...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Ολα είναι Καλοκαίρι!

 Και η ζέστη καλά κρατεί και ο φόβος δεν έχει εξαληφθεί απο γύρω μας, η μόνη μου διασκέδαση παραμένει η θάλασσα!
Κάτι που με ηρεμεί η θωριά της, κάτι που ακολουθώ τα ιστιοφόρα σαν γλαροπούλι στα ταξίδια τους, κάτι που ανυπομονώ για την καθημερινή συγκομιδή, κάτι που χάνομαι μέσα της και διαλύονται οι σκέψεις που μ' απασχολούν στο νερό, χαλαρώνει το σώμα χαλαρώνει και το πνεύμα, την έχω μόνη διασκέδαση και μέτρο προφύλαξης, μια που επιλέγω τη μοναχικότητα.
Κι ετσι περνούν οι μέρες ολο και κάτι δημιουργώντας φέρνοντας τους μικρούς θησαυρούς πίσω στο σπίτι. Και καθημερινά ευγνωμονώ το θεό για τη διέξοδο που μου έδωσε και απολαμβάνω κι εγω μαζί μ εσάς κάθε νέο γέννημα της φαντασίας ,της ιδιαιτερότητας των πετρών, της έμπνευσης των μοτίβων και της ανασκάλεψης των αναμνήσεων.
Η αλήθεια είναι οτι αυτό τον καιρό μ εχει επισκεφθεί αρκετές φορές η έμπνευση, είτε απο κάποιο ιδιαίτερο κοχύλι είτε από κάποιο φόντο (χαρτοπετσέτας ή ριζόχαρτου) κι εχω απολαύσει μοναδικές στιγμές δημιουργίας και φυσικά θα τις μοιραστώ μαζί σας.
Το Καλοκαίρι ήταν ανέκαθεν η εποχή της ανεμελιάς, αφού το κλείσιμο των σχολείων προϋπέθετε ελευθερία χρόνου και φυσικά απαλλαγή από κάθε βαρετή δραστηριότητα του Χειμώνα!
Οι αλάνες γέμιζαν από παιδιά που έπαιζαν μέχρι να πέσει ο ήλιος και οι γειτονιές αντηχούσαν από αλαλαγμούς χαράς.
Ένα παιχνίδι που παίζαμε κατά κόρον τα κορίτσια ήταν ο Γκιούστρος! Χαράζαμε το τσιμέντο, τρίβαμε καλά καλά την "τόκα" (συνήθως κομμάτι κεραμιδιού) για να γλυστράει και όταν τα πόδια είχαν φτερά κι οχι τσιμέντο όπως τώρα, πηδάγαμε κουτάκι κουτάκι προσέχοντας να μην πατήσουμε γραμμή και χάσουμε


"Γκιούστρος" Παιδικό παιχνίδι με θησαυρους της θάλασσας


λεπτομέρεια



Το Καλοκαίρι επίσης ως εποχή του θερισμού των καρπών, που είχαν σπαρθεί από το τέλος του Χειμώνα και έρχεται η ώρα της συγκομιδής τους.

Έχετε φάει ποτέ κουκούτσα
(σόρρυ, καλαμπόκι για τους μη μυημένους στην ντοπιολαλιά μας) λαίμαργα ή σπυρί σπυρί καθισμένοι στα πεζούλια του Πόρτου (του κάθε πόρτου) ατενίζοντας τη θάλασσα και απολαμβάνοντας τη γεύση;

Δεν ξέρετε τί χάνετε!

Αγοράζοντας καλαμπόκι απο πλανόδιο


Το Καλοκαίρι επίσης είναι μία εποχή που ευνοεί την αφαίρεση, εκτός όλων των άλλων πλεονεκτημάτων του!
Αλαφρώνεις από ρούχα, από κιλά (το πιο δύσκολο όλων), ακόμα και από ήθη...γενικά "χαλαρώνεις" από βάρη που εχεις εναποθέσει ή έχεις αφήσει να εναποθέσουν άλλοι επάνω σου. 

