...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Ο παπουτσής και τα ξωτικά

Ας γίνουμε για λίγο παιδιά κι ας μεταφερθούμε στην παιδική μας ηλικία.
Δε χρειάζεται καμιά χρονομηχανή να μας μεταφέρει στο παρελθόν του καθενός,αρκεί να κλείσουμε τα μάτια,να κουρδίσουμε το μουσικό κουτάκι των αναμνήσεων και ν' αφεθούμε στη μαγεία του παραμυθιού 😍
Ποιός δε θυμάται αυτό το όμορφο χριστουγεννιάτικο παραμύθι των παιδικών μας χρόνων;
Εγώ πάντως όχι μόνο το θυμάμαι αλλά το έκανα και εικόνα 😉
Για ξαναδιαβάστε το και ταξιδέψτε στη μαγεία των παραμυθιών,της καλοσύνης και της δημιουργίας
"Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας παπουτσής, εργατικός και πολύ καλός τεχνίτης. Μα οι καιροί ήταν δύσκολοι και με πολύ κόπο έβγαζε το ψωμί του. Ό,τι κέρδιζε το ξόδευε για την οικογένεια του και τις περισσότερες φορές δεν του περίσσευαν χρήματα για να αγοράσει καινούργια δέρματα. Ένα βράδυ είχε δέρμα, που του έφτανε ίσα ίσα για να φτιάξει ένα ζευγάρι παπούτσια. Έκοψε λοιπόν πολύ προσεκτικά τα κομμάτια, τα άπλωσε πάνω στον πάγκο, πέρασε και κλωστή στις βελόνες του, για να είναι έτοιμα που θα τα έραβε το πρωί, που έχει καλύτερο φως.
Καθώς λοιπόν έκλεινε τα εξώφυλλα της βιτρίνας του αναστέναξε:
 Μπορεί να μην ξαναφτιάξω άλλο ζευγάρι παπούτσια. Όταν πουλήσω αυτά εδώ, θα πρέπει να δώσω όλα τα χρήματα για φαγητό και δε θα μείνει τίποτα για δέρμα. Πω πω, τι θα κάνω;






Το επόμενο πρωί ξύπνησε με βαριά καρδιά και τράβηξε στεναχωρημένος για τον πάγκο του. Αντί όμως για τα δερμάτινα κομμάτια, βρήκε να τον περιμένει ένα υπέροχο ζευγάρι παπούτσια! 



Ήταν ραμμένα με λεπτότητα και με τις πιο μικρές και ταχτικές ραφές που είχε δει ποτέ του. Ο παπουτσής τα έχασε! Μην ξέροντας τι άλλο να κάνει, έβαλε τα παπούτσια στη βιτρίνα.

Ακόμη αναρωτιόταν ποιος μπορεί να τα είχε φτιάξει, όταν άνοιξε η πόρτα και μπήκε μέσα ένας πλούσιος ηλικιωμένος κύριος, που ήθελε να αγοράσει τα παπούτσια και μάλιστα του πρόσφερε πολύ περισσότερα χρήματα από όσα είχε πληρωθεί ποτέ του ο παπουτσής! Πληρώθηκε λοιπόν και αμέσως πήγε να αγοράσει περισσότερο δέρμα και φαγητό για την οικογένεια του.
Το ίδιο βράδυ ο παπουτσής έκατσε πάλι στον πάγκο του κι έκοψε για δυο ζευγάρια παπούτσια από το καινούργιο δέρμα. Μετά άφησε τα κομμάτια απλωμένα όπως την προηγούμενη φορά, έτοιμα για να τα ράψει το πρωί.
Όταν πήγε στο εργαστήρι του την άλλη μέρα το πρωί, βρήκε πάλι δυο ζευγάρια παπούτσια, έτοιμα ραμμένα πάνω στον πάγκο του κι αναρωτήθηκε:
– Μα ποιος μπορεί να είναι αυτός που δουλεύει τόσο γρήγορα και κάνει μάλιστα τόσο μικρές ραφές;


Έβαλε λοιπόν τα παπούτσια στη βιτρίνα και σε λίγη ώρα πλούσιοι άνθρωποι, που δεν είχαν πατήσει ξανά στο μαγαζί του, ακριβοπλήρωσαν για να τα αγοράσουν. Ο παπουτσής βγήκε πάλι έξω κι αυτή τη φορά αγόρασε περισσότερο δέρμα κι έκοψε περισσότερα κομμάτια.

