...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Θάναι σαν να μπαίνει η Ανοιξη

 ...ουρανού κατάνυξη" όπως έλεγε και το τραγουδάκι, να σας χτυπά τικ τακ την πόρτα κι εσείς ν ανοίγετε με αγαλλίαση στο καλημέρισμα της ζωής!
Γιατί κάθε μέρα πρέπει να φοράμε το καλλίτερό μας χαμόγελο και να καλημερίζουμε τη νέα μέρα, ένα ακόμα δώρο στην πορεία μας.
Άνοιξη λοιπόν γύρω μας και μέσα μας. Κι αν κάποιοι δε τη βλέπετε μέσα στα διαμερίσματα, φτιάξτε την και απολαύστε την όπως εσείς την ονειρεύεστε! Δε θέλει κόπο ,θέλει τρόπο 😉(πολύ σωστή τούτη η διαφήμιση)
Ας αφήσουμε λοιπόν για λίγο τα πετρωτά να περιμένουν και ας πιάσουμε μία άλλη σημαντική πληροφορία:
Ο,τι δεν μας αρέσει το αλλάζουμε!
Είναι ένα θεώρημα που έχει πολλές εφαρμογές στην πράξη (και γενικά και ειδικά) και τυχερός αυτός που το ακολουθεί και κάνει τη ζωή του ευκολότερη 😉.Εγώ βέβαια το εφαρμόζω κατά κόρον στη δημιουργία. Το παν σ' όλα είναι να κάνεις την αρχή 😃!
Έτσι πολλά πράγματα που είτε δεν πήγαν καλά, είτε χάλασαν, είτε άλλαξε η μόδα τους, είτε κυκλοφόρησαν νέα προϊόντα που θέλουμε να τα δοκιμάσουμε ή να δούμε πώς θ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, προσφέρουν πεδίον δόξης λαμπρό για ανακατασκευή και αλλαγές.

Κάπως έτσι άλλαξε ένα ρολόι τοίχου, που ήρθε, μαζί με άλλα, σ' ένα "δέμα απορριμμάτων". 
Κι όπως πάντα η πρώτη μου σκέψη ήταν "τί να το κάνω ετούτο πάλι;"  

Δε κοίταξα καν αν λειτουργούσε! 

Από ρολόγια άλλο τίποτα και δεν έχω και χώρο πια. Ηδη το εργαστήρι ασφυκτιά κι εγω μαζί του και είναι ένας λόγος που μ' αποσυντονίζει όλη αυτή η ασφυκτική κατάσταση από υλικά και πράγματα. Ομως, παρότι οι αρχικές σκέψεις ήταν αρνητικές, με την αλλαγή της ώρας από χειμερινή σε θερινή μου ήρθε η έμπνευση να το αλλάξω και να το κάνω ανοιξιάτικο






Έτσι το διέλυσα προσεκτικά, του έξυσα το γυαλί να φύγουν οι στάμπες από την αρχική διακόσμηση (το καντράν ήταν βασικά), κάλυψα τη βάση μ' ένα ουδέτερο χαρτί scrapbooking . Θέλησα να κάνω σε δεύτερο επίπεδο το καντράν των αριθμών (decoupage πάνω σε χαρτόνι οντουλέ) κι αυτό το ύψος δυσκόλεψε στη συνέχεια το κλείσιμο του γυαλιού, αλλά βρήκα έναν μηχανισμό που οριακά έκανε στο ρολόι και δεν εμπόδιζε πλέον το γυαλί τους δείκτες . Έτσι η βάση διαμορφώθηκε σε δύο επίπεδα.



Κόλλησα λουλούδια (από πηλό αλλά και scrapbooking) και πεταλουδίτσες στο εσωτερικό, κι επειδή οι δείκτες έδειχναν άχαροι τους έντυσα με χαρτιά scrapbooking επίσης και κόλλησα στο λεπτοδείκτη μία πεταλουδίτσα να πετάει μαζί με το ρυθμικό του γύρισμα ανά λεπτό και να κυνηγάει το λουλουδάκι των λεπτών 😍! 
Μετά ασχολήθηκα με το εξωτερικό, που δεν ήθελα να δείχνει πλαστικούρα.

