάποιοι τόσο αποστειρωμένοι και στρατικοποιημένοι νοητικά άνθρωποι ,αφού ολα λειτουργούν με στρατιωτική και μαθηματική ακρίβεια στο μυαλό και στη ζωή τους,μπορούν να εμπνέονται τέτοια καλλιτεχνήματα!
      Αυτά τα βράδυα ,για να ξορκίσω λίγο τους δαιμονές μου και απο την άλλη να δημιουργήσω νέα ενδιαφέρονται ασχολούμαι με τι χαρτοδιπλωτική.Τι απίστευτης πολυπλοκότητας δρομους περπατούν ακόμα και για την πιο απλή ,φαινομενικά κατασκευή! Παρόλο που είχα γνώση της τεχνης αυτής,δνε παύω να εκπλήσσομαι μ όσα καθημερινά ανακαλύπτω και ειδικά συγκρινόμενα μ αυτούς τους ανθρώπους!
      Σ ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που τα είπαμε

      Διαγραφή
  10. Πραγματικά μας εκπλήσεις κάθε φορά με το ταλέντο και την φαντασία σου. Σίγουρα αξιοποίησες με τον καλύτερο τρόπο τα υλικά σου και τα αποτελέσματα της δημιουργίας σου είναι εκπληκτικά, μπράβο Χαρά μου και καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τρέλανε μας τώρα όπως λέει και το αδέρφι από πάνω Χαρά μας..σιγά να μην σου ξέφευγε το οριγκάμι..τι λες παιδί μου..και πως θα μέναμε εμείς με το στόμα ανοιχτό για άλλη μια φορά;
    Η τέχνη αυτή πράγματι φιλενάδα είναι φανταστική και μόνο να παρακολουθείς αυτά τα χιλιάδες διπλώματα του χαρτιού..είναι απίθανο..όμως εσύ επάξια ανταποκρίθηκες στην πρόκληση αυτή...τέλειες οι γκέισες σου!!!! 👍Μπράβο αγάπη μου είμαι περήφανη για σένα με τόσο όμορφα που δημιουργείς..καλή συνέχεια..την αγάπη μου🧡.. φιλιάααα.. 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι όπως τα λες Ρουλάκι.Και μόνο να παρακολουθείς την δεξιοτεχνία των χεριών τους θαυμάζεις τις στροφές του μυαλού τους!!!!
      Ειναι ασυναγώνιστοι!!!
      Την αγάπη μου ολάκερη λατρεμένη μου

      Διαγραφή
  12. Και οριγκάμι Χαρά μου!
    Τι έξαρση φιλοτεχνίας, αρμονίας και καλαισθησίας. Πόσα ταλέντα πχιά;
    Θαυμάζω αυτούς τους ανθρώπους που παρά τα προβλήματα βρίσκουν χρόνο να δημιουργήσουν και να εμπνεύσουν κι αυτή η εσωτερική αναζήτηση δημιουργεί έργα τέχνης.
    Μπράβο Χαρά!!!! Εντυπωσιάστηκα τόσο από την τεχνική όσο κι από το ταίριασμα των χρωμάτων. Χρήσιμες, χρησιμότατες και οι πληροφορίες και θερμά σ’ ευχαριστούμε.
    Η συνέχεια θα είναι υπέροχη, είμαι σίγουρη.
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ μέσα στους ανθρώπους που θαυμάζεις που βρίσκουν χρόνο Αννίκα μου ,να ξέρεις οτι με συγκινείς για το οτι κάτι νομίζω οτι καταφέρνω. Ειναι τόσα πολλά οσα με τρωνε και κάνω τόση προσπάθεια να μην ανατραπώ,που ακόμα κι αν ενας άνθρωπος πιστεύει σε μένα ,μου δίνει δύναμη να παλεύω.
      Σ ευχαριστω αγαπημένη μου

      Διαγραφή
  13. Υπέροχα έργα μιας μοναδικής τεχνης!!!
    Ε, όταν ερχονται τέτοια δωρα, με σκέψη απο αγαπημένα χερια, πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι;!
    Ο καλύτερος τροπος ν' αρχίσει δημιουργικά η χρονιά!!
    Φιλιά πολλά κι αμέτρητες ευχές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΟναδική τέχνη,οπως το λες Νικη μου!
      Απίστευτη σ ε πολυπλοκότητα.Εγω ξεκινησα απο τα απλά και ταπεινά,δνε ξέρω αν εχω την ικανότητα και την υπομονή να εντρυφήσω βαθύτερα.
      Φιλάκια πολλά για μια ευοίωνη χρονιά

