...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Μην τάξεις Αγίου κερί και παιδιού κουλούρι

 λέει η παροιμία, πόσο μάλλον που εγω δεν είχα τάξει κουλούρι, γιατί τότε θαχα ξεμπερδέψει αβρόχοις ποσίν! Και δεν είμαι ακόμα γιαγιά να σκεφτείς! Έτσι προς το παρόν ικανοποιώ επιθυμίες λιλιπούτειων αγαπημένων, προπονούμενη...ποτέ δεν ξέρεις!
Ο εν λόγω μικρός είναι ένα αξιολάτρευτο πλάσμα, πανέμορφο, πανέξυπνο, που ρουφά σαν σφουγγάρι ο,τι ακούει και σε εκπλήσσει με το λόγο του, που τον κάνει ερωτεύσιμο 😍
Η υπόσχεση λοιπόν ήταν μεγαλύτερη και δυσκολότερη και ήθελε χρόνο μέχρι ν' αναλάβω την ευθύνη και να ικανοποιήσω απόλυτα τον αιτούντα (🙏 πώς μπορείς ν αντισταθείς σε τέτοια παράκληση;), που ήταν και σίγουρος οτι "θάναι τέλειο!" 
Πώς θα μπορούσα να του δώσω κάτι λιγότερο;
Παρά τις υποδείξεις της κόρης μου να μην υπερβάλω εαυτόν, μια που ο "παραγγέλων" είναι μόλις 3,5 ετών, μ' όλη τη σβελτάδα και τη ζωηράδα της ηλικίας και το ίδιο θα τον εντυπωσίαζε και κάτι πιο απλό μέχρι να πάρει το φωτόσπαθο να το διαμελίσει. Όμως δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι πρόχειρο, ετσι τα παιδία παίζει, μια πρόκληση για μένα και μια ανυπομονησία, για την αντίδραση μόλις θα το δει ο μικρός.

Μπορεί να χε περάσει καιρός τόσος που κι ο ίδιος να το έχει ήδη ξεχάσει (όπως και συνέβη), όμως για μένα ήταν λόγος που είχε δοθεί και έπρεπε να τηρηθεί (για νάμαστε φερέγγυοι στους πελάτες😂) με απασχολούσε όμως η κατασκευή 😵Η ευκαιρία και η έμπνευση δόθηκε με το τελευταίο δέμα που ήρθε (έχει φυσικά σχέση με τα προηγούμενα 😉) κι έτσι η κατασκευή άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά! Ολη η κατασκευή δημιουργήθηκε από υλικά ανακύκλωσης!!!

Η βάση δημιουργήθηκε από ένα κουτί ουίσκι, αρκετά σκληρό και ευμεγέθες για να δημιουργηθεί η καρίνα του πλοίου. 
Του αφαίρεσα την πάνω πλευρά μέχρι κάποια εκατοστά πριν την άκρη και  έκοψα στο απέναντι  τμήμα τη βάση, ωστε να σχηματίσουν οι δύο πλευρές τη μύτη της πλώρης. 

Το κομμάτι που αφαίρεσα, έκανα το εσωτερικό του πλοίου, το κατάστρωμα δηλαδή. Επιμήκυνα την πλώρη και στην πρύμνη πρόσθεσα ενα επιπλέον κομμάτι χαρτονιού ώστε και τα δύο να προεξέχουν της όλης κατασκευής. 
Κατά διαστήματα κόλλησα διαφανή καπάκια, που μετά για να δώσω περισσότερη ένταση κόλλησα πάνω τους κόκκινα καπάκια από βανίλιες, εν είδει κανονιών. 


