...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Η καλή νοικοκυρά στην καραντίνα φαίνεται!

 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΠΑΣΧΟΝΤΕΣ!

Ευχομαι αυτή η χρονιά νάναι χρονιά ανατροπής. Προβλέψεων, δεισιδαιμονιών, αρνήσεων, αντιδράσεων, να ομονοήσουμε επιτέλους και ομόψυχα να στραφούμε προς το κοινό καλό!

Δε ξέρω για σας, αλλά εμένα ο παλιός χρόνος στην κουζίνα μ άφησε, στην κουζίνα με βρήκε κι ο Νέος. Κυριολεκτικά και μεταφορικά 😉.



 Παρά τα μέτρα αποστασιοποίησης, παρά τις απουσίες τα γιορτινά τραπέζια και κόπο έχουν και υπερβολή κι έτσι ουτε φέτος ξεφύγαμε απ αυτό ,ούτε το μαγειρεύειν ούτε το τρώγειν!

Και μια που δεν μου έφτανε η μία κουζίνα είπα να επεκταθώ και σ' άλλη, μια που βάσεις υπήρχαν κι έτσι "ανηγέρθη"  νέα εκ του μηδενός, ως συνήθως.

Τον τελευταίο καιρό τα δέματα που παραλαμβάνω είναι πέραν πάσης φαντασίας. Ούτε αγγελία να είχα βάλει "ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΜΠΑΖΑ"! Μπάζα που λέει ο λόγος, γιατί αν εκ πρώτης ματιάς είναι σκουπίδια, εκ δευτέρας και πολλοστής είναι μικροί θησαυροί, που αδυνατώ να τους αφήσω να πάνε χαμένοι.

Ετσι μία φίλη που μεταναστεύει στην Αυστραλία, μεταξύ άλλων μου έφερε 6 κουτιά-συρτάρια διαφορετικών διαστάσεων,που, ενω είχε παραγγείλει, δεν έφτιαξε ποτέ. Με 3 μάλιστα "παράθυρα". Απειρα κουμπιά, που απ αυτά έφτιαξα ένα κάδρο με χριστουγεννιάτικο δέντρο, ένα στεφάνι επίσης καδράκι και τα γούρια της
Πρωτοχρονιάς και τακτοποιήθηκαν, μετά μυρίων βασάνων λόγω της πληθώρας, σε 17 (!!!) γυάλινα βάζα! Οοοχιιι ,δεν υπερβάλω καθόλου. Εεεε ο.κ. είχα και κάμποσα δικά μου 😊. 

Ανάμεσα σ όλα τα υπόλοιπα ήταν και μία αρμαράδα, που ερωτεύθηκα από την πρώτη στιγμή, κι ας ήταν ολίγον ταλαιπωρημένη.

Αυτή ήταν και η αρχή της έμπνευσης! Βέβαια, επειδή το ένα φέρνει τ' άλλο, πολύ φοβάμαι οτι και τα υπόλοιπα κουτοσυρτάρια θ' ακολουθήσουν την μικροκατασκευαστική άλλων οικιακών χώρων, αλλά ας μην προτρέχω.

Η αρμαράδα λοιπόν έδωσε την έμπνευση για κουζίνα. Επειδή δεν την ήθελα στο χρώμα του ξύλου, ούτε η κουζίνα του σπιτιού μου έχει τέτοιο χρώμα, γιατί όπως έχω δηλώσει είμαι λάτρης του χρώματος, την έβαψα λευκή και με ντεκουπάζ της κόλλησα μικρά μπουκετάκια τριανταφυλλάκια από χαρτοπετσέτα. Έτσι η κουζίνα πήρε εξ αρχής χαρακτήρα shabby chic.

Η αρμαράδα ήταν και το μόνο έτοιμο έπιπλο, όλα τ' άλλα ήταν επινοήσεις  δικές μου .



Η κουζίνα, με τα μάτια από κόπιτσες, ήταν από κουτάκι με παστελάκια ακουαρέλας και επίτηδες άφησα και τη φίρμα, να μοιάζει σαν όνομα εταιρίας ηλεκτρικών συσκευών. 


Από τα ίδια παστελάκια έγιναν και οι γούρνες του νεροχύτη. 









