...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Χαλαρώνουν τα μέτρα μετά μουσικής!

 ΕΙΔΗΣΗ! και μόλις μπήκαμε στο Φλεβάρη!!!

Εστίαση μετά μουσικής! τρέξτε και σώστε κι αφήστε εμένα να ονειρεύομαι στους μικρόκοσμούς μου 😵

Εχω να βγω ούτε ξέρω από πότε, κοντεύω νάχω γίνει ένα με τους τοίχους!Σαν ταπετσαρία ενα πράγμα.  Αλλες φορές δεν μου λείπει καθόλου κι άλλες  το μυαλό μου ξεφεύγει και περιπλανιέται σε γραφικά στενάκια, με μικρά καφέ, χαλαρή μουσικούλα και καλή παρέα...αχ αυτή η παρέα πόσο μου έχει λείψει 👭💔

Ετσι πριν τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για χαλάρωση των μέτρων στην εστίαση, παρά την αμείωτη ένταση των κρουσμάτων της πανδημίας (ίσως για να γλυκάνει το χάπι της αποτυχίας στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας)  εγω ήδη είχα κάνει την υπέρβαση και βγήκα και μουσική έβαλα και καφεδάκι έξω απόλαυσα, ολ αυτά βέβαια δημιουργικά!

Κάποια στιγμή μου είχε στείλει μία φωτό από το Amazon  η κόρη μου για μια μινιατούρα piano-bar και με ρωτούσε αν θέλω να μου το αγοράσει. Εγω της απάντησα "άστο γιατί μπορεί κάποια στιγμή να το φτιάξω"

Η αλήθεια είναι, οτι όσο και τέλειο νάναι το αγοραστό αντικείμενο, που αδιαμφισβήτητα είναι, τη χαρά που σου δίνει αυτό που βγαίνει από τα χέρια σου με όλες του τις ατέλειες και τις εμφανείς κόλλες, δεν την εχει! Ειδικά οταν προκύπτει από τα πιο ανορθόδοξα υλικά!

Πέρασε καιρός από τότε αλλά δε ξεχάστηκε και τώρα με την νέα "παραλαβή" εκ Βορρά, όπως προείπα, επανήλθε στην επικαιρότητα και ... ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη! Σ αυτό συνέβαλαν κάποια αντικείμενα άγνωστης χρηστικότητας, που έδωσαν  την έμπνευση.

Το έτοιμο ήταν σε σχήμα "Γ" και ολίγον κλειστού, εγω όμως το κουτί που είχα και ήθελα να χρησιμοποιήσω είχε 4 κανονικές πλευρές με ανοίγματα (τη γνωστή χάρτινη συσκλευασία του Ελληνικού καφέ ...ονοματα δε λέμε ,ΕΝΑΣ είναι 😉!). Έτσι το άνοιξα προσεκτικά κι άρχισα να το "ντύνω" μεμονωμένα κι έτσι το φωτογράφησα κιόλας να φανούν οι λεπτομέρειες γιατί απο τη στιγμή που ανασυντέθηκε είναι δύσκολη εως ακατόρθωτη η εσωτερική φωτογράφισή του.

Η μία πλευρά του λοιπόν έγινε η μπάρα με τα ράφια από πίσω.

H πλευρά του bar


το σκαμπό

Μ' απασχόλησαν πολύ τα σκαμπό και η δημιουργία τους και τελικά κατέληξα στη λύση των φελλών, με  ιδιαίτερα πόδια, που μ' ευνόησαν οχι μόνο να μην καταλαμβάνουν οπτικά χώρο, αλλά να κολληθούν και κάτω από τη μπάρα για σταθερότητα. Για πιο "μαλακό κάθισμα"😂 πάνω τους, έμπηξα τρία ιδιαίτερα μεταλλικά κουμπιά.

Πάνω στη μπάρα υπάρχουν μία φραπεδιέρα, ένα μπωλ "κρουασάν", μία καφετιέρα για εσπρέσο παλιού τύπου και μπουκάλια ποτού (παλιά καμένα χρωματιστά φωτάκια χριστουγεννιάτικης γιρλάντας). 

