...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Απο άλλο Πλανήτη

 Κι ενώ άλλο είχα στα σκαριά προς δημοσίευση για τη συνέχεια, όπως κι ο καιρός, άλλαξα απότομα ρότα!

Δε σας φάνηκε οτι από τον καύσωνα απότομα Φθινοπώριασε; 
Μάλλον επηρεάστηκε απο τον στίχο του ποιητή και θάθελε να τον επιβεβαιώσει, οτι με την πρώτη στάλα της βροχής, σκοτώνεται και το Καλοκαίρι! 
Οπως και νάχει μπαίνουμε σε μια γλυκειά Εποχή, με τα δικά της χρώματα και προπάντων αρώματα όπως είναι της νοτισμένης γης! Τι ωραιότερο!!! 
Βγάζει μια γλύκα το Φθινόπωρο, εγω την εχω στο μυαλό μου σα μελωμένο φρούτο. τα χρώματα της φύσης γαληνεύουν, παύουν νάναι επιθετικά οπως του Καλοκαιριού, ο ήλιος σε χαδεύει στοργικά και 
δε σε καίει με μανία μπάρμπεκιου. Παρόλο που είμαι παιδί του Χειμώνα  αλλά αγαπώ την Άνοιξη, το Φθινόπωρο πάντα μου προκαλεί μία συγκίνηση απροσδιόριστη και δυσερμήνευτη, αλλά πολύ χαλαρωτική και αναζωογονητική συνάμα.
Κάθε φορά εκπλήσσομαι, πόσες ελπίδες φορτώνουμε στο μέλλοντα και πόσο απογοητευόμαστε οταν αυτές διαψευστούν παταγωδώς. 
Πόσες φορές πρέπει ν απογοητευθούμε ακόμα για να είμαστε πιο συγκρατημένοι στις προσδοκίες μας; 
Σε μια wannabe  εκκαθάριση στην κουζίνα, βρέθηκε ένας μισοσκουριασμένος δίσκος, πάτος φόρμας κέικ. Οχι οτι τον πέταξα 😊παρόλο που επρόκειτο για "εκκαθάριση" 😉. 
Έμεινε για μέρες πίσω απο το καλάθι με τα φρούτα, μέχρι που είδα αυτό το σκίτσο στο PINTEREST κι έτσι σκέφτηκα να τον αξιοποιήσω καλλιτεχνικά, γιατί για την κανονική του χρήση θάταν απαράδεκτο.

Το Καλοκαίρι λοιπόν αυτό πέρασε απο πολλές συμπληγάδες κοινωνικές και προσωπικές. 

Δε θ'  αναφέρω γεγονότα που όλοι ζήσαμε και είχαν τραγικές διαστάσεις, οχι μόνο για μας, αλλά για τον Πλανήτη ολόκληρο  φοβούμενη για το προδιαγεγραμμένο μέλλον του Πλανήτη μας, που εμείς καταστρέφουμε μέρα τη μέρα. Θ' αναφερθώ στον φανταστικό πλανήτη του Μικρού Πρίγκηπα, εκείνο που μόνο με την καρδιά βλέπεις σωστά!

Λεπτομέρεια θέματος


Παρότι τα στοιχεία ήταν μικρά ο πολυμερικός πηλός αποδείχθηκε μεγάλη δοκιμασία για τα χέρια μου.
Απορώ μ αυτούς που τον δουλεύουν, αλλά μάλλον θάχουν βρει τον τρόπο να τον μαλακώνουν. 

Περιττό να σας πω οτι στην επόμενη μέρα ήμουν με παγοκύστες!

Ασταρώθηκε λοιπόν δις, περάστηκε μαύρο ακρυλικό, μετά με λιλά και στη συνέχεια περάστηκε με σπρέυ βερνικιού με ασημί γκλιτερ για να δώσει τη φεγγοβολιά των άστρων που μπήκαν και ανα διαστήματα γύρω γύρω.

 Εν τω μεταξύ είχαν πλαστεί οι φιγούρες του Μικρού πρίγκηπα, της αλεπούς και του τριαντάφυλλού του και κολλήθηκαν στο κέντρο του δίσκου.

