...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Μικρά αλλά όχι περιττά

Νάμαστε λοιπόν ξανά εδώ με ολίγον από χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα ξανά μανά και το κρίμα στο λαιμό σας,που το ζητήσατε!
Αλλά ούτε εσάς μπορούσα να χαλάσω το χατήρι, ούτε να μην υπάρχουν αυτές οι δύο δημιουργίες μου στο "Κάντο μ' αγάπη" που πολύ αγαπώ,γιατί τότε τι θάταν το "Κάντο  ' αγάπη" χωρίς αυτές;;;
Προείπα, οτι η ενασχόληση με τις μινιατούρες προέκυψε όλως τυχαίως, από τη δημιουργία του παντοπωλείου, και δεν περίμενα, ούτε εγώ η ίδια, την υλοποίησή της σ΄ αυτό το βαθμό.
Έκτοτε εξελίχθηκε σε λατρεία και μπορεί τα δάχτυλα, όπως λέει κι ο φίλος Γιάννης, να μη βοηθάνε πολύ(μάλλον δυσκολεύουν), όμως ο έρωτας είναι σφοδρός και δεν ξεπερνιέται.
Κάτι η αγάπη των χριστουγέννων και των διακοσμητικών τους,κάτι η εξάρτησή μου από τα γλυκά ,κάτι οι ιδέες του PINTEREST ήταν να μη γίνει η αρχή! 


Είχα ένα μικρό ξύλινο κουτί-βιβλίο και σκέφτηκα να μην γίνει το αναμενόμενο decoupage, αλλά ν' ανοίγει και ν' αποκαλύπτεται ένα γλυκοπωλείο σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, αφού το έφτιαξα πέρσυ τα Χριστούγεννα.

Στο "εξώφυλλο" χρησιμοποιήθηκε η αγαπημένη χαρτοπετσέτα των ξωτικών που ασχολούνται με τη ζαχαροπλαστική των ημερών ώστε να προϊδεάσει τον "επισκέπτη" για το εσωτερικό και να προσδώσει στην ατμόσφαιρα σπιτική θαλπωρή προετοιμασίας γλυκισμάτων.

Έγινε λοιπόν σε επάλληλες βάσεις χαρτιού,για να φανεί το βάθος, το κόλλημα της εικόνας,από πάνω κολλήθηκε πλεξιγκλας με υποψία άχνας για να φαίνεται ως παράθυρο στο κρύο και βάφτηκε όλη η επιφάνεια μαύρη(τύπου νύχτας) με χρυσαφιές ανταύγειες απο δαχτυλοπατίνα.

Και τώρα μπαίνουμε με το δεξί!!!!




Η αριστερή πλευρά έγινε "τοίχος" που ντύθηκε με χαρτιά scrapbooking,στολίστηκε με ίδιου τύπου δέντρο και στη βάση του αφέθηκαν δώρα και ένα σκουφί ,που έπεσε από  κάποιο ξωτικό 😊!



























Δεξιά απολαμβάνουμε την βιτρίνα του γλυκοπωλείου.
Τα ράφια  ξυλάκια από παγωτίνια και όλα τα
εκθέματα από πολυμερικό πηλό.
Οι γυάλες,τα πιατάκια ,τα μπωλάκια έγιναν από εξαρτήματα συσκευασιών φαρμάκων,χάντρες  και κουμπιά.



















Η δεύτερη κατασκευή του ίδιου ύφους προέκυψε από ένα ωραίο κουτί τσαγιού,φερμένο από την Αγγλία ,από τον επίσημο προμηθευτή τσαγιού της Βασιλικής οικογένειας.
Εεε! έφτασε μέχρι εδώ,μ' άρεσε και να το πετούσα;;; Αμαρτία!








Αυτό έγινε τσαγερί να μην απομακρυνθεί από την αρχική του χρήση
Η πλάτη του ντύθηκε μ' ένα ωραίο ανάγλυφο χαρτί, ώστε να προσδώσει στο περιβάλλον glamour, χωρίς όμως να το φορτώσει και να αναδειχθούν τα προϊόντα στα ράφια.







