...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Κέρασμα και προετοιμασία

Ο μήνας που μας προετοιμάζουν απο την επομένη των Χριστουγέννων!
Ο Μήνας του Βαλεντίνου και του Τριωδίου και γιατί οχι και της Γιορτής μου! 
Τί εγώ λιγότερα δικαιώματα έχω απο τον άγνωστο Βαλεντίνο; Οχι βέβαια!!! 
Και φυσικά  συνεχίζω να γιορτάζω μ ανδρική ονομασία, έτσι έμαθα, έτσι πορεύομαι. 
Γιατί οι Μαρίες δηλαδή άλλες να γιορτάζουν με τις παρθένες κι άλλες με τις...(πως να τις πω κομψά;😏) απελπιστικά διαθέσιμες, που θα έλεγε και η Πρωτοψάλτη; 
Ετσι κι εγώ επιλέγω αυτήν που καθιερώθηκε παιδιόθεν, γιατί άργησαν πολύ οι 40 Παρθένες να αγιοποιηθούν και παρολίγο να γινόμουν εγώ, να εκπροσωπούσα τις Χαρίκλειες. 
Αστην  λοιπόν με τις άλλες 39 κι εγω με τους Χαράλαμπους, άλλωστε πάντα είχα  καλλίτερες σχέσεις με τους άνδρες, διότι ως γνωστόν εμείς έχουμε ολίγον το διάολο μέσα μας, θου Κύριε!

Λοιπόν, να κεράσω γλυκάκι και για την Γιορτή μου και για τον Valentine, μην παρεξηγηθεί οτι τον αποφεύγω. 
Ζεστό ζεστό και λιγουρευτό! και προπάντων...ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΡΜΙΔΑ!!! Οχι για να δείτε πόσο σας προσέχω . Και ποικιλία για να διαλέξετε!


Η κολοκυθόπιτα που περίσσεψε απο την προηγούμενη ανάρτηση😂, μια πουτίγκα πορτοκαλιού, μια μηλόπιτα και το άλλο Valentine pie 😍. 
Πάρτε κι ένα μικρό για το δρόμο, έχουμε μέλλον.

Είχα δύο, πολύ όμορφα ομολογουμένως, πυρεξάκια απο κάποια προσφορά γνωστού ζυμαρικού  και οταν είδα την ιδέα αυτή να κυκλοφορεί (με πολλές παραλλαγές η αλήθεια είναι, εγω διάλεξα την πιο έξυπνη και εύκολη), σκέφτηκα πόσο ωραία θα ήταν να χρησιμοποιηθούν ως διακοσμητικά πια, μια που τα συρτάρια της κουζίνας φράκαραν απο πράγματα. 
Τα υλικά, πιο απλά πεθαίνεις! 


Για την "γέμιση" της μηλόπιτας, κομματάκια κίτρινου σφουγγαριού.  Απο ύφασμα παλιοκαιρισμένης φούστας εκρού (είχε και στίγματα πορτοκαλοκαφέ επάνω) έκοψα  λουρίδες. 
Πριν τις λουρίδες όμως, έβαψα με ακρυλικό καφέ και πορτοκαλί τα κομματάκια του σφουγγαριού και τα κόλλησα στον πάτο του πυρεξ. 
Μία λουρίδα ύφασμα κόλλησα γύρω γύρω σαν γαρνίρισμα της πίτας. 
Εριξα κόλλα με σπρέι και κόλλησα χιόνι απο τα Χριστούγεννα και λευκό γκλίτερ να μοιάζει με ζάχαρη κρυσταλλωμένη  και ολοκληρώθηκαν και οι δύο μ αντίστοιχα φιογκάκια. 
Στην μηλόπιτα  έβαψα λίγο ακόμη τις λουρίδες της επιφάνειας να φαίνονται καλοψημένες. 
Με τον ίδιο τρόπο, αλλά σκεπάζοντας το μπωλάκι με ολόκληρο το ύφασμα έφτιαξα την Βαλεντινόπιτα και την κολοκυθόπιτα, αφου στη βάση του μπωλ και κάτω απο το ύφασμα κόλλησα απλά γέμισμα απο υλικό για μαξιλάρι. Ετσι για να φουσκώσει. 
Μα δεν ειναι γλύκα;;;

