...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Μέρα Μαγιού

Πέρασαν ήδη οι πρώτοι τέσσερις μήνες του χρόνου!
Αυτού του χρόνου που μου φάνηκε τόσο γλυκός και ολοστρόγγυλος και τον φόρτωσα μ ένα σωρό αισιοδοξία και ενθουσιασμό, οτι τίποτε άσχημο δεν θα αμαυρώσει την "στρογγυλάδα του!
Αντ' αυτού στρογγυλέψαμε εμείς από κιλά και αυτός σαν νάχει παγώσει και νάχει μείνει στην Πρωτοχρονιά των ευχών. Έχει συρρικνωθεί σαν ψάρι παστό (καθόλου ποιητικό,αλλά αυτή είναι η αλήθεια). Αποστεώθηκε από την φρεσκάδα του τη ζουμπουρλούδικη,χλόμιασε ,ασθένησε.
Φόρεσε μάσκα κάθε λογής και απομόνωσε τις μυρωδιές και την αίσθηση της Φύσης ,αλλά η Άνοιξη είναι εδώ!
Αυτή η Άνοιξη είναι απάνθρωπη,χωρίς ανθρώπους,“απροετοίμαστη κι η άνοιξη. Σε κάθε της βήμα κοντοστέκεται, σαστίζει και σωπαίνει” όπως λέει ο Ρίτσος
Αλλά όσο και να κοντοστέκεται δεν είναι για πολύ, δε ζητάει την άδεια κανενός Χαρδαλιά για να προελαύνει ακάθεκτη.
Οπου βρεί υποψία κενού ξεπηδάει και επιτίθεται κατά μέτωπο.  “Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να' ρθει” επέμεινε ο Pablo Neruda, κι έτσι είναι!

Δεν έχει χρεία ούτε καν των απαραίτητων για να επιβιώσει,αντίθετα μ' εμάς που περιμένουμε, ως μάννα εξ ουρανού, ενα εμβόλιο για να ελπίσουμε σε συνέχεια αυτής της ζήσης!
Η Ανοιξη δεν υπακούει σε περιορισμούς και δηλώσεις μετακίνησης,μετακινείται παντού κι απλώνεται όπου της κάνει κέφι.
Σαν να θέλει να μας μεταφέρει το μήνυμα,σα να θέλει να δώσει κουράγιο στους εγκλεισμένους,στους φοβισμένους,στους απελπισμένους,στους απαισιόδοξους.
Σαν να τους λέει: Εγώ είμαι εδώ,κοιτάμε με! Ξαναγεννήθηκα από έναν ακόμα χειμώνα.Χειμώνας είναι και για σας και θα περάσει!
"Η άνοιξη είναι ανερμήνευτη
Εμείς αυθαίρετα χρησιμοποιούμε το εξαίσιο σκηνικό της
για τα δικά μας, εφήμερα δράματα" , όπως λέει ο ποιητής 
Γιάννης Τόλιας,κι έχει δίκιο
Η Άνοιξη είναι ελπίδα!
Είναι η πιο εύγλωττη επιβεβαίωση οτι η ζωή συνεχίζεται χωρίς αναβολές και κενά διαστήματα. Δεν υπάρχει παύση,μόνο συνέχεια, κι αυτήν ακολουθούμε θέλοντας και μη
Ακόμα και αν την έχουμε χάσει,ακόμα κι αν έχει καμφθεί το ηθικό μας,είναι εκεί  έξω να μας υπενθυμίζει οτι η ζωή δεν είναι γκρι,αλλά έχει χρώμα,έχει μυρωδιά,έχει ανάσα και μας προκ(σ)καλεί να την αντιληφθούμε και να την ντύσουμε με χρώματα αισιοδοξίας
“Την Άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις”. λέει ο Ελύτης, κάπως έτσι είναι και οι δημιουργίες που θα δημοσιεύσω σήμερα,
σαν καλωσόρισμα της Πρωτομαγιάς,χωρίς εξιδεικευμένα υλικά,από το τίποτα
Λίγο σύρμα και μανόν χρειαζόμαστε, να πλέξουμε στεφάνια αμάραντα, να "φυτέψουμε"

λουλουδάκια, να κάνουμε χαρούμενες τις μέρες μας, να στολίσουμε το χώρο μας και να σεβαστούμε τη ζωή των πραγματικών λουλουδιών.