Τα ράφια πάλι από μικρά ξυλάκια παγωτού,ντυμένα με τρεσουλα.
Το ερμάρι έγινε από ντυμένα με χαρτιά scrapbooking  σπιρτόκουτα.
Βάζα και βαζάκια πάνω σ' αυτό καμωμένα από χάντρες και αξεσουαρ για κατασκευή κοσμημάτων, όπως και τα τσαγιερό στο ράφι.
Το σταντ των γλυκών από δύο διαφορετικού μεγέθους κουμπιά,όπως κουμπιά είναι και τα πιατάκια των γλυκών στα ράφια.




















Οι τούρτες και τα cupcakes, άλλα από vintange κουμπιά κι άλλα από πολυμερικό πηλό.


Το τραπεζάκι έγινε από το "τραπεζάκι" που βρίσκεται στη μέση της πίτσας που παραγγέλνουμε  και ντύθηκε με τρέσα, ν αποκτήσει μακρύ τραπεζομάντηλο.΄
Καπάκια αναψυκτικών έγιναν πουφ με την κατάλληλη επένδυση και οι κορνίζες στον τοίχο  μικρά ξυλάκια με decoupage χαρτοπετσέτας.


Και φυσικά ξαναμπαίνει το προστατευτικό του κουτιού με την τσαγιέρα και το φλυτζάνι και προστατεύεται και από τη σκόνη!
Δεν άξιζαν λοιπόν να συμπεριλαμβάνονται σ' αυτό το μακρύ ταξίδι μου στη χειροτεχνία και στην ανακάλυψη νέων καλλιτεχνικών εκφράσεων;;;

Εγώ πολύ τάχω αγαπήσει😍 και τα δυο, ελπίζω να συμφωνείτε 😉
Και για να μη λέτε οτι σας ξεπετάω με "παλιατζούρες" (φωτιά 🔥θα πέσει να μας κάψει) θα σας ανταμείψω με κάτι καινούργιο.

Mandame Pelagie de Paris, Atelier s'il vous plaît!!!!👗💝
Γιατί όχι💬💫💥😜; ένα μίνι ατελιέ  υψηλής ραπτικής 👌!!!

"Αλλά πολύ mini μου βγήκε (παγιδεύτηκα από τα τετράγωνα φελιζόλ) και τώρα μηχανεύομαι τρόπους... μετακόμισης σε μεγαλύτερο χώρο ,μια που αυγάτισαν και οι δουλειές😜", αυτά έγραφα στην αρχική ανάρτηση και  έφαγα όλη τη νύχτα να σκέφτομαι πού να μετακομίσω.
Κι επειδή σκέφτηκα τα explosions box στο scrapbooking,οδηγήθηκα σε κάτι παρεμφερές. Ξαναστήθηκε εξ αρχής σε τετράγωνα καμβαδάκια κι απέκτησε ευρυχωρία,άνεση, αλλά πλέον χρειάστηκαν κι άλλα έπιπλα να γεμίσει ο χώρος!
Ας μη τα πολυλογώ όμως, αφού δεν βλέπετε πλέον το αρχικό και ας επικεντρωθούμε στο παρόν.


Εν αρχή λοιπόν υπήρχε η ραπτομηχανή,η οποία τοποθετήθηκε πάνω σε κομμάτια πάζλ και στο πλάι κολλήθηκε ένα πλαστικό από παιχνίδι kinder-έκπληξη (δυστυχώς απο την πλευρά που δεν φωτογραφήθηκε)  για να δείχνει σιδερένιο και βάφτηκε μαύρο όπως και τα υπόλοιπα κομμάτια.




Η καρέκλα συναρμολογήθηκε από ανοιχτήρι κονσέρβας (αυτό το πιο μεγάλο και "στρογγυλό" "χεράκι", από το άνοιγμα των κουτιών της μπύρας) πλάτη και βάση κολλήθηκαν υφασμάτινα κουμπιά και πόδια τα κάλυπτρα από τις βελόνες των ενέσεων.
Δίπλα τους το καλαθάκι με τα πατρόν.

Ένα ξύλινο αβαθές κουτάκι (απομεινάρι απο  στολιδάκια), δέχτηκε τα τόπια των υφασμάτων και τις μπομπίνες των κλωστών,στο πλάι του κρεμάστηκαν τα αξεσουάρ         της ραπτικής,παραμάνες,ψαλίδια,μέτρα,

δίπλα του η σιδερώστρα έτοιμη για ένα τελευταίο πάτημα  και πατρόν για έμπνευση των πελατισσών. 

Ένα ντουλαπάκι για τα χρειαζούμενα κι ένα παλιό ραδιόφωνο για να ακούγεται μουσική την ώρα της δουλειάς.