Τα κάγκελα γύρω γύρω έγιναν από τις καλύπτρες των βελονών των ενέσεών μου ,όπως και το κανόνι είναι η ίδια η καλύπτρα του φυσσιγίου. 
Τα κατάρτια ήταν ένας ακόμα πονοκέφαλος, γιατί θα πρεπε νάναι ανάλογα του συνολικού μεγέθους του σκάφους και τα τσοπιστικς που διέθετα έπεφταν κοντά, ενω ήταν τα πιο μακρυά που είχα. Έτσι, σκέφτηκα να τυλίξω ενα δίφυλλο περιοδικού, το οποίο τρύπησα σε δύο σημεία να περάσουν τα οριζόντια κατάρτια των πανιών. Τα άλλα δύο κάθετα κατάρτια έγιναν απο σκληρά πλαστικά καλάμια που βρίσκουμε ενίοτε μέσα σε συσκευασίες παπουτσιών. Τα δε "πανιά" ενώ αρχικά τάχα σκεφτεί για πάνινα, αποφάσισα να μην τα κάνω γιατί δεν θάχαν τον όγκο των φουσκωμένων πανιών και δεν ξέρω αν θάταν το ίδιο ωραία άν ήταν τυλιγμένα, έτσι έγιναν από κουτί τούρτας με διπλή όψη, από τη μια λευκή και απο την άλλη χρυσή. 


Στη δε λευκή κόλλησα αυτοκόλλητες ταινιούλες μαύρου χρώματος. 
Στη βάση του κεντρικού καταρτιού και ανάμεσα από τις σκάλες τοποθετήθηκαν τα βαρέλια με το μπαρούτι (φελλοί φυσικά) και μία καταπακτή για τους κρατούμενους 😁. 
Στην απέναντι πλευρά ενα μπαούλο θησαυρού, ξέχειλο από θησαυρούς ( φωτίκια των βαφτισιών και κομμάτια απο χρυσές χριστουγεννιάτικες γιρλάντες βρήκαν ιδανική αξιοποίηση!!! 😂) που δυστυχώς όσο κι αν προσπάθησα δεν κατάφερα να φωτογραφηθεί σωστά γιατί τα πανιά το σκίαζαν.
Στη γέφυρα του πλοίου τοποθετήθηκε το πηδάλιο (απο ασημένιο μπρελόκ, όπως και η άγκυρα) και οι μπάλες του κανονιού 😂😂 (τόσο μεγάλες που ούτε στο χώρο δε χωράνε!!!χαχχαα) Στο πλάι μια ανεμόσκαλα από σπίρτα και ευτυχώς δόθηκε λύση και για τα σκοινιά των καταρτιών, οπότε ισχυροποίησαν και αυτά 

Παρότι το κουτί είχε ενα ωραίο ασημί χρώμα προτίμησα να το ντύσω με λωρίδες χαρτονιού για να δώσω υφή ξύλου, που στη συνέχεια έβαψα με μαύρο χρώμα, αλλά επειδή το θεώρησα αρκετά dark για ενα μικρό παιδί το πέρασα με ασημί μεταλλικό χρώμα κιμωλίας. 



Το συγκεκριμένο αγοράκι ήταν η μεγαλύτερη μου χαρά την περίοδο των Χριστουγέννων οταν ήρθε με τη θεία του να μας επισκεφθεί και είδα στα ματάκια του ολη την έκπληξη ,τον θαυμασμό και τον ενθουσιασμό αντικρύζοντας τη χριστουγεννιάτικη διακόσμησή μου και ειδικά το χριστουγεννιάτικο χωριό! Μόνο για αυτά τα έκπληκτα λαμπερά ματάκια  😮😲άξιζε όλος ο κόπος γιατί η δική του χαρά ήταν πολλαπλάσια για μένα!

Η αλήθεια είναι οτι έστω και ακροθιγώς ένοιωσα αυτό που λένε "χαιρέκακα" οι ήδη γιαγιάδες οταν λέω οτι εγω ακόμα δεν είμαι έτοιμη για γιαγιά "άσε νάρθει και θα δειιις!" Ναι μάλλον είδα 😊 Την άκουσα κανονικά που λένε, οπότε...φαντάσου!



