...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Τρία σ' ένα... again

 Δε θα πω ψέματα οτι κι εμένα δε μ΄ απασχολεί αυτή η διάθεση παλιμπαιδισμού.
Πάμπολλες φορές έχω αναρωτηθεί και απάντηση δεν παίρνω. 
Κοιτάζομαι στον καθρέφτη μου και λέω: 
- καθρέφτη-καθρεφτάκι μου...οχι καλέ ποιά είναι η πιο όμορφη στον Κόσμο! γι αυτό δεν αμφιβάλω,γι αυτό μην προτρέχετε. Είμαι η πιο μουρλή; ερωτώ
-Θες την πάσα αλήθεια;
-Εννοείται! τί δημοκρατικό πνεύμα θα ήμουν άλλωστε;
-ΝΑΙ, μου απαντά ευθαρσώς και στεντορίως (γιατί εγώ πάντα θέλω ν' ακούω και τ΄ αρνητικά και δίνω βήμα)
-Καλά ντε μη φωνάζεις, μουρλή είμαι οχι κουφή! Αλλά καθρέφτη καθρεφτάκι μου δεν ήμουν ένα ευτυχισμένο παιδί χορτασμένο από παιχνίδια;
-Ναι, μου ξαναπαντάει ο καθρέφτης γιατί με γνωρίζει παιδιόθεν
-Καθρέφτη καθρεφτάκι μου γιατί λοιπόν τα έργα μου έχουν αυτή την οπισθοδρομική νοσταλγική νότα λες κι είμαι μέχρι 14χρονο και πολύ λέω; Γιατί αφού όλα γύρω μου είναι μαύρα εγώ συνεχίζω στην καρακοσμάρα μου;
-Καθρέφτης είμαι οχι ψυχολόγος, με κατακεραύνωσε η απάντηση
-Δηλαδή εννοείς οτι έχω χρεία ψυχολόγου;
-Καιρό τώρα! Αν βρεις κανέναν να αναλάβει την περίπτωσή σου, γιατί ή χωρίς πτυχίο πρέπει νάναι ή να τα σκίσει στην πορεία
-Μωρέ ωραία ιδέα έχεις για μένα κι  εγώ που έλεγα οτι είσαι σύμμαχός μου!
-Σύμμαχος όχι κόλακας, είπαμε
-Τέλος πάντων άντε και βρίσκω ψυχολόγο μέχρι να κάτσουμε ν αναλύσουμε μισό αιώνα πίσω να βρούμε τις αιτίες θαχουμε φάει και τον άλλο μισό μπροστά και θα φύγω πλήρης αποριών και χωρίς τσεντέζιμο στην τσέπη. Άσε λοιπόν καλλίτερα να εκφράζομαι κατά όπως θέλω και μου έρχεται να μου μείνει και καμιά δραχμή για την ταφή γιατί σήμερα και για  να πεθάνεις λεφτά θες.
Και αφού απάντηση στο πρόβλημά μου δε βρήκα, είπα να σας εκθέσω τουλάχιστον τη σκέψη μου για το έργο που θα σας παρουσιάσω σήμερα και ΝΑΙ ,ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ!
Οι πέτρες δε μου δίνουν πάντα έμπνευση για πετρωτά. Ως επι το πλείστον ναι, όπως και σ' έναν άλλον θα έδιναν μια άλλη έμπνευση. 
Έτσι σε κάποιο τελευταίο ανακάτεμα του "λατομείου"
η συγκεκριμένη πέτρα, που δε ξέρω γιατί την πρωτοσήκωσα ,τώρα όμως μου θύμισε είσοδο σπηλιάς, ή κάτι παρεμφερές. 
Είσοδο πάντως! 
Η επόμενη σκέψη λοιπόν ήταν δενδρόσπιτο.
 Οχι σαν αυτά που μας φιλοξενούσαν παιδιά τις καυτές μέρες του Καλοκαιριού, αυτά τα λέγαμε καλύβες, αλλά σαν αυτά που φαντάζεσαι να υπάρχουν μέσα σε τρύπες στις ρίζες των δέντρων. 
Πολλές φορές η φαντασία μου φτιάχνει ιστορίες βλέποντας κάτι ωραίες κουφάλες στο κορμό των ελιών. Τί θα μπορούσαν να ζουν εκεί μέσα; 

Κι έτσι χωρίς δεύτερη σκέψη με τη γνωστή μέθοδο των τριών 1+1+1=1 (δική μέθοδος μου, μη το ψάχνετε) και ένα πακέτο πηλό δημιουργήθηκε η κατασκευή! 