Τα μικρά γλυκάκια προέκυψαν απο κάψουλες καφέ εσπρέσσο. 
Θυμάστε με τις κουδούνες, που σας είπα οτι θα βρω; Μπορεί να μην βρήκα ΑΚΟΜΑ για κουδουνάκια, αλλά για γλυκάκια μια χαρά βρήκα!
Κοιτώντας τις προσεκτικά διαπίστωσα οτι αυτές  είχαν στην κορυφή καπέτες, σαν νά 'χε πέσει γλάσο σε τούρτα, ετσι ήρθε η ιδέα και μ' ένα σωληνάριο λευκό relief, το μόνο που έκανα, να τονίσω τις καπέτες και να φτιάξω ροζετούλες γύρω γύρω, σαν γαρνίρισμα τούρτας. Ένα τριανταφυλλάκι-χάντρα στην κορυφή το κερασάκι στην τούρτα κι ένας δίσκος απο χαρτόνι απο κάτω και το τουρτοκέικ έτοιμο!
Οι άλλες δύο ακόμα πιο απλές. Τη μία τη βουτηξα στην ατλακόλ και μετά στο χριστουγεννιάτικο χιόνι και κόλλησε πάνω της σαν ινδοκάρυδο και απλά κόλλησα μία τρέσσα κοκκινα στρας στη βάση και μια χάντρα επίσης στην κορυφή. Στη δε άλλη απλά έκανα πουά με κόκκινο relief κι έβαλα μια κοκκινη γυαλιστερή χάντρα στην κορυφή.
Αυτές οι μικρές δημιουργίες με ξετρελαίνουν περισσότερο ακόμα κι απο τις πολύπλοκες, ασε που δεν χρειάζονται παρά απλά υλικά που όλες διαθέτουμε. Μήπως όχι; 😂




 Η πουτίγκα έγινε απο ένα κεσεδάκι γιαουρτιού. 
Μόλις το έφαγα το κοίταξα με άλλο μάτι και σκέφτηκα να το εκμεταλλευτώ. Ντύθηκε λοιπόν όλο με το ίδιο ύφασμα της πολυκαιρισμένης λινής φούστας, κολλήθηκε στο άνοιγμα και τελειοποιήθηκε με κορδέλα αυτή τη φορά και κολλήθηκαν πάνω στην κορυφή φέτες πορτοκαλιού και καρδούλες-μακαρόν. Οι φετες, η μία είναι απο βαζάκι μαρμελάδας που έσπασε και τα αλλα χάντρες. Οι καρδούλες-μακαρόν είναι απο αφρώδες υλικό που έκοψα με κοφτάκι και τις ένωσα βάζοντας ανάμεσα λευκό αφρώδες υπο τύπον κρέμας 
Το ψέκασα επίσης με κόλλα και κολλήθηκαν τα τύπου ζάχαρης και έκανα και ρωνιές απο σιλικόνη σαν να τρέχει το σιρόπι. Άλλη μία μικρή δημιουργία λοιπόν απο ευτελή υλικά που έχουμε  σπίτι μας! Καλό;