Ο,τι σε κρατούσε δεμένο μέχρι εκείνη τη στιγμή φεύγει χωρίς δεύτερη σκέψη, έχεις μία αίσθηση ελευθερίας! Η ξεγνοιασιά προϋποθέτει ελευθερία άνευ όρων και τότε επιδίδεσαι σε ο,τι περισσότερο ποθούσες χωρίς περιττά φορτία. Ξεφορτωνόμαστε μπρατσάκια και απολαμβάνουμε τις χαρές του κύματος που σε πάει και σε φέρνει και πλέον έχεις
τις δυνάμεις να οδηγήσεις εσύ προς τα πού θες να πλεύσεις.
Αφαιρούμε τις βοηθητικές και φτερό στον άνεμο απολαμβάνουμε τις ορθοπεταλιές που πάντα ονειρευόμασταν!

Μην επιτρέπετε να σας γειώνουν και να σας προσγειώνουν, η ελευθερία είναι σημαντικότερη κάθε άλλου αγαθού και όποιος στη στερεί είναι οχι απο σεβασμό προς εσένα, αλλά επειδή ο ίδιος φοβάται μη σε χάσει. Μόνο που τα ελεύθερα πουλιά ξαναγυρίζουν, ενω τα σκλαβωμένα η μόνη τους έννοια είναι να πετάξουν για πάντα σ ανοιχτούς ορίζοντες!

Συνεχίστε να ονειρεύεστε και να γεύεστε "Καλοκαίρια", Απολαύστε έναστρες νυχτιές με ωραίες ταινίες

θεωρείστε τους εαυτούς σας ευλογημένους για ο,τι έχετε ζήσει, για ο,τι ζείτε χωρίς να αναλώνεστε σε άκαιρες σκέψεις και να επαφίεστε σ' ένα αύριο που δεν ξέρετε αν και πως θαρθει.
Η ζωή είναι εδώ, είναι ΤΩΡΑ,ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ!

Αν ο ήλιος μπαίνει μες στο σπίτι, μπαίνει λίγο και μες στην ψυχή σου.
Le Corbusier, 1887-1965, Γαλλοελβετός αρχιτέκτονας


12 σχόλια :

  1. Χαρά μου, δεν χορταίνω να θαυμάζω τις πέτρινες δημιουργίες σου. Φτιαγμένες με μεράκι και πλαισιωμένες με ζωγραφική, είναι πραγματικά μοναδικές. Μπράβο, φίλη μου. Συνέχισε να μας εκπλήττεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι μαγική ήταν αυτή η εξομολόγηση παρουσίαση του καλοκαιριού Χαρά μου! Πόση αλήθεια μπορεί να κρύβει και να φωνάζει.
    Μέσα από κάθε σεπτό σου δημιούργημα, μιας αισθητικής που συναρπάζει και γοητεύει, συναντά κανείς τα λόγια και τις σκέψεις σου.
    Ναι καλή μου φίλη, το καλοκαίρι, όπως σωστά είπες, αφαιρεί κάθε αναστολή, ανατρέπει κάθε πρότυπο, διαλύει κάθε ταμπού, προτρέπει το σώμα να αφουγκραστεί ανάγκες, να ακολουθήσει εμπειρίες, να κάνει βήματα ανατροπής.
    Και όλα αυτά αν συνδεθούν με δημιουργίες, καλή ώρα όπως οι δικές σου, τότε ο συνδυασμός είναι μαγικός.
    Μένω γοητευμένος καλή μου φίλη. Την καλησπέρα μου, να περνάς καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Qué bonito este trabajo con piedras!!! el fondo que has elegido me encanta.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τι έφτιαξες πάλι; Είσαι φοβερή. Όταν πήγα στη θάλασσα και χάζευα τα πετραδάκια εσένα σκέφτηκα, που είσαι Χαρά να μαζέψεις υλικά, είπα και προσπάθησα να συναρμολογήσω κάτι αλλά βγήκε κάπως χαζό. Θέλει να το κατέχεις. Συνέχισε είναι η εποχή της συγκομιδής για σένα. Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσα πράγματα χαμένα, ξεχασμένα, αδιάφορα στη γενιά των παιδιών σήμερα. Μελαγχολώ όταν η μνήμη κυνηγά τις αναμνήσεις. Ευλογία είναι να αφήνεις τη σκέψη να σε γυρίσει πίσω στο χρόνο κι ύστερα πάνω σ’ ένα χαρτί, σ’ έναν καμβά να υφαίνεις ότι έχεις αγαπήσει, να το κάνεις καινούργιες εικόνες με μια ψευδαίσθηση, έστω, πως ζεις στο τότε. Αγέρας μακρινός κείνο το φως, που ευτυχώς φωτίζει ακόμα την παραζάλη του καιρού μας. Καινούργιες αναμνήσεις να αποθηκεύεις όταν μέσα απ’ την τέχνη να δραπετεύεις θέλεις είτε σαν θύμηση, είτε σαν σκέψη.
    Μια σύνθεση με ουσία. Αυτό βλέπω και είναι υπέροχο!
    Χαρά μου από μια Αθήνα καμίνι, όσο υπέροχη μπορεί να είναι η μέρα και η βδομάδα σου. Να προσέχετε!
    Την αγάπη μου πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για ακόμη φορά και χάρη σε σένα Χαρά μου, πέρασα όμορφα με τις πέτρινες δημιουργίες σου, έπαιξα το αγαπημένο μου κουτσό, έφαγα το καλαμπόκι μου και πήγα ακόμα και σινεμά! Τι άλλο να ζητήσω, ειδικά όταν για πρώτη φορά στη ζωή μου, βρίσκομαι στην Αθήνα τους καλοκαιρινούς μήνες!