Ο κεντρικός τοίχος φιλοξενεί την ξυλόγλυπτη κονσόλα με τον καθρέφτη από πάνω(εστεμμένη καρδιά ;) ταμπελάκι από ρούχο),απλίκες από φυσητό γυαλί (χάντρες), μια λάμπα vintange (επίσης σύνθεση χαντρών) και ένα ρολογάκι να μην ξεφεύγουμε από τις ώρες των ραντεβού και στη βάση, η θήκη για τα φιγουρίνια (χάντρες ομοίως κολλημένες αντικρυστά).


Μπροστά του κυριαρχεί ο ανοιξιάτικος καναπές (μία πρώτη εκτέλεση από φελιζόλ και ύφασμα) που δίνει χρώμα στο χώρο με δύο τραπεζάκια (κουμπιά) ίδιου ύφους, και δυο μαξιλάρια από pom-pom




πίσω του δυο καπελιέρες (καπάκια), και το σκυλάκι παρά πόδας


στη γωνία το μανεκέν (απο φελιζόλ με πάστα διαμόρφωσης) στολισμένο με μια δαντελένια εσάρπα μέχρι την επόμενη δοκιμή





Ο διπλανός τοίχος εκτός από το σκυλάκι μασκώτ του ατελιέ,
φιλοξενεί τις κρεμάστρες με τα ετοιμοπαράδοτα ρούχα και τις ασορτί τσάντες  και τα τέσσερα φτιαγμένα με την τεχνική του origami.


Kαι ένας ψηλόλιγνος ολόσωμος καθρέφτης για τις πρόβες να κολακεύει τις σιλουέτες ;) (από μπάλσα πάνω σε chopsticks από μπαμπού ;) .Όταν σας σερβίρουν μεζεδάκια περασμένα σε καλαμάκι ξανασκεφτείτε το πριν τα πετάξετε) )


Το περίγραμμα των καμβαδακίων, μετά από άστοχες προσπάθειες, ντύθηκε με κορδέλα που απεικονίζονται αξεσουάρ ραπτικής, σε αναμονή χρόνων!
 Κι επειδή καμιά φορά τα παθήματα μου γίνονται μαθήματα, έστω και επίπονα, την όλη σύνθεση την ενοποίησα με μεντεσεδάκια,ούτως ώστε να μπορεί άνετα ν' ανοίγει και να φωτογραφίζεται για να φανούν οι λεπτομέρειες.

 Έτσι έγινε μία στιβαρή αλλά και πτυσσόμενη κατασκευή.
Η αλήθεια είναι οτι μ απασχολεί ο τρόπος στέγασης και ίσως και τέταρτης πλευράς,οχι φυσικά συμπαγούς κατασκευής,αλλά τύπου βιτρίνας. Έχω κατά νου το  πλέξιγκλας,θα το μελετήσω και θ αποφασίσω.

Είναι πολύ ευχάριστη απασχόληση και πολύ ανακουφιστική για ό,τι σε ψυχοτρώει να σκέφτεσαι τι μπορεί να σου φανεί χρήσιμο από το σκουπιδομάνι, ώστε ν' αποδώσεις το τελικό αποτέλεσμα με τη μέγιστη τεχνική ακρίβεια.
 Όποιος έχει ασχοληθεί έστω και μία φορά μπορεί να με καταλάβει!

Και τώρα που ολοκλήρωσα ελπίζω να σας ικανοποίησα πλήρως,μέχρι την επόμενη, ευελπιστώ να υπάρξει, φορά 😍 .
ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΜΗΝΑ,να δώσει ο Θεός!


36 σχόλια :

  1. Pues como siempre unos trabajos espectaculares y llenos de detalles encantadores.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. mi querida novia
      Estoy muy contento con tus palabras y estoy muy contento de que te gusten mis obras.
      ¡Es un gran honor para mí elogiarte!
      Un fuerte abrazo de tu novia griega