Και τώρα μπαίνουμε στα προεόρτια του Βαλεντινισμού!
Για την επόμενη δημιουργία, να πω την αλήθεια, ήθελα να δοκιμάσω το κάτω μέρος 😉 
Και εγένετο ένα κοριτσάκι της αγάπης 💗
Ξεκινάμε απο την κορυφή, και ειδικά απο το σώμα, που είναι πλαστικό μπουκάλι υγρού απορρυπαντικού κομμένο στο μέγεθος που θέλουμε. 
Πουθενά δεν χρησιμοποιούμε ραπτομηχανή αλλά μόνο πιστόλι σιλικόνης. 
Το κεφάλι μια (μισή για την ακρίβεια, επειδή είχε περισσέψει είπα να μη πάει χαμένη) μπάλα φελιζολ ντυμένη με καλσόν να αποκτήσει χρώμα δέρματος κι ενα κουμπί για μύτη και χάντρινα ματάκια.
Τα παπουτσάκια που θέλησα να δοκιμάσω είναι μποτούλες φτιαγμένες απο αυγά kinder  και τα πόδια της μικρής οι σωλήνες που προστατεύουν τις ενέσεις μου, ντυμένα απλά με μια λωρίδα ριγέ κορδέλας υπο τυπον καλσόν. 
Ικανοποιήθηκε η περιέργειά μου 👍
Τα υπόλοιπα δεν εχουν καμιά ιδιαίτερη δυσκολία, όπως τα βλέπετε κολλήθηκαν με ζεστή σιλικόνη. Τίποτα δεν είναι ραμμένο, επαναλαμβανω.
Γλυκούλα δεν είναι κι αυτή;

 Και για το τέλος πάλι μια ιδιοκατασκευή απο διάφορα κυκλοφορούντα ανευ σκοπού. 
Μία καρδιά λάτινη, που κάποια στιγμή είχα ζωγραφίσει τριανταφυλλάκια , ενα ζευγάρι μεταλλικά φτερά, απο κάποιο δέμα, που τα έντυσα με μαλλί, ενα καλαμάκι μ ένα βελούδινο φιόγκο κι ενα ξυλόγλυπτο επίσης "love", στηριγμένο μέσα σ ενα μεταλλικό καρούλι κορδέλας. 
Ένα αγγελάκι απο εκείνα που μας ξετρέλαιναν σχολιαρόπαιδα και ένα ξυλόγλυπτο στεμματάκι βαμμένο χρυσό, κι έτοιμο το γιορτινό σταντ!

Το "γράμμα", είναι ενα κομμάτι φελιζόλ που προστάτευε τα ράφια του νέου μας ψυγείου, που μας έκανε δώρο η ΔΕΗ με τις διακοπές της 😡. 
Οχι δε μας το χάρισε, εμείς το πληρώσαμε αδρά, γιατί το παλιό ρετάρισε απο τις συχνές διακοπές ρεύματος. Και πού νάκανε και χειμώνα βαρύ! 
Μέχρι τώρα έχουμε Λαμπριάτικες μέρες.


Τλπ. το φελιζολ ήταν ακριβώς οπως το βλέπετε, το μόνο που έκανα πρόσθεσα ενα χάρτινο σουβέρ-καρδιά, απ αυτά που βάζουμε κάτω απο τα ποτήρια όταν εχουμε καλεσμένους και μία καρδιά φελτ για κούμπωμα. Γυρω γύρω  πέρασα μ ενα σφουγγαράκι καφέ πατίνα και ...το πάει το γράμμα!💌
Και κάπου εδώ θα σας αφήσω.
Ααα μην είστε ανυπόμονοι, δεν θα σας τα δείξω όλα σήμερα. 
Ας αφήσουμε κάτι και για ανήμερα, άλλωστε απο μόνο του αποζητά την αποκλειστικότητα και δεν θα σας κάνω να περιμένετε, τι 10 τί 14/2!!!. 
Είμαι σίγουρη οτι θα με δικαιώσετε 😉

10 σχόλια :

