...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Πετροσχολιασμός

 Πρόκοψα να εμφανιστώ, το ξέρω, έχετε δίκιο, αλλά αν ξέρατε τι Γολγοθά ανέβηκα (και δεν εχω ακόμα τελειώσει) θα με καταλαβαίνατε.
Αρκεί να σας πω οτι έβαψα το σπίτι  εξω -μέσα!!!!
Αν λοιπόν σας πω οτι όποιος μπαίνει στο σπίτι μου ρωτάει δύο πράγματα 1) Αν εχω διαβάσει όοολα τα βιβλία των βιβλιοθηκών και 2) πώς ξεσκονίζω όλα τα μπιχλιμπίδια που είναι γεμάτος ο κόσμος!!! 
Απο αυτές τις απορίες και ο,τι άλλο βάλει ο νους σας θα καταλάβετε τι έπρεπε να ανεβοκατεβάσω, να καθαρίσω, να επανατοποθετήσω, να πλύνω κουρτίνες να φυλάξω, να βάλω χειμωνιάτικες , να στρώσω (αυτό θα γίνει τελευταίο)  Και δεν εχω κατεβάσει ακόμα χειμωνιάτικα, και  το κερασάκι στην τούρτα ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΩ! !!!
Ναι, ναι  καλά διαβάσατε! εγω δεν γιορτάζω Χαλογουίνια αλλά πάω κατευθείαν στα Χριστούγεννα. Αφου έγινε όλη αυτή η αναστάτωση να περιμένω να πάω σε δεύτερο γύρο; Αλλωστε διάβασα επίσημη έρευνα οτι όποιος στολίζει νωρίς είναι ευτυχισμένος άνθρωπος και ήθελα να το επιβεβαιώσω!
Η Αλήθεια είναι οτι μου φτιάχνει η διάθεση και μου περνάει η κούραση μ όλ αυτά τα φωτάκια και τα στολίδια. Χαλάλι!
Απο την άλλη  προγραμματίζω φέτος, μετά απο τόσα χρόνια πλήρους απομάκρυνσης λόγω πανδημίας και πέρσυ λόγω της μητέρας μου, να επαναλάβω το τσάι των Χριστουγέννων, που τόσο μου ζητάει ο κόσμος που είχε ξανάρθει. Ετσι μαζεύτηκαν όλα μαζί κι ελπίζω στο τέλος να μείνω όρθια και να γιορτάσω Χριστούγεννα ευθυτενής 😉
Οπως και νάχει ο,τι γίνεται είναι για