Για βδομάδες συνέβαινε το ίδιο πράγμα κάθε βράδυ. Δυο ζευγάρια παπούτσια, μερικές φορές και τέσσερα, γίνονταν σε μια νύχτα. Κι ο παπουτσής σύντομα έγινε γνωστός σε όλη την πόλη για τα καταπληκτικά του παπούτσια.


Παράλληλα όμως τον έτρωγε κι η περιέργεια. Ποιος ήταν αυτός που του έφτιαχνε τα παπούτσια; Τέλος δεν άντεξε άλλο. 


Με τη γυναίκα του αποφάσισαν να δουν ποιοι ήταν αυτοί οι βραδινοί επισκέπτες.

 
Έμειναν λοιπόν ξύπνιοι και κρύφτηκαν πίσω από την πόρτα. 
Μόλις το ρολόι χτύπησε μεσάνυχτα, άκουσαν ένα γρήγορο τρεχαλητό έξω από το παράθυρο και αμέσως μετά είδαν δυο μικρά ανθρωπάκια να τρυπώνουν μέσα από τις γρίλιες. 

Ύστερα τράβηξαν προς τον πάγκο, έβγαλαν κάτι μικροσκοπικά εργαλεία από την τσάντα τους και άρχισαν να ράβουν τα δέρματα. 
Ο παπουτσής και η γυναίκα του δεν πίστευαν στα μάτια τους, γιατί τα μικρά ανθρωπάκια δεν ήταν μεγαλύτερα από τις βελόνες του μάστορα.


 


Πριν ξημερώσει, τρία πανέμορφα ζευγάρια παπούτσια ήταν έτοιμα πάνω στον πάγκο. Τα ξωτικά μάζεψαν τα εργαλεία τους, τακτοποίησαν και έφυγαν όπως ακριβώς είχαν έρθει.


















Ο παπουτσής και η γυναίκα του, όταν συνήλθαν από την έκπληξη, άρχισαν να σκέφτονται πως θα μπορούσαν να δείξουν ευγνωμοσύνη στα ξωτικά. Η γυναίκα του πρότεινε λοιπόν να τους φτιάξουν καινούργια ρούχα. Την άλλη μέρα η γυναίκα του  παπουτσή έραψε δυο μικρές πράσινες ζακέτες και παντελόνια, ενώ ο παπουτσής έκοψε κι έραψε δυο ζευγάρια μπότες.













Tην παραμονή των Xριστουγέννων άφησαν τα δώρα τους πάνω στον πάγκο, μαζί με δυο ποτηράκια κρασί και μια πιατελίτσα  με εδέσματα.  

Όταν νύχτωσε, κρύφτηκαν πάλι πίσω από την πόρτα. Τα μεσάνυχτα πάλι, τα ξωτικά τρύπωσαν στο μαγαζί κι ανέβηκαν στον πάγκο. Σαν είδαν τις μικρές πράσινες ζακέτες, τα παντελόνια και τις μπότες, χοροπήδησαν από την χαρά τους. Έπειτα φόρεσαν γρήγορα τα ρούχα, έφαγαν και ήπιαν τα κεράσματα κι εξαφανίστηκαν σαν αστραπή.



Μετά τα Χριστούγεννα ο παπουτσής συνέχισε να κόβει τα δέρματα και να τα αφήνει πάνω στον πάγκο, μα τα ξωτικά δεν ξαναήρθαν ποτέ. Είχαν καταλάβει πως ο παπουτσής και η γυναίκα του, τους είχαν δει. Και τα ξωτικά δεν θέλουν να τα βλέπουν οι άνθρωποι.
Αλλά ο παπουτσής δεν πειράχτηκε. Το μαγαζί του ήταν τόσο γνωστό πια, που είχε πάρα πολλούς πελάτες. Βέβαια οι δικές του ραφές δεν ήταν τόσο ταχτικές, όπως αυτές των ξωτικών, μα κανείς δεν το πρόσεχε. Έτσι, οι δουλειές του συνέχισαν να πηγαίνουν καλά και δεν έλειψε τίποτα πια από την οικογένεια του. Από τότε κάθε χρόνο, την παραμονή των Χριστουγέννων, μαζεύονται γύρω από τη φωτιά και πίνουν στην υγειά των ξωτικών, που τους είχαν βοηθήσει."