Ας ακολουθήσουμε πάλι τα λόγια του ποιητή:

* είναι ένα φως γύρω μας και μέσα μας, που δε στερεύει.
* δε χωράει ο πόνος μες στο φως. Ας τον διώξουμε, θα τον διώξουμε.
* όπου κι αν ψάξεις είναι φως, το φως κερδίζει απ' την αρχή τα χέρια μας.
* είναι άνοιξη πια, δε χωράει η πίκρα μέσα στο φως.
* Να λες: ουρανός· κι ας μην είναι. 
Γιάννης Ρίτσος. Σταγόνες φωτός και βροχής


                                ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΜΟΡΦΙΑΣ & ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ!

19 σχόλια :

  1. Ναι hello May!
    Θα μας ακούσει ο Μάης Χαρά μου και θα μας δώσει ότι μας στέρησε τους δυο προηγούμενους, φτάνει να πιστέψουμε στον εαυτό μας και στις δυνάμεις μας!

    ΑΦιλάκια καρδιάς και Αγάπης! <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναλογίζομαι, Χαρά, την άνοιξη τη φετινή, έτσι «απροετοίμαστη, να κοντοστέκεται, να σαστίζει και να σωπαίνει» ψάχνοντάς μας να μας βρει πού στο καλό είμαστε κλεισμένοι όλοι μας.
    Εγώ πάντως από χτες πήγα και τη συνάντησα στο βουνό μας, προετοιμασμένος με σύνεργα κάμερα και φακούς κι άρχισα να «κλέβω» από την παλέτα της χρώματα και εικόνες, κερασμένα όλα από εκείνη.

    Καλό μήνα, Χαρά, και Καλή Πρωτομαγιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν το δούμε απο τη σκοπιά μας φανταζει μιζερη η ανοιξη, αλλά για δες εκει εξω. Με το λίγο που κλειστήκαμε μέσα η φυση ανάσανε. Πολεις στην Κινα ξαναείδαν τον ουρανό τους, τα καναλια της Βενετίας ξαστερωσαν και στις φοντανες της Ρωμης ξεκουραστηκαν αγριοαπιες... επίσης εμεις για πρωτη φορά δε δουλεύουμε αυτη τη μέρα, φτιαξαμε ήρεμα τα στεφανια μας, ψησαμε και περνάμε το απογευμα παιζοντας με τα παιδακια μας που δεν έχουν μαθηματα.
    Καλό μήνα! 🥀🌼🌸🌻🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφες οι δημιουργίες σου Χαρά μου!
    Καλό και ευλογημένο μήνα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Την Άνοιξη αν δεν την βρεις, την φτιάχνεις..."
    Μεγάλη κουβέντα! Με άπειρα μηνύματα. Απόλαυσα το πέρασμα του Μαγιού στις δημιουργίες σου, την έμπνευσή σου και στη διάθεσή σου.
    Και αυτό είναι σημαντικό μήνυμα σε καιρούς αποστασιοποίησης.
    Χαρά μου Καλό μήνα να έχουμε καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό μήνα, Χαρούλα, με υγεία και χαρές ας ελπίσουμε από εδώ και πέρα, αν και πολύ φοβάμαι μήπως ξεθαρέψει ο κόσμος και την πατήσει...πήγε ο γυιός μου μια βόλτα στην Πλατεία Ν.Σμύρνης σήμερα και μου είπε πως ήταν τίγκα στον κόσμο χωρίς μάσκες και αποστάσεις!
    Αυτά τά έργα με τα μανόν, χρόνια τα βλέπω αλλά δεν δοκίμασα ποτέ. Πολύ ωραίο το στεφανάκι σου αλλά και η γλαστρούλα τέλεια έγινε! Γιά το πετρωτό σου δεν έχω λόγια...είναι υπέροχο!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλό μήνα Χαρά μου!
    Έχω μείνει να θαυμάζω το καπέλο σαλιγκάρι,τα γυαλάκια κορδέλα και φουλάρι και χρωματιστή ζώνη και φυσικά την κίνηση του πετρωτού σου, μαζί με κείμενα και παρακείμενα!
    ΚΑΛΟ ΜΉΝΑ!
    Να είσαι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ αυτή η Ανοιξη..πως κάνει τα μαγικά της Χαρά μου πως τα καταφέρνει και μας κάνει να χαμογελάμε βλέποντας την φύση να φουντώνει με τα χρώματα και τα αρώματα της..πως να μην σου δώσει το συναίσθημα της ελπίδας πως μαζί της θα ξαναγεννηθούμε και εμείς μέσα από τις δυσκολίες μας..θα έρθουν και τα χαρούμενα..να όπως εσύ αγάπη μου που δημιούργησες την δική σου Άνοιξη κατά πως τα λέει ο μεγάλος μας ποιητής αγαπημένη μου με τα συρμάτινα και τα πετρωτά σου..
    Καλό μήνα Χαρά μου πάμε με αισιοδοξία δυνατά..θα τα καταφέρουμε.. την αγάπη μου πάντα.. φιλιααα!! 🌺🌻🌼🌷