Έτσι, γύρω γύρω στο πλαίσιο έβαλα πάστα διαμόρφωσης  με στένσιλ (δυστυχώς σε καμιά φωτογραφία δεν αποτυπώθηκε όπως έπρεπε κι έτσι δεν έβαλα εδώ) και του κόλλησα ξυλόγλυπτα στην κορυφή και τη βάση (τύπου εκκρεμές) Παρακινδυνευμένο βέβαια αυτό, γιατί τα ξυλόγλυπτα είναι πολύ ευαίσθητα σε τυχόν πέσιμο και σπάνε εύκολα. 

Στην ολοκλήρωση βάφτηκε μ' ένα χρώμα τύπου βεραμάν, που ταιριάζει με το χαρτί βάσης (εδώ φαίνεται σαν νάναι μαύρες οι κουκίδες, κι όμως δεν είναι).

Γενικά άλλαξε εκ βάθρων 😍, δε συμφωνείτε;

Μόλις το έδειξα στη νύφη μου ενθουσιάστηκε και το ήθελε

Δε μπορείτε να φανταστείτε βρε κορίτσια τη χαρά μου, όταν τα παιδιά μου εκτιμάνε τις δημιουργίες μου και μου τις ζητάνε για δικές τους ή για δώρο! κάτι που ομως δε συμβαίνει συχνά κι έτσι κάθε νέα "απαίτηση" με ενθουσιάζει και το παραχωρώ με όλη μου την καρδιά 💖
Βέβαια ο γιος μου διαμαρτυρήθηκε γιατί ήδη υπήρχε άλλο ρολόι στο σπίτι τους και το θεωρούσε περιττό, όμως η γυναίκα ξέρει να επιβάλει τα θέλω της κι έτσι το πήραν και έχουν στερεοφωνική εγκατάσταση χτύπων ρολογιών 😂(μάλλον με βρίζει ο γιος, αν δε του κάνει κάτι να το απενεργοποιήσει 😟 
Ανάλογη τύχη είχε κι ένα εκκρεμές που μου το είχε κάνει γαμήλιο δώρο ένας αγαπημένος οικογενειακός φίλος και δυστυχώς χαλάσαμε μέχρι που πετάχτηκε εντελώς (δεν είχα ανακαλύψει τότε τις δυνατότητές μου 😕). 
Βέβαια η αλήθεια είναι οτι όταν χτυπούσε τις ώρες, πρέπει να μας σιχτίριζε ολη η πολυκατοικία μαζί , αλλά εμένα μ άρεσε 😢 Ίσως αυτό το τραύμα ναναι υπόλογο για την αδυναμία μου στα ρολόγια και πόσα έχω φτιάξει κατά καιρούς, γιατί αλλιώς με την ώρα δε τα πάω καλά, ούτε θέλω χρόνο όταν είμαι ειδικά στο εργαστήρι. Οπότε είναι εκεί μόνο για διακόσμηση, γιατί ελάχιστα τα συμβουλεύομαι.

Και συνεχίζουμε με μία άλλη αλλαγή!
Λουλούδιασε επίσης άλλο ένα αντικείμενο, που δυστυχώς δεν έχω φωτογραφήσει το πριν (καθόλου πρωτότυπο για μένα, μάλλον σύνηθες) αλλά μπορείτε να καταλάβετε από το "μετά". 
Μου δόθηκε ένα απλό μαύρο σιδερένιο κηροπήγιο με την εντολή ν' αλλάξει, γιατί δεν μπορούσε το μαύρο η ιδιοκτήτριά του και προκειμένου να το σουτάρει με σκέφτηκε.