Υ.Γ Οταν ετοίμασα την ανάρτηση δεν είχε ακόμα παραδοθεί η κατασκευή, ετσι δεν καταγράφηκαν οι εντυπώσεις του μικρού που δεν μπορώ να σας περιγράψω! ΑΞΙΖΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΠΟΣ 😍💕💞

25 σχόλια :

  1. Χαρά μου, τι αριστούργημα είναι αυτό! Υ-ΠΕ-ΡΟ-ΧΟ! Χίλια, χιλιάδες, εκατομμύρια ΜΠΡΑΒΟ! Λατρεύω το πανέμορφο πλοίο και... μήπως μπορώ κι εγώ να παραγγείλω ένα? Χα, χα. Πολλά φιλιά, φίλη μου. Είμαι βέβαιη ότι ο μικρός ξετρελάθηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχα δέχομαι παραγγελίες!!!
      Σ ευχαριστώ πολύ για τα εκατομμύρια Μπράβο Μιάκι,τιμή μου.Χαίρομαι αν το δημιούργημά μου δεν αρέσει μόνο στο μικρό αλλά και στους έμπειρους ;)
      Οντως το επιβεβαιώνω! Το θαυμαζε κι έλεγε οτι ειναι ίδιο με το "Μαύρο Μαργαριτάρι" της ταινίας!!!Τί αλλο να ζητουσα απ αυτό;

      Διαγραφή
  2. Απλά δεν υπάρχεις!!! Βλέπω πρώτη φωτογραφία το καράβι λέω η Χαρά έφτιαξε και πειρατικό. Οκ! Στις λεπτομέρειες βλέπω τα καπάκια από τα σωληνάρια γύρω γύρω σαν κανόνια (υποθέτω γιατί είμαι και άσχετη)και παθαίνω πλάκα. Πω πω Χαρά, τί αλλό θα δω από σένα. Εσύ κορίτσι μου κάνεις γλυπτική!!! Εξαιρετικό, χίλια μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα σάμπως εγω το περίμενα οτι θα το έβλεπα αυτό απο μένα Στέλλα μου;
      Οντως τα κανόνια είναι καπάκια βανίλιας και το κεντρικό στην πλώρη ειναι το προστατευτικό του ενέσιμου φυσιγγίου μου. Γενικά όλο είναι χειροποίητο και ανακυκλώσιμο
      Φιλιά πολλά και σ ευχαριστώ θερμά για την επίσκεψη και το σχόλιο <3

      Διαγραφή
  3. Πολύ θα ήθελα να ήμουν ο μικρός παραλήπτης αυτού του φανταστικού πειρατικού. Θα ήθελα να ήμουν μπροστά να δω τη φατσούλα του και την έκπληξή του. Υπέροχο Χαρά μου. Θα γίνεις φοβερή γιαγιά όταν έλθει η ώρα...
    Είσαι θαυμάσια!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να μπορούσα να σας μεταφέρω τις αντιδράσεις του Αννα μου!!!! Παρότι ο ΑΓιος Βασιλης του είχε φέρει ένα πειρατικό απο συναρμολογουμενα lego εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ, που απλά το έβαλε μακρυά και το καμάρωνε.Πήγαινε κάθε τόσο στο υπερυψωμένο επίπεδο του καθιστικού μου ,ενω το είχε στη μοκέτα του σαλονιού και το θαύμαζε κι έλεγε κάθε λίγο "Είναι το ίδιο το "Μαύρο Μαργαριτάρι". Ξεκόλλησε τις τρελλομπαλίτσες μόνο και παίζαμε πόλεμο,χαχαχχα
      ΑΝ αργήσει το εγγόνι δε του υπόσχομαι τίποτα, ήδη είναι βαρύ το πρόγραμμα!χαχχααα
      Σ ευχαριστώ πολύ για όλα <3 Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  4. Τι να πω πάλι βρε φιλενάδα μου! Έλα βίρα τις άγκυρες! Ας ανέβουν οι ναύτες στα ξάρτια, να ρεγουλάρουν τα πανιά. Ο καπετάνιος στο τιμόνι και το πειρατικό μας έτοιμο να σαλπάρει μαζί με τα όνειρα του αγαπημένου μας μικρού.
    Τα χέρια σου μαγικά δίνουν ζωή σε πράγματα άψυχα, φαινομενικά τελειωμένα. Όμως αποκτούν μια νέα μορφή και μια νέα ιδιαίτερη αξία.
    Μπράβο βρε Χαρά μου! Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαα μπήκα και στα αντρικά χωράφια Γιάννη μου!