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ήρθε η άνοιξη, Χαρά μου και ποιος θα μας κρατήσει μέσα;
    Ας ευχηθούμε ο Μάιος να γιατρέψει τις πληγές μας.
    Πολύ ωραίες οι δημιουργίες σου με το μανόν. Θα δοκιμάσω με κάποια που έχω, αν δεν έχουν στεγνώσει από την αχρηστία 😂😂😂
    Το πετρωτό σου, ΤΈΛΕΙΟ όπως πάντα.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά διαδικτυακά και ακίνδυνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλλιώτικα μετρήσαμε σήμερα τη μέρα. Στον ίσκιο μιας ανάμνησης μια σκέψη από ένα ξεχασμένο Μάη, σημάδια αγνοημένα πνιγμένα στις σιωπές μιας άλλης πραγματικότητας και μια αίσθηση πως δεν θα ζήσουμε ίσως τις συνήθειες τις παλιές.
    Ευτυχώς σε μια γωνιά επάρκειας και καλοσύνης μια τριανταφυλλιά μ’ άφησε να κόψω, έτσι για το καλό, δυο κόκκινα τριαντάφυλλα. Κι έτσι καλωσόρισα το Μάη αποτυπώνοντας δυο σκέψεις αισιοδοξίας προσαρμόζοντας την ζωή στα όρια της απομυθοποίησης του φόβου.
    Η ιδέα για τέχνη είναι μια αστραπή του νου, μια ανάγκη για επικοινωνία και μια κατάθεση ψυχής και συ δεν παύεις να μας εκπλήσσεις Χαρά μου!
    Υπέροχα τα έργα σου!
    Καλό μήνα με υγεία και αισιοδοξία!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έγραψα σχόλιο..κάτι πάτησα και..χάθηκε! Πρώτα να ευχαριστήσω για το δωράκι σου που στολίζει μια γωνιά μου και μετά να ευχηθώ Καλό Μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλο μηνα γλυκια μου...ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Como siempre tus trabajos son bellisimos, yo tambien me estoy quedando sin materiales!!!
    Besos desde España y cuidate mucho

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλο μηνα και απο εδω Χαρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλημερα και καλο μηνα!
    με υγεια και καθε καλο!
    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα και καλό μήνα γεμάτο έμπνευση, ωραία χρώματα, φως και δημιουργία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλό μήνα Χαρά μου! Η Άνοιξη είναι ανερμήνευτη πραγματικά και μάλλον γι' αυτό την αγαπάμε τόσο! Φιλάκια πολλά και καλές δημιουργίες σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπέροχες δημιουργίες Χαρά μου! Καλό μήνα με υγεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...