Στην αρχή επειδή το κουτί του καφέ ήταν ελλειψοειδές, γέμισα το κάτω μέρος με αλουμινόχαρτο ώστε ν αποκτήσει όγκο και το τύλιξα με χαρτοταινία. 

Διαδικασία που έκανα και στο καπάκι. Επέλεξα δε να βάλω δεύτερο καπάκι, προκειμένου να ναι χρηστικό,εαν και εφόσον. 
Κι επειδή το δικό του, του κουτιού, θέλει νάχει ελαστικότητα, το μεγαλύτερο το έβαλα απλά απιθωτό.
Και το μεν σώμα το έντυσα εν συνεχεία με πηλό, το δε καπέλο έκοψα κομματάκια κομματάκια από κουτί πίτσας, το οντουλέ χαρτόνι. 
Ο "ανεμοδείκτης" είναι κομμένο από πλαστικό εξάρτημα που κρατά ευθείς  τις ορχιδέες στο γλαστράκι του.Στην συνέχεια κολλήθηκε η πέτρα ως είσοδος,  
φτιάχτηκαν παράθυρα κλειστά κι ανοιχτά, δυο φελλοί έπαιξαν το ρόλο κομμένου κλαδιού που στην κάτω μεριά του κρεμάστηκε μια κούνια απ αυτοί που οι περισσότεροι παίξαμε παιδιά
 (βρέθηκε βλέπετε μπροστά μου το μεταλλικό εξάρτημα από το σπασμένο μανταλάκι!) χρωμάτισα με διάφορα χρώματα τον "κορμό" ν αποκτήσει υφή και  μορφή δέντρου, με moss effect δημιουργήθηκαν οι πρασινάδες στον κορμό (πολύ υγρασία στα βαθύσκιωτα δάση βλέπετε ) μικρά τουβλάκια κολλήθηκαν όσο ήταν νωπός ακόμα ο πηλός ως λιθοδομή και κάποια περβάζια, χάντρες και κουμπιά έγιναν λουλούδια στο δέντρο και στο έδαφος.
Το δε φωτιστικό, όπως μπορείτε να καταλάβετε και μόνοι σας είναι η βάση κυπαρισσόμηλο, το στέλεχος από κάποιο πλαστικό λουλούδι, εύκαμπτο στέλεχος και το φανάρι βελανίδι με μια διάφανη μπίλια.
Ολο μαζί δε κολλήθηκε πάνω σε μια ξύλινη βάση κι εκεί αναπτύχθηκαν τα υπόλοιπα.
Οι δε φιγούρες που έδωσαν ζωή στο δενδρόσπιτο, είναι ριζόχαρτα, 


που όλως τυχαίως, είχαν διαφορετικό προσανατολισμό κι έτσι κολλήθηκαν αμφίπλευρα πάνω σ' ένα Stone paper.
 Έτσι έχουν διπλή όψη.


 Είναι μια οικογένεια από χαριτωμένα αλεπουδάκια, που θέλω να πιστεύω οτι πολύ χαίρονται που βρήκαν σπίτι να στεγάσουν την ευτυχία τους, και ξεκόλλησαν επιτέλους από το κουτί που τα φιλοξενούσε μαζί με πληθώρα άλλων υλικών


Εσείς τί νομίζετε; δε θάναι  χαρουμενα;


Η αλήθεια είναι οτι με κάθε κατασκευή, όσο απλή κι αν είναι, πορώνομαι, πόσο μάλλον με κάτι τέτοιες, που πιέζω το μυαλό να δουλέψει προς κάθε κατεύθυνση, ώστε κάθε τι άχρηστο να φανεί χρήσιμο και να αποδώσει άριστα στο τελικό αποτέλεσμα.


Αν δεν βρήκατε τί μου φταίει γι αυτό τον παλιμπαιδισμό, μη το σκέφτεστε περισσότερο, ούτε εμένα μ' απασχολεί κατά βάθος, απολαύστε την κατασκευή που έγινε από το πουθενά και ταξιδέψτε σ' ο,τι σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα . 


Αρκετά παιδεύουμε το είναι μας με παλινωδίες και ερωτήματα χωρίς απάντηση, ας απολαμβάνουμε και κάτι χωρίς πολλές σκέψεις!

