...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Τριό-διο, όπως λέμε Τριώδιο!

 Είθισται κάθε χρόνο με την έναρξη του Τριωδίου να φτιάχνω ενα ανάλογο πετρωτό.

Είπα λοιπόν και φέτος να μη χαλάσω το αντέτι, παρότι δεν τα είχα πιάσει στα χέρια μου απο τις πρώτες μέρες του Καλοκαιριού, ούτε καν τα Χριστούγεννα, που πάντα μου έδιναν έμπνευση. 
Παρά τις δυσκολίες λοιπόν που στην πλειοψηφία είναι έλλειψη χρόνου, στη μειοψηφία, αλλά όχι ασήμαντο, η όλο και μεγαλύτερη έλλειψη ιδιαίτερων πετρών ή κοχυλιών για τη δημιουργία τους τ' αποφάσισα!
Πέτρες και κοχύλια έχω άπειρα, όμως κάποια που ήρθαν απο πολύύύ μακρυά, πολύ ιδιόμορφα και σπάνια είναι πλέον σ έλλειψη κι απ ό,τι δεν προβλέπεται άμεσο ταξίδι της κόρης μου, που πάντα φροντίζει να μου μαζεύει απο τις θάλασσες του Κόσμου, πρέπει νάμαι φειδωλή και καίρια στις επιλογές μου.

Οπως και νάχει βγήκε ακόμα ένα ζεύγος με Μεσαιωνικά κοστούμια, που είναι η μεγάλη αδυναμία μου.


 Είναι αυτό το ταίριασμα των ανόμοιων υλικών (πέτρες ,κοχύλια, βρύα της θάλασσας, αχινοί) που κάνει το σύνολο ξεχωριστό κι αγαπημένο και κανένα να μη μοιάζει με το προηγούμενο!



Η φούστα της κοπέλας είναι ένα ιδιαίτερο είδος που λέγεται δολάριο της άμμου (sand dollar) άγνωστο γιατί ,όπως επίσης "θαλάσσιο μπισκότο" ή "κέικ της άμμου". 



Το δεύτερο αν και δεν φτιάχτηκε για Απόκριες δεν παύει νάναι μια αγαπημένη επιλογή των καρναβαλιστών! Τα κοστούμια της Απω Ανατολής.




Ετσι απο θραύσματα ενός πιάτου που έσπασε ο σεισμός και μου το έφερε η ξαδέλφη μου ,σίγουρη οτι δεν θα πάει χαμένο και πανομοιότυπα θραύσματα απο τη θάλασσα, δημιουργήθηκε αυτή η παραδοσιακή Γιαπωνέζα με την παραδοσιακή της κόμμωση και την βεντάλια ανα χείρας, αναπόσπαστο αξεσουάρ της εικόνας της!


Καλώς ήρθες λοιπόν και πάλι τρελό Καρναβάλι, αν και καρναβάλια είμαστε όλο το χρόνο, όπως καταντήσαμε 😞 
Καλή αρχή του Τριωδίου!

17 σχόλια :

  1. Να πάλι τα αγαπημένα μου πετρωτά και όταν αυτά για φούστες έχουν και θαλασσινά που τόσο λαχταρώ και δεν βρίσκω, χαίρομαι διπλά!
    Όλα είναι πανέμορφα και μας βάζουν στην αποκριάτικη ατμόσφαιρα που θα στερηθούμε φέτος λόγω χιονιού... ευτυχώς τώρα μες τη πόλη δεν έχει χιόνι... ακόμα!
    ΑΦιλάκια με καρναβαλίστικη διάθεση και με πολλά χαμόγελα χαράς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου Στεφανια μπορεί το χιόνι να έφυγε αλλά υπάρχει καρναβαλική διάθεση; Αφιλακια γλυκά με πολλή χαρά που σ άρεσε το πετρωτο μου

      Διαγραφή
  2. Και του χρόνου, Χαρά μου! Με καλύτερο τρόπο και συνθήκες απ' τις φετινές. Κοίτα τώρα τι κάνεις ε; Πωπωπωπω, δεν είναι μόνο η τέχνη της αρμολόγησης, είναι η φαντασία εξ αρχής, τι υλικά πρέπει να χρησιμοποιήσω για να φτιάξω ή να προσεγγίσω το Α ή το Β σχήμα-μορφή. Εκεί, πιστεύω βρίσκεται η τέχνη. Στην επιλογή και όχι σ' αυτή καθ' εαυτή τη συναρμολόγηση.
    Όσον αφορά τα υλικά που επιλέγεις, είναι θαυμαστά και σπάνια. Μάς ανοίγουν μάλιστα και τον κόσμο της γνώσης, Χαρά μου για τα πλάσματα του βυθού.
    Καλησπέρα καλή μου φίλη, όμορφο το βράδυ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για μένα Γιάννη μου όλη η διαδικασία είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, στην αισθητική του τότε, στην ιστορία και στις νέες πληροφορίες!
      Χαίρομαι λοιπόν που τα μοιραζόμαστε ολ αυτά και τα υποδεχόμαστε όχι απλά σαν μια δημιουργία από φυσικά υλικά.
      Στις άσχημες μέρες που ζούμε των κακών ειδήσεων ας είναι μια αχτίδα, έστω και αμυδρου φωτός.
      Με όλη μου την αγάπη 💖

      Διαγραφή
    2. Η τέχνη, Χαρά μου, είναι το όπλο μας, απέναντι σε όλο αυτό που ζούμε. Μια δέσμη φωτός μέσα στο σκοτάδι. Σε φιλώ καλή μου.