Το πλυντήριο επίσης από κουτί, αυτό ήταν από ξενοδοχείο, απ αυτά που έχουν μέσα υλικά, για εξυπηρέτηση του πελάτη.  
Ο κάδος, έγινε από καπάκι φαρμάκου και κολλήθηκε μια μεταλλίζουσα ετικέτα από κρασί, η δε πόρτα,  επίσης  είναι από τμήμα φαρμάκου. 
Λόγω στενότητας χώρου, το ψυγείο πήγε κάτω απο τον πάγκο της κουζίνας, επενδεδυμένο με την ταπετσαρία του τοίχου και ο απορροφητήρας , όπως και η κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας,  δημιουργήθηκαν από το εσωτερικού κουτιού γλυκών ζαχαροπλαστείου, που αυτές τις μέρες είχαν την τιμητική τους! 

Το μπουρί του, πάλι από φάρμακο(γενικά είμαι πολυφαρμακωμένη! Μάλλον εμένα είχε κατά νου ο Σολωμός χρόνια πριν κι έγραψε το ομώνυμο ποίημα😂)

Από χάντρες διαφόρων μεγεθών και σχημάτων είναι ο μύλος του καφέ, στο διάφανο ραφάκι πίσω από τον απορροφητήρα, τα βαζάκια στο ίδιο ράφι που εκτελούν χρέη καφέ, ζάχαρης κ.ο.ε. Επίσης η λάμπα θυέλλης σε περίπτωση διακοπής ρεύματος(μαζί με κουμπιά). Γιατί όλα πρέπει να τα προβλέπουμε 😉


Η πιατοθήκη συστάθηκε από μια συσκευασία ξυραφιών ξυρίσματος, ντύθηκε με την ίδια χαρτοπετσέτα και τα πιάτα....μην επαναλαμβάνομαι...καταλαβαίνετε 😉😄). Εεετσι μπράβο εξυπνοπούλια μου! 
Τα κάδρα είναι παιχνίδια από αυγά έκπληξη(είπαμε λατρεία 💘με ντεκουπαζ από χαρτοπετσέτα  επίσης.
Επίσης τα βάζα των γλυκών μέσα στην αρμαράδα. 


Τα βάζα πάνω στον πάγκο της κουζίνας, που άλλα μπορεί να περιέχουν μέλι ,άλλα ελιές, άλλο το απορρυπαντικό πιάτων, άλλο το αλάτι και τέλος το ρογί του λαδιού συναποτελείται από τη μύτη ενός στυλό που πλέον δεν έγραφε και το διέλυσα να πάρω ο,τι θα ήταν χρήσιμο, για χέρι ένα στοπ σκουλαρικιού και μία διάφανη μακρόστενη χάντρα για μύτη. 

Ένας συνδετήρας έγινε  τρίφτης, από μια καρτέλα χαπιών για το στομάχι έγινε το φαράσι και από το χαλασμένο γουρουνοπινέλο, το μεταλλικό τμήμα του η  βρύση και οι τρίχες του το σάρωμα. Τα ρουμπινέ της βρύσης είναι εξαρτήματα κατασκευής κοσμημάτων. Ξύλινες μεγάλες τετράγωνες χάντρες,  άλλο δέμα απο Σωσώ μεριά, είναι τα ντουλάπια της κουζίνας που επενδύθηκαν με ύφασμα, ίδιο με την ταπετσαρία που ομως  είναι  από χαρτί.


 Τα ξύλινα στοιχεία το ξύλο κοπής, ο μπαλτάς, το γουδί και το κόσκινο είναι ευγενική προσφορά άλλου δέματος από το Νικούλι !!! 

Και για να ολοκληρώσουμε, αυτά που υπάρχουν πάνω στην αρμαράδα,  το μπλεντερ είναι ένα καπάκι από οδοντόπαστα και ένα κομμάτι απο δοσομετρητή μπουκαλιού και μικρές χαντρούλες για κουμπιά, το καπάκι του τσαγιερό μου παραδόθηκε ορφανό, οπότε η βάση έγινε με καπάκι επίσης και το μίξερ είναι ένα κομμάκι lego, στο οποίο στηρίχτηκε ένα ανοιχτηράκι μπύρας και προσαρμόστηκε στην τρυπίτσα του ένα χτυπητήρι. Το μπολάκι (σπάω το κεφάλι από πού είναι) μάλλον από τα πώματα ασφαλείας των μπουκαλιών ουίσκι, βότκας κ.λ.π., μάάάλον ...δεν παίρνω όρκο. 