      Διαγραφή
  2. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!Ξετρελάθηκα!!!
    Λοιπόν έχω κουμπιά, πομ πομ, τσοπ στικ, καπάκια, ετικέτες ρούχων, χάντρες, υφάσματα, το τραπεζάκι της πίτσας, εννοείται τα κρατάω 😊😂😂😂
    Είναι απίθανο και το ατελιέ και τα παραπάνω.
    Πρέπει να αρχίσω δουλειά μέσα σε κανένα συρτάρι που έχω ακόμα από τότε 😂😂😂😂😂
    Γεια στα χέρια σου.
    ΣΥΝΈΧΙΣΕ
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά που δε θα είχες!χαχαχχαχαχα αφού τάχεις όλα ,είναι δυνατόν να σου λείπει κάτι εσένα;;; Ξεκίνα λοιπόν και να δεις που θα εθιστείς ;)
      Φιλιά πολλά Ρένα μου

      Διαγραφή
  3. Ω Θεέ μου!
    Εντάξει βρε Χαρά μου έλεος! ...Παραδίνομαι στην δαιμονιώδη ικανότητά σου να κατασκευάζεις μικρά πράγματα από δεκάδες είδη υλικών. Άντε τώρα να πάει η φαντασία σου να φτιάξεις μικρά πιάτα και πιατέλες από ...κουμπιά. Και πουφ από ....καπάκια αναψυκτικών! Ειλικρινά όχι μόνο δεν μπορώ να πλησιάσω σε τέτοιες κατασκευές αλλά μήτε να τις φανταστώ μπορώ.
    Να μου έλεγες να σου κάνω το χώρο που θα βάλεις μέσα όλα τούτα τα διαμαντάκια μάλιστα. Αλλά αυτή σου η φαντασία ξεπερνά κάθε είδους καλλιτέχνη.
    Χαρά, μας γεμίζεις ...χαρά! Ναι! Και το εννοώ. Τι να πω! Τα νιώθω όλα τούτα σε μια έκθεση τέχνης και παθαίνω ένα σοκ σχετικό.
    Προχθές κοίταζα ένα site ξένο με μια κυρία που κάνει κουκλόσπιτα. Θα σου κοινοποιήσω λινκ. Εντάξει. Κάποιοι έχετε υπερβεί κάθε ταβάνι δημιουργίας έτσι; Δεν μπορεί κάποιος να ακολουθήσει Χαρά μου.
    Στέλνω φιλιά μαγεμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχαχα πόσες εκθέσεις πια να κάνω;;;Μακάρι ολα αυτά να τ αρχιζα νωρίτερα και νάχαμε να λέγαμε Γιάννη μου,τωρα νάχαμε να λέγαμε... Ας εχουμε υγεία να δημιουργούμε για το κέφι μας και τα υπόλοιπα έρχονται ,ποτέ δεν ξέρεις,οπως δε φανταζόμουν κι εγω το 2010 που ξεκίνησα το μπλογκ όλο αυτό που συνέβη μετά ;)
      Για το θέα χώρου,πάλι εχεις μεγάλο δίκιο,γι αυτό κατά καιρούς κάτι με το τσάι των χριστουγέννων κάτι με τα φιλανθρωπικά μπαζάρ έρχόμαι σε μια ισορροπία φεύγοντας πράγματα.Δε μπορώ και πολλά στο χώρο γιατί με πνίγουν. Ετσι ήμουν και στην Υπηρεσία ήθελα το γραφείο μου σε πλήρη τάξη,γιατί αποσυντονιζόμουν.
      Φιλιά πολλά και ευχαριστίες περισσότερες

      Διαγραφή
  4. Κοίτα τώρα εδώ δηλαδή!
    http://my-miniaturemadness.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για το λινκ,μου έδωσε ιδέα και ήδη έχω ξεκινήσει τη βιτρίνα(αυτή έγινε και οσονούπω θα ολοκληρώσω με τη σκεπή,απλά πρέπει να το μελετήσω να μπορεί να φαίνεται το εσωτερικό αφού έκλεισε πια και έχει μόνο μία ανοιχτή πλευρά της πρόσοψης :$

      Διαγραφή
  5. Εχει δικιο κ Γιαννης.Τα φανταζομαι ολα αυτα μαζεμενα σε μια εκθεση καιτρελλαινομαι.Να παρω και την Χαλκιδικιωτισα μαζι να ερθουμε παρεα.φιλια Χαρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα!
      Σταμάτησα πια να σχολιάζω, αφού τρελαίνομαι με το κάθε τι των μικροκατασκευών της οικοδέσποινας!
      Τι να πω!
      Από την καρδιά μου: ΕΎΓΕ!!!

