...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Αγιοβασιλιάτικη εξάρτηση!

 Παρά τις διάφορες αντιξοότητες συνεχίζω ν ανεβάζω πράγματα που έχω φτιάξει, προσπαθώντας να φτιάξει και η δική μου διάθεση ,οχι μόνο η δική σας αγαπημένοι μου φίλοι!
Οι μέρες περνούν, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στο μεγάλο γεγονός που όλοι καρτερούμε, αλλά είναι τόσο βαρειές απο τα σύννεφα που μας περιχαρακώνουν, που κάθε σταγόνα χαράς παγώνει στο άγγιγμα των χειλιών μας.
Τέλος πάντων, τα εορταστικά όπως σας έχω ξαναπεί τάχω αρχίσει αρκετά νωρίτερα, απλά σας τα σερβίρω λίγα λίγα να φτάσουν 😉
Προσπαθώ σ όποια διάθεση ψυχολογική και νάμαι ,να φτιάξω έστω κάτι  απλό, ώστε ν απασχολήσω το μυαλό και να ξεφύγει λίγο από τις μαύρες σκέψεις. Έτσι από μικρά έχουμε αρκετούτσικα και κάποια που έδωσα πριν καν φωτογραφίσω!
Σήμερα όμως  θα σας δείξω ένα ζευγάρι μπότες.
Είχα κάποια χρόνια να φτιάξω μπότα, γιατί είναι πολύ χρονοβόρα και δε πετυχαίνει πάντα. 
Μπορεί να φτάσεις στο τέλος και ξαφνικά να σου κάνει τη δυσάρεστη έκπληξη. Πάντως πριν προλάβουν αυτές τις πρόκαμα εγω, γεμίζοντάς τις με νάιλον σακούλες, ώστε να διατηρήσουν το σχήμα τους και να μην αλλοιωθεί ούτε η παράσταση, ούτε να φαίνονται ζάρες στις χαρτοπετσέτες, που στην ουσία δεν υπάρχουν, αφου έχουν εφαρμόσει τέλεια! (εχω μεγάλο θέμα με τις ζάρες και δε δέχομαι να τις δικαιολογώ οτι "ετσι φαίνεται ο τι είναι χειροποίητο 😠 Οχι! η ζάρα είναι κακοτεχνία, πάει και τελείωσε. Τουλάχιστον ας μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας.
 Λοιπόν αγόρασα ένα  ζευγάρι μπότες Νο 37 χρώματος πρασίνου και έπεσα με τα μούτρα στη μετάλλαξη.
Η μία, αφού ασταρώθηκε δεόντως μια και δυο φορές, στη συνέχεια κολλήθηκαν πάνω της κομμάτια από διαφορετικές χαρτοπετσέτες, του ιδίου ύφους όμως και χρωματισμού. 
Μάλιστα στην πρώτη, την πιο ψηλά, κoλήθηκε από κάτω η άλλη, αφού απλά αφαίρεσα το κομμάτι του ουρανού της κι έτσι τα έλατα κόλλησαν πάνω στην προηγούμενη και δημιουργήθηκε μία ενιαία εικόνα σαν νάταν μία (βλέπει κάποιος πού είναι η ένωση;).




Στη συνέχεια με πηλό έφτιαξα, χρωμάτισα και κόλλησα έλατα και ελαφάκια που βόσκουν ανέμελα στο χιόνι. 

Από μία χριστουγεννιάτικη καρτούλα δώρου, έκοψα ένα χαριτωμένο ζευγάρι παιδιών που κατεβαίνει την πλαγιά του σπιτιού του μαζεύοντας γκι. 


Στη μύτη κόλλησα επίσης έλατα με διπλή φάτσα και ένα ελαφάκι που είχε ξεμείνει από κάποια διακοσμητικά!


΄Ενας Αγιος Βασίλης που βαδίζει εν μέσω χιονιού από σπίτι σε σπίτι ν΄ αφήσει τα δώρα του, (γιατί τούτο τον Αγιο δε τον πτοεί ούτε το χιόνι! είναι παντός καιρού!), κολλήθηκε πάνω σε stonepaper, ώστε να σταθεί ανάγλυφα πάνω στη μπότα. 

Πολύ χιόνι , ενα ου με sospeso trasparente και μία ακριβή τρέσα με κρύσταλλα, που είχα αγοράσει γι αλλο λόγο (εξ ου και το κόστος) και βρήκε τελικά εδώ τη θέση της και η μπότα είναι έτοιμη, παιχνιδιάρικη για δώρο σ ένα αγαπημένο μου πρόσωπο 😍 για τη γιορτή της!




