Φυσικά όλα συναρμολογημένα από μικρά άχρηστα πλαστικά, εκτός της φραπεδιέρας που το κύπελλο είναι μεταλλικό (άγνωστο αντικείμενο 😕)και τα "κρουασάν" είναι σπόροι καλαμποκιού (Αχ Βαρβάρα τι με κάμνεις!) 

 Ενώ από πίσω, στον τοίχο κρέμονται φλυτζάνια (αυτά από τα οποία ξεκίνησε η έμπνευση και υλοποίηση) πάνω σε βάσεις από σκουλαρίκια εφαπτόμενα του αυτιού (πιο παλαιά δεν...). 

Στα ράφια διάφορες γυάλες σε χαρούμενους χρωματισμούς κι ενας πίνακας με το μενού της ημέρας. 

Ο τοίχος πίσω απο τη μπάρα

Οι κάνουλες της μπύρας
Μικρή κάβα

Στο πλάι μία σειρά από κάνουλες μπύρας (ηλεκτρολογικό υλικό, αγνοώ την ονομασία του)και πάρα δίπλα μία επιτοίχια οινοθήκη 

Στην απέναντι πλευρά ανάμεσα στα παράθυρα, βρίσκεται ένας χαμηλός καναπές, τύπου σοφάς (καπάκι από μπουκάλι κολώνιας) μ' ένα εξίσου χαμηλό τραπεζάκι και πουφ (καπάκια φαρμάκου με κουμπιά για μαξιλαρια), σχηματίζουν μια γωνιά δίπλα στο παράθυρο για καφέ με απόλαυση της έξω κίνησης και μια θήκη περιοδικών, για όποιον περιμένει την παρέα του να μη βαρεθεί αναμένοντας 😉! .

Η απέναντι πλευρά με το καθιστικό στο παράθυρο

Η μουσική γωνιά

 Δίπλα ένα πιάνο που φτιάχτηκε από τα πλακάκια των self tests (τόσα χρησιμοποιούμε να πηγαίνουν χαμένα;😂) Έγιναν η πλάτη του πιάνου, ντύθηκαν με χοντρό μαύρο χαρτόνι, τα πλήκτρα έγιναν από barcode και πάνω του ένα βάζο με λουλούδι κι ένα κάδρο με θεατρικές μάσκες. Το σκαμπώ πλεξιγκλας (;) μ' ενα ιδιαίτερο επίσης κουμπί

Δίπλα περιμένει μία κιθάρα επίσης ,για χαλαρωτικές μουσικές βραδιές 🎵🎶🎼🎹🎸 


Απέξω ένα τραπεζάκι καφενείου (η γνωστή βάση από τις συσκευασίες κρουασάν) με decoupage και δύο χαριτωμένες καρέκλες ("κουταλάκι" από αυγό Kinder, βάση κουμπί και πόδια από μίνι μανταλάκια ) μοιράζονται δύο φλυτζάνια καφέ με νεράκι. 
Από πάνω τους ένα  φωτιστικό (από κουμπί) κι ο αριθμός, είτε του δρόμου είτε τ' όνομα του μαγαζιού, μια που κι εμείς έχουμε παρόμοιο (like studio 53 in America, you Know 😉😂) . 
Πίσω ένας πίνακας με προσεχείς εκδηλώσεις (κάτι για να μου θυμίζει το αγαπημένο πάλαι ποτέ BOO με το λόγοτυπό του) .

Τραπεζάκια έξω λοιπόν!
Πλάγια όψη


 Πιο δίπλα, ένα χαμηλό καναπεδάκι με εξίσου χαμηλό τραπεζάκι, στημένα μπροστά από το παράθυρο. Μία ανθισμένη αμυγδαλιά, μπλεγμένη από κισσό, μια φυσική πέργκολα πάνω απο τα καθίσματα, δίνει μια αίσθηση εξοχής και εποχής, μια που τώρα, παρά το χιονιά, οι αμυγδαλιές σιγά σιγά ντύνονται στα ανθάκια τους.
Το εξωτερικό του κουτιού σ άλλα σημεία ντύθηκε τάχα μου με τούβλα από χαρτόνι που βάφτηκαν, ή αφέθηκε με τα σκίτσα που είχε ,να μοιάζουν με τα συνηθισμένα graffitti που έχουν πολλά από τα κτίρια του Κέντρου της Πρωτεύουσας. 
Η σκεπή έγινε μισή μισή ,δηλ. μισή κεραμίδια και άλλη μισή open ceiling για περισσότερο ρομαντισμό και καλλίτερη θέαση του εσωτερικού. 
Ενα φωτιστικό οροφής (από γυάλινη χάντρα κι ένα καπάκι από σωληνάριο) κι ενα ρολόι τοίχου, πάνω από το κουρτινάκι των παραθύρων, ολοκληρώνει την εσωτερική διακόσμηση.



