...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Σκέψου έξω απο το κουτί

Μια έκφραση που ακούγεται τελευταία οταν πρόκειται για έμπνευση, μόνο που εγώ δεν την καταλαβαίνω ακριβώς, επειδή η αδυναμία μου είναι τα κουτιά!
Τι καλλίτερο απο το να ντύνουμε τα κουτιά μας, αυτά τουλάχιστον που προσφέρονται όχι μόνο για χρήση αλλά και για δώρα!
Ετσι λοιπόν έχουμε και λέμε 😉
Ενα απλό χάρτινο (σκληρό χαρτόνι) κουτί απο ηλεκτρονικό τσιγάρο (οχι,εγω δεν καπνίζω αλλά μου ήρθε ως συσκευασία) ντύθηκε στολίστηκε και ιδού το!
Χαρτί scrapbooking για την περίμετρο, decoupage ριζόχαρτου (χριστουγεννιάτικο μια και φτιάχτηκε πέρσυ  εν καιρώ εορτών) για το καπάκι, κρακελέ 2 σταδίων, γωνιές μεταλλικές και ποδαράκια χάντρες



Κάποτε, ήταν ένα λαμπαδόκουτο μ ενα πρόχειρο εμπορικό decoupage (οχι δικό μου εννοείται), μου το έδωσε  η ανηψιά μου προκειμένου να μην το πετάξει και περίμενε υπομονετικά τη σειρά του στην έμπνευση. Θέλοντας να ξεφύγω απο τα συνηθισμένα (οχι δηλ, decoupage ούτε χαρτόνια) με τράβηξε το γλυκό χρώμα απο ένα κομμάτι ταπετσαρίας, απ αυτά που μου έδωσε ενα σακκί ο ταπετσέρης μου. Φθινόπωρο μου θύμισε και είπα "γιατί όχι;"
 Έτσι αυτό ντύθηκε πιο χοντρά να περάσει το χειμώνα, στολίστηκε με μεταλλικά στοιχεία απέκτησε χερουλάκι και ποδαράκια και είναι έτοιμο να δεχτεί  αφού φλάουτο  δεν έχω, ούτε καν φλογέρα,απο βελόνες πλεξίματος(λόγω μεγέθους) μέχρι κοσμήματα (κολιέ π.χ.) 😀 
Ξέχασε αστραπιαία το πως ήταν και καμαρώνει το πως έγινε.

Και τελικά όπως βλέπετε κατέληξε στις βελόνες ,που δεν είναι καθόλου λίγες!

Κουτί για βελόνες έγινε κι άλλο ένα, αλλά αυτό παραγγέλθηκε Στον πρότερο έντιμο βίο του εκτελούσε χρέη θήκης κρασιού. Το κρασί τους τέλειωσε, το ξύλινο κουτί ομως ζητούσε τα δέοντα
Και ικανοποιήθηκε η επιθυμία του
Ντύθηκε με χαρτί ίδιου μοτίβου αντίθετου χρωματισμού και για κάτι παραπάνω, αφου ήταν και έργο καρδιάς, κόλλησα μία πήλινη καρδιά που είχα και έπλεξα mε οδοντογλυφίδες 😉ενα μικρό κομμάτι, μ ένα κουβαράκι και κολλήθηκαν πάνω στο καπάκι .


Και για το τέλος σας φυλάω το καλλίτερο 😍

Ένα απλό ξύλινο τετράγωνο κουτί που ντύθηκε επίσης καρώ, στις δυο πλευρές ενσωματώθηκε ριζόχαρτο με 2 παρεμφερείς και αγαπημένες φιγούρες Αη Βασίλη. 
Στο καπάκι, για να δώσω ύψος, κόλλησα ενα κύκλο απο ντυμένο cd και χαρτόνι, τυλιγμένο με ξυλόγλυπτο, οπως επίσης ξυλόγλυπτο μπήκε σε όλη του την περίμετρο και το κερασάκι στο καπάκι, ενα όμορφο κρυστάλλινο πόμολο, που μου είχε φέρει το κοριτσάκι μου και ταίριαξε χρωματικά με τα χρυσά ποδαράκια του, να πάρει ύψος. 

