...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Η σφαίρα της φαντασίας

Μέσα σ' αυτή τη μουντή πραγματικότητα που ζούμε έχουμε ανάγκη απο λίγη μαγεία, κομματάκι χρυσόσκονη, αλλά πού να τη βρείς; Στα σκουπίδια της τηλεόρασης, ή στα δυσώδη γεγονότα που σε κατακλύζουν καθημερινά και σε κάνουν ν' αναρωτιέσαι πού κρυβόταν τόσα χρόνια τόση βρωμιά; Τελικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πάντα παίρναμε τα πάνω -πάνω, ο,τι βλέπει η πεθερά που λένε και δεν αγγίζαμε την πραγματική βρωμιά, που κρυβόταν ή  την κρύβαμε κάτω απο το χαλί, γιατί έτσι βόλευε να μη φαίνεται. Η αλήθεια είναι οτι η καθημερινότητα ξεπερνά και το πιο ευφάνταστο σενάριο σκληρού σήριαλ
Κάτι απο επιλογή, κάτι εξ ανάγκης, κάτι για λόγους προστασίας εχω απομονωθεί και παρά το οτι η χειροτεχνική δραστηριότητα δεν είναι όπως παλιά, όλο και κάπου  ξεδίνω. 
Είναι βλέπετε το απαραίτητο φάρμακο αποτοξίνωσης και αναζωογόνησης, που δεν χρειάζομαι ούτε Ινστιτούτα καλλονής, ουτε ανέξοδες σχέσεις για να αναλάβω δυνάμεις!
Ετσι λοιπόν πάντα τα Χριστούγεννα κρούουν τον κώδωνα της επαναδραστηριοποίησης οτι κι αν εχει προηγηθεί ή μεσολαβήσει, και πάντα δίνουν χρώμα και αισιοδοξία σε ο,τι με ταλαιπωρεί 
Η αλήθεια είναι οτι τόσα χρόνια που εχω το μπλογκακι μου, που δε τ αλλάζω, εχω φτιάξει πολλές χριστουγεννιάτικες μπάλες διαφόρων τεχνικών, αλλά πάντα είχα απωθημένο πώς γίνεται μία συγκεκριμένη 😤 
Μέχρι που μου άνοιξε τα μάτια ενα βιντεάκι που είχε την καλοσύνη η φίλη ν' ανεβάσει με όλη τη διαδικασία κατασκευής της κι εγω θα σας το παραθέτω ευθύς αμέσως.
Αυτό λοιπόν έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα τούτης της μαγικής κατασκευής, αφού είχα ήδη μια μεγάλη πλαστική μπάλα απ αυτές τις (αντιπαθητικές) άθραυστες. Γιατί μπροστά στις γυάλινες εύθραυστες που είχαμε παλιά, ουδεμία σχέση!
Δεν είναι ομολογώ και η πιο εύκολη διαδικασία να την κόψεις. Απέκτησα μία μικρή τενοντίτιδα, αλλά τα καλά κόποις κτώνται που έλεγαν ουχί αδίκως οι αρχαίοι μας πρόγονοι. 'Ετσι κάτι με το κοπίδι κάτι με ένα ηλεκτρικό χαράκτη έκοψα όσο μπορούσα με καπέτες την μπάλα, που παρότι φοβόμουν, οτι θα κοβόταν στα δύο, τελικά κράτησε .
Αρχικά την έβαψα με μαύρη κιμωλία, αλλά  στην πορεία θέλησα να διαφοροποιηθώ εντελώς απο το βίντεο οδηγό, ετσι μετά μία αποτυχημένη ακρυλική γκρι βαφή με σπρέυ, ξανααστάρωσα δις και την πέρασα και με λευκό χρώμα να καλύψω το μητρικό κόκκινο, που βγήκε στην επιφάνεια με τον ψεκασμό. 
Στη συνέχεια θέλησα να της δώσω μία επιπλέον γκλαμουριά με φυλλώματα κι επειδή καινούργιο είναι το κόσκινο και πού να το κρεμάσω (είχα απωθημένο τούτο το καλούπι βελανιδιάς γιατί λατρεύω τα βελανίδια...ούτε γουρούνι νάμουνα!😂 οχι καλέ να τα τρώω προς θεού, να τα βλέπω και να τα συλλέγω για πάσα δημιουργική χρήση) έτσι αντί για φύλλωμα γκι (ου κανονικά λέγονται με τα κόκκινα μπιλάκια) κάλυψα την επιφάνεια της μπάλας με βελανιδιάς. 
Έβαψα τρεις διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου τα φύλλα, μετά με αστάρι έκανα τύπου χιονισμένα και τέλος με heavy body gel και χρυσόσκονη ολοκλήρωσα την "χιονισμένη" επιφάνεια. Εσωτερικά λόγω βαθείας νυκτός παρέμεινε βαμμένο μαύρη κιμωλία, και μετά περάστηκε χρυσή πάστα και ξανά κόλλα και χρυσόσκονη να λαμπυρίζει.
Πάνω σ ένα καπάκι καφέ  κόλλησα χιόνι σε κόκκους (foam clay), διαφορετικού ύψους δεντράκια από πηλό (άλλο λατρεμένο καλούπι) τα οποία απλά πέρασα heavy body gel και χρυσόσκονη, έφτιαξα δυο σπιτάκια από χαρτόνι και κόλλησα και μια χριστουγεννιάτικη φιγουρίτσα από τη σειρά LEMAX που λατρεύω και έχω γεμίσει το χριστουγεννιάτικο χωριό μου, εννοείται με μεγαλύτερου μεγέθους.