Εσωτερικό συναρμολογημένο

Μια πόρτα εισόδου ξύλινη που ανοίγει (με μαγνήτη) και από πάνω ένα στέγαστρο με κεραμιδάκια . 

Όλη η κατασκευή τοποθετήθηκε πάνω σε μια πλαστική πλάτη από ρολόι τοίχου

Πλήρης πρόσοψη

Άλλη μια μινιατουρίστικη κατασκευή, εξ ολοκλήρου από άχρηστα υλικά, που έδωσε φως και χρώμα στα σκοτάδια των ημερών και σας καλώ να 'ρθειτε άφοβα, να πιούμε το καφεδάκι μας, ν ακούσουμε μουσικούλα και να πούμε τα νέα μας! Και είναι πολλά πιστέψτε με!

By night!

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!


25 σχόλια :

  1. ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ!!!
    Δεν μεταδίδω άλλο :)))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έρχομαι!!! Υπάρχει πιο όμορφο σκηνικό από αυτό σπιτάκι με το πιάνο?
    Μπράβο, χρυσοχέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Wow!! So full of details!! Everything is so beautiful!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έρχομαι μιλάμε τρέχω! Ετοίμασε καπουτσίνο με γάλα γλυκό, βγάλε γλυκό κουταλιού. Ένα ποτηράκι λικεράκι σπιτικό και έφτασα!
    Εντάξει Χαρά μου μας έχεις τρελάνει εντελώς μιλάμε ναι; Το έχεις τερματίσει στο λέω, δεν το συζητώ. Και δεν έχει νόημα να αρχίζω να συζητώ και να παρατηρώ κάθε αντικείμενο χωριστά.
    Πρόσεξε τώρα: Το πληκτρολόγιο του πιάνου και τα σκαμπώ με ...τελείωσαν! Χαχαχαχαχαχαχα εντάξει, το λέω με την καρδιά μου! Φελλοί σαμπάνιας και barcode στην απόλυτη μεταμόρφωση. Ο κατασκευαστής τους δεν θα το φαντάζονταν μήτε στο πιο προχωρημένο του σχέδιο.
    Τι να πω.
    Κορίτσι μου, ευλογημένη να είναι η φαντασία σου, έτσι πάντα η δημιουργία σου! Στέλνω την αγάπη και το θαυμασμό μου.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ ολα διαθέτουμε Γιάννη να σε κεράσω μα πάνω απ όλα περισσευμα συναισθημάτων <3
      Για το πιάνο που λες. Οταν ταξινομούσα τα υλικά των δεμάτων κι έπιασα αυτή τη γκουμούτσα το πλεξιγκλας, σκέφτηκα "ωραίο είναι αλλά που να το βάλω όλο τουτο;" Τλπ το αποθήκευσα. Ελα όμως που έδωσε τη λύση στο σκαμπό του πιάνου,εκεί που δε το περιμενα!Ετσι συμβαίνει πάντα και γι αυτό δε πετάω τελικα τίποτα μ αποτέλεσμα να πνίγομαι στο εργαστήρι, αλλά η χαρά που σου δίνει η σύνθεση κι ολοκλήρωση ενος πράγματος απο το τίποτα δε μετριέται με τον όγκο των αχρηστων!!!
      Σου ανταποδίδω την αγάπη και το θαυμασμό αφού τα ίδια αισθάνομαι κι εγω για σένα
      Φιλάκια αγαπημένε φίλε