      "Ένα καράβι παλιό, σαπιοκάραβο με κάτι ναύτες τρελούς πειρατές
      Σηκώνει άγκυρα άγριο χάραμα, υπάρχουν θέσεις, αν θέλεις, κενές

      Άντε να λύσουμε, να ξεκινήσουμε..."
      Πού νάξερα...μου λαχε αλλά δεν το "κορόϊδεψα" επειδή ο μικρός παραλήπτης είναι μόνο 3,50 χρονών. Το έκανα με το ίδιο κέφι και προβληματισμό γαι σωστή απόδοση όπως κάνω πάντα. Απο εκεί και πέρα η επιβεβαίωση που πήρα απο τα ματάκι του ήταν η απόλυτη ανταμοιβή μου
      Την αγάπη μου πάντα φίλε μου αγαπημένε και σ ευχαριστώ απο καρδιάς

      Διαγραφή
  5. Ουάουουου ….Καλοτάξιδο με ούριους ανέμους και ανοιχτούς ορίζοντες σε θάλασσες του ονείρου. Παραμυθένιο!!! Τι άλλο να πω, όταν το "αισθάνομαι" και το "δημιουργώ" σ' Εσένα εκφράζεται στο νυν και αεί κεντρίζοντας το συναίσθημα σε μια απογειωτική ιδέα. Μπράβο και ξανά Μπράβο Χαρά μου!!!
    Με την αγάπη μου!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εσυ δε βρισκεις λογια που να βρω εγω η ερμη !
      Εσυ πια γραφεις λογοτεχνικά κείμενα οχι αστεία και σ ευχαριστω πολύ που με τιμάς έτσι <3
      Φιλιά πολλά και καλό Σκ

      Διαγραφή
  6. Μα κάτι ήξερε το παιδάκι και είπε θα γίνει τέλειο.....έχεις μαγικά χέρια και η φαντασία σου για ανακύκλωση δεν έχει όρια !!!!
    Ένα ακλομα καταπληκτικό έργο σου !!!!! Μπράβο !!!!
    Τα φιλιά μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχα δε ξέρω αν ήξερα οταν το έλεγε (είχε αμυδρά αντίληψη απο το χριστουγεννιάτικο περιβάλον) το σίγουρο είναι οτι ειναι μεγάάάλος γλύφτης, χαχαχα δε παιζεται ο τύπος!
      Αντε γρηγορα εσυ να παιρνουμε σειρα ;)

      Διαγραφή
  7. Δεν θα πω όχι Χαρά μου, για θαλασσινές περιπέτειες ούτε σε πειρατικό καράβι, τέτοια είναι η λαχτάρα μου, να βρεθώ κοντά στη θάλασσα!
    Οι λεπτομέρειες των κατασκευών σου, με μαγεύουν κάθε φορά και επικροτώ την αστείρευτη φαντασία σου!
    ΑΦιλάκια ταξιδιάρικα και πολύ χαμογελαστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστα,μη το συζητας Στεφανία ουτε ναρκομανής τέτοια στέρηση για ταξίδι!
      Σ ευχαριστω πολύ για την κριτική σου επι του έργου <3
      ΑΦιλάκια πολλά με αγάπη

      Διαγραφή
  8. Πότε σαλπάρει, να κλεισουμε θέση;;
    Καλοταξιδο να ειναι και να το χαρεί ο μικρός καπετάνιος του!!
    Φιλιά, χρονια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο το σπίτι μου πάντως σάλπαρε και μέχρι τωρα μαθαίνω οτι ταξιδεύει ολόκληρο χωρίς φθορές με πολύ προσοχή απο τον καπετάνιο του!Δεν το περίμενα ομολογώ αλλά τελικά αν και μικρός φαινεται οτι εκτιμά το χειροποίητο ;)
      Ευχαριστω για τις ευχές Νικούλι μου,μια αγκαλιά σταλμένη για σένα!