Καλό μήνα Ιούνιο λοιπόν με όλη μου την αγάπη και τη θετική ενέργεια!

37 σχόλια :

  1. Χαρά μου, ξεκίνησες με διαθέσιμα τρία στοιχεία, συνέχισες με πολλά άλλα, οι περισσότεροι από εμάς. Θα τα είχαμε προσπεράσει, ίσως να τα είχαμε πετάξει, αποτέλεσμα άριστο!
    Τι να πρώτοθαυμασω?
    Το paper stone κάνει θαυματα!
    Το φωτιστικό, μ' άρεσε πάρα πολύ, τι φαντασία! Τα αλεπούδακια θα βλέπουν το σπίτι τους & θα νομίζουν ότι βλέπουν ονειρο!
    ΧΧ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,το ξέρω αγαπημένη μου οτι οι περισσοτεροι δε θα τα είχαν αποθηκευσει καν, αλλά αυτή είναι η ομορφιά μεταξύ των ανθρώπων, το διαφορετικό! Η αλλη ματιά για το ίδιο πράγμα ;)
      Το paper stone ισως ειναι η δεύτερη φορά που το χρησιμοποιώ,αλλά έτσι είμαι εγω ενθουσιάζομαι μετά απο μια παρουσίαση,παραγγέλνω και...μένει στο αρχείο!χαχχαχα
      Το φωτιστικό νομίζω κι εγω οτι ειναι ευρηματικό και ταιριάζει απόλυτα στο ύφος.
      Φιλιά άπειρα με όλη μου την αγάπη <3

      Διαγραφή
  2. Πόσο χαίρομαι αυτόν τον παλιμπαιδισμό σου που κάνει θαύματα !!!!
    Λατρεύω τη φαντασία σου, να αξιοποιείς το κάθε τι που υποτιθεται είναι άχρηστο. Το δεντρόσπιτο πραγματικά εκπληκτικό !!!!! Φιλώ σε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΊΡΟΜΑΙ ΠΟΛΎ ΓΙ ΑΥΤΆ ΤΑ ΌΜΟΡΦΑ ΛΌΓΙΑ ΓΙΑ ΜΈΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΔΡΌΣΠΙΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΌΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΓΆΠΗ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΊΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΆς ΡΆΝΙΑ ΜΟΥ!

      Διαγραφή
  3. Καθρέπτη καθρεπτάκι μου ποια είναι η πιο τρελλή στα μπλοκόσπιτα; η Αχτίδα! Κοίτα Χαρά μη μου στείλεις μήλο..δεν θα το φάω! Καλημέρα με το υπέροχο νεραϊδόσπιτο θα έλεγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ θα το δώσεις στη Χιονάτη;;;χαχαχχαα
      Οχι πες μου τί θα το κάνεις; ΘΑ ΤΟ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ,ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ

      Διαγραφή
  4. Οργιάζει η φαντασία σου Χαρά μου!! Ανεξάντλητη.... Δημιουργική, αξιοθαύμαστη !!! Παίζεις με υλικά και τους δίνεις πνοή, ζωή,...με τα μαγικά χέρια σου!! Λατρεύω τη δύναμή σου, τη σκέψη σου, τη θετικότητά σου... Φιλιάααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννούλα μου αγαπημένη δ ε ξέρω τί να πω για τα τόσο καλά σου λόγια που με κάνουν να κοκκινίζω.Δε εκανα δα και τον Πύργο του Αιφελ εγω!Ενα ταπεινό κουτοδενδρόσπιτο που κάποια στιγμή ίσως βρεθεί στα σκουπίδια ;)
      Αλλά μέχρι τότε εγω θα συνεχίσω ν απολαμβάνω κάθε μου δημιουργία,να τη μοιράζομαι μαζί σας και να κοκκινίζω απο την ίδια την αγάπη που εισπράττω απλόχερα.
      Με όλη μου την αγάπη και την έγνοια σου εύχομαι ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙΣ!