Το φωτιστικό οροφής καπάκια φαρμάκων ντυμένα με δαντέλα και για ντουι εξαρτήματα κοσμημάτων.

Μέσα στο συρτάρι της αρμαράδας, γιατί εννοείται οτι και τα φύλλα της και το συρτάρι της είναι ανοιγόμενα (οπως θάθελα και κάτω από το νεροχύτη αλλά δεν βρήκα τη λύση για να γίνουν) φυλάγεται το ψωμί (από πολυμερικό πηλό) με το μαχαίρι του και στα κάτω ντουλάπια πάλι σκεύη κουζίνας



Νομίζω οτι τα περιέλαβα όλα ένα προς ένα, αν παρά ταύτα υπάρχει απορία, στη διάθεσή σας θέτω τας υπηρεσίας μου 😜

Είναι μία κατασκευή της συνομοταξίας των μινιατουροειδών, που πολύ απόλαυσα, γιατί χρησιμοποιήθηκαν υλικά από διάφορους χορηγούς, που μου τα έστειλαν με πολύ  αγάπη και είμαι ευγνώμων γι αυτήν και φυσικά τα αισθήματα είναι αμοιβαία.

Είναι απόλαυση πραγματικά να δημιουργείς εικόνες εκ του μη όντος, προσπαθώντας νάσαι ακριβής στην αποτύπωση του κάθε αντικειμένου, ώστε ο επισκέπτης να τ' αναγνωρίζει χωρίς επεξήγηση.

Ελπίζω κι εσείς ν' απολαύσατε την ξενάγηση την ρομαντική κουζινούλα μου, κι επειδή ήδη είναι ένα τραπέζι έτοιμο που δε χωρούσε δυστυχώς εδώ, έπεται συνέχεια, μια που η καραντίνα αργεί να λήξει  κι εγω πρωταγωνιστώ στο sequel  "μόνη στο σπίτι"!!!!😂😂😂

38 σχόλια :

  1. Τρελαίνομαι!!!! Μαζεύω ιδέες για όταν αρχίσω να φτιάχνω κουκλόσπιτο για την εγγονούλα μου! Έχω φυλάξει ήδη παστελάκια από σκιές ματιών, μύτες από σπασμένα στυλό, και πολλά άλλα. Αλλά η φαντασία μου δεν καλπάζει σαν την δική σου!!!! Τα κουμπιά της κουζίνας (λες κόπιτσες αλλά εγώ σούστες τις ξέρω) φανταστικά!!! Το ρογί του λαδιού!!!! το μίξερ...και τόσα άλλα !!!! 'Ολα υπέροχα!!!!!
    Μπράβο βρε Χαρούλα!!! Νά'σαι καλά, να μας αφήνεις πάντα άφωνους με τις καταπληκτικές δημιουργίες σου!!
    Καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη και χαρές στην οικογένειά σου!
    Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ ακόμα δεν εχεις αρχίσει που έχεις εγγονουλα κι εγω φτιάχνω χωρίς αύριο! χαχαχαχα σχήμα οξύμωρο φιλενάδα αλλά χαίρομαι να σου δίνω ιδέες ;)
      ναι τις κοπιτσες τις λέτε σούστες ^_^
      Η αρωγή (έτσι λέγανε τα σπίτια που χτίστηκαν στη Ζάκυνθο μετά το σεισμό του '53 γιατί ήταν προσφορά διαφόρων Κρατών που βοήθησαν στην ανοικοδόμηση) συνεχίζεται αμείωτη,μια που με βάλατε για τα καλά στην πρίζα. Ανάμενε λοιπόν οσονούπω την συνέχεια.
      Φιλάκια πολλά και εδώ που είμαι σ ε βλέπω νάρχεσαι τρέχοντας ;) είδες με τα σπιτάκια... <3