Μεταλλικός δίσκος φόρμας κέικ βαμμένος με ακρυλικά και στολισμένος με πολυμερικό πηλό

Μπορεί να μην είναι κάποια μεγαλεπίβολη χειροτεχνία αλλά όπως λέει κι ο Μ.Π: «Είναι ο χρόνος που έχεις ξοδέψει για το τριαντάφυλλό σου που κάνει το τριαντάφυλλό σου τόσο σημαντικό»

Πραγματικά ευγνωμονώ το θεό που ενώ όπως τ' αστέρια για τους ταξιδιώτες είναι οδηγοί ενώ για οποιονδήποτε άλλον δεν είναι παρά μικροσκοπικά φώτα, κατά τον Μ.Π πάντα, ετσι και  για μένα η δημιουργία είναι ένας οδηγός που μ' οδηγεί σε φωτεινά μονοπάτια και μ' απομακρύνει εντέχνως, χωρίς να τα κρύβει, από τα σκοτάδια γύρω μου. Κι ετσι μπορώ να τ' αντιμετώπιζω καλλίτερα.

Εύχομαι να ζήσουμε καλλίτερες μέρες και να μην επαναληφθούν ούτε οι μαύρες του Αυγούστου, ούτε όσες προηγήθηκαν λόγω της πανδημίας που  ακόμα "κρατάει το σκήπτρο η δολερή "  .

Την αγάπη μου πάντα και μη ξεχνάτε να βλέπετε με την 💖, φαίνονται όλα καθαρότερα κι ωραιότερα!

24 σχόλια :

  1. Για να ζήσουμε καλύτερες μέρες Χαρά μου πρέπει να γυρίσει ο ήλιος, καθώς λέει ο ποιητής, αλλά και αυτό είναι μια διαδικασία που δεν θα έρθει μονάχη της, εξ ορισμού. Τίποτα πια δεν είναι δεδομένο. Αμφισβητούνται ακόμα και τα στοιχειώδη Χαρά μου.
    Ο τρόπος που ήρθε το Φθινόπωρο, αν και ακόμα τίποτα δεν έχει ...τελεσιδικίσει, δεν μου άρεσε καθόλου. Γενικά απεχθάνομαι κάθε βίαιη αλλαγή στον καιρό σε κάθε κατεύθυνση. Το σώμα και η ψυχή θέλει χρόνο να προσαρμοστεί, να γαληνέψει, να αφομοιώσει τις αλλαγές. Άμα αυτές γίνονται με λογική επιδρομής τότε άστα να πάνε.
    Αγαπώ το Φθινόπωρο και εγώ αν και στο καλοκαίρι τρέφω μια ιδιαίτερη αδυναμία, δεν το κρύβω.
    Για τη δημιουργία σου δεν έχω να πω πολλά. Άλλωστε τα λέω κάθε φορά που ένα έργο σου βλέπει το φως της ημέρας. Στολίζεις κάθε τι με τη δική σου ομορφιά.
    Άντε Χαρά μου να στείλω τις ευχές μου και να πω όμορφες μέρες να περνάμε αγαπημένη μου φίλη.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες και μας άκουσε που παραπονιόμασταν κι ο καιρός άλλαξε ξανά σε καλοκαιράκι Γιάννη μου. Κι εγω είμαι αντίθετη σε βίαιες αλλαγές όσο κι αν με κουράζει η παράταση. Θέλω ν απολαμβάνω τις εποχές και ο,τι αυτές μας προσφέρουν γιατί δεν μας έχουν μείνει και πολλά ν απολαμβάνουμε πια ;(
      Σ ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σου εδώ, μου δίνει χαρά και δύναμη <3