      Διαγραφή
  5. αχ Χαραααααααα θα θελα κ γω ενα τετοιο σε μεγαλο μεγεθος να μπαινω μεσα να κρυβομαι μ ενα βιβλιο ανα χειρας να ταξιδευω!!!! καταπληκτικο ενταξει δν εκανες κ κατι μωρουδιστικο ή παιδικο μια χαρα το βρισκω για ολες τις ηλικιες τι παιδικο λες αμα δεν ειχαμε αυτη την παιδικοτητα δεν θα ημασταν εδω στο χωρο των κατασκευων αλλα θα βλεπαμε σιριαλ κ θα κλαιγαμε τη μοιρα μας κ το "πως καταντησαμε λοχια" αχαχαχαχαα σε χαιρομαι ΧΑΡΑ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΑΑΧΧΧ ΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΘΕΛΕ ΑΥΤΟ Σοφάκι!!! Να γινόμασταν η Αλίκη στη Χωρα των Θαυμάτων.
      Ναι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στη συνέχεια.Ειδικά εγω με όσα αντιμετώπισα και με τη σύνταξη που βγήκα βιαίως το πιο πιθανό θαταν να πλήρωνα ψυχοφάρμακα,τωρα απολαμβάνω μία δέυτερη ζωή που ουτε καν είχα φανταστεί και υποψιαστεί ποτέ για μένα! Μακάρι ολοι να μπορούσαν ν αντιδράσουν έτσι δραστικά και δημιουργικά όπως εμείς
      Φιλάκια πολλά ακρίτισσά μου!

      Διαγραφή
  6. Τα πιο ευτυχισμένα αλεπουδακια του κόσμου!!
    Μήπως μπορούν να μας φιλοξενήσουν για κανα ΣΚ ;;;
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πόρτες της καρδιάς είναι πάντα ανοιχτές να σας καλοδεχτούν Νικούλι μου!

      Διαγραφή
  7. Για μια τέτοια κατασκευή θες ψυχολόγο; Ε τότε να τον πάρουμε μαζί να μας έλθει πιο φθηνός γιατί ξετρελαίνομαι με κάτι τέτοια. Και δεν είναι παιδικά όλα αυτά. Είναι τέχνη!!!
    Υπέροχη είσαι υπέροχα πράγματα φτιάχνεις!
    Και ναι τα αλεπουδάκια θα είναι κατενθουσιασμένα είμαι σίγουρη.
    Εγώ πάντως είμαι που το βλέπω μόνο
    Καλό σου μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχαχα αμα καλέ του πούμε η καθε μια τον πόνο της θα μας βαρέσει κατακέφαλα ο ψυχολόγος! Εγω εχω πολλά μη σε πάρω κι εσένα στο λαιμό μου
      Αννα μου σ ευχαριστώ πολύ για όλα αυτά τα ενθαρρυντικά λόγια που μου γραφεις και με κάνεις να χαίρομαι σαν παιδί. Χαίρομαι να μοιράζομαι τη χαρά μου και να γίνεται ΧΑΡΑ~ Τί άλλο θα μπορούσα να ζητήσω;Ειμαι υπερπλήρης.
      Και επειδή θέλω να στο πω απο καιρό,θα στο γραψω και στο μπλογκ.Τον ΤΡΕΛΟΦΑΝ θα τον εκτυπώσω να τον διαβάσω όλο μαζί,γιατί δε μπορούσα τις συνέχειες.Μη λες οτι μου διέφυγε ;)