Η άλλη (το ζευγάρι της πρώτης) αφού ασταρώθηκε  κι αυτή, γιατί οσο νάναι το πλαστικό το φοβάμαι πάντα, κολλήθηκε το ριζόχαρτο με τον ΑΗ Βασίλη, βάφτηκε γκρι και στη συνέχεια κόκκινο Βουργουνδίας. 


Μετά κολλήθηκαν γύρω απο την εικόνα, στη μύτη της μπότας, στη φτέρνα και  επάνω γύρω γύρω ξυλόγλυπτα, επίσης. Όλα μαζί βάφτηκαν, περάστηκαν με dry brush και χρυσώθηκαν τα γύρω από το ρiζόχαρτο. 



Τις αγάπησα πολύ και τις δύο για διαφορετικούς λόγους, αφού είναι και τόσο διαφορετικές μεταξύ τους και θεωρώ οτι άξιζε ο κόπος!

Και για ολοκληρώσω την είσοδο του ΑΗ Βασιλη στο μήνα, μετέτρεψα ένα κουτί παπουτσιών, οχι ομως με το συνηθισμένο άνοιγμα απο πάνω, αλλά στο πλάι, που με παρέπεμψε αμέσως σε μια βαλιτσούλα.

 

Και προκειμένου να γίνει μια οποιαδήποτε βαλίτσα έγινε η βαλίτσα του αγαπημένου Αγίου.

Το κουτί προκειμένου να το σταθεροποιήσω του κόλλησα κομματάκια  κομματάκια από περιοδικό, 
με τέτοιο τρόπο μάλιστα ωστε να δίνει την υφή πολυκαιρισμένου δέρματος, μετά ασταρώθηκε ,χρωματίστηκε λευκό  και στη συνέχεια κολλήθηκαν χαρτιά, χαρτοπετσέτες, ριζόχαρτα  σ΄όλες τις πλευρές του. 

Το πέρασα πατίνα να πάρει την όψη παλαιότητας και ταλαιπωρίας, χιόνι σε κάποια σημεία, χιονονιφάδες με στένσιλ, το χερούλι είναι απο κάποιο κουτί απορρυπαντικού που τυλίχτηκε με σκοινί, οι τύπου μεταλλικές γωνίες απο αλουμινοκαπάκι καφέ, απέκτησε δε και  κλειδαριές για ασφαλές κλείσιμο! 




Είναι απ αυτά τα μικρά που δεν κοστίζουν και βασικά πετάς μετά το άνοιγμα, αλλά εμένα μου έδωσε χαρά η κατασκευή του και αποθήκευσα μέσα τα ενέσιμά μου, ωστε να τα κάνω πιο αποδεκτά 😉

Και τέλος μην αφήσουμε παραπονεμένη την Αη Βασιλαινα, άνθρωπος  είναι κι αυτή και κανείς δεν ξέρει τί τραβάει κοντά σ αυτόν τον ακούραστο Άγιο! 

Έτσι τη φρόντισα μ ένα ζευγάρι παπούτσια (που λέει ο λόγος!). 



Ήταν τα καλαπόδια του μπαμπά μου, που μόλις μας εγκατέλειψε γι άλλους άγνωστους κόσμους, τα πήρα και τους έκανα την πρώτη αλλαγή, ωστε να τα βλέπω σε καθημερινή βάση. 

Η πρώτη αλλαγή δεν μ' ικανοποίησε απόλυτα όμως τ άφησα έτσι 8 χρόνια μέχρι που τώρα αποφάσισα οτι ήρθε η ώρα τους! 

Κάλυψα λοιπόν και τα ριζόχαρτα και το κρακελέ που είχα κάνει με μαύρο χρώμα κιμωλίας, τους κόλλησα για τακουνάκι ένα μεταλλικό πόμολο από της ντουλάπας μου που άλλαξα και εφάρμοσα μετά ξυλόγλυπτα. 

Όπως καταλάβατε είναι η νέα μου αγάπη που ταιριάζουν παντού και αλλάζουν εντελώς το ύφος των πραγμάτων. Νομίζω οτι πια ουδεμίαν σχέση έχουν με το πριν και ταιριάζουν απόλυτα στο κλασσικό ύφος του σαλονιού μου.