      Διαγραφή
  2. Καλό Φθινόπωρο Χαρά μου που ήλθε γρήγορα γρήγορα σαν να το κυνηγούσαν. Ελπίζω να μην συνεχίσει έτσι ο καιρός γιατί ο χειμώνας θα τσούζει.
    Η δημιουργία σου θαυμάσια οι παγοκύστες το ομολογούν. Δουλειά με λεπτομέρεια και αγαπώ τον μικρό πρίγκιπα.
    Εύχομαι κουράγιο για όσα περνάμε και όσα περάσανε να είναι απλά περαστικά. Αλλά... το ότι δεν αγαπάμε τον πλανήτη μας είναι ολοφάνερο.
    Καλά να μου είσαι και προσοχή στην επίθεση του ιου που παντού ανακάμπτει
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως οσοι διαθέτουμε λίγο μυαλό ακόμα δεν εθελοτυφλούμε οτι ο Πλανήτης μας θα μακροημερεύσει απο τα χέρια μας Αννα μου,δυστυχώς το τέλος του ειναι προδιαγεγραμμένο, αν δε γίνει κάτι οχι μόνο σ επίπεδο Κρατών (που μεταξύ μας δεν είμαι και πολύ αισιόδοξη,γιατί "ειναι πολλά τα λεφτά Αρη!" αλλά σ ε προσωπικό
      Ας αναλογισθεί ο καθένας απο εμάς τα μιλιούνια τις ατομικές του ευθύνες κι ας προσπαθήσει να διορθώσει τα κακώς κείμενα που δημιουργεί δια των πράξεών του. Αλλά και σ αυτό ειμαι απασιοδοξη,παίρνοντας παράδειγμα απο τον καθημερινό διχασμό επι παντός επιστητού,πού θα βρούμε κοινές συνισταμένες,αν διαφωνουμε και αν η Γη δεν ειναι επίπεση;
      Τλπ ας μη μαυρίσουμε το ξημέρωμα της νέα ςμέρας.
      καλή εβδομάδα καλή μου ,προς το τέλος κι ο Σεπτέμβρης οδέυει οπως όλος ο χρονος και είναι σαν να μη τον ζήσαμε,αλλά δυστυχώς τα κακά που μεσολάβησαν θα μας θυμίζουν οτι τον ΠΑΡΑζήσαμε!
      Την αγάπη μου πάντα και τις ευχαριστίες μου

      Διαγραφή
  3. Για εμενα προσωπικα ηταν ο πιο δυσκολος Αυγουστος.Να παει στο καλο.Χαρα μου προσεχε τα χερια σου.Καλο γλυκο φθινοπωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για ποιόν δεν ήταν Λιτσάκι μου! Ο Θεός να βάλει το χέρι του για τη συνέχεια

      Διαγραφή
  4. Την γνώμη μου για την τέχνη και την τεχνική σου, την ξέρεις Χαρά μου! Θα μιλήσω για τις πνευματικές και καλλιτεχνικές σου αναζητήσεις, απόρροια της καλλιτεχνικής έκφρασης για δημιουργία που δεν μας αφήνει ασυγκίνητους είτε πρόκειται για πετρωτά, ή οποιαδήποτε άλλη δημιουργία που σμιλεύει το πάθος σου με την αισθητική. Κι αυτό που κάνεις και που εσύ θεωρείς ελάχιστο, να ξέρεις πως μπορεί να δώσει σε μας το μέγιστο της αγάπης σου για την οποιαδήποτε τεχνική είτε αγγίζει τα όρια της φαντασίας, είτε είναι βίωμα και μνήμη.
    Αυτό το καλοκαίρι πράγματι ήταν δύσκολο για όλους. Με κάποιες μέρες να μην αντέχω ούτε την φωνή μου. Ας ελπίσουμε σε ένα καλύτερο φθινόπωρο.
    Χρησιμοποιώ χρόνια τον πολυμερικό πηλό (fimo) και πράγματι είναι αρκετά σκληρός και δεν είναι πια για τα δάχτυλά μου. Τελευταία δοκίμασα τον Sculpey Premo. Είναι πολύ πιο μαλακός, πλάθεται εύκολα και δεν ξεβάφει στα χέρια.
    Καλή δύναμη θα πω και με όλη μου την αγάπη Καλό Φθινόπωρο Χαρά μου, όσο μας επιτρέπουν οι αβέβαιες και απάνθρωπες καταστάσεις που απειλούν την ζωή μας.
    Την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημενη μου Αννίκα τα λόγια ειναι περιττά γιατί τί ν απαντήσεις σ εμια γυναίκαπου θαυμάζεις απεριόριστα για το λόγο και τα έργα της; Απλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!
      Οσον αφορά τον πολυμερικό,θα δοκιμάσω άλλη μία φορά με ζέσταμα,αφου περάσουν τα χέρια μου.Σκεφτόμουν την ανηψιά σου μ αυτά τα τέλεια εργα πως τα καταφέρνει!ΣΙγουρα δεν ειναι ολα για ολους,αλλά έλα που με γαργαλάνε να τα πιάνω!
      Φιλιά πολλά και μυριάδες ευχαριστώ

