...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

"Μας έβαλε τα γυαλιά"

 Αυτή ήταν και είναι μια λαϊκή έκφραση οταν κάποιος κάνει κάτι, μη αναμενόμενο και αναδεικνύεται καλλίτερος απο τους άλλους.
Δεν το διεκδικώ εννοείται για τον εαυτό μου, αλλά το χρησιμοποιώ ως τίτλο της ανάρτησης, αφού έχει άμεση σχέση με τη δημιουργία 😉 Και πώς θα μπορούσα άλλωστε, αφού δεν εφηύρα εγω  αυτή την χρήση! 
Απλά λόγω πληθώρας γυαλιών, που αρκετά έχω ήδη χρησιμοποιήσει και σε παλιότερα έργα μου, σκέφτηκα να κάνω κάτι καινούργιο.
Και η αρχή έγινε μ' ένα παλιό ζευγάρι γυαλιών.
Η αλήθεια είναι οτι απο τον καιρό που άρχισα να φοράω γυαλιά (ακόμα και απο την εποχή των γυαλιών ηλίου) είχα την τάση να τα κάνω ένα ενδιαφέρον αξεσουάρ, που θ' άλλαζε την εμφάνιση κατά περίπτωση. 
Ετσι τα οικονομικά γυαλιά των φαρμακείων (και όχι μόνο) για την πρεσβυωπία, έγιναν ένα αντικείμενο που άλλαζε συχνά, κι όσο ανέβαιναν οι βαθμοί κι άλλαζαν τα μοντέλα, παροπλίστηκαν αρκετοί σκελετοί, που ομως δεν είχαν την ίδια τύχη μ' αυτά σήμερα, δυστυχώς.
Ευτυχώς ομως, η προμηθεύτρια μου  σ' άχρηστα, είχε παρόμοιες εναλλαγές και απώλειες, οπότε σε κάθε δέμα υπήρχε πάντα ένα ζευγάρι κι έτσι έδωσε τροφή για τις διαφορετικές δημιουργίες που θα δείτε παρακάτω.
Το πρώτο είναι ένα ζευγάρι δικό μου με ιδιαίτερο σκελετό που μ' άρεσε μεν πολύ, δε μου πολυταίριαζε όμως στα χαρακτηριστικά του προσώπου κι έτσι έμεινε ως είχε. 
Βγήκε στην επιφάνεια, βρήκα τα κατάλληλα ριζόχαρτα μικρού μεγέθους και απέκτησε άλλη χρήση, καθαρά διακοσμητική.
Μάλιστα είναι διπλής όψης. Το λάθος μου ήταν, οτι εξ αρχής δεν σκέφτηκα να παλαιώσω τα κομμάτια που χρησιμοποίησα, ομως και αφου ολοκληρώθηκε σχεδόν η δημιουργία, με κάποιες σταγόνες καφέ απο κάποιες χαραμάδες απέκτησε μία κιτρινίλα παλαιότητας
Και είναι αυτά:

Πίσω όψη

Στη συνέχεια άρχισα να ψάχνω για σκελετούς και φακούς. 
Οι   σκελετοί οι περισσότεροι ήταν σπασμένοι, ένας μόνο ήταν γερός και τον ξεσπάλιασα εγώ γιατί δε μ' άρεσε ολόκληρος
Ετσι διαφορετικοί φακοί έγιναν σκουλαρίκια ανοιξιάτικα (εμένα μ αρέσουν και φοράω ευμεγέθη σκουλαρίκια) με αποκόμματα απο ημερολόγιο και διακοσμητικά στοιχεία απο παλιά αξεσουάρ και χάντρες.