Σ' εσάς ο τελευταίος λόγος 

12 σχόλια :

  1. Είσαι φοβερή, όχι αδιόρθωτη που βλέπω φάτσα πάνω από το σχόλιό μου...Φοβερή!
    Καταπληκτική δουλειά Και όσα μας δείχνεις για μένα δεν είναι απλές σταγόνες χαράς γι αυτό δεν παγώνουν στα χείλη!
    Οι μπότες πάρα πολύ όμορφες...Ειδικά η χιονισμένη απίθανη. Η βαλιτσούλα θαυμάσια. Και τα καλαπόδια τι να πω; Έχω και εγώ δυο ζευγάρια του μπαμπά μου και δεν έχω τολμήσει ακόμη να τα πιάσω...Υπέροχα
    Καλά να είσαι Χαρά μου παρόλες τις δυσκολίες
    Φιλιά πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις μαγικό ραβδί, πάει και τελείωσε !!! Πόσο ταλέντο, πόση υπομονή, πόση έμπνευση και δημιουργική διάθεση......μαγευτικά όλα σου τα δημιουργήματα, αποπνέουν αγάπη και καλό γούστο....ονειρεμένο το βαλιτσάκι και οι μπότες υπερπαραγωγή αλλά θα σταθώ στα καλαπόδια του πατερούλη σου.....εδώ απόθεσες ψυχή !!! Δεν χορταίνω να τα θαυμάζω....ως λάτρης των παπουτσιών, τα λάτρεψα κυριολεκτικά !!! Χαρά μου ανεπανάληπτη, ευλογία η δημιουργία !!! Σε φιλώ αγαπημένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι αυτό ακριβώς που λέει η Κλαυδία έχεις Χαρά μου...ένα μαγικό ραβδί, που σαν μαγισσούλα ότι αγγίζεις το μεταμορφώνεις από ένα απλό αντικείμενο, σε υπερσούπερ δημιουργία, όπως το έκανες ακόμα μια φορά εδώ, με τις μπότες , με το κουτί που έγινε βαλιτσούλα , αλλά και με τα καλαπόδια που υπομονετικά περίμεναν τόσα χρόνια να μεταμορφωθούν και εμείς να τα απολαύσαμε αγάπη μου με θαυμασμό και απορία πως το καταφέρνεις αυτό κάθε φορά...
    Πάντως την όλη διαδικασία που διάβασα για μένα ήταν σαν να διάβαζα κινέζικα...🤣 ναι μην γελάς΄ παιδί μου!
    Να είσαι καλά που μας έβαλες στο γιορτινό κλίμα αγαπημένη μου να περνάς όμορφα.!!
    Καλά Χριστούγεννα 🎄✨Χαρά μου με υγεία και αγάπη παντού γύρω σου φιλιααα!!😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο άψογο αποτέλεσμα !!!!
    Είσαι μια μεγάλη καλλιτέχνης αυτό είναι σίγουρο.
    Τι να πρωτοθαυμάσω;;;; τις μπότες;;τη βαλιτσούλα;;;τα καλαπόδια;;;;;
    Έχεις και μεράκι και γούστο και εμπνευση και μαγικά χέρια !!!!
    Σου στέλνω μία αγκαλιά και πολλά φιλιά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλεια! Από πέρυσι λέω πως θα φτιάξω μια μπότα αλλά μου φαίνεται λιγάκι περίπλοκο! Είναι τόσο όμορφα όλα και ξεχωριστά! Η κάθε δημιουργία σου έχει την ομορφιά της Καλά Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαρά μου καλησπέρα. Δεν είσαι μόνο σχολείο για μας καλή μου φίλη. Τόσα πράγματα μας μαθαίνεις. Ειδικά εμένα τον αδαή που προσπαθεί να κάνει βήματα πάνω στο ντεκουπάζ. Και η αναφορά σου σε αυτές τις ...καταραμένες ζάρες πόσο σε έφερα στο νου μου. Διαρκώς μου χαλάνε επιφάνειες οι χαρτοπετσέτες. Κάτι προφανώς δεν στήνω καλά.
    Το άλλο μάθημα είναι αυτό της διάθεσης, της ζωής, της δημιουργίας. Ειδικά σε εποχές δύσκολες που το έχουμε τόσο ανάγκη.
    Για τα έργα σου τι να πω. Έχω εξαντλήσει τα πάντα λέμε. Μπότες, καλαπόδια, τι άλλο να δω ο ...έρμος από τα χέρια σου.
    Ευχαριστούμε για όλη αυτήν την ομορφιά καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λένε Χαρά μου, πως μπορούμε να μετατρέψουμε την άσχημη ψυχολογική διάθεση σε δημιουργικότητα, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή μας. Είναι το «υγιές άγχος» που βοηθά στην βελτίωση της επίδοσής μας. Δεν ξέρω πόσο βοηθά στην χαλάρωση, ή στην αυτοσυγκέντρωση (σε μένα ελάχιστα έως καθόλου) αλλά χαίρομαι που αποδίδει σε σένα. Έτσι μοιραζόμαστε τα χαρίσματά σου. Κι αν αυτό που επιδρά στις δεξιότητές σου γίνεται κάτω από «πίεση» σκέψου τι θα μπορούσες να φτιάξεις στα …….μεγάλα μεράκια. Έργα με έμπνευση, διορατικότητα, τεχνική και φαντασία. Υπέροχα έργα ενός χαρισματικού καλλιτέχνη!!!
    Με την αγάπη μου καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό και αν είναι έκπληξη γιατί αναρωτιόμουν, τι θα σκεφτεί και πάλι η Χαρά για να μας καταπλήξει, ενθουσιάσει και μαγέψει!
    Είμαι σίγουρη πως ο Αη Βασίλης ποτέ του δεν θα είχε παρόμοιες μπότες, όσο για τις άλλες σου δημιουργίες, δεν έχω λόγια να εκφράσω τον θαυμασμό μου!
    Καλά Χριστούγεννα για σένα και την οικογένεια σου και να είναι με υγεία, χαρά και Αγάπη στις καρδιές σας!
    ΑΦιλάκια καρδιάς αγαπημένη μου Χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. υπεροχες ολες οι μποτες υπεροχες και οι βαλιτσες!!!
    εγω δεν βλεπω που ενωνεται παντως ... καλα η τρεσα με τα κρυσταλακια τρελααααααααα
    και οι λωριδες στις βαλιτσες φοβερη λεπτομερεια.... ολα καταπληκτικααααααα!!!
    καλη συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αφού έχουν στερέψει πλέον τα λόγια θαυμασμού για κάθε νέα σου φανταστική δημιουργία που μας παρουσιάζεις, θα σταθώ σε κάτι καινούργιο που αποκομίζω απ' αυτή την ανάρτησή σου!!! Και αναφέρομαι στο υπέροχο βαλιτσάκι σου. Ξέρεις πόσα κουτιά και βαλιτσάκια έχω από τον μπαμπά μου. 'Οσα κι αν έχω διακοσμήσει, πάντα έχω κάποια ακόμη, αλλά κόλλαγα στα βαλιτσάκια, γιατί δεν μπορούσα να αποφασίσω τί κατεύθυνση να δώσω στα μοτίβα. Εδώ μου έδωσες την λύση! Από την ία πλευρά το σχέδιο φαίνεται όταν το βαλιτσάκι στέκεται όρθιο ενώ από την άλλη πλευρά, όταν είναι πλαγιαστό. Τέλειο μου φαίνεται!!! Σ'ευχαριστώ πολύ!!!! Θα μπορέσω επιτέλους να τα φτιάξω!!!!