      Διαγραφή
    2. Εμένα καλέ που θα με αφήσετε; μοναχές σας θα πάτε; δεν παίζω.. σνιφφφ..😥

      Διαγραφή
    3. ΑΝ ήταν η έκθεση να γίνει αιτία μιας τέτοιας συνάθροιξης την έκανα κι αύριο το πρωί Λίτσα μου!!!! Μακάρι τ αδέρφια να μας έρχονταν απο Βορρά και Νότο και να βρισκόμασταν όλες μαζί,αλλά δεν εχω τόσα πολλά που θα δικαιολογούσαν μια τέτοια πρόβλεψη. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις... ;)
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
    4. Μ αυτό το σκεπτικό,αν σταματούσαν όλοι να σχολιάζουν(που θα μου άξιζε εν μέρει) προς τι...το μίσος κι ο αλληλοσπαραγμός,Ανθρωποι!Ανθρωποι;;;χαχαχαα Εμένα ειναι χαρά μου οποτε σας βλέπω ακόμα κι αν γράφετε ενα "ΓΕΙΑ"!
      Πόσο μάλλον που μου γραφεις ΕΥΓΕ και με κάνεις πολύ περήφανη <3

      Διαγραφή
    5. Εσένα να αφήσουμε;;;ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ!!!!
      ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑΡΘΕΙΣ <3 <3 <3

      Διαγραφή
  6. Τελικά μιλάμε για την προσωποποίηση του "δεν πετάμε τίποτα" τραπεζάκια από πίτσες, καπάκια από μπύρες, ξυλάκια παγωτού, κουμπάκια όλα χρήσιμα για να γίνει ένα έργο τέχνης!!! Για έργο τέχνης πρόκειται!! Μπράβο Χαρά μου!!! Μόνο που το βλέπω, το κοιτάζω, το ξανακοιτάζω και μου φτιάχνει την διάθεση!! Κυριολεκτικά με ταξιδεύει. Να είσαι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχχαχαχαχχαχα όπως τα λες Νανά μου,εχω καταντήσει χωματερή "εντός πωλούνται πάσης φύσεως υλικά"!
      Η ομορφιά των μικρών πραγμάτων Νανά μου και ειναι τόσο ανεβαστική ολη η διαδικασία!!!! Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που μοιραστήκαμε καλή διάθεση ;)

      Διαγραφή
  7. Η σύλληψη της ιδέας, η επεξεργασία των υλικών, το αποτέλεσμα! Συναισθήματα και τέχνη που δεν μπορούν να διαχωριστούν. Η ζωή και οι ανάγκες έκφρασης, η ένταση της επιθυμίας, η προσπάθεια που ξεπερνά το επιθυμητό. Δημιουργικό ένστικτο, τολμηρές επιλογές, ρομαντική διάθεση, σε απλή μετάφραση, υπέροχο!
    Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Θα φανεί πολύ λίγο.
    Μπράβο Χαρά μου, Μπράβο!
    Να είσαι πάντα καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο χω πει πολλές φορές οτι χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σου. Ειναι τόσο μελετημένα και τόσο προσεγμένα στη λεπτομέρεια ,άσε δε το λογοτεχνικό του πράγματος ,που κάνεις τον άλλον να νοιώθει...ΜΕΓΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ!Μάλλον ομως ετσι θάπρεπε να νοιώθει ο κατασκευαστης του Πύργου του Αιφελ π.χ. Εγω πάλι νοιώθω τυχερή που σ έχω φίλη.Την αγάπη μου

      Διαγραφή
  8. Γοητεύομαι κάθε φορά από τις υπέροχες μινιατούρες σου, τις ευρηματικές λεπτομέρειες και το όλο στήσιμο του κάθε σκηνικού!!! Και πάντα ανυπομονώ να θαυμάσω τις επόμενες δημιουργίες σου!!!
    Φιλάκια και καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά καλή μου Μαριάννα.
      Πίστεψέ με το ίδιο γοητεύομαι κι εγω,με όλη αυτή τη διαδικασία που χτίζεται κομμάτι κομμάτι. Ειναι σαν να μικραίνεις και να παίζεις με τις κουκλες σου,οπως τότε...;)
      Σ ευχαριστώ πολύ και σου στέλνω την αγάπη μου