    ΑΦιλάκια γλυκά, να περνάς καλά, να χαίρεσαι την θάλασσα και το όμορφο νησί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι ομορφα που ταιριαξες το λεγειν
    την εικονα κ τα γυαλακια σου...
    αχ αγαπημενες συνηθειες του καλοκαιριου
    δεν χρειαζεται διακοπες σε μακρινους προορισμους μονο αγαπη να ναι γεματη η σκεψη αναμνησεις ψυχης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάθε μία δημιουργία σου με το δικό της μαγικό τρόπο μας βάζει σε ένα κόσμο μια δώρα παραμυθένιο, άλλη ρεαλιστικό ή από άλλες εποχές!! Αυτό το ταξίδι που μας δίνεις απλόχερα είναι ανεκτίμητο, καρδία μού!!!Σε αγαπώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα πόσο μαγική να είναι αυτή η θάλασσας σας Χαρά μου, όταν σου δίνει απλόχερα τόσο πανέμορφους θησαυρούς;
    Μάλλον τό χει η Ζακυνθινή ακρογιαλιά να βγάζει τόσο ιδιαίτερα μαργαριτάρια-πετραδάκια...
    Αλλά, θα ήταν απλώς βοτσαλάκια σε μια παραλία, όπως εκατομμύρια άλλα, αν δεν τα έβρισκες εσύ, να βάλεις την φαντασία σου να δουλέψει βλέποντας τα και να τα κάνεις παιδικές αναμνήσεις, με την κάθε λεπτομέρεια τους!!
    Τρελλάθηκα με το ποδαράκι κοχύλι, που ανοίγει αριστερά στο ποδηλατάκι και στην λεπτομέρεια της ζώνης στην πλάτη του πατέρα...όσο τα κοιτάζω όλα όλο και περισσότερο θαύμαζω την υπομονή σου Χαρουλα μου για τις πέτρινες δημιουργίες σου...
    Τα καλοκαίρια σου να είναι πάντα τόσο δημιουργικά αγάπη μου να σου χαρίζει η θάλασσα τους θησαυρούς της και εσύ να τους κάνεις πανέμορφες αναμνήσεις!!
    Να έχεις Χαρά μου έναν όμορφο Αύγουστο γεμάτο εμπνεύσεις, να είσαι καλά καρδιά μου να κάνεις ότι αγαπάς πάντα...καλό υπόλοιπο καλοκαιράκι,🏊‍♀️ την αγάπη μου❤ φιλιααα και αγκαλιά μεγάλη!! 😍🤗

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. όλα είναι καλοκαίρι όπως ακριβώς λέει ο τίτλος σου, ανεμελιά και ξενοιασιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. I'm so glad you are guest hosting and a guest designer for us at Try It On Tuesday. I love how you make your pages. They are beautiful and so unique. These flowers are beautiful, as well as you other pages. Thanks! Hugs-Erika

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...