      Διαγραφή
  8. Χαρά μου!!! (πήρα το πολύ σοβαρό, πρόσεξε)
    Όλες μας οι ενέργειες προέρχονται απ’ τις σκέψεις μας, που πολλές φορές ξεπερνούν το ευφάνταστο. Ίσως και από την απερίγραπτη χαρά της γέννησης της ιδέας. Κάθε έργο πέραν του πραγματικού, έχει ανάγκη να καταγράψει τις αισθήσεις με μια τρυφερότητα ακόμη και παλιμπαιδισμού. Πως αλλιώς θα δημιουργήσεις αν δεν επιστρέψεις σε κείνη την ευαισθησία των αλλοτινών χρόνων.
    Έρμαιο μιας περιρρέουσας κατάστασης κάνουμε ότι μπορούμε για να πετύχουμε ένα ικανοποιητικό επίπεδο εσωτερικής ισορροπίας. Το πώς μεταφράζεται αυτή η ευφορία είναι υποκειμενικό. Μπορεί να είναι ακόμη και μια αφελή ψυχοθεραπευτική δημιουργία. Σημασία έχει πως σε κάνει να αισθάνεσαι. Γιατί εκείνη η αίσθηση ότι μπορείς να ξεγλιστράς πότε-πότε, εε ναι….αξίζει την ευτυχία.
    Αυτό το διάστημα ασχολούμαι ακριβώς με το ίδιο θέμα. Είχα γράψει για την Ονειρούπολη και προσπαθώ...(προσπαθώ λέω....) να την φέρω στα μέτρα μου. Για τα άστεγα ζωάκια Χαρά μου. Οπότε αν επισκεφτείτε ψυχολόγο...κρατήστε μου θέση.
    Είπα πολλές βλακείες, θεωρίες και δεν είπα το σπουδαιότερο.
    Υπέροχο το δεντρόσπιτό σου και ότι το συνοδεύει.
    Μπράβο Χαρά!!!!!!
    Την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ αρχάς να πω οτι σε προτιμώ και σοβαρή και... ασόβαρη!
      Απο την άλλη τί χρεία έχω ψυχολόγου αφου έχω εσενα που έθεσες το θέμα σε σωστές βάσεις και έδωσες και απαντήσεις!
      Συμφωνώ απόλυτα οτι για να κάνεις κάτι μόνο θετικές σκέψεις οδηγούν στην ολοκλήρωση και πιο θετικές απο της παιδικής μνήμης δεν υπάρχουν. "Σημασία εχει πώς σε κάνει να αισθάνεσαι"
      Ναι,λοιπόν σημασία εχει αυτό και μόνο και αισθάνομαι μια μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που δεν την εισπράττω απο κάτι άλλο που μπορεί νάναι και πανάκριβο
      Θ α περιμένω εναγωνίως την Ονειρούπολή σου γιατί ειμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα,αλλά θέλω να οδηγηθώ σ αυτή βήμα βήμα όπως εσύ μόνο ξέρεις!
      Αννίκα μου καθόλου βλακείες δεν έγραψες,αντίθετα μ έκανες να σ αντιμετωπίσω τελευταία για να διαβάσω ξανά και ξανά τα γραφόμενά σου.ΤΙΜΗ ΜΟΥ!ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ,ΠΟΥ ΜΕ ΣΙΓΟΝΤΑΡΕΙΣ,ΠΟΥ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ.ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑ

      Διαγραφή
  9. Θεέ μου ,απίστευτα όμορφο!! Αχ ,καρδία μού!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπροστά στα δικά σου κορίτσι τί να είναι ενα κουτί νες καφέ; αλλά και πάλι ομολογώ οτι χάνει απο τη φωτογράφιση

      Διαγραφή
  10. Εντάξει Χαρά μου! Σαν μπει κανείς στον κήπο σου, νομίζω ότι θα νομίσει, άνετα, πως έχει βρεθεί σε κάποιο μαγικό δάσος με ένα σωρό καλούδια ολόγυρά του. Καλά τα λέω ναι. Πολύ όμορφο και εννοείται ευρηματικό.
    Μου άρεσαν οι σκέψεις σου. Ο ενθουσιασμός σου, η ευρηματικότητά σου. Και φυσικά η παιδική ματιά της ψυχής σου.
    Εγώ, τελευταία, δεν έχω ενθουσιασμό με τις κατασκευές. Δεν έχω πια χώρο και θεωρώ άχρηστο να κάνω κάτι και να γεμίσει σκόνη και να καταχωνιαστεί. Επίσης δεν έχω καλή ψυχολογία. Επίσης αρέσκομαι περισσότερο να κάνω κάτι σε μια αυλή παρά σε μια καλλιτεχνία. Εντάξει, γύρισμα είναι, θα περάσει πιστεύω.
    Καλησπέρα γλυκιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κήπος φέτος Γιάννη μου καλέ ειναι στα επίπεδα που δνε ήταν ποτέ και μυ έδωσε αλεπάλληλες εμπνεύσεις ομολογώ. Γέμισα λουλούδια παντού,βάζα,δίσκους,κουτιά ;) Αυτά μως θα σας τα δέιξω στη συνέχεια. Το παρόν επειδή υπάρχουν πουλιά,γατιά και σκυλιά δε θα διακινδυνέψω να το βγάλω στον κήπο,θα το κρατήσω για τον εαυτό μου .Μονοφαου η άτιμη! χαχαχαα μόνο με σας το μοιράζομαι και χαίρομαι που αντιλαμβάνεστε την περηφάνεια μου!
      Το οτι εχεις "παραιτηθεί" απο την χειρωνακτική δημιουργία ,γιατί για την πνευματική δεν το πιστεύω,τόχω καταλάβει και κατανοώ τους λόγους σ ενα βαθμό.Ο Χωρος ειναι πολύ σημαντικός λόγος για κάθε επι πλέον δημιουργία,ομως δε θέλω ν ακουω το οτι δεν εχεις καλή ψυχολογία,ΕΣΥ! Αν και ολοι λίγο πολύ στο ίδιο μοτίβο είμαστε επηρεασμένοι αλλά φταίει ολη αυτή η κατάσταση που τράβηξε σε μάκρος.Κι εγω ήμουν έτσι,αλλά οταν άρχισαν οι δημιουργίες και το μυαλό απασχολήθηκε σε κάτι άλλαξε αμέσως πλεύση και σήκωσε λευκή σημαία ;)
      Λίγος καθαρός αέρας θα σε συνεφέρει ;)
      Την αγάπη μου πάντα