      Διαγραφή
  2. Θα με τρελάνεις Χαρά μου, τι να πρωτοσχολιάσω όλα δείχνουν την αστείρευτη σου φαντασία αλλά προπαντός την όρεξη που έχεις να δημιουργήσεις!!!
    Οι λεπτομέρειες είναι που με τρέλαιναν, τώρα μπορεί να μου ξέφυγε και δεν διάβασα πώς έφτιαξες τα πλακάκια της κουζίνας, βλέπεις έχω αδυναμία στα πλακάκια εποχής!
    Ένα πράμα με λυπεί που δεν είμαι πια κοριτσάκι να σου κάνω και παραγγελιές!
    Εύχομαι αυτή η νέα χρονιά να σου δώσει δύναμη, χαρά και υγεία για να συνεχίσεις να μας εκπλήσσεις!
    ΑΦιλάκια ενθουσιώδη και πολύ χαμογελαστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου Στεφανία ,δεν ξέρω αν εχω αστείρευτη φαντασία ή απλά εκπαιδευμένη πια με τα χρόνια,αλλά ορεξη για δημιουργία εχω γιατί χωρίς αυτήν νοιώθω ετοιμοθάνατη. Αν προσθέσουμε και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα θαταν να με κλαίνε οι ρέγγες,αλλά ευτυχώς ο Θεός μου έδωσε προβλήματα αλλά μου έδωσ εκαι διεξόδους και τον ευχαριστώ απο την καρδιά μου.
      Τα πλακάκια της κουζίνας στο πάτωμα είναι χαρτί για decoupage και το κράτησα ειδικά για τέτοιες κατασκευές όσο για τον πάγκο της κουζίνας και τον τοίχο πίσω απο τη βρύση ειναι χαρτόνι απο κάποια συσκευασία υλικού που λόγω των τετραγώνων παρέπεμπε σε πλακάκια και το χρησιμοποίησα.
      Χαχαχχαχαα κοριτσάκια είμαστε πάντα αγαπημένη μου. Ο Κάφκα λέει οτι "Οποιος μπορεί και αναγνωρίζει το ωραίο δεν γερνάει ποτέ" και συμφωνώ απολύτως, ο,τι ωραίο κι αν είναι αυτό,απλά δε το προσπερνάς αδιαφορώντας. Οι ευχές σου ευπρόσδεκτες πάντα και ανταποδιδόμενες με την ίδια θέρμη
      Αφιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  3. Αχ αυτή η αρμαραδα, αγνώριστη έγινε... Έχει πέρασει από 4 μετακομίσεις, αλλά όσο ταλαιπωρημενη κι αν ήταν, αδυνατούσε να μπει στα σκουπίδια... Περίμενε εσένα να τη βάλεις στη... θέση της!!! Ήξερε ότι την περίμενες με χαρά, Χαρά μου💖 Πόσο σε ευχαριστώ για αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΘηνουλα μου δεν βρίσκω λόγια ευχαριστίας για τα δώρα σου και για την έμπνευση που μου έδωσες. Τίποτα απ όσα μου εμπιστεύθηκες δεν θα πάει στα σκουπίδια,όλα θα βρουν λόγο υπαρξης.Οι δημιουργίες που θα προκύψουν ακόμα θάναι ο συνδετικός μας κρίκος όσο μακρυά κι άν είστε!
      ΕΓΩ ΝΑ ΔΕΙΣ!

      Διαγραφή
  4. Χριστέ και Απόστολε τι έφτιαξες και πώς!!!! Αυτό το πώς είναι που με τρελαίνει. Τι φαντασία είναι αυτή; Μπράβο Χαρά μου μπράβο
    Να σαι καλά και η χρονιά αυτή να είναι ευλογημένη για σένα
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Χριστό και τον Απόστολο αντάμα να τους επικαλεστείς οταν θάχω ολοκληρώσει αυτό που τεχνηέντως και πονηρά σκεπτόμενες με βάλατε να κάνω :( Βλέπεις δεν ήθελε και πολύ το τρελό μυαλό μου να πάρει αέρα,αρκουσαν τα σχολιά σας και τα ξαναγεμισμένα κουτιά "σκουπιδιών"!
      Μακάρι η χρονιά νάναι ευοίωνη για όλους Αννουλα μου