Μπόλικο χιόνι και στρας και το απλό ξύλινο κουτί απέκτησε φωτογένεια απαστράπτουσα


Και μη νομίζετε οτι μένουν παραπονεμένα τα μικρά, όόόχιιι!!!
Κουτί νάναι και θα ντυθεί οπωσδήποτε, κι ας λένε οτι δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα!


Με τούτα και με κείνα ο πρώτος μήνας του '23 πέρασε, αντε με ελπίδα και ευχές πάμε στον επόμενο! Να δούμε πόσο "ερωτικός" θ αποδειχθεί 😏
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ Φίλοι μου αγαπημένοι!

24 σχόλια :

  1. Τα λατρεύω γενικά τα κουτιά. Και τα δικά σου υπέροχα!!!
    Καλό μήνα Χαρά μου. Ας είναι μέσ' τη γλύκα!
    Καλημέρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάχα χώρο να τα έβαζα Αννα μου,τόση μανία τα έχω. Οχι τόσο τα χαρτινα, παρόλο που έχω δει άπειρες κατασκευές μ αυτά. Θέλω νάναι γερά πάνω απ όλα.
      Καλό μας μήνας!

      Διαγραφή
  2. Όταν κανείς είναι του "κουτιού" πώς να μην αγαπά τα κουτιά και όταν μάλιστα ξέρει να τα ντύνει και τόσο όμορφα δίκαια αξίζει πολλά μπράβο!
    ΑΦιλάκια και καλό μήνα να έχουμε με πολλές εμπνευσμένες δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ αγαπημένη μου Στεφανία ,νάσαι καλά για τα καλά σου λόγια!
      Αυριο με καλό.
      Αφιλάκια γλυκά και στο Νίκο σου (μας)

      Διαγραφή
  3. Έχω έρωτα με τα κουτιά, Χαρά μου! Τα λατρεύω! Ειδικά αυτού του τύπου, τα σκληρά, που μοιάζουν με μικρά μπαουλάκια. Τώρα, στα δικά σου χέρια, μεταμορφώνονται με το χέρι μιας νεράιδας, που θα τους δώσει μια καινούργια ζωή και μορφή τέτοια, που να μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό.
    Είναι υπέροχα. Ειδικά το τελευταίο με τα ποδαράκια.
    Ευγνωμοσύνη για τα έργα σου βρε Χαρά μου ειλικρινά.
    Καλό μήνα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτη η σύμπτωση στους έρωτες!!! Ετσι στα σκληρά (των κουτιών,οχι των ουσιών,χαχαχααα) Το έγραψα παραπάνω και στην Αννα. Πέφτουν στα χέρια μου κατά καιρούς και ωραία χαρτόκουτα που τα έχω δει σε πλείστες μορφές, αλλά φοβάμαι να κάνω τόση δουλειά (ντυσίματα με υφάσματα ή σκοινί) και στο τέλος να πάει χαμένη. θα το έχω υπόψη μου ομως αυτό τον έρωτα για άλλη φορά ;)
      Η ευγνωμοσύνη ολη δική μου για την παρέα σας και τα καλά σας λόγια Γιάννη μου αγαπημένε.

      Διαγραφή
    2. Μα ειδικά αυτά τα σκληρά, Χαρά μου, σε κάθε μέγεθος, είναι μικρά έργα τέχνης ή έχουν τη δυνατότητα να μετασχηματιστούν σε έργα τέχνης. Βέβαια στα δικά σου χέρια και ...άχυρα να πάρεις, πάλι θα βγάλει έργο τέχνης αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Στέλνω φιλιά. Ρίξε μια ματιά στους πίνακές μου εδώ, που έβαλα μερικούς και θα συνεχίσω να βάζω
      https://giannispitarokilis.wordpress.com

      Διαγραφή
  4. Χριστίνα Χαλκιοπουλου01 Φεβρουαρίου, 2023 18:58

    Χαρά μου,
    Καλό χρυσό μήνα!