Το παπούτσι είναι ανδρικό μποτάκι Νο 43 που έκανε χρέη  καλουπιού  και ντύθηκε με γυψόγαζα.
Από γυψόγαζα και το σπιτάκι στην εσοχή του με τοιχοποιία από κομμάτια από τον κύλινδρο του χαρτιού υγείας, όπως και τα κεραμίδια. Τα μικρά εργατικά ξωτικά, είναι απο τις αγαπημένες μου σοκολάτες έκπληξη 😉😊,που έχουν πρωταγωνιστήσει σε πολλά μου παραμυθοδημιουργήματα. Πολλά στοιχεία όπως πόρτα,σκαλοπάτια, μπαλκονάκι εισόδου,χριστουγεννιάτικο έλατο, δεν  έγιναν  απο πηλό, για να μη βαρύνει περισσότερο η κατασκευή.
Να σημειώσω δε οτι προηγήθηκε η δημιουργία του παραμυθιού,που όμως το έφερε στην επιφάνεια και συνδέθηκαν.Οπως και αυτή ακριβώς εικόνα με τα εργατικά ξωτικά είναι η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΑΝΑΜΝΗΣΗ απο την ΑΘήνα,στο πρώτο μου ταξίδι ,παιδάκι της Τρίτης Δημοτικού απο τη χριστουγεννιάτικη βιτρίνα των Αφων ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΩΝ. Πόσο ρόδα είναι η ζωή αλήθεια!
Ελπίζω να σας σκάλισα λίγο τις αναμνήσεις και να σας γλύκανα. 

58 σχόλια :

  1. Μας γλυκανες δε λες τίποτα !!!! Είσαι απίστευτη καλλιτέχνης καλή μου !!!! Εύχομαι τα ξωτικά να πραγματοποιήσουν κάθε επιθυμία σου !!!! Σε φιλώ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι τα ξωτικά να μπορούσαν αν εκπληρώσουν τις επιθυμίες μας,θάχαμε ενα κόσμο μαγικό,αλλά...φευ!Μπορούμε να ελπίζουμε οτι ίσως κάποτε οι άνθρωποι ξαναγυρίσουμε στις ηθικές μας αξίες και τότε ο κόσμος θ αλλάξει.
      Φιλάκια πολλά και ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ!

      Διαγραφή
  2. Τι υπέροχη, μοναδική ανάρτηση, γεμάτη φαντασία! Με γέμισε χαρά και γαλήνη. Το παραμύθι δένει τόσο αρμονικα με τις φωτογραφίες. Πολύ ωραία κατασκευή, πετυχημένη. Καλά Χριστούγεννα αγαπητή μου και σε ευχαριστούμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά Χριστουγεννα και σ εσενα καλή μου φίλη και κράτα το παραμύθι να το διαβάζεις στο κοριτσάκι σου μεγαλώνοντας ;)
      Φιλιά και στις δυο σας

      Διαγραφή
  3. Μια φορά κι έναν καιρό, πριν ποολλάα χρόνια, σε μια φωταγωγημένη Αθήνα, ένα μικρό κοριτσάκι στάθηκε σε μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη βιτρίνα συνεπαρμένη από την πιο γλυκιά μουσική που ζέσταινε την μικρή της ψυχούλα.
    Ένα τεράστιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και μια ολόκληρη πολιτεία με κάθε λογής παιχνίδι έδωσαν στη φαντασία της φτερά για να πετάξει.
    ....................Και τα χρόνια πέρασαν κι εκείνη η Χριστουγεννιάτικη βιτρίνα έμεινε καλά φυλαγμένη στη μνήμη της για να μπορεί, κάθε φορά να αντλεί έμπνευση για τις δημιουργίες της, με μόνα εφόδια τη φαντασία, την υπομονή, και τον πλούτο της καρδιάς της. Γιατί, στ’ αλήθεια, ότι δημιουργεί είναι ΜΑΓΙΚΟ!!