      Διαγραφή
  5. θα αναφωνήσω και εγώ... Ωωωωωω τι λεπτομέρειααα!!αυτή δεν είναι μια οποιαδήποτε κουζίνα Χαρά μου, είναι το άπαν της μινιατούρας!!!
    Πω..πω.. δεν υπάρχουν λόγια να πούμε για όλη αυτή την δημιουργία και όχι μόνο η δυσκολία στο να μπορείς να πιάνεις και να συναρμολογείς τόσο μικροσκοπικά πραγματάκια αλλά, να σκεφτείς κι όλας πως θα τα ταιριάξεις!!!!
    Νομίζω Χαρούλα μου η καινούργια χρονιά θα είναι για σένα πολύ δουλευταρού!!🤣🤣
    Μα τι έχει φτιάξει πες μου!!!
    Καλή και ευλογημένη χρονιά να έχεις αγάπη μου με υγεία αγάπη και ότι εύχεσαι από την ψυχούλα σου να το βρεις μπροστα σου! χρόνια καλά Χαρούλα μου !!🎁✨🧡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δυσκολία των μικρών πραγμάτων σε συνδδυασμό με το ελάχιστο του χώρου κανουν ακόμα δυσκολώτερη την απόδοση της εικόνας Ρουλάκι μου.Παρά ταύτα προσπαθώ και σιγά σιγά πιστεύω να ολοκληρώσω όλο το οικοδόμημα.Τωρα για ποιόν ; είναι ένα ερώτημα που θα παραμείνει αναπάντητο επι μακρόν,εκτός απροοπτου ;) Προς το παρόν τα παιδία παίζει!
      Πολλές πολλές ευχές απο την καρδιά μου για όλους σας <3

      Διαγραφή
  6. Δεν δεν δεν δεν έχω λόγια.
    Κάτσε να πάρω μια δραμαμίνη, γιατί με έπιασε ναυτία από το ανέβα κατέβα για να τα βρω όλα.
    Πολύ γέλασα με όλα αυτά που σκαρφίστηκε το δαιμόνιο μυαλό σου.
    Θα σου στείλω τις μικρές για μετεκπαίδευση σε σένα, μήπως τους ξεφύγει τίποτα και το πετάξει ο παππούς.
    Εύχομαι να γίνεις γρήγορα γιαγιά και να μυήσεις τα εγγόνια σου στην τέχνη σου.
    Περιμένω τη συνέχεια με ανυπομονησία.
    Ευχαριστώ για το γέλιο που μου προσφερες βραδιάτικα.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχαχα ν αρχίσω να μοιράζω και δραμαμίνες μου έλειπε φιλενάς,που έχεις στόμα και μιλάς κι εσύ!Εσυ μεγαλουργείς εγω συρρικνώνω ;)
      Οσο για τη μαθητιώσα νεολαία,ευπρόσδεκτη.Μακάρι νάμασταν κοντά και θα σου έλεγα αν παραμέναμε παντρεμένες ;)
      Η συνέχεια επι της οθόνης μετά την ολοκλήρωση των σχολίων,αλλά δε θάναι τόσο εντυπωσιακή όσο το παπλωμα πατσγουωρκ σου.Ακόμα μαζεύω σαγόνια απο κάτω
      Φιλιάααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

      Διαγραφή
  7. Διαβάζώ στήν άρχή το τίτλο και λέω..πω πω..για δουλειές στο σπίτι θα λέει ..πάω να φύγω! Μετά... ρε αφιλότιμη πόσα κάνεις και που τα βάζεις μετά; Δεν τα πάω πια καλά με τις κολλήσεις για τον γνωστό λόγο αν και λατρεύω τις μινιατούρες. Προτίνω να τις κάνεις έκθεση ( να πάρει η ευχή ο κωρινοϊός),υπέροχη δουλειά Χαρά μου όπως πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχααααα είμαι και νοικοκυρά,αλλά οταν έχω κέφι γι αυτό,προς το παρόν το μόνο που δνε καταπιέζω ειναι το κέφι για δημιουργία γιατί σκέφτομαι οτι αύριο ίσως δεν μπορώ για πολλούς και διάφορους λόγους Αχτίδα μου κι έτσι εκμεταλεύομαι το χ΄ρονο.Για καθαριότητα και ξεστόλισμα θα βρεθεί χρονος. Οι μέρες μας ειναι απο μόνες τους καταπιεστικές,ας μη τις κάνουμε χειρότερες με αυτοαπαγορεύσεις.
      Φιλάκια πολλά και νάχεις ΥΓΕΙΑ <3

      Διαγραφή
  8. Τι υπέροχη δουλειά!!! Μπράβο σου και υπομονή μεγάλη. Αχχχ συνέχισε θέλω να δω κι άλλα δωμάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ξέρεις είσαι μία απο τις ηθικές αυτουργούς της συνέχειας,αλλά ...ΧΑΛΑΛΙ ΣΟΥ!^-^ <3

      Διαγραφή
  9. Θαύματα κάνεις Χαρά μου με ότι υλικό και αν έρθει στα χέρια σου.
    Σου εύχομαι καλή χρονιά με υγεία!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι το αντίδοτο στην πλήξη Ελένη μου και χαίρομαι που μπορώ και το εκμεταλλεύομαι. Φιλάκια πολλά και ευχές περισσότερες για κάθε καλό!