    " Κουτί μεταξωτό
    που κρύβει θησαυρό,
    κουτί με ροζ κορδέλα
    κρυμμένα δύο πινέλα
    μια παιδική καρδιά."

    Μοναδική, υπέροχη η μεταμόρφωση των κουτιών σε έργα τέχνης!
    Τα μικρά, σκέτο γλύκισμα!
    Να'σαι καλά, να δημιουργείς, να ευφραίνεις
    με ομορφιά την ύπαρξη μας!

    "Κουτιά μεγάλα, κουτιά μικρά,
    ανοίγουν, κλεινουν
    χαρά μας δίνουν.
    Κουτιά μεγάλα, κουτιά μικρά,
    μέσα τους κρύβουν πολλα."

    Και τι κουτί & τι κουτί , έλα στο πάρτυ & μη γίνεσαι κουτή . . . . . .

    Σε φιλώ 😘😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχααχχαα απ όλα το "Ω τι κουτί,κουτί" ήξερα Χριστινάκι που έχει γίνει και τίτλος ανάρτησης παλαιότερης. Ηταν βλέπεις της εποχής μας ;)
      Φιλιά πολλά αγάπης και απο μένα <3

      Διαγραφή
  5. Οι μεγαλύτερες δυσκολίες χέρι-χέρι με τις μικρές χαρές σε κρατούν ενεργή, δραστήρια και δημιουργική. Είναι τα καμπανάκια που χτυπάνε για την δέουσα προσοχή που πρέπει να δώσεις στον εαυτό σου. Αυτό σημαίνει να ισορροπείς με τις δεκάδες υποχρεώσεις και απαιτήσεις της καθημερινότητας. Κι αυτό το ‘χεις καταφέρει και χαίρομαι πολύ γι αυτό. Όταν η πραγματικότητα σε αποδιοργανώνει, να η λύση.
    Το αποτέλεσμα Χαρά μου είναι εμφανές. Μαγικό! Κάποια πράγματα τα ερωτεύεσαι αμέσως. Εύχομαι τα κουτιά σου να είναι πάντα γεμάτα από χαρές.
    Καλό κι ευλογημένο μήνα Χαρά μου! Όσο πιο ήρεμο γίνεται!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα πάντα σ αφήνω τελευταία να διαβάσω ξανά και ξανά το σχόλιό σου και να σου απαντήσω όσο μπορώ πιο στοχευμένα (σιγά μην το καταφέρνω!)
      Λοιπόν Αννίκα μου δε ξέρω αν το έχω καταφέρει αυτό που μου γράφεις, η αλήθεια είναι οτι κάνω γενναίες προσπάθειες αντίστασης. Εχω τις μεταπτώσεις μου και έντονες μάλιστα, αλλά οι στιγμές δημιουργίας είναι κάτι που ευχαριστιέμαι μέχρι το μεδούλι! Κι αυτές τις μέρες επανήλθαν και τα πετρωτά όπως θα διαπιστώσεις και χαίρομαι διπλά, οχι γιατί υποτιμώ όλα τ άλλα αλλά είχα να πιάσω πετραδάκι απο αρχές Καλοκαιριού. και μου έλειψαν τόόόσο πολύ!
      Μακάρι οχι μόνο τα κουτιά μου αλλά και κάθε τι άλλο που φτάνει στα χέρια κάποιου να μεταφέρει τη χαρά της δημιουργίας του ,μόνο για κείνον και την αγάπη μου στο πρόσωπό του!
      Η ευχή σου πολύτιμη κι αντεύχομαι το ίδιο και για σένα.
      Αυριο με καλό και μια αγκαλιά όλη δική σου <3