    Υ.Γ Τα συναισθήματά σου Χαρά μου πάντα θα καθορίζουν την ποιότητα του λόγου και των έργων σου δίνοντάς μας μια ξεχωριστή προοπτική. Σ' ευχαριστούμε!! Να είσαι πάντα καλά να γαληνεύεις το λογισμό μας.
    Τις πιο όμορφες, τις πιο ζεστές ευχές για την οικογένειά σου και σένα. Καλά Χριστούγεννα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα τελευταία χρόνια Αννίκα μου,ασχολούμενη με τη χειροτεχνία,κάνω συγχρόνως και μια εσωτερική ενδοσκόπηση,αν η ψυχολογία και οι αναμνήσεις επηρεάζουν τη χειροτεχνία ή η χειροτεχνία γεννά τις αναμνήσεις; Δεν εχω καταλήξει η αλήθεια είναι,απλά τις περισσότερες φορές εκ των υστέρων διαπιστώνω οτι ταυτίζονται μαγικά,χωρίς να υπήρχε τέτοια πρόθεση.Ετσι έγινε και μ αυτήν
      Αφου την έφτιαξα ,ήρθαν μπροστά στα μάτια μου η βιτρίνα των ξωτικών του ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ στη δεκαετία του '60 και κει έλυωσα.
      Δε ξέρω αν φταίει η ηλικία,η ατμόσφαιρα των ημερών αλλά είμαι πολύ ευάλωτη συναισθηματικά και χαίρομαι που μοιραζόμαστε αυτή την ευαισθησία, εστω κι αν δε γνωριζόμαστε καν,αλλά λες και μας ενώνει μαι μαγική αόρατη κλωστούλα!
      Μακάρι νάναι μακρύ ακόμα το κοινό μας ταξίδι.
      Φιλιά πολλά και ευχές για κάθε καλό τον Καινούργιο χρόνο!

      Διαγραφή
  4. Το πόσο απολαμβάνω τις αναρτήσεις σου και τις κατασκευές σου δεν μπορώ να το περιγράψω Χαρά μου!!!
    Να είσαι καλά και του χρόνου!να περάσεις όμορφες γιορτές με υγεία!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι απο μένα τις ίδιες ευχές Δεσποινάκι,να περάσετε ομορφα οικογενειακά,ζεστά οχι μόνο εξωτερικά,αλλά και εσωτερικά όπως και το μνμ των Χριστουγεννων
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  5. Χαλκιοπουλου Χριστινα21 Δεκεμβρίου, 2018 15:54

    Χαρά μου, μεγαλο'υργησες!
    Έγραψες παραμύθι, & προσπαθούσα να το θυμηθώ, είπα αλλης δεκαετίας εγώ, δεν θα είχε κυκλοφορήσει τότε. . .
    Μα το σπίτι τους? ΜΑΓΙΚΟ!
    Η μαγεία που έζησες όταν αντικρισες την βιτρίνα του Λαμπροπούλου, ήλθε μετά τόσα χρόνια και έδεσε πάνω στην κατασκευή σου!
    Η χρυσόσκονη....έφθασε μέχρι εδώ!
    Την Αγία Νύκτα που πλησιάζει, να έλθουν
    τα ξωτικά & να σου χαρίσουν ότι ονειρευτείς, ότι ποθεις!
    Σε φιλω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε το πιστεύω ουτε εγω Χριστίνα μου,ξαναβλέποντας το έργο μου χωρίς να τόχω προσπαθήσει καθόλου,εχει αναβιώσει η ίδια εικόνα που είδαν τότε τα παιδικά μου μάτια και δνε το πίστευαν.Τα μικρά ξωτικά να δουλεύουν νυχθημερόν για να ετοιμάσουν τα δώρα των παιδιών ενόψει της παράδοσής τους απο τον ΑΓ.Βασίλη!
      Παιχνίδια αλήθεια που σου παίζει το μυαλό!
      Το μονο που ποθώ τωρα και ευχομαι για όλους τους ξεχωριστούς ανθρώπους γύρω μου ειναι ΥΓΕΙΑ και τρυφερότητα.
      Φιλάκια άπειρα για ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ

      Διαγραφή
  6. Όχι μονάχα μας γλύκανες Χαρά αλλά μας συγκίνησες κιόλας. Φέρνοντας όλα αυτά τα νοσταλγικά μας χρόνια στο φως από τις δικές σου μαρτυρίες. Πολύ όμορφα "αναπαρέστησες" το παραμύθι με την κατασκευή σου. Δείγμα της ευαισθησίας σου και των συναισθημάτων σου.
    Να ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα ολόψυχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως γράφω παραπάνω και στην Αννίκα Γιάννη μου,ολ αυτά προκύπτουν μαγικά και συνδέονται χωρίς να υπάρχει εμφανης πρόθεση.Μάλλον το παρελθόν ξυπνάει και δημιουργεί!
      Πάντως χαίρομαι που σας έχω μαζί μου,στο ίδιο τραινάκι μνήμης συνεπιβάτες.
      Την αγάπη μου καλέ μου φίλε για ενα όμορφο Νέο έτος!