      Διαγραφή
  10. Τι κρεσέντο δεξιοτεχνίας είναι αυτό Χαρά μου! Αλήθεια είναι πως υπάρχουν κάποια πράγματα-παιχνίδια που με τρόπο μαγικό γεμίζουν την καρδιά με ζεστασιά. Κάτι σαν απωθημένο απ’ την τρυφερή παιδική ηλικία μας. Κι αυτό το κρυφοκοίταγμα σε χρόνους πίσω, δίνει φτερά στην ψυχή και μια απαράμιλλη ικανότητα στα χέρια που μαγικά μας συμπαρασύρει με ένα χαμόγελο ελπίδας λυτρωτικό για τις μέρες μας. Ποια καρδιά δεν πάλλεται από τρυφερότητα και ζεστασιά βλέποντας τέτοιες δημιουργίες. Και να σου πω κάτι….και γω μπορώ (αστειεύομαι βεβαίως)……αλλά στις λεπτομέρειες κρίνεται η διαφορά. Οι επιλογές και οι πράξεις ορίζουν τις προσδοκίες, τις αντοχές και τις προσπάθειες να μη λυγίσουμε. Τι να πω άλλο πέρα από πολλά, πολλά μπράβο σε μια δουλειά...φανταστική!
    Με μια μεγάλη, τεράστια αγκαλιά και ευχές απ' την καρδιά μου
    Χρόνια Πολλά και Καλή Φώτιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω Αννίκα μου αν είναι απωθημένα που βρίσκουν τωρα τρόπο διαφυγής,εγω το θεωρώ σεβασμό στην ύλη ,στην ευχέρεια που μου δόθηκε εκεί που δνε το περίμενα και στην εμπιστοσύνη των ανθρώπων οτι στα χέρια μου θα πιάσουν τόπο τα πραγματα που με τόση προσοχή και αγάπη συγκέντρωσαν κι έσωσαν απο το χαμό. Ειναι ευλογία οχι μόνο για τις μέρες που ζούμε,αλλά κι αυτές που μόνη μου έχω διανύσει να σου δίνεται αυτή η δημιουργική διέξοδος να ξεφύγεις απ ότι σε βαραίνει. Και χαίρομαι σα μικρό παιδί με την ολοκλήρωση του κάθε έργου και χαμογελώ το ίδιο με τα δικά σας χαμόγελα που διαισθάνομαι να διαγράφονται στα πρόσωπά σας. Είναι παρήγορο οτι ακόμα βρίσκουμε τρόπους αντίστασης στη θλίψη,η καθε μια με τον τρόπο της και πιστεύω οτι όσο το πνεύμα δε λυγίζει και το σώμα θα αντιστέκεται.
      Φιλάκια άπειρα και μια μεγάλη αγκαλιά

      Διαγραφή
  11. Χρόνια πολλά Χαρά μου!Δεν είχα ύπνο και πριν πάω στην κουζίνα, καλά έκανα και άνοιξα υπολογιστή , μπήκα στην δική σου κουζίνα κι εδώ θα μείνω!Ομολογώ πως χάρηκα τόσο πολύ την μεταμεσονύχτια επίσκεψή μου, που θα περνώ κάθε φορά, που θα χρειάζομαι ψυχική τόνωση!
    Καλή κι ευλογημένη και δημιουργική χρονιά Χαρά μου!Σ΄ευχαριστούμε που μας δυσκολεύεις τη σκέψη να κατανοήσουμε το κάθε μικροαντικείμενο στη θέση που το έχεις προσαρμόσει και πώς, ένα πράγμα σαν ασκήσεις μνήμης που τόσο έχουμε ανάγκη!
    Χρόνια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝτε για σένα δουλεύω νυχτοπούλι μου,τωρα μάλιστα που θα κάνεις και μπέιμπι σίτιγκ νάχεις εικόνες να δειχνεις στην Αννουλα και να φτιάχνεις τις παραμυθοιστορίες σου που είσαι άφθαστη Μπαρμπουνάκι!
      ΑΝ εγω σας δυσκολεύω τη σκέψη να κατανοήσετε εσείς μου δυσκολεύετε τα συναισθήματα να εκφρασθούν.Γιατί ειναι τόσα πολλά που θέλουν να ειπωθούν κι ομως δε βγαίνουν γιατί δεν υπάρχουν λόγιαπου ό,τι και να γράψω είναι λόγος κενός!ΑΥτό έπαθα μόλις χθες ...ξέρεις εσυ ;)
      Μακάρι να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό αντίστασης και αντίδρασης και του χρονου να φτιάξουμε εναν ουρανό γεμάτα αστέρια να φεγγοβολούν!