      Διαγραφή
  6. Tus cajas son maravillosas, qué bien se te dan. BESICOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τί Όμορφες δημιουργίες!
    Μου αρέσουν πάρα πολύ τα κουτιά κσι μαζεύω κι από αυτά ΔΥΣΤΥΧΏΣ!
    Μου έδωσες ιδέα για τις πλεκτοβελόνες, τέλεια η καρδιά και το μίνι πλεκτό.
    Δεν γίνεται να σηκωθώ να ψάξω τώρα για κουτί και θα το βλέπω στον ύπνο μου.
    Δεν ξέρω αν είδες την τελευταία μου ανάρτηση με τα κηροπήγια, αλλά νομίζω κι αυτός ο τρόπος θα είναι ωραίος για να ντυθούν κουτιά.
    Τί μ έκανες βραδιάτικα!
    Να είσαι καλά και να ξεφεύγεις από τις δυσκολίες με όμορφες δημιουργίες.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαα ΔΥΣΤΥΧΩΣ δε λες τίποτα Ρένα μου!
      Πότε θα μου τη δώσει και θα αρχίσω να πετάω με κλειστά μάτια για να μην υπάρξει πισωγύρισμα ουτε εγω ξέρω.
      Ενας χώρος πάνω απο 25 τετραγωνικά φορτωμένος μέχρι τ αυτιά. Μπαίνω και μπουκώνει το μάτι μου,απορώ πώς έχω έμπνευση! Τη μία συμμαζεύω και την άλλη στιγμή έχουν βγει όλα απέξω ξανά,ακόμα και οταν δε δημιουργώ! Κάποτε ξεφύλλιζα περιοδικά μαγειρικής ή διακόσμησης για να ξεκουραστώ,τώρα ανοιγοκλείνω κουτιά για να ξαναθυμηθώ και τί εχουν μέσα.Αλλά το χουι δεν λέει να μ εγκαταλείψει κ ι ολο μαζεύω!
      τα είδα και τα κηροπήγια. Σουπερ και έξυπνη ιδέα <3
      χαχαχαααα τι σ έκανα βραδυάτικα,λες και ηρεμείς κι εσύ είτε πρωί είτε βράδυ!χαχαχαα εμένα περιμενες!
      Φιλάκια πολλά και σ ευχαριστώ <3

      Διαγραφή
  8. Κουτί κουτί και τι κουτί Χαρά μου Υπερπαραγωγές κάναμε πάλι ε; με κάνεις να ζηλεύω όχι για τα υπέροχα κουτάκια σου, αλλά για την τεχνική σου και την φαντασία σου να τα στολίζεις και να συναγωνίζονται στην ομορφιά το ένα τ άλλο...η καλύτερη ψυχοθεραπεία είναι αυτή μάτια μου να συνεχίσεις να κάνεις ότι σε κάνει να νιώθεις καλά ψυχή μου.
    Να είσαι καλά, να φροντίζεις και την Χαρά χαρά μου. την αγάπη μου 🧡πάντα φιλιαααα!🤗

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα ξέχασα να σου γράψω πως μου έκαναν πολύ εντύπωση οι γωνιές στα μπαουλάκια...μα τι φαντασία!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. ΑΠ οτι διαπίστωσα έχω πολλές υποψήφιες (συν ενα αγόρι ;) ) για τα επόμενα κουτιά ^-^
      Ευτυχώς να μην σπαζοκεφαλιάζω,χαχαχχαα
      Οσο για ψυχοθεραπεία δε λες τίποτα!!! Στο εργαστήρι να βρίσκομαι και ας μη κάνω και τίποτα. Προσπαθώ να ξεκλέβω χρόνο για να μπαίνω εδώ μέσα και αφήνω το σπίτι να βρωμάει,που λέει ο λόγος. Σκουπισμα,ξεσκόνισμα κάνω και παρουσία της μητέρας, ενω να δημιουργήσω δε μπορώ με άλλον απο πάνω μου. Ευτυχώς που αυτά τα σκαλιά του εργαστηρίου δε μπορεί να τα κατέβει,οχι γιατί ειναι πολλά (3 μόνο) αλλά δεν εχει να πιαστεί!χαχαχχαα Ειναι ο μόνος χώρος εκτός της τουαλέτας που πάω μόνη μου!!!
      Οσο για τις γωνιές ποου λες,εκτός απο ομορφιά,ειδικά στα υφάσματα τα καλύπτουν ωραία τα κοψίματά τους σ αυτά τα σημεία .
      φιλάκια πολλά αγαπημένη μου