Του πέρασα λοιπόν agging effect για ν αποκτήσει μία άγρια επιφάνεια και το έβαψα με κόκκινο σκούρο χρώμα κιμωλίας (κατά τόπους και με υποψία μαύρου).
 Όταν στέγνωσε το πέρασα με dry brush λευκό και να σπάσει το κόκκινο και να αποκτήσει κάτι σαν πατίνα του χρόνου. 
Στη συνέχεια η ιδιοκτήτρια ήθελε άνθη και λέλουδα και παρότι δεν με ενθουσίασε η ιδέα, της έκανα το χατήρι.
 Για να μην ξαναβάλει κεριά που λυώνουν και κάνουν τη ζωή μας πιο δύσκολη (εμένα τουλάχιστον με παίδεψαν μέχρι να τα ξεκολλήσω από τις βάσεις), έβαλα μηχανικά ρεσώ τα οποία, για τσαχπινιά και καλλίτερη ενσωμάτωση στο σύνολο, έντυσα με χαρούμενα χαρτιά scrapbooking (αφωτογράφητα κι αυτά 😡). 
Το αποτέλεσμα ενθουσίασε την ιδιοκτήτρια κι εμένα απλά μου έδωσε την ικανοποίηση, οτι κάτι που ήταν έτοιμο να πάει στα σκουπίδια, γλύτωσε για μία φορά ακόμα και ίσως φωτίζει ρομαντικές ανοιξιάτικες βραδυές και μ' ευγνωμονεί.

Αυτά για σήμερα και πριν πετάξετε τίποτα στα σκουπίδια, ξανασκεφτείτε το! Ολα αξίζουν μια καλλίτερη τύχη 😍

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

15 σχόλια :

  1. Χαρά μου!!! ....πόσες φορές ακόμη θα μας τρελλαίνεις με τις αμίμητες επιτεύξεις σου!!!??? Ξέρω! Όσο ζεις, θα δημιουργείς. Κι όσο μπουρούμε, θα σε θαυμάζουμε! Ευλογημένη Γυναίκα! Πάντα με την αγάπη μου Αστοριανή, από Νέα Υόρκη πλέον...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υιώτα μου να ευχόμαστε ναχουμε υγεία να δημιουργούμε,πάλι καλά που έχουμε κι αυτό Φιλιά πολλά και Καλό Καλοκαίρι σου ευχομαι

      Διαγραφή
  2. Πάντα το 'λεγα, δίπλα σε κάθε δημιουργία στέκει η προσωπικότητα του δημιουργού. (εγώ είμαι εκτός) Όταν μάλιστα μιλά το συναίσθημα βρίσκεις…..ουουου πράματα και θάματα να φτιάξεις. Οι δημιουργίες εξυπηρετούν μεν πολλές ανάγκες και κάθε είδους σκοπιμότητα, αλλά δεν είναι η τέχνη για την τέχνη, αλλά κάτι πιο ζεστό, πιο προσιτό, πιο ανθρώπινο. Είναι τέχνη του νου και της καρδιάς θα έλεγα, του βλέμματος και της αισθητικής απόλαυσης.
    Να, αυτή είναι η τέχνη της Χαράς, απαράμιλλης τελειότητας! Το after το βεβαιώνει. Ψέματα να πω;
    Την αγάπη μου με πολλά μπράβο και ευχές για καλό Σαββατοκύριακο!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψεματα η πεις αλλά ουτε και υπερβολές ;)
      Σ ευχαριστω πολύ Αννικάκι μου για τα πάντα ενθαρρυντικά σου σχόλια, μου τονώνεις το ηθικό
      Φιλάκια άπειρα και ευχές για Καλό Μήνα