  1. Μ αρέσει που επαναλαμβάνεις τη λέξη απλά και απλά......χαχα, απλά τα λες όλα αυτά;;;; θα μου πεις για σένα ναι που το μυαλό σου τρέχει με χίλια στις δημιουργίες !!!!!
    Χρόνια σου πολλά και απίκραντα εύχομαι και πάντα με το ίδιο μεράκι να μας χαρίζεις ομορφιές !!!!!
    Και η κόρη μου τώρα γιορτάζει, όχι με τις 40.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά και καλά να είναι γεμάτα υγεία, δημιουργία αλλά και έρωτα!
    Υπέροχα...όλα αλλά κι εγώ σαν τη Ράνια γελάω με το ''απλά '' που γράφεις. χααχαα . Αυτή η φαντασία σου!!!
    Καλή σου μέρα και φιλιά πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτα, χρόνια πολλά για την ονομαστική σου, να είσαι γερή δυνατή και πάντα έτσι δημιουργική!
    Τα "απλά" σου πανέμορφα ως συνήθως και μου άνοιξαν την όρεξη να φτιάξω και κανένα γλυκάκι!
    ΑΦιλάκια χαρούμενα και πάντα με αγάπη!
    Στεφανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαρααααααααά!!!!!
    Χρόνια πολλά και καλά.
    Να είσαι γερή και ευτυχισμένη!
    Από όλα δοκίμασα και ξετρελάθηκα και από νοστιμιά και από εμφάνιση!
    Δεν το πιστεύω ότι δεν είναι αληθινά!
    Φανταστικά!
    Και η ερωτευμένη κουκλίτσα και η καρδούλα σου, όλα τέλεια!
    Ανυπομονώ να δω και τα υπόλοιπα.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύχρονη καλή μου φίλη! Να σε χαιρόμαστε, να σε απολαμβάνουμε εδώ στη μεγάλη αγκαλιά της συντροφιάς μας. Πάντα να μάς εμπνέεις, πάντα να μάς ομορφαίνεις με τις δημιουργίες σου και τη φαντασία σου.
    Μια αγκαλιά ευχές απ' την καρδιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια σου πολλά Χαρά μου με υγεία και δημιουργικό πνεύμα. Όταν είδα την ανάρτηση στο f/b νόμισα ότι ήταν κανονικά γλυκά, τώρα κατάλαβα ότι η ζαχαροπλάστης χρησιμοποίησε αγνά μεν, αλλά πειραγμένα υλικά.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρώτα πρώτα οι ευχές μου για την γιορτή σου Χαρά μου, να σε χαίρονται οι αγαπημένοι σου και εμείς μαζί τους...
    Και τώρα πάμε στα των "απλών" δημιουργιών σου, που τις είδα και δεν μπορούσα να πιστέψω τι έκανε πάλι Παναγιά μου! Ακου τούρτες και κέικ από υφάσματα!! Καλά για την κουκλίτσα της αγάπης τι να πω!! να δούμε τι άλλο θα δούμε από εσένα Χαρούλα μου.
    Χρόνια σου πολλά, πολύχρονη να είσαι Χαρούλα μου, να είσαι καλά και να μας εκπλήττεις πάντα με τις δημιουργίες σου...Στέλνω την αγάπη μου και μια μεγάλη αγκαλιά!🧡🧡🧡🤗

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο δρόμος της ¨σύνθετης¨ απλότητας περνά ως φαίνεται έξω απ’ το σπίτι σου Χαρά μου! Αλλιώς πως εξηγούνται όλα αυτά τα καλέσματα που αφυπνίζουν το δημιουργικό ταλέντο σου και βάζουν και μας στην πρίζα. Αυτό θα πει δημιουργία αναγέννησης από κοιτάσματα πηγής που τελειωμό δεν έχει.
    Καλόχρονη να είσαι Κυρά μου, γερή και δυνατή να σε χαιρόμαστε!
    Μεγάλη ζεστή αγκαλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια σου πολλά Χαρά μου! Τί να πω και τί να γράψω! Καλή συνέχεια σε όλα αυτά! ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ και του χρόνου με υγεία, τόσο απλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...