      Διαγραφή
  9. Λατρεύω κι εγώ τα κουτιά και εννοείται ότι όλο και κάποιο στολίζω για δώρο, χώρια πόσα έχω δικά μου......εσύ όμως κάνεις υπερπαραγωγές !!!!
    Θαυμάζω τη φαντασία σου να δημιουργείς αριστουργήματα απ το τίποτα.
    Να είσαι καλά αγαπημένη και καλό μήνα ....σε φιλώ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει καταγραφεί στα κατάστιχα η λατρεία σου, μείνε ήσυχη ;) Κι εγω αρκετά εχω κάνει δώρα, ή συνοδέυουν δώρα. Τωρα που το γράφω, θυμήθηκα οτι είχα φτιάξει δύο ωραία κουτιά που πήγα σε επισκέψεις, το ένα με ποικιλία για καφέ (και καφέδες και τσουμπλέκια) και το άλλο για ζυμαρικά σ εμια Ιταλίδα, αλλά δεν νομίζω νάχω φωτογραφίες,γιατί τα έκανα υπο πίεση και δεν είχα χρονο να τα φωτογραφήσω.Δε πειράζει, αλλά είναι μια ωραία ιδέα για μια πρόσκληση ;)
      Νάξερες πόσες φορές σε θυμάμαι! Κάθε φορά που ανοίγω τη βιτρίνα του εργαστηρίου και βλέπω το λευκό σακκουλάκι με το κόκκινο κέντημα με πιάνει συγκίνηση και θαυμασμός
      Νάσαι καλά φιλενάδα μου χαμογελαστή,νάξερες πόσο σας απεθύμησα!

      Διαγραφή
  10. Σε ένα τόσο ωραίο κουτί από τα χεράκια σου μπαίνω ευχαρίστως ολόκληρη! Να είσαι καλά να δημιουργείς Χαρά μου! Σου στέλνω την αγάπη μου από τον παγωμένο Βόλο! Καλό μήνα! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταγράφηκε ήδη ;)
      Νάσαι καλά αγαπημένη μου και να μη σταματήσεις να στάζει ααγάπη η πένα σου!
      Φιλιά κι απο μένα απο τη Ζάκυνθο που ήδη μπουμπουνίζει και πέφτουν οι πρώτοι κεραυνοί. Για χιόνια δε μας βλέπω, αλλά να μην ολοκληρώσει τις καταστροφές που έκανε ο προηγουμενος κατακλυσμός στον κόσμο, εύχομαι.
      Καλό μήνα <3

      Διαγραφή
  11. αχ τι καλααααααααααα
    ολα πανεμορφα με εντυπωσιασαν οι χαντρες που εβαλες για ποδαρακια
    το μικρο πλεκτο κ εγινε φοβερο το κουτι το τετραγωνο νομισα οτι ηταν γυαλινο τα πανω!!!! τι υπεροχη ιδεααααααααα πομολοοοοοοο
    αχ μπραβο να σαι γερηηηηηηηη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τα ποδαράκια χάντρες,εχω τις καλύπτρες απο τις βελόνες των ενέσεών μου που χωράνε λες και τις είχα παραγγελία.Ετσι τις περνάω μέσα απο την τρύπα της χάντρας και γίνεται πιο σταθερό το κόλλημα και ενίοτε και ψηλότερο
      Σοφάκι οντως είνα γυάλινο το πομολάκι στο χριστουγεννιάτικο κουτί, απλά στην λήψη απο πάνω εχει πάρει το χρώμα της βάσης του και φαίνεται χρυσό.
      Σ ευχαριστώ γαι την επίσκεψή σου και τα καλά σου λόγια <3
      Αυριο με καλό

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...