      Διαγραφή
  7. Ρόδα είναι η ζωή Χαρά μου και έχει και τα καλά της και τα μη-καλά της!
    Πολύ μου άρεσε η ιστορία του παπουτσή που δεν την ήξερα!
    Ας δίνουμε χαρά με την καρδιά μας και αυτή θα μας επιστραφεί κάποια στιγμή, εκατονταπλάσια!
    Καλά Χριστούγεννα να έχεις εσύ και η οικογένεια σου, με υγεία και Αγάπη στις καρδιές σας!
    ΑΦιλάκια πολλά και τρυφερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΏς ΣΤΕΦΑΝΊΑ ΜΟΥ,ΤΟ ΕΜΠΈΔΩΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΌΔΑ!Και το μόνο που μπορώ να κάνω ειναι ν ακολουθώ την τροχιά της και να δημιουργώ ίσως ξαναφέρνοντας στην επιφάνεια στιγμές ζωής ανεξίτηλες στο χρόνο.
      Αφιλάκια γλυκά καλή μου

      Διαγραφή
  8. Ω! Ξέχασα να επαινέσω το παπούτσι με τις τόσες απίστευτες λεπτομέρειες του, ακόμη και μπουγάδα έχεις απλώσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. υπεροχη η κατασκευη σου!!!φανταστικο το παραμυθι ευχαριστουμε!καλες γιορτες με υγεια!γλυκια μου!!!
    ...irida...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σας άρεσε το παραμύθι και εξεπλάγην που οι περισσότεροι το έμαθαν για πρώτη φορά.
      Φιλιά πολλά Ιριδα,Καλή Χρονιά!

      Διαγραφή
  10. Κάθησα λίγα λεπτα στον υπολογιστή κάτι να παραγγείλω και να πάρω μια ανάσα απο τα τρεχάματα των ημερων. Πόσο με ταξίδεψες πίσω στο χρόνο και πόσο με ξεκούρασες δεν μπορω να σου πω... <3 Αλλά αν καεί το χριστόψωμο εσυ θα φταίς, να το ξέρεις!
    Φιλιά πολλά κι ευχες για τις άγιες μέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να μην κάηκε το χριστόψωμο και να τ απολαύσατε ταξιδεύοντας νοερά σε χιονισμένα μονοπάτια χριστιανοσύνης και παράδοσης Νικούλι μου!
      Τις πιο ζεστές ευχές Χ 5!!!!

      Διαγραφή
  11. Αυτό ακριβώς θα σου έγραφα, Χαρουλίτα μου: Γλύκανες το μέσα μου!
    Γιατί όταν λέω πως όλα τα όμορφα που έχεις στην ψυχή σου, αποτυπώνονται στις δημιουργίες σου, το εννοώ! Ό,τι υλικό και να 'ναι, όποια τεχνική, η ψυχή σου καθρεφτίζεται στο κάθε τι!
    Να'σαι καλά πάντα, κορίτσι μου!
    Τα ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ και την αγάπη μου!
    Καλές γιορτές με υγεία και ζεστή καρδιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειμαι που ειμαι κλαψού,απόκαμέ με .
      Τα πιο θερμά συναισθήματα και η πιο σφιχτή αγκαλιά ,ΟΛΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ!

      Διαγραφή
  12. Αχ βρε Χαρά μου με τις ταξιδιάρικες και νοσταλγικές ιστορίες σου!!! Πραγματικά με μαγεύεις κάθε φορά!Όσο για τις δημιουργίες οσυ... τα λόγια είναι λίγα
    Να είσαι πάντα χαρουμενη ευτυχισμένη και δημιουργική
    Καλές γιορτές να έχεις :)
    Σε φιλώ πολύ
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΡΆΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΆ ΣΟΥ ΛΌΓΙΑ, ΜΕ ΤΙΜΟΥΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ.
      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΧΟΥΜΕ,ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ

      Διαγραφή
  13. ¸☆´.•´
    .•´✶`*.
    *.*★v . ✶•´ ☆´,•*´¨★
    ¸✶.•´¸.•*´✶
    ☆´¸.•★´ ¸.✶* ☆★
    ╱◥◣
    │∩ │◥███◣ ╱◥███◣
    ╱◥◣ ◥████◣▓∩▓│∩
    │╱◥█◣║∩∩∩ ║◥█▓ ▓█
    ๑۩๑๑۩๑๑۩๑๑۩๑๑۩๑๑۩๑๑۩
    FELIZ NAVIDAD.
    Un abrazo inmenso