      Διαγραφή
  5. Καλό μήνα Χαρά μου. Πάντα λέω ότι τιποτε δεν θα με εντυπωσιάσει με σένα αλλά πάντα μένω να χαζεύω και να χαμογελώ. Τι φαντασία και τι δεξιοτεχνία!!
    Υπέροχα...Θα ερχόμουν και εγώ αλλά είμαι καραντίνα...
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα κι εγω εντυπωσιάζομαι Αννούλα μου οταν κάποιο μικρό αντικείμενο βρίσκει τη θέση του απρόβλεπτα και ασυνείδητα!Σε καταλαβαίνω λοιπόν απόλυτα και σ ευχαριστώ που πάντα είσαι εδώ με τον καλό σου λόγο <3
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  6. Με τρελαίνουν οι μινιατούρες σου Χαρά μου και μπορώ σε κάθε εικόνα να περνώ ώρες χαζεύοντας τις απίστευτες λεπτομέρειες και να μη χορταίνω!
    Εύχομαι να έλθει και η ευλογημένη μέρα που παρέα θα πάμε σ' ένα μπαράκι να ακούσουμε μουσική και να πιούμε κρασάκι!

    ΑΦιλάκια με ευχές αγάπης για έναν πραγματικά ελεύθερο μήνα! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφανάκι μου εσυ που έχεις διατελέσει και σκηνογράφος ξερεις πόσο δύσκολο είναι αλλά και πόσο περήφανη νοιώθεις οταν το αποτέλεσμα σε δικαιώνει και αποδίδει αυτό που φαντάστηκες!
      Χαίρομαι λοιπόν διπλά για το σχόλιό σου που με τιμά και με συγκινεί.
      Μακάρι η ευχή σου (μας) να πιάσει και να βρεθούμε κάποια στιγμή ν απολαύσουμε τη δια ζώσης παρεούλα μας!!!!!!!!
      Αφιλακια πολλά και ολίγον αισιόδοξα...

      Διαγραφή
  7. Τέχνη είναι το βλέμμα της ψυχής που ταξιδεύει εκεί που σταματά η ματιά μας (δεν το βγάζω απ' το μυαλό μου, το διάβασα) Γι αυτό και η δική σου ιδιαίτερη ματιά, ελπίζοντας να δώσει μια αισθητική μορφή στον τρόπο που βλέπει τα πράγματα, συνθέτει τελειότητες (αυτό είναι δικό μου)
    "Ο βασικός εχθρός της δημιουργικότητας είναι η ορθή λογική" αυτό το είπε ο Πικάσο.
    Άρα Χαρά μου γιατί τα καημένα τα «φελλά» (ο φελλός, τα φελλά)να μη μπορούν να γίνουν σκαμπό; Ε; Σε μια δημιουργία, πηγή ενέργειας και εκτόνωσης, όλα αυτά τα ταπεινά, συνταξιοδοτούμενα μικροπράγματα βρήκαν….το μάστορά τους. Και συμφωνώ με τη Στεφανία, τσούκου-τσούκου κάθομαι και τα χαζεύω.

    "Απόψε την κιθάρα μου τη στόλισα κορδέλες και στα καντούνια....κλπ...κλπ" κι ένα ροζέ Καλλιγά θα είναι ότι πρέπει.
    Φιλί τεράστιο και ευχές για έναν όμορφο μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο γελάω αγαπημένη μου μ αυτά τα "σουπα-μουπες"!!! Εσυ δνε εχεις ανάγκη να μεταφέρεις λόγια μεγάλων σοφών,τα δικά σου υπερτερούν όλων!
      Κι εγω διαβάζω πολλά που με κεντρίζουν και θάθελα να θυμάμαι,αλλά δυστυχώς όλο και περισσότερο διαπιστώνω οτι δε συγκρατώ πια! Μόνο οτι είχα μάθει στο σχολείο που αποστήθιζα,ποιήματα ως επι το πλείστον (τον Καβάφη τον είχα φάει ολόκληρο) και απολυτίκια, τωρα ...σκότος βαθύ ;(
      Τα λόγια σου βάλσαμο ψυχής και το τραγουδι σου προμήνυμα μιας πολλά υποσχομενης Ανοιξης και ...συνάντησης ;) <3 Εμένα πάλι η κιθάρα κρεμασμένη στη γωνία ,μου φέρνει δάκρυα γιατί εκεί στέκει πάντα η κιθάρα του μπαμπά μου απο την ώρα που έφυγε..."Την Κιθάρα που ο πατέρας με νανούριζε μικρό
      την ξεκρέμασα κι απόψε με παράπονο πικρό
      γιά να πω 'να τραγουδάκι σε μι' αγάπη μου παληά
      και να κλάψω τα όνειρά μου που πετάξαν σαν πουλιά" ;(
      Αλλά ας μείνουμε στα χαρουμενα και γι αυτό σε σφίγγω για αλλη μια φορά στην αγκαλιά μου να σου μιλήσει καλλίτερα οι χτύποι της καρδιάς μου <3