      Διαγραφή
  5. Λίγο απότομο το Φθινόπωρο, αλλά μ αρέσει περισσότερο απ τη ζέστη.
    Δύσκολο και το Καλοκαίρι για όλους μας οπότε ελπίζουμε για ένα ήπιο και καλύτερο Φθινόπωρο. Η δημιουργία σου εξαιρετική όπως ότι φτιάχνεις άλλωστε. Για να πλάθεται πιο εύκολα ο πηλός λίγο ζέστεμα με το πιστολάκι....αλλά υπάρχει και αυτός που στεγνώνει στον αέρα χωρίς ψήσιμο και είναι πιο εύπλαστος. Σε φιλώ αγαπημένη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΡΑ ΘΕΟΔΩΡΙΤΣΗ21 Σεπτεμβρίου, 2021 11:24

      Μακάρι νάταν Φθινόπωρο Ράνια μου, ειναι χειρότερη κόλαση απο του Καλοκαιριού!Γιατί στο Καλοκαίρι δικαιολογείς τόση ζέστη και υγρασία, αλλά στο Φθινόπωρο... Αλλά ας μην παραπονιόμαστε ,γιατί δνε ξέρουμε τί μας επιφυλάσσουν οι επόμενοι μήνες.
      Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου για τον πηλό ;) γιατί δε παλεύεται
      Φιλάκια πολλά αγαπημένη μου <3

      Διαγραφή
  6. Για άλλη μια φορά μας εξέπληξες. Εγινε πολύ όμορφος. Καλό και δημιουργικό Φθινόπωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΡΑ ΘΕΟΔΩΡΙΤΣΗ21 Σεπτεμβρίου, 2021 11:25

      Ευχαριστω πολύ χελωνίτσα μου για τα καλά σου λόγια και τις ευχές, αντεύχομαι τα καλλίτερα!

      Διαγραφή
  7. Wow! Such a beautiful work! It's a lovely and tender scene of the Little Prince!
    kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βιαστήκαμε να ευχηθούμε καλό φθινόπωρο Χαρά μου, ξεχνώντας πώς γύρω στις 21 μπαίνει επισήμως και προσωπικά, τότε τον υποδέχομαι πάντα χαμογελαστά! :)
    Ο "Μικρός Πρίγκιπας" από παιδί, μου έδωσε μια διαφορετική οπτική της ζωής που ακόμα με ακολουθεί και χαίρομαι που και εσύ εμπνεύστηκες από αυτόν και έφτιαξες ένα ακόμα μικρό αριστούργημα!
    ΑΦιλάκια ηλιόλουστα και χαμογελαστά! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. KAΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ,λοιπόν σήμερα που μπήκε επίσημα Στεφανάκι μου! Παρ όλα αυτά εξακολουθεί ζέστη της κολάσεως :(
      Δεν αντεχω πια αυτό το Καλοκαίρι,εφερε πολλά και κακά.
      Ο Μ.Π ηταν για ολους μας ενα μάθημα ζωής και ελπίζω και για τις γενιές του μέλλοντος.Τα νοήματά του δεν υπαρχουν πουθενά αλλού τόσο ειλικρινή και αληθινά!
      Αφιλάκια γλυκά και φθινοπωρινά <3