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τί να πρωτοθαυμάσουμε;
    Την υπέροχη δημιουργία σου ή τον τρόπο που την παρουσίασες;
    Και τα δυο ειναι μοναδικά κι έχουν την σφραγίδα σου.
    Καλά Χριστούγεννα και του χρόνου με υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χΑΊΡΟΜΑΙ ΑΝ ΠΈΤΥΧΕ ΤΟ ΠΆΝΤΡΕΜΑ ΡΈΝΑ ΜΟΥ
      Φιλιά πολλά για μια γλυκειά και ευοίωνη χρονιά!

      Διαγραφή
  15. Οι γιορτινες παιδικες αναμνησεις σου Χαρά μου μονο γλύκα μας εφεραν και με το παραμυθι του τσαγκάρη ( τι εμπνευση!!) που το εδεσες τοσο ομορφα με την Αγιοβασιλιάτικη μπότα σου..(τι λεπτομερεια στην κατατασκευη..!!!) ολοκληρωσες την γλυκα αυτή..!!!
    Να περασετε τζόγια μου τις ομορφότερες γιορτες σας..ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Χαρα μου
    μαζί με τους αγαπημενους σου και πολλα χαμογελα..χρονια πολλα!!! φιλακιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν υπάρχουν ξωτικά σαν εσένα σίγουρα τα Χριστουγεννά μας γίνονται μοναδικά και αξέχαστα...ξέρεις εσύ ;)

      Διαγραφή
  16. Σου εύχομαι όμορφα ,χαρούμενα και παραμυθένια Χριστούγεννα! !
    Χρόνια πολλά και δημιουργικά!!! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Μεταξένια μου και σ εσένα ευχομαι τα καλλίτερα!

      Διαγραφή
  17. Όχι μόνο σκάλισες αναμνήσεις αλλά ξύπνησες και δάκρυα συγκίνησης. Τι όμορφο το παραμύθι αλλά και το παπούτσι Νο43!!!
    Χαρά μου εύχομαι να περάσεις όμορφα Χριστούγεννα με υγεία, χαμόγελα και θαλπωρή.
    Καλές γιορτές
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ κατάφερα να συγκινήσω μια τόσο ξεχωριστή πένα,τι αλλο περισσότερο να ζητήσω Αννα μου γλυκειά;
      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ νάχουμε και να ελπίσουμε σ ε περισσότερη ανθρωπιά στις μέρες που έρχονται

      Διαγραφή
  18. Αχ χρειαζονται οι αναμνήσεις το σκάλισμά τους Χαρά μου!! Και το νεράκι και τον αέρα τους!! Και πόσο πλουσιοπάροχα μας ανταμείβουν!! Έτσι κι εσύ μας χαρισες ένα εκπληκτικό θέαμα!! Χάρμα οφθαλμών ο συνδυασμός!! Τι να πω!! Γεια στα χέρια σου και την έμπνευσή σου!! Οι δε λεπτομέρειες πόσο χαρίζουν σε ένα ήδη αριστούργημα!!
    Καλα Χριστούγεννα εύχομαι από καρδιάς Χαρά μου!! Αστέρια οι ευχές, υγεία, αγάπη και γαλήνη στην ψυχή!! Να σαι καλά και να περάσεις ακομα πιο ωραία με τους αγαπημένους σου!! Σε φιλώ!! 🎄🍩

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου Μαριλένα
      χαιρομαι πολύ αν απολαύσατε το συνδυασμό εργου και λόγου.Δεν εγινε εξ επιτούτου αλλά προέκυψε και χάρηκα κι εγω μαζί σας,αναθυμούμενη περασμένες εποχές ,θαμένες κάτω απο τη βαρειά σκόνη της λήθης
      Νάσαι καλά γλυκειά μου αστερόσκονη με τις ευχές σου.Μακάρι να ευοδωθούν όλου του κόσμου!