      Διαγραφή
    2. ♥♥♥ Σαν προσευχή θα το σιγοψιθυρίζεις το βράδυ γέρνοντας στο μαξιλάρι και θα δεις πως θα γλυκάνει η ψυχή. Μην παραιτηθείς ποτέ απ' τις μνήμες. Η ψυχή είναι παντού και μέσα απ' τη δική σου αγάπη εξυψώνεται.
      Μεγάλη αγκαλιά! και Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
    3. Δεν παραιτούμαι ποτέ όσο κι αν είναι καταθλιπτικά ανυπόφορες! Μ αυτές πορεύομαι αγαπημένη μου, απ αυτές αντλώ δύναμη,έμπνευση και αγάπη <3
      Ανταποδίδω την αγκαλιά με την ίδια θέρμη <3

      Διαγραφή
  8. Πόσο σε καταλαβαίνω Χαρά μου!
    Όλα αυτά είναι πολύτιμα υλικά.
    Κάθε φορά που ένα τέτοιο "σκουπίδι" πέφτει στα χέρια μου, σε σκέφτομαι.
    Τα κουταλάκια του κιντερ τα βλέπω σαν πορτραίτα εγώ κι εσύ τα έκανες καρέκλες.
    Τέλειο Τέλειο!
    Δεν έχω λόγια!
    Με την πρώτη ευκαιρία θα αριβάρω να τα δω από κοντά.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πω την αλήθεια περισσότερο με εξέπληξε εμένα η χρήση των self test στην κατασκευή, τ αλλα λίγο πολύ ήταν αναμενόμενα. Οταν τα κρατουσα η κόρη μου με μάλωνε "τι τα θέλεις κι αυτά χριστιανή μου; :$ " Να όμως που βρήκαν την ιδανική τους θέση χωρίς να προδίδονται.Γιατί ολη την κατασκευή το πιάνο την προκάλεσε. Αυτό μ άρεσε απο την πρώτη εικόνα του Amazon
      Οποτε θες ν αριβάρεις και θα το χαρώ ΠΟΟΟΛΥΥΥ <3
      Φιλάκια πολλά με αγάπη <3

      Διαγραφή
  9. Καλό μήνα Χαρά μου! Θαύματα έφτιαξαν πάλι τα χεράκια σου! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιάκι μου πόσο χαίρομαι που σ ε βλέπω εδω!
      Εσυ ξέρεις καλλίτερα όλων οτι η αγάπη κάνει θαύματα και απελευθερώνει δυνάμεις που δεν ήξερες οτι είχες ;)

      Διαγραφή
  10. Πάντα υπέροχες οι δημιουργίες σου !!!
    Μπράβο Χαρά μου και καλή συνέχεια σε ότι όμορφο κάνεις κάθε φορά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Στέλιο μου για τα καλά σου λόγια <3
      Απλά βρίσκω τρόπους να εκμεταλεύομαι δημιουργικά τον αυτοπεριορισμό μου μέχρι να δουμε άσπρη μέρα και δεν εννοώ του χιονιού ;)

      Διαγραφή
  11. Ελπίζω να με περιμένατε εμένα την καθυστερημένη για να απολαύσω την παρέα σας και το καφεδάκι μου Χαρά μου αχ... πόσο μου μου έλειψε και μένα να ξέρεις αγάπη μου!!
    Πόσο ακόμα να θαυμάσω την υπομονή σου και όχι μόνο, αλλά και την κάθε ιδέα που κατεβάζεις προκειμένου να κάνεις το αποτέλεσμα της δημιουργίας σου όσο γίνεται πιο ρεαλιστικό...😍
    Για μια ακόμη φορά θα πω ...δεν παίζεσαι αγαπημένης μου Χαρά!! την αγάπη μου🧡 πάντα φιλιαααα!!😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...