      Διαγραφή
  12. Πω πω Χαρά δεν έχω λόγια!!! Αυτά τα Κουκλοσπιτα τα χω απωθημένα από μικρή!! Θυμάμαι τον εαυτό μου μικρή να μαζευω ξυλαρακια, πανακια, καπακια,κομπια και να προσπαθω να φτιάξω ενα κουκλοσπιτο. Που να βρουμε υλικά τότε! Όμορφα χρόνια!!! Να σαι καλά και παντα να δημιουργείς!!!
    Καλή Χρονιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχαχα εγω μικρή δε μάζευα Δεσποινάκι τ άφησα να τα κάνω αυτά μεγάλη!!!Ποιός να μου τόλεγε!!!και πόσα πράγματα έχω πετάξει κι εγω κατά καιρους πριν κάνω το εμβόλιο της δημιουργικής απασχόλησης!!!
      Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι πραγματικά που σε ξαναβλέπω στη γειτονιά μας!

      Διαγραφή
    2. Να σαι καλά! Αυτό το εμβόλιο το έχω κάνει κι εγώ χρόνια τώρα!!! χιχιχι!! Φιλιά!!!

      Διαγραφή
    3. Ευτυχώς για νάχουμε ανοσία στα κακά που μας περιβάλουν Δεσποινιώ μου!

      Διαγραφή
  13. Βρε κορίτσι μου τι είναι αυτά!!!! τρελάθηκα!!!! πολύ ωραία,πολύ μελετημένα όλα!!! Να είσαι καλά να δημιουργείς!!!! Καλή χρονιά!!!!!και καλά μαγειρέματα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Μεταξένια μου,καλή χρονιά εύχομαι για σένα και την οικογένειά σου με υγεία και κάθε καλό για όλους σας.Εγω απομονώθηκα λίγο ,κάτι σαν αποτοξίνωση όπως κάνω και με το φαγητό,αλλά όπως βλέπεις μόνο απο δημιουργίες δε νηστεύω ;) χαχαχαχαα

      Διαγραφή
  14. ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ!!!!!!!!!!!!!
    Χρόνια σου Πολλά!!
    Από Ν.Υ. (Λονγκ Άϊλαντ) = "μακρονήσι" ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΥΙΩΤΑ ΜΟΥ,Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΕΡΝΆΣ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΟΥ.
      Σου εύχομαι ολόψυχα νάναι μια χρονιά απαλλαγμένη απο όσα κακά ζήσαμε το χρονο που πέρασε!

      Διαγραφή
  15. Ορίστε;
    Α όχι! Όχι φιλενάδα μου συγγνώμη! Α παραιτούμαι τέλος! Ε δεν ...υποφέρεσαι Χαρά! Συγγνώμη δηλαδή αλλά μας δημιουργείς ...ψυχολογικό πρόβλημα. Πως παιδί μου τώρα εμείς να πιαστούμε ξανά με την τέχνη της μινιατούρας; Όχι πες μου! Τι να κάνουμε δηλαδή;

    Λοιπόν, είναι υπέροχα, δεν έχω λόγια. Αλλά, πρόσεξε, το κυριότερο δεν είναι αυτός καθ' εαυτός ο σχεδιασμός των αντικειμένων. Όχι! Το επίτευγμα είναι η ανεύρεση του αντικειμένου, το οποίο πήρες, φαντάστηκες ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις (Φάση 1), στη συνέχεια ο μετασχηματισμός του, η επεξεργασία του (Φάση 2) και η τοποθέτησή του, είτε ως μέρος, δηλαδή εξάρτημα είτε ως αυτόνομο αντικείμενο.
    Εκεί βρίσκεται ο θρίαμβος! Και η απεικόνιση της λεπτομέρειας, μέχρι ψωμάκια είδαμε, συμπληρώνει τη δουλειά σου Χαρά μου.
    Α κοίτα, εδώ θα με έχεις συχνά! Πολλά σούρτα φέρτα θα έρχομαι να σου κάνω και επισκέψεις. Γιατί το λάτρεψα το σπιτάκι σου και την αύρα του. Και θα απολαμβάνω και καφέ και γλυκό κουταλιού. Αμέ!