      Διαγραφή
  11. Καταπληκτικό όπως πάντα.
    Μόλις αποκτήσεις εγγόνια, θα παίζεται μαζί κσι δεν θα σε παρεξηγεί κανείς.
    Κι εγώ έτσι δικαιολογούμαι.
    Βλέπω και ξαναβλέπω τις λεπτομέρειες, είναι, είσαι απίθανη.
    Φιλάκια πολλά κι εμβολιασμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή δεν προβλέπω κάτι τέτοιο να συμβεί σχετικά σύντομα κι επειδή σύντομη είναι και η ίδια η ζωή,ειπα Ρενα μου να μη χάνω χρόνο κι έτσι παίζω μόνη μου!Είναι απόλαυση να μη στα χαλάει κανείς τα παιχνίδια σου και να μη τα μοιράζεσαι,χαχαχχα
      Φιλάκια απλά με την πρωτη δόση ακόμα ;)

      Διαγραφή
  12. Χαρά μου ξεχειλίζεις χαρά της δημιουργίας που καμιά Ψυχολόγος στον κόσμο δεν μπορεί να χαρίσει......κι αυτό είναι ευλογία πραγματική και πολύτιμη !!! Στέγασες καταπληκτικά την αλεπουδοοικογένεια, ενεργοποίησες την φαντασία, την επιδεξιότητα και την αστείρευτη δημιουργικότητά σου που είναι χαρίσματα μοναδικά και σπάνια....σίγουρα δεν θα τα χαρακτήριζα παλιμπαιδισμό, αν και δεν είμαι ειδική...., ευλογημένη δυνατότητα που είναι ζητούμενο γιά τους περισσότερους ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην δύσκολη καθημερινότητα, τα άγχη και τις ευθύνες της σύγχρονης ζωής....Ξεχωριστό το χάρισμά σου και πολύτιμο που εκφράζεται μέσα από τις δημιουργίες σου !Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαυδίτσα μου αγαπημένη ειμαι το ζωντανό παράδειγμα που θα πρέπει να με καλούν στα ιατρικά συνέδρια οτι η δημιουργία μ έσωσε και μου έδωσε δύναμη αντίστασης και πάλης για ζωή! Ευγνωμονώ αυτή τη θεία δύναμη που μπήκε μέσα μου και μου έδωσε τόση δραστηριότητα και έμπνευση και μπόρεσα οχι μόνο να αντιπαρέλθω ποοολύ δύσκολες καταστάσεις αλλά και νόημα για να διεκδικήσω μία δεύτερη ευκαιρία πλούσια εμπειριών και ψυχικής ικανοποίησης!
      Σ ευχαριστώ για τα πολύ συγκινητικά σου λόγια,με τιμάς απεριόριστα και με συγκινείς βαθύτατα.
      Σου στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά,με όλη μου την αγάπη