      Διαγραφή
  19. Τι μου θύμησες Χαρά μου.... Είχα ένα κουμπάρα.. παπούτσι!
    Αγαπημένη μου Χαρά σου στέλνω όλες τις ευχές! Να έχεις ένα δημιουργικό 2019 με υγεία και φαντασία! Πολλά πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι που ο καθένας με την ευκαιρία αυτής της δημιουργίας συνδέθηκε με κάτι προσωπικό του!
      Γιωργία μου δε σ ε ξεχνώ και ελπίζω σε μια νέα αντάμωση στο '19...ΜΑΚΑΡΙ!

      Διαγραφή
  20. Θαύμαζα και θαυμάζω όλα αυτά τα όμορφα που φτιάχνεις Χαρά μου. Εύχομαι να περάσεις πολύ πολύ όμορφα τις γιορτινές ημέρες. Καλά Χριστούγεννα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΤΕΡΊΝΑ ΜΟΥ ΑΜΟΙΒΑΊΑ ΤΑ ΑΙΣΘΉΜΑΤΑ ;)
      Καλη χρονιά νάχουμε και να τα λέμε.

      Διαγραφή
  21. Χρόνια πολλά.Ερχομαι πρώτη φορά στο blog σου.Είναι τόσο όμορφο σαν το παραμύθι που μας θύμισες.
    Σου στέλνω και εγω μουσική.Ενα αγαπημένο μουσικό θέμα.
    https://www.youtube.com/watch?v=iwwVBZ8css0
    Μάριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες Μάριε
      σ ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και σου ευχομαι ολόψυχα ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

      Διαγραφή
    2. εΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΕΡΑΤΖΑΔΑ ΣΕ ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ !

      Διαγραφή
  22. αααααααα αχ αγαπω αυτο παραμυθι.... αλλα κ τον τροπο που το εδεσες με την κατασκευη σου η οποια ειναι παραμυθενιαααααααα χρονια πολλα καλες γιορτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. AX ΠΟΣΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΣΟΦΑΚΙ!!!!
      Νάσαι καλά καλή μου,Καλή Χρονιά νάχουμε!

      Διαγραφή
  23. Στο έχω ξαναπεί πόσο χαρισματικό πλάσμα είσαι? ...και αξιολάτρευτο ?
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Χαρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δε βαρυγκομάω απολαμβάνοντας τα θετικά συναισθήματα των ανθρώπων που ξεχωρίζω και με τιμούν με την απλοχεριά τους!
      ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ Χρυσανθάκι!

      Διαγραφή
  24. Πανέμορφη δημιουργία!!!! Την κοιτάς και είναι σα να σου διηγείται τις περιπέτειες των μικρών ξωτικών! Καλή Πρωτοχρονιά Χαρά μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤην στέλνω και οπτικοποιημένη Τζεσσάκι να ολοκληρώσεις το παραμύθι ;)
      https://www.youtube.com/watch?v=OWnCBTZmyK4&fbclid=IwAR3NqtSCOnB6T8W8aSt-9QcX2SXSmsPVEO9d_PUEKQNTJ3jk_XmVJLpES5M
      Φιλιά πολλά και τρέχω να κάνω ποδαρικό μετά απο 3 χρόνια,μπας και συνεχίσει ς σε τακτική σειρά ,χαχαχαααα
      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ κοριτσάκι μου

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Το είδα!!!! Πολύ γλυκό χριστουγεννιάτικο παραμύθι...συνδεδεμένο με πολλές αναμνήσεις! Τα πιο όμορφα παραμύθια είναι αυτά που σε εμπνέουν να δημιουργήσεις!!! Χαχαχα Χαρά μου ευχαριστώ που πέρασες από μένα! Θα είμαι πιο συνεπής από δω και πέρα, θα δεις! :)

      Διαγραφή

  25. Υστερα απο πολυυυυ καιρο περασα απο εδω για να αφησω τις ευχες μου .ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεια και ολα τα καλα.Να εισαι παντα καλα!!!!🌟🎄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. ¸☆´.•´
      .•´✶`*.
      *.*★v . ✶•´ ☆´,•*´¨★
      ¸✶.•´¸.•*´✶
      ☆´¸.•★´ ¸.✶* ☆★ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ¸☆´.•´
      .•´✶`*.
      *.*★v . ✶•´ ☆´,•*´¨★
      ¸✶.•´¸.•*´✶
      ☆´¸.•★´ ¸.✶* ☆★

      Διαγραφή
  26. Αγαπητή μου Χαρούλα,
    Σου εύχομαι μια ευλογημένη και δημιουργική χρονιά!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...