    Τι να πω κορίτσι μου από το να θαυμάσω.
    Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά γελάω με κάθε σου φράση!!!!χαχαχχαχαχχαα είσαι απίστευτος!!!! Συγγραφέα μου με λυώνεις.
      Συμφωνώ απολύτως ειδικά μ αυτό που γράφεις περί μετάλλαξης του κάθε αντικειμένου . Το έγραψα και στη Στελλα στην τελευταία ανάρτηση,οτι αυτό με γοητεύει κι εμένα. Πράγματα που δεν εχουν καμιά αξία,που τα θεωρείς παντελώς άσχετα και άχρηστα,βρίσκουν τη θέση που σου λύνει το πρόβλημα εκεί που δε το περιμένεις. Κατ εμέ Γιάννη μου εκεί έγκειται και η γοητεία των μικροκατασκευών. Στη μετατροπή του άχρηστου σε χρηστικό!
      ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΕΓΑΛΗ ΝΑ Σ ΕΧΩ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ και το λέω μ όλη μου την καρδιά κι οχι για κολακεία.
      Αγαπημένε μου Γιάννη σου είμαι πραγματικά υπόχρεη,την αγάπη μου πάντα

      Διαγραφή
  16. Καλά τρελαίνομαι!! Τι τελειος μικροκοσμος, πόσα ετερόκλητα πραγματάκια δίνουν ένα τοσο αρμονικό και χαρούμενο σύνολο!!
    Τα ξυλινάκια που στέκονταν παραπεταμένα τωρα είναι ευτυχισμένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα δε θα παραπεταχτεί,αλλά θάχει την τύχη που δε φανταζόταν Νικούλι μου. ξανάγινα το παιδί που λάμπουν τα ματάκια του μ αυτά που βλέπει ανοίγοντας το κουτί!!!!Πόσο όμορφα και πολύτιμα πραγματάκια!!!Νάσαι καλά ακόμα μια φορά που με σκέφτηκες <3
      Η αλήθεια είναι σχετικά με την κουζίνα οτι υπερέβαλα,θέλοντας να την εμπλουτίσω μ όσο το δυνατόν περισσότερα μικροπράγματα μια που δε χωρούσε περισσότερα επιπλα. Κι αυτό το διαπιστώνω σε σχέση με τ άλλα δωμάτια που ολοκληρώνονται. Η κουζίνα φαίνεται υπερφορτωμένη.Αλλά και πάλι ποιός θα μου παραπονεθεί;
      Σ ευχαριστώ γαι την επίσκεψη και θα σ ε περιμένω να τα πούμε πιο αναπαυτικά ;)

      Διαγραφή
  17. Είσαι καταπληκτική με τον "μικρόκοσμο" που δημιούργησες εκ του μηδενός!!! τόση εφευρετικότητα, φαντασία, αισθητική και αφηγηματική ικανότητα να μας επεξηγείς με ακρίβεια και χιούμορ τη δημιουργία σου. Μπράβο, μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν αυτά τα λόγια τα γράφει μία συντοπίτισσα και μάλιστα Φιλόλογος είναι έκπληξη χαρά, και τιμή μεγάλη, ακριβώς μ αυτή τη σειρά. Αγγελική μου ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψή σου και τα καλά σου λόγια με συγκινείς πραγματικά γιατί ξέρω οτι το δικό σου αντικείμενο είναι καθαρά λογοτεχνικό. Κάποτε...προ Χριστού ...είχαμε πει να βρεθούμε όποτε ερχόσουν Ζάκυνθο, τώρα και να το πούμε δεν μπορούμε, πάντα όμως θα ελπίζω. Καλή εβδομάδα σου εύχομαι με υγεία και γρήγορα να βγούμε απο την κρίση.

      Διαγραφή
  18. Υπέροχα όλα Χαρά μου!! Μικροσκοπικά και πανέμορφα!!! Μπράβο σου κούκλα μου!! Φιλάκια πολλά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φανουλα μου σ ευχαριστώ γαι την ευχάριστη έκπληξη και τα καλά σου λόγια.Η καραντίνα και η μοναξιά θέλουν καλοπέραση αγαπημένη μου και τί καλλίτερο απο τη δημιουργία,όποια κι αν είναι αυτή!

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...