      Διαγραφή
  9. Χα..χα.. αυτό κι αν είναι Χαρούλα μου ταύτιση ιδεών...εεεε τι να λέμε τώρα τα μεγάλα πνεύματα συναντιόνται...🤣🤣 εσύ όμως είχες και την ιδέα να δημιουργήσεις πάλι τα όμορφά σου και να μας πας εκεί που είναι ο μικρός πρίγκιπας έστω και νοερά να ξεφύγουμε στον άλλο πλανήτη σου...
    Πηλό έχω χρησιμοποιήσει μία φορά παλιά και είδα ότι με τα δάχτυλα μου δεν τα κατάφερνα οπότε ήταν μια και μοναδική...θαυμάζω απεριόριστα εκείνες που τα καταφέρνουν να κάνουν τόσο μικροσκοπικά θαυματάκια...
    Συμφωνώ και επ αυξάνω στα γραφόμενα σου είμαστε τυχερές που έχουμε τις δημιουργίες για διεξόδους αγαπημένη μου...😊
    Μπορεί να μπήκε απότομα το Φθινόπωρο, αλλά θα κάνει και τις καλές μέρες ο Σεπτέμβριος...
    Ας ευχηθούμε Χαρά μου (αφού μόνο τις ευχές έχουμε) να είναι όσο γίνεται γλυκό και γαλήνιο το Φθινόπωρο που μόλις κάνει τα πρώτα του βήματα και να μας δώσει τα καλύτερα του 😉...την αγάπη μου🧡 πάντα από το δροσερό Ηράκλειο!!φιλιααααα 😍


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τελικά οχι μόνο τις έκανε τις καλές μέρες,αλλά μας ξαναγυρισε άρδην στο βαθυ Καλοκαίρι!
      Η ζέστη και η υγρασία ειναι απίστευτες.Είπαμε ...μέσος όρος δεν υπάρχει;;; Κι εγω μέσα σ όλα άρχισα τα χριστουγεννιάτικα! Είχα μεγάλη ανάγκη αλλαγής βρε φιλενάδα και ανάγκη ν αλεγρέψει η καρδιά.Μας παράπεσαν βαρειά ολα!
      Φιλάκια πολλά και συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε σαν παιδιά και να δημιουργούμε σαν μεγάλοι!

      Διαγραφή
  10. Una bonita composición, reconocible Le Petit Prince en su planeta es el protagonista de tu bandeja reciclada.

    BESOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξαφνικά φθινοπώριασε και μας κακοφάνηκε γιατί είχαμε σκοπό να κάνουμε κανένα μπανάκι τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, αφού δεν αξιωθήκαμε να κάνουμε ούτε ένα φέτος!!!!Είπαν όμως πως θα αλλάξει πάλι...για να δούμε!
    Πολύ όμορφο το νέο σου έργο με τον αγαπημένο Μικρό Πρίγκηπα!!! Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με πολυμερικό πηλό και δεν νομίζω να άντεχαν τα δάχτυλά μου στις κινήσεις που απαιτούνται για τέτοιες ψιλοδουλειές. Αμα μου λές και για παγοκύστες...άσ'τα καλύτερα...χα χα χα!!!
    Φιλιά, καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα, Χαρά μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ τόσο πολύ που θυμίζει βαρυ Καλοκαίρι! Τουλάχιστον εμείς ετσι το βιώνουμε λόγω της ανυπόφορης υγρασίας.Κολλάει το σύμπαν!
      Γιατί Μαριάννα μου έτσι φέτος;χωρίς ουτε ενα μπάνιο;;πως κι εσείς;
      Πάντως η θάλασσα ειναι απείρως καλλίτερη ακομα κι απο του Καλοκαιριού,πιο καθαρη,πιο γαλήνια και η μοναξιά να μην την μοιράζεσαι σχεδόν με κανέναν ειναι ο,τι καλλίτερο μας επεφύλαξε ο Σεπτέμβρης!
      ΑΝ πιάσεις τον πολυμερικό καλά ειναι ν ακουσεις τις συμβουλές των φιλενάδων μας,γιατί ουτε ο πλάστης δεν τον μαλακώνει για να τον δουλέψεις.Εγω ακόμα πονάω!
      Φιλάκια πολλά και καλή φθινοπωρινή ισημερία!

      Διαγραφή
  12. ααααααααααααααααχ ειναι τελειοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο
    ποσο αγαπω τον μικρο πριγκιπα κ ειδικα
    το σημειο που του ζηταει η αλεπου να την εξημερωσει!!!!!!!!
    τοσο απλο για τα παιδια .. θα κανεις ενα βημα εσυ ενα βημα εγω............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφάκι μου κατ αρχάς ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ (δε πέρασαν και πολλές μέρες ε;;) Οσο για το έργο σ ευχαριστώ πολύ, ο Μ.Π. ειναι γεμάτος νοήματα για μικρούς και μεγάλους και πάντα επίκαιρος!
      Φιλιά πολλά και σ ευχαριστώ θερμά

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...