Οι περισσότεροι ίσως έγιναν μενταγιόν να κρεμαστούν σ' αλυσίδες ή κορδόνια ανάλογα το θέμα


Θεωρώ οτι με τα καλοκαιρινά ρούχα και επειδή είμαι αλλεργική μ ό,τι σχεδόν ακουμπάει στο δέρμα,  θα είναι ο,τι πρέπει!👌

Θαλασσινά θέματα



Ενας Πίνακας του Νικολάου Γύζη (λατρεμένου μου), "Αποκριά στην ΑΘήνα" , έγινε κι αυτός κόσμημα



και κάποιοι άλλοι, καρφίτσες πέτου


Η ΘΕΑ, συνυπάρχει με τα ζουμπούλια και  μία γκραβούρα εποχής (έργο Sargint),  που απεικονίζει την Πλατεία Αγίου Μάρκου της Ζακύνθου. Τον ίδιο πίνακα έχω προσπαθήσει ν' αποδώσω με ακουαρέλα και θα συμμετέχει μαζί μ' άλλα δύο πινακάκια, αυτές τις ημέρες, απο 19-21/5/2024, σε μια Έκθεση ζωγραφικής, που θα λάβει χώρα στη Ζάκυνθο , επ ευκαιρία των εκδηλώσεων για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα και θα συμμετέχουν 30  καλλιτέχνες απ' όλα τα Επτάνησα.


Έτσι, ενώ είχα στα σκαριά άλλη ανάρτηση, προτίμησα ν ανεβάσω αυτή και  από ενθουσιασμό λόγω αντικειμένου και επειδή  συμπίπτει με την έκθεση.

Ευελπιστώ οτι θα υπάρξει και συνέχεια στις χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, μην τις εξαντλήσουμε όλες τις ιδέες τώρα 😊

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ λοιπόν, μια που είναι η πρώτη ανάρτηση (άλλη ήθελε να κάνει ποδαρικό και είχε λουστράρει το γοβάκι της, αλλά ας όψεται...😂) Και για κλείσιμο του μήνα θα περιμένει, δε θα της κακοπέσει😉. 
Ελπίζω κι εσείς👉👀



13 σχόλια :

  1. Αχ βρε Χαρά μου. Ερχόμαστε εδώ και γεμίζουμε ομορφιά, κορίτσι μου. Τι μικρά αριστουργήματα είναι ετούτα με τα παλιά γυαλιά; Εδώ μιλάμε για πραγματικά κοσμήματα έτσι; Τι να πω; Έχω χάσει το λογαριασμό με το φάσμα της δημιουργίας σου, το λέω ξανά και ξανά.
    Όταν ακούω αναγγελίες για εκδηλώσεις καλλιτεχνών ειλικρινά χαίρομαι γιατί βλέπω, πίσω από αυτές, ένα δίκτυο που τις προωθεί.
    Κάποτε πολύ παλιά εδώ στο Δήμο μας, είχαμε τέτοιες εκθέσεις ερασιτεχνών δημιουργών, στις οποίες θα μπορούσα να συμμετάσχω και εγώ και άλλοι.
    Τώρα πού; Να πάμε πού; Να αποκτήσουμε ένα κίνητρο δημιουργίας πού;
    Αντιλαμβάνεσαι ναι;
    Την καλησπέρα μου, κορίτσι μου, καλή βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένε μου Γιάννη πολύ χαίρομαι για τα λόγια σου και γιατί χαίρεστε τη φιλοξενία μου. Ακούγοντας τέτοια λόγια περισσεύει το θάρρος και η αναζήτηση για νέες ιδέες και δημιουργίες, που γεμίζουν κι εμενα χαρά και υπερηφάνεια.
      Οσο για τον Πολιτισμό που βρίσκεται υπο συνεχή διωγμό,ευτυχώς υπάρχουν κάποιες φωτεινές αναλαμπές. Και εδώ υπάρχει η ίδια δίψα αλλά δυστυχώς ουτε οι άνθρωποι που θα τις στηρίξουν υπάρχουν ούτε καν κατάλληλες αίσθουσες. Αρκεί να σου πω οτι η εκθεση τελέστηκε στο φουαγιέ του νέου Δημοτικού Θεάτρου που όχι μόνο δεν πληρεί τις προυποθέσεις θεάτρου αλλά ουτε καν συνεδριακού κέντρου, με τις μισές και παραπάνω λάμπες της οροφής καμένες. Λιγο Κρυφό σχολειό θύμιζε.Αστο...