Με παίδεψε πολύ η ιδέα του φωτισμού, τελικά αφού τίποτ άλλο δε μπορούσε να πάει κρυφό και με λίγα "λαμπάκια", κατέληξα σ' ένα με μπαταρία σαν μηχανικό ρεσώ κι αφού το πέρασα από την τρύπα που θα κρεμόταν κανονικά η μπάλα, αναγκαστικά έτσι έγινε επιτραπέζια. 
Θυμήθηκα οτι είχα μία σπασμένη βάση από κρυστάλλινο ποτήρι, που είχε μείνει ένα κομμάτι του ποτηριού ακριβώς ιδιο μέγεθος ν' αγκαλιάσει τη βάση της μπάλας. Κολλήθηκε με ζεστή σιλικόνη και κολλήθηκε κι εκεί ένα κλαδί βελανιδιάς. 
Για να καλύψω τη βάση του φωτισμού στην κορυφή, αφού θα πρέπει ν' αλλάζει και η μπαταρία, επέλεξα ξυλόγλυπτα, που τύλιξαν σα δαχτυλίδι τη βάση του μηχανισμού, τα οποία έβαψα στην ίδια απόχρωση με την υπόλοιπη μπάλα και ιδού το τελικό αποτέλεσμα στο φως της ημέρας 👇


 και της νυκτός 😉👇





Και όλο αυτό συμμετέχει στην πρό(σ)κληση της conchi 



18 σχόλια :

  1. Πόσο χαίρομαι Χαρά μου που με τίποτα δεν το βάζεις κάτω γιατί έχεις ανακαλύψει το φάρμακο που γιατρεύει από τα πιο σοβαρά σωματικά, ψυχολογικά μας και αυτό λέγεται, δημιουργικότητα!
    Φυσικά η δημιουργικότητα σου, σε έχει κάνει ακόμα και τα σπασμένα ποτήρια να μη πετάς και σαν το εργατικό μυρμήγκι να μαζεύεις μελλοντικούς μικρούς θησαυρούς!
    ΑΦιλάκια δυναμικά και πάντα με αγάπη! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις την αύρα να μάς μεταφέρεις την ενεργητικότητα και τη δημιουργικότητά σου, Χαρά μου. Αεικίνητη, αγωνιστική, δοτική, συμμετοχική. Με τις όμορφες καλλιτεχνίες σου, που μοιράζουν ομορφιά και αγάπη ολόγυρά σου.
    Πάρα πολύ όμορφο.
    Σού εύχομαι καλό μήνα γλυκιά μου και όμορφες γιορτινές μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. An enchanting piece of work that looks like pure Christmas magic!.
    I loved it.
    Hugs from Spain

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην εποχή της βιομηχανοποίησης όσοι επιμένουν να δουλεύουν με τα χέρια, το κάνουν είτε από χόμπι, είτε από μια βαθύτερη εσωτερική ανάγκη να ξεφύγουν, να αλλάξουν ψυχολογία, να εκφραστούν. Πολύτιμη η αξία του χειροποίητου, (ιδιαίτερα όταν η πρώτη ύλη μπορεί να είναι από οτιδήποτε θεωρείται σκουπίδι) μα πιο πολύ ο χρόνος που περνάς δημιουργώντας το. Η αγάπη γι αυτό που κάνεις ξεπερνά όλες τις δυσκολίες. Το απέδειξες και χαίρομαι γι αυτό. Υπέροχη η μπάλα σου, ξεπερνά κάθε φαντασία!!!
    Φιλιά πολλά Χαρά μου! Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαγικά χέρια καλό γιορτινό μήνα!!!!
    Κάθε δημιουργία σου είναι μοναδική !!!! Τα φιλιά μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Has creado un mundo mágico en una pequeña bola, en el que cada detalle es importante... la idea de poner luces lo llena de encanto.

    BESOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ficou maravilhoso! Estou impressionada com seu trabalho, lindo demais. Beijos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Precioso trabajo navideño!!!
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Me encanta el trabajo, ha quedado de lujo. Veo en el video que es un trabajo muy laborioso pero el resultado merece la pena. Es un pueblecito precioso y el detalle de las luces para la noche todo un acierto. Muchas felicidades.
    Muchas gracias por querer acompañarme en esta cita, besicos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Qué maravilloso trabajo Hara! Una preciosa escena de Navidad. Estoy encantada con tus creaciones navideñas, las botas de la entrada anterior y los cascabeles. ¡¡¡Cuanta creatividad!!! Besitos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Un trabajo encantador. Esas casitas de cartón me han enamorado! Besos nube.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ό,τι κι αν συμβαίνει γυρω μας η δημιουργία είναι φαρμακο κι αυτοι οι μικροί κοσμοι καταφύγιο!!
    Καλές γιορτες Χαρα μου, με ελπίδα κι αισιοδοξία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η σφαίρα της αγάπης!!
    Παραμύθι μοναδικό, καρδιά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευτυχώς που ανακαλύψαμε αυτό το φθηνό φάρμακο και δεν πέφτουμε στα σκληρά.
    Είναι μοναδικός ο τρόπος που αξιοποιείς όλα τα "σκουπίδια" Χαρά μου.
    Να είσαι γερή και να βρίσκεις το κουράγιο να δημιουργείς.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπέροχο χριστουγεννιάτικο χωριό, Χαρά μου. Μπράβο!
    Επισκέψου σε παρακαλώ το blog μου. Ανάρτησα τους/τις νικητές/τριες για τα δωράκια των γενεθλίων μου.
    Σε φιλώ, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Una preciosa escena navideña. Me gusta mucho. Besos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...