      Διαγραφή
  13. Μπορει να παλιμπαιδιζεις γιατι ειχες μια πολυ ομορφη παιδικη ηλικια και τωρα τιποτε δεν θυμιζει εκεινη την εποχη.Ισως παλι και οχι.Ειναι αυτη η αφταστη δημιουργικοτητα σου που ομοια της δεν υπαρχει.Τι σημασια εχει?Σημασια εχει να απολαμβανεις οτι κανεις και εμεις μαζι σου τα εργα σου.Φιλακια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για τα δύο έχεις δίκιο Λίτσα μου.Είχα μια όμορφη παιδική ηλικία,καμιά σχέση με των σημερινών παιδιών.Μπορεί αν μην είχαμε γενικά τότε την πλουσια γκαμα των παιχνιδιών,αλλά το παιχνίδι ήταν ουσιαστικό και ομαδικο.Ευρισκες ομορφια στο τίποτα και το έκανες το παν! Οπως εχεις δικιο και στο οτι απολαμβάνω με χαρά μικρού παιδιού το οτιδήποτε βγαίνει απο τα χέρια μου.Εκπλήσσομαι κι εγω πραγματικά γι αυτά που μπορώ να καταφέρω και το λέω με ταπεινότητα κι οχι με έπαρση,γιατι ουδέποτε πίστευα οτι θα πορούσε να υπάρξει τέτοια εξέλιξη. Ειμαι ευγνώμων για όποιον μου έδωσε αυτο το χάρισμα και ολους εσάς που με τα λόγια και την αγάπη σας ενθαρρύνετε αυτές μου τις απόπειρες.
      Φιλάκια πολλά κι απο μένα

      Διαγραφή
  14. Χαρά μου, αυτή δεν είναι μια απλή δημιουργία. Είναι αριστούργημα! Κομψοτέχνημα! Το λατρεύω, φίλη μου. Θερμά συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσος ενθουσιασμός! ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ Μιάκι μου,αληθινά πολύ

      Διαγραφή
  15. 🤣😊 Με ένα τόοοοοοσο μεγάλο χαμόγελο κατέβηκα μέχρι εδώ κάτω Χαρούλα μου...
    Αν αυτό που μας χάρισες είναι παλιμπαιδισμός μέσα είμαι κράτα μου θέση...
    Ολα τα λεφτά ο διάλογος με τον καθρέφτη..🤣
    Εκεί όμως που θα αναφωνήσω...τι έκανες πάλι; είναι ακριβώς αυτό το δεντρόσπιτο, που η φαντασία σου (όπως του μικρού παιδιού ) δεν έχει όρια πιά!!!
    Αριστούργημα έκανες και χαίρομαι πολύ που το απόλαυσες...
    Ευτυχώς που δεν μεγαλώνει η καρδιά και μένουμε παιδιά Χαρά μου
    Την αγάπη μου πάντα !!!🧡 να περνάς όμορφα ότι και να κάνεις παίζοντας!!!
    Καλο καλοκαιρακι 😎🌞μάτια μου να τα πούμε κάποια στιγμή φιλιαααα!!😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάξερες πόσα χαμόγελα σχηματίζονται στο πρόσωπό μου όσο διαβάζω και απαντώ αγαπημένη μου! Ν ακουγες το καρδιοχτύπι μου μόνο θα καταλάβαινες, καρδιοχτύπι χαράς και συγκίνησης!
      Οχι η καρδιά δεν μεγαλώνει,μπορεί να αρρωσταίνει ενίοτε αλλά δνε μεγαλώνει.Ο πιο σημαντικός μυς του σώματος ειναι η κινητηριος δύναμη όλης μας της ύπαρξης και γενεσιουργός αιτία ολων των όμορφων συναισθημάτων γι ομορφους ανθρώπους που συναντάς μοναδικές στιγμές στη ζωή σου!;)
      Πολύ θάθελα να σ αγκαλιάσω μια ακόμα φορά,πάρα πολύ!

      Διαγραφή
    2. Και εγώ Χαρά μου προς το παρόν στέλνω σου αυτές...🤗🤗🤗 😃

      Διαγραφή
  16. Aπαπα! Παραλίγο να χάσω τα μανιτάρια- δημιουργίες και το κείμενο που μας μεταδίδει όλη την χαρά σου! ;)
    Μπράβο, μπράβο σου και καλές καλοκαιρινές εμπνεύσεις θα ευχηθώ!
    ΑΦιλάκια με πολλά χαμόγελα και αγάπη! <3 :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχαχα εμ τέτοιο κέιμενο δε το χάνεις με τίποτα Στεφανάκι μου!αχαχχαα Σ ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη που δεν παραλείπεις αγαπημένη μου,Τιμή μου και χαρά μου
      Αφιλάκια πολλά κι απο μένα με πολύ πολύ αγάπη και για τους δυο σας ;)

      Διαγραφή
  17. Creas maravillas con tus manos. Un trabajo espectacular!!!
    Besos fuertes desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Marta
      Tus comentarios siempre me dan alegría y aliento porque admiro tanto tu gusto y artesanía que es un honor escribir para mí!
      Besos fuertes

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...