      Διαγραφή
  9. Θα πω μόνο ένα:
    Γεια στα χέρια σου! ;)
    Α! θα πω και ένα ακόμα:
    Έχεις βρει το κλειδί που δίνει χαρά όχι μόνο στην Χαρά, αλλά και σε όλους μας... ένα μεγάλο ευχαριστώ! :)
    Και άπειρα ΑΦιλάκια αγάπης! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχαχα μ άρεσε η αριθμητική γιατί το στάματησες στο δυυυοοοο;;;;χαχαχχα
      Στεφανάκι μου νάξερες πόσο χαρουμενη με κάνουν τα λόγια σου!!!
      Σ ευχαριστώ πολύ αγαπημένη μου και σου στέλνω αφιλάκια άπειρα με πολύ αγάπη

      Διαγραφή
  10. Υπέροχες δημιουργίες μπράβο Χαρά μου και γειά στα χέρια σου. Εύχομαι καλό μήνα και καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εστω και τωρα ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ Στέλιο μου και ενα μεγάάάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ <3

      Διαγραφή
  11. Καλό μήνα χρυσοχέρα μου
    Χαμογελώ διαβάζοντας και κοιτώντας τις φωτογραφίες σου. Πράγματα που πετώ εσύ τα αξιοποιείς θαυμάσια. Μα τι ικανότητα είναι αυτή, να φαντάζεσαι διάφορα και να τα εκτελείς!!!
    Αξιοθαύμαστα όσα φτιάχνεις και περισσότερο θα έλεγα, όσα η φαντασία σου δημιουργεί
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις κάτι Αννα,περισσότερο απο φαντασία νομίζω οτι είναι ανάσυρση εικόνων απο την παιδικότητά μου. Σ αυτό το συμπέρασμα εχω καταλήξει.Γιατί ολα αυτά τα έζησα.Τα παλιά μπακάλικα που πουλούσαν εδώδιμα αποικιακά,τα ελάχιστα γλυκοπωλεία της εποχής που πηγαίναμε και τρώγαμε την κρέμα ή το ρυζόγαλο και στις γιορτές στόλιζαν τις βιτρίνες τους με γλυκά άγνωστα σε μας,αλλά εντυπωσιακά(στα μέτρα της εποχής πάντα και στα παιδικά μάτια),το μοδιστράδικο που ραβόταν η μαμά μου και πηγαίναμε για πρόβα και έβλεπα τις μαθήτριες να κάθονται και να ράβουν στη σειρά υπο το άγρυπνο βλέμμα της μοδίστρας.
      Ναι,τάχω βιώσει,μου εκαναν εντύπωση τότε και σήμερα παίρνουν σάρκα και οστά απο τα χέρια μου που τα οδηγούν οι αναμνήσεις.
      Φιλάκια πολλά και σ ευχαριστώ <3

      Διαγραφή
  12. Πολύ αληθοφανή τα επιπλάκια σου και όλα τα αγαθά μέσα σε αυτά τα καδράκια, απλά υπέροχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθώ Νατάσσα να αποδίδονται όσο το δυνατόν πιστότερα με τα μέσα που διαθέτω και συναρμολογώ ή μεταμορφώνω,γιατί αυτό που δε μπορώ να κάνω ειναι τα μεγέθη.Ολα γίνονται με το μάτι και δεν εχουν τις ιδανικές πιθανόν διαβαθμίσεις μινιατουρων του εμπορίου
      Νάσαι καλά και σ ευχαριστώ