    Ε, δεν θα φύγω όμως και χωρίς να σου πώ και πόσο τέλεια είναι η μπότα, αλλά και τα καλαπόδια!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τί να προσθέσω άλλο;
    Σε θαυμάζω γιαυτα που κάνεις αλλά και που γράφεις.
    Χαίρομαι πολύ που γνωριστήκαμε και που δεν χαθήκαμε.
    Ιδίως τώρα οι δημιουργίες και οι επισκέψεις, είναι απαραίτητες για να κρατήσουμε το ηθικό μας ακμαιότατον.
    Αυτές τις μπότες τις θαυμάζω και τις ζηλεύω καιρό, το ίδιο και τα καλαπόδια.
    Αλλά με τα κουρελάκια που έμπλεξα δεν τολμώ να βγάλω κι άλλα υλικά στη γύρα.
    Γειά στα χέρια σου.
    Να είσαι καλά να φτιάχνεις και να τα χαιρόμαστε κι εμείς.
    Σε φιλώ.
    Καλές γιορτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν υπάρχουν λόγια φίλη μου ,όλα σου τα έργα είναι άψογα!!σαν να έχουν γίνει από χέρι μαγικό!!! Εύχομαι να είσαι πάντα καλά να δημιουργείς!!! Καλά Χριστούγεννα!!!! Χρόνια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...