      Διαγραφή
  3. Οι καλλιτεχνικές μεταμορφώσεις είναι εκπληκτικές! Είναι μια άλλη ζωή για το υλικό που έχεις στα χέρια σου. Είναι μια αναγέννηση.
    Τα ρολόγια μού αρέσουν Χαρά μου. Έχουμε και εδώ ένα ρολόι, εκκρεμές αλλά αποσυντονίστηκε η μπαταρία και χάλασαν οι ήχοι των χτύπων. Τους απενεργοποίησα βέβαια αλλά λειτουργεί κανονικά. Αλλά ο ήχος στο ρολόι αυτό είναι όλα τα λεφτά.
    Μπράβο κορίτσι μου για τη δουλειά σου αλλά, το κυριότερο, για τη διάθεση και τη φαντασία σου. Μας ανεβάζει το ηθικό πάντα.
    Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις με τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτη την αναγέννηση που ολοι εχουμε ανάγκη Γιάννη μου με όποιο τρόπο! Σ ευχαριστω πολύ κι εγω γι αυτή την τόνωση του δικού μου ηθικού με τα καλά σου λόγια πάντα <3. Καλό μήνα με υγεία

      Διαγραφή
  4. Preciosos cambios!!! De vez en cuando es necesario.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ωραία ιδέα Χαρά μου, να κάνεις τα ρολόγια να ακολουθούν τις εποχές, ελπίζω μόνο να μη σου "έρθει" να αλλάξεις το ρολόι όταν χειμωνιάσει, ευτυχώς όμως που το πήρε η νύφη σου και θα γλυτώσει!!!
    Καλές καλοκαιρινές εμπνεύσεις θα σου ευχηθώ και αυτό για να έχεις να μοιράζεσαι μαζί μας, τις δημιουργίες σου!

    Μια όμορφη Κυριακή θα ευχηθώ με πολλά πολλά χαμογελαστά ΑΦιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχαα λες να τ αλλαζε ανα εποχή;;;
      Πάντως εχω άλλο στα σκαριά για χειμωνιάτικη βερσιόν ;)
      Αφιλάκια γλυκά και Καλοκαιρινά Στεφανάκι μου <3

      Διαγραφή
  6. Είμαι με τη νύφη σου γιατί το ρολόι έγινε τέλειο !!!!
    Πολύ επιτυχία....αυτή η αισθητική σου στις μεταμορφώσεις είναι αξιοθαύμαστη !!!!
    Πιστεύω θα αρχίσεις να μας δείχνεις καλοκαιρινά....
    Σε φιλώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηδη άρχισα φιλενάδα ;)
      Ελπίζω να τα επικροτείτε και αυτά ...χαχαχχα
      Φιλάκια πολλά Ρανια μου και Καλό καλοκαίρι νάχουμε

      Διαγραφή
  7. Και εγώ με την νύφη σου είμαι εννοείται ξέρει το κορίτσι έχει γούστο...
    Εμ όταν βλέπει πως μεταμορφώνεις κάτι παλιό και μάλιστα σε ανοιξιάτικο στύλ τότε δεν το χάνεις το δωράκι και μάλιστα από αγαπημένα χέρια φτιαγμένο.
    Να της δώσεις ένα μεγάλο φιλί από μένα αγάπη μου!!
    Πάντα να είσαι γεμάτη δημιουργία μέσα σου Χαρά μου, γιατί αυτό είναι ζωή!!
    Φιλάκια καληνύχτας γλυκά!!😘🌙

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θ α της το δωσω το φιλί σου και θα της πω οτι ειναι πολύτιμος ο αποστολέας του ;)
      Μπορέι να μην κατέχει απο δημιουργίες αλλά εκτιμά τα έργα μου και χαίρομαι οταν μου ζητάει κάποιο και με χαρά φυσικά της το δίνω. Θα το έκανα ακόμα και αν δεν ηταν νύφη μου εννοείται αυτό.
      Φιλάκια γλυκά σε μια γλύκα <3

      Διαγραφή
    2. 🧡μια δική σου και μια 🧡΄δική της!!!

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...