      Διαγραφή
  13. Καλά Χαρά μου το πόσο σε καταλαβαίνω να ξέρεις..!!! είναι να μην κάνεις την αρχή...με αυτές τις μικροσκοπικές κατασκευές ... Είναι σαν να μην έχεις μεγαλώσει καθόλου και τα παιδικά σου χρόνια είναι ολοζώντανα μπροστά σου...μπορεί να μην υπήρχαν αγαπημένη μου τόσα υλικά που ήταν για πέταμα..και που πολύ σωστά και πολύ σκέψη αξιοποίησες με τόση λεπτομέρεια..!!!
    Κανε ΧΑΡΑ ΜΟΥ αυτό που αγαπάς ΤΩΡΑ που μπορείς...με ρώτησες για τον καλό μου..επί πέντε χρόνια έκανε αυτό που αγαπούσε όμως ήρθε ο καιρός(αυτός ο άτιμος) που και να θέλει τώρα δεν.....όμως καμαρώνει για ότι έκανε...
    Το ίδιο να νιώθεις..και εσύ με ότι ομορφιές κάνεις..
    Να έχεις ένα χαμογελαστό μήνα αγάπη μου..
    Την αγάπη μας πάντα🧡..μια αγκαλιά και ένα μεγάλο φιλί..!!! 😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γραφεις μεγάλες αλήθειες σμαράγδι μου αγαπημένο!!!
      Πρώτον το οτι δεν εχω μεγαλώσει καθόλου και τα παιδικά μου χρονια ζωντανεύουν μέσα απο τα έργα μου.Ειναι μία διαπίστωση που έκανα κι εγω και έγραψα παραπάνω στην Αννα.Ειναι απόρροια των εικόνων της παιδικής μου ηλικίας που επανήλθαν εκεί που δε το περιμενα και έγιναν δημιουργίες.Οπως και πολλά απο τα πετρωτα.
      Το δέυτερο ειναι "κάνε το τωρα που μπορείς"!
      Μεγάλη κουβέντα αλήθεια...
      Σκέφτομαι το μέλλον και τι μπορεί να φέρει και γι αυτό έχω επιδοθεί με τόσο ζήλο να τα κάνω τωρα που μπορώ γιατί αύριο δνε ξέρω τι θα προκύψει κι αν θα μπορέσω ν ασχοληθώ.Πικρή αλήθεια ...γι αυτό στεναχωριέμαι απο τη μια που ξεκίνησε αργά αυτό το ταξίδι αλλά απο την αλλη χαίρομαι γιατί θα μπορούσε να μην είχε συμβεί ποτέ.
      Με λίγα λόγφια είσαι μέσα στο μυαλό μου!
      οσο για την ευχή...τη χρειάζομαι...μακάρι να εξελιχθεί σε χαμογελαστό!
      Φιλάκια άπειρα με όλη μου την αγάπη

      Διαγραφή
  14. Κυκλοφόρησε!!!
    Η Χαρά θα ανοίξει εμπορικό κέντρο στην Ζάκυνθο!
    Όταν ανοίξει, θα έλθω στα εγκαίνια!
    Τι έχεις κάνει? Όλα αξία για θαυμασμό!
    Ξεσηκώνεις κάποιες καρδιές να κάνουν κάτι παρόμοιο! Ιδού η Ρόδος . . . θα πεις!
    Γεια μένα, θέλει υπομονή & παυσίπονο.
    Να κάνεις & ένα κομμωτήριο, ίσως & ένα φαρμακειο, α! μια εκκλησία μικρη (που θα βαφτιζουμε τις κούκλες μας), πήρα φορά. .
    Χαρά μου, κάνε ότι λαχταρά η καρδιά σου κι ότι άλλο φανταστεί το κοφτερό μυαλό σου!
    Σε φιλώ, με θαυμασμό & αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχχαχαχχαα βρε ποιός νάναι ο ανώνυμος;ποιός νάναι;;;;σπάω το κεφάλι μου!!!!χαχχαχαχα κι ομως ειναι τόσο γνώριμη η γραφή!!!!
      ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥ!!!!
      Αααα φαρμακείο εχω κάνει και τωρα συνειδητοποιώ οτι δε σας τόχω δείξει:(
      Το κομμωτήριο ομως ειναι μια ωραία ιδέα κι επειδή όπως το μοδιστράδικο ξεκίνησε απο τη ραπτομηχανή,εχω ήδη το πιστολάκι ;) !!!!
      Να επανακάμψω λίγο στα σέστα μου ;) και θα το τολμήσω μια που έριξες την ιδέα,εχει πολύ ενδιαφέρον και πεδίον δόξης λαμπρόν!
      Φιλάκια πολλά κοριτσάκι μου,που μόνο ανώνυμο δεν είσαι

      Διαγραφή
  15. Γιόρταζες Χαρά μου χθες;
    Αν ναι χρόνια πολλά, χρόνια καλά και χρόνια γεμάτα υγεία και χαρά! ;)

    ΑΦιλάκια με πολύ πολύ αγάπη! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφανάκι μου ΝΑΙ, και σ ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου καρδιά μου.
      Νάχουμε ολοι υγεία να τα λέμε <3

      Διαγραφή
  16. Χαρά μου Χρόνια σου Πολλά, μη με παρεξηγείς είμαι πλέον ..χαμένη..στο να θυμάμαι! Εγώ θα σταθώ στα έργα σου που είναι όπως πάντα μοναδικά! Εκείνο το βιολί υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...