      Διαγραφή
  3. Όμορφα τα πετρωτά σου Χαρά μου, στολισμένα με την τέχνη που τόσο καλά ξέρεις και την αρμύρα της θάλασσας. Δομημένα με τη συγκρότηση της καρδιάς που αντιστέκεται στις σειρήνες που απειλούν τις μέρες της δημιουργικής αναζήτησης. Έτσι ανακαλώντας χαρούμενες στιγμές, ξεπερνάς τις συμπληγάδες και μας παρασύρεις σε ρυθμό αποκριάτικο.
    Καλό Τριώδιο Χαρά μου! Καλή εβδομάδα!
    Την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα και οι χαρούμενες στιγμές Αννικακι μου τρομάζουν στη σημερινή πραγματικότητα. Αλλά εδώ γίνονται θαύματα η δημιουργία θ αντισταθεί;
      Προσπαθώ όντως να ξεφύγω από τις συμπληγάδες με κάθε πρόσφορο μέσον
      Φιλάκια γλυκά

      Διαγραφή
  4. Αριστουργήματα !!!!!!
    Καλό Τριώδιο με αγάπη και χαρά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είχαμε επιθυμήσει τα πετρωτά σου Χαρά μου!
    Είναι μοναδικά!
    Αλλά και γκέισα μόνο φωνή δεν έχει.
    Να είσαι καλακαι να συνεχίσεις να μας δείχνεις τις ομορφιές σου.
    Σε φιλώ.

    Ελπίζω να μείνει το σχόλιο μου αυτή τη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ τα είχα πεθυμησει Ρένα μου, αλλά που κέφια και χρόνος! Επιτέλους έσπασε η γκίνια έστω και για λίγο!
      Χαίρομαι που σ άρεσαν φιλεναδα😍

      Διαγραφή
  6. Χριστίνα Χαλκιοπουλου06 Φεβρουαρίου, 2023 18:48

    Χαρά μου,
    Καλό Τριωδιο! Με γέμισες αισιοδοξία αλλά ήλθαν & αναμνήσεις πίσω από κάτι πάρτυ, χορούς, διασκέδαση μ' αγαπημένους & γιορτές με τα παιδιά.
    Η κοπέλα είναι τόσο όμορφα στημένη, εντυπωσιακό φόρεμα, απίθανη κορδέλα στην μέση, τα κουμπάκια στην πλάτη, τα μαλλια της, όλα τέλεια πάνω της!!!
    Η γκεισα άλλος πειρασμός, είναι & πολύ σικ!
    Έκανες εξαιρετική επιλογή & προσαρμογή των υλικών! Της έδωσες το κατάλληλο στήσιμο με χάρη, όμορφα ρούχα, βεντάλια, ομπρέλα, τα μαλλιά ίδια όπως τα βλέπουμε σε φωτογραφίες. Το πρόσωπο της διάφανο
    οβάλ με μόνο το κραγιόν, από μόνο του χωρίς να δεις κάτι άλλο σε παραπέμπει σε κορίτσι της Ανατολής.
    Μπράβο σου Χαρά!!!
    Σε φιλω😘😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστινάκι πόσο χαίρομαι με τα αναλυτικά σου σχόλια επί των έργων μου!!! Το ξέρεις, στο χω ξαναπεί. Τώρα όσο για αναμνήσεις... Αυτές είναι τόσο μακρυνες που δεν ανασυρονται ούτε με γερανό!
      Άλλες εποχές, άλλα κέφια, άλλα χρόνια εμείς! Τώρα βαριέμαι και στην ιδέα ακόμα. Φιλάκια άπειρα αγαπημένη μου 💝😘

      Διαγραφή
  7. αχ Χαρα μουυυυυυυυυυ
    απιθανααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι ωραία που μας βάζεις στο κλίμα των απόκρεων Χαρά μου, με αυτά τα αριστουργηματικά πετρωτά σου...
    Κάθε ένα είναι ξεχωριστό και πολύ όμορφο, όμως πίσω από κάθε δημιουργία, κρύβεται πάρα πολύ χειρωνακτική δουλειά και πολύ περισσότερη σκέψη πρώτα νομίζω για να υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα.
    Γειά στα χεράκια σου και στο μυαλό σου...😊
    Να περνάς καλά, να προσέχεις την Χαρά αγαπημένη μου την αγάπη μου 💖πάντα φιλιαααα! 🤗😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ οσο και να την προσέχω κάτι γίνεται για να μη μένει σε ησυχία Ρουλάκι μου ;( Πολύ δύσκολες κατάστάσεις κι ελπίζω να μην έρθω ποτέ στη θέση της,ουτε εγω ουτε τα παιδιά μου. Φιλάκια πολλά αγαπημένη μου,σε σκέφτομαι πάντα με περισσή αγάπη <3

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...