      Διαγραφή
  2. Λέει ο Αριστοτέλης,¨ εκείνοι που γνωρίζουν, πράττουν, εκείνοι που καταλαβαίνουν, διδάσκουν¨ Η έμπνευσή σου που ποτέ δεν σταματά, διδάσκει και μας. Και οι δημιουργίες σου υπέροχες!
    Χρόνια Πολλά Χαρά μου, με υγεία, με εμπνεύσεις και επιτυχίες!
    Φιλιά Πολλά!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα φτάσαμε να επιβεβαιώνω τον Αριστοτέλη με χάσατε φιλενάδα, το καλάμι καραδοκεί...

      Διαγραφή
  3. Ε καλά....έχω μείνει άφωνη....τί έμπνευση κι αυτή !!!!!!
    Καταπληκτικές δημιουργίες με τους φακούς, υπέροχα κοσμήματα !!!!!!
    Συγχαρητήρια και για την συμμετοχή σου στην έκθεση !!!!
    Τα φιλιά μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως εγιναν πολύ πρωτότυπα κομμάτια. Ανυπομονώ να φορεθούν με τα καλοκαιρινά ρουχα, όσα μείνουν ;) χαχαχχα Φιλάκια πολλά κι απο μένα

      Διαγραφή
  4. Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου στην έκθεση ζωγραφικής. Μπράβο, Χαρά, και εις ανώτερα. Το να κάνεις ντεκουπάζ σε γυαλιά είμαι μια ιδέα ΟΚ. Το να χρησιμοποιήσεις όμως τους φακούς για να κάνεις σκουλαρίκια, κολιέ και καρφίτσες, με ξεπερνάει! Χίλια μπράβο, φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πίστεψέ με Μαράκι γίνονται πολύ εντυπωσιακά και άκρως καλοκαιρινά αξεσουάρ
      Φιλάκια πολλά και ΞΕΡΩ ΕΙΜΑΙ ΓΑΙΔΟΥΡΑ

      Διαγραφή
  5. Ότι εσύ με τις έξυπνες και πανέμορφες σου δημιουργίες, μας έβαλες τα γυαλιά δεν χωρά αμφιβολία Χαρά μου!
    Κάθε σου ανάρτηση και πιο όμορφη και χαίρομαι που δεν άφησες και την ακουαρέλα και έλαβες μέρος και στη έκθεση!
    Πολλά χαμογελαστά ΑΦιλάκια πάντα καρδιάς από την Στεφανία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφανία μου ανακυκλώνομαι για να μη βαριέμαι.
      Η έκθεση ήταν μια αποκάλυψη αλλά θα αναφερθώ στην επόμενη ανάρτηση που λόγω πίεσης χρόνου κι οχι μόνο δεν έχω ακόμα ολοκληρώσει
      Αφιλάκια γλυκά

      Διαγραφή
  6. Κλαυδία Μάμαλη28 Μαΐου, 2024 12:06

    Και τα γυαλιά μας έβαλες και άφωνους μας άφησες γιά μία ακόμη φορά, με την αστείρευτη δημιουργικότητά σου και τις εκπληκτικές εμπνεύσεις σου!!! Να είσαι καλά Χαρούλα και να μας εκπλήσσεις πάντα ευχάριστα με γυαλιά ή και χωρίς..... Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαυδία μου αγαπημένη πόσο χαίρομαι που σ άρεσαν κι εσένα! Εμ με τόσους φανούς που μου έστειλαν κάτι έπρεπε να τους κάνω.Και μια που είμαι του μεγάλου του ωραίου και του αληθινού,χαχαχχα γιατί οχι;;;
      Την αγάπη μου πάντα!

      Διαγραφή
  7. Τα γυαλιά μας τα έβαλες για ακόμα μια φορά, μ αυτά που κάνεις.
    Έχω βάλει στην άκρη μερικούς φακούς για σκέπαστρα σε σπιτάκια, εξαιτίας σου, τώρα βλέπω να γίνονται σκουλαρίκια.
    Καταπληκτικό το αποτέλεσμα.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...