      Διαγραφή
  14. Υπέροχες δημιουργίες θα θελα να είχα κι εγώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αφωνηηηηηηηηηη
    μου αρεσε και η ιστορια που δεν γνωριζα για το οριγκαμι
    οντως λατρεια η χαρτοδιπλωτικη!!!
    εκανες θαυματααααααααααααααα φαντασου τι εχουμε να δουμε στην συνεχειαααααα....!!!ηταν να μη παρεις το κουλάι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που βοήθησα να μάθεις τι ειναι αυτή η πολύπλευρη τέχνη των Ιαπώνων.Αν παρακολουθήσεις κάποιο βίντεο,ειμαι σίγουρη θα σε κατακτήσει Σοφάκι ;)

      Διαγραφή
  16. Έχω εντυπωσιαστεί!! Δεν είχα ιδέα μέχρι τώρα για το origami. Τους Ιάπωνες τους θαυμάζω πολύ για τις αριστοτεχνικές ζωγραφιές λουλουδιών που κάνουν με ζηλευτή δεξιοτεχνία και όχι μόνο.
    Οι γκέισες σου Χαρά μου είναι μούρλια. Τα χαρτιά υπέροχα πράγματι. Και όσο σκέφτομαι πως βγαίνουν έργα τέχνης μόνο με το να τσακίζεις το χαρτί, μου φαίνεται απίστευτο!!
    Αξίζει να συνεχίσεις βάζοντας σιγά-σιγά όλο και πιο δύσκολους στόχους. Το' χεις!!
    Καλή συνέχεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβώς Μαρία μου,ειναι αξιοθαύμαστοι για πολλές μορφές τέχνης κι οσο φαίνονται απόμακροι και προσανατολισμένοι τόσο στην τεχνολογική μεταρρύθμιση,τόσο σ εντυπωσιάζουν με τη λεπτότητα της κάθε τέχνης που αναπτύσσουν!Οι γκέισες τολμώ να πω ειναι απο τα πιο απλά τους οριγκάμι,αν δεις βιντεάκια στο youtube θα μείνεις πραγματικά άφωνη.Και ακόμα περισσότερο με εντυπωσιάζει η σύλληψη της ιδέας και η εκτέλεση μέχρι να φτάσουν στην τελειοποίηση.Δεν ξέρω πόσο πρέπει να στροφάρει το μυαλό για να σκέφτεσαι κάτι τέτοιο!
      Εν αναμονή λοιπόν νέας παραλαβής,γιατί οσο κι αν έψαξα εδώ ,αυτά τα χαρτιά δεν υπάρχουν,κάνω ασκήσεις σ ε χαμηλούς στόχους,να τους φτάνω καλέ!χαχαχαχχαα
      Νάσαι καλά <3

      Διαγραφή
  17. Ειχα ακουστα για το οριγκαμι.αλλα αφου καταπιαστηκες και με αυτο γεια στα χερια σου Χαρα μου.φιλακια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ με τόσα που καταπιάνεσαι αξίζει να τ ανακαλύψεις ;) θα σ ενθουσιάσουν!
      Σε φιλώ με αγάπη

      Διαγραφή
  18. Της πέτυχες !!!! Καταπληκτικές !!!!
    Μα ναι, αυτά τα χαρτιά είναι πράγματι εκπληκτικά... εύχομαι να αποκτήσεις και άλλα εν καιρώ, για να συνεχίσεις να μας αφήνεις άφωνους με τις δημιουργίες σου !!
    Εγώ έναν σελιδοδείκτη έχω από μία Γιαπωνεζούλα και δεν τον χρησιμοποιώ, τον προσέχω σαν τα μάτια μου...
    Τα φιλιά μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εσύ παιδάκι μου με ότι ασχοληθείς κάνεις επιτυχία. Υπέροχη δουλειά δεν έχω ασχοληθεί, τώρα πια δεν έχω ευλυγησία στα δάκτυλα όμως με υπερηφάνεια θα σου πω πως ο μεγάλος εγγονός μου το έχει για χόμπυ από μικρός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :ο ωωωωωωωωωωωωωω τι μου λες;;;;Αξιέπαινος ο μικρός(για τον Πασχάλη μιλάμε;) Νομίζω οτι ειναι μία τέχνη που ακονίζει πολύ και τα χέρια και το μυαλό.Το δικό μου οχι βέβαια πια,αλλά ενός παιδιού μπορεί να του ανοίξει άλλους δρομους.
      Φιλάκια πολλά αγαπημένη μου Αχτιδένια <3

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...