      Διαγραφή
  9. Α Ν Ε Π Α Ν Α Λ Υ Π Τ Ο !!!!!!
    Αυτό τα λέει όλα!
    Είσαι απίστευτη!
    Αντε να μαζέψω και τα καπάκια από τις βανίλιες, άντε και τα τσοπ στικς, λίγο θα ζοριστώ για τις ενέσεις.
    Πώς τα βάζουν στη σωστή σειρά;
    Αλλά με βάζεις στην πρίζα.
    Είναι φανταστικό και μπορώ να δω τα ματάκια του μπόμπιρα να λάμπουν.
    Εύχομαι να χαρείς εγγόνια και να κάνεις κι άλλα πολλά τέτοια.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα η μου πεις οτι τα πετουσες τόσα χρόνια;;;Εκτός απο τα οικιακά απορρίματα εγω μαζεύω και απο τα εστιατόρια,ΟΟΟΤΑΝ πήγαίναμε :( Κοντεύω να γίνω γραφική,αν δεν εχω γίνει ήδη ολούθε!χαχχαα Αλλά ποιός νοιάζεται; Τη δουλειά μας να κάνουμε
      Πάντως αν χρειαστείς πουθενά τα καπάκια των ενέσεων,πολύ ευχαρίστως να σου στείλω φορτωτική,μια που δε προκειται σύντομα να απαλλαγώ απ αυτές και ήδη έχω αρκετά
      Χαίρομαι που σ αρεσε Ρένα,η γνώμη σου αποτελεί βαρόμετρο ;)
      Φιλάκια πολλά και μακάρι να πιάσει σύντομα η ευχή σου,όσο αντέχω ακόμα ;)

      Διαγραφή
  10. Χαρά μου και μόνο για την ευχάριστη αντίδραση του πιτσιρικά και τα δυο ματάκια του να να σε κοιτούν όλο χαρά,😄 άξιζε να κατασκευάσεις όχι μόνο αυτό, που η φαντασία σου όρια δεν έχει, αλλά και ολόκληρο στόλο μην σου πω...🤣
    Τώρα ξέρεις τι είναι να να μην χαλάς χατίρι, έστω και αν χρειαστεί αγαπη μου να ψάξεις για υλικά ολόκληρο τον κόσμο!!
    Μια μικρή δόση προπόνησης έκανες και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, όταν με το καλό έρθει εκείνη η ευλογημένη ώρα!!😍
    Να είσαι καλά Χαρούλα μου να σε χαίρονται οι αγαπημένοι σου και εμείς μαζί τους!
    ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ!! 💖💐

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ επειδή τα (με) ξέρω λέω καλλίτερα ν αργήσει!χαχαχχαα
      Αυτό πάλι που ανακάλυψα ,όχι οτι δε το ήξερα ήδη, οτι οι δυνάμεις μου και οι αντοχές μου λιγοστεύουν. Πολύ βαρειά η ευθύνη να απασχολείς ενα μικρό παιδί δημιουργικά, αλλά οταν με το καλό έρθει θα καταβάλω φιλότιμες προσπάθειες να ανταποκριθώ στο μέτρο του δυνατού. Μέχρι εκείνη την ώρα προπονούμαι ^_^ <3
      Φιλάκια άπειρα με όλη μου την αγάπη bisnonna (προγιαγιά ιταλιστί)!!!

      Διαγραφή
  11. Φαντάζομαι ξετρελάθηκε το παιδί!! Η καλύτερη στιγμή τις δημιουργίας είναι όταν βλέπεις την χαρά στα μάτια, όταν το χαρίζεις!!Καταπληκτικό,καρδιά μου! Φτιαγμένο με ασυνήθιστα υλικά,φαντασία και αγάπη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως το φαντάζεσαι Καλλινικάκι μου! Η εκπληξη του και ο θαυμασμός του μέχρι να φύγει ήταν η καλλίτερη ανταμοιβή των κόπων μου. Μετά πρόσθεσε και τη μαγειρική μου στην τελειότητα!!!χαχαχαα "Και καλλιτέχνης και καλή μαγείρεμα" είπε αφου έφαγε ενα γλυκό μου. Το σκοτώνεις με φιλιά ή όχι;;;
      Την αγάπη μου πάντα <3

      Διαγραφή
  12. Πω πω τι όμορφο καράβι, τυχερός ο μικρός. Ότι κάνεις είναι μοναδικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι τυχερός γιατί ολο μεγαλώνει ο κύκλος αυτών που τον αγαπούν ακι το αξίζει ο μπαγάσας!
      Σε φιλώ και σ ευχαριστώ για ολα Αχτίδα μου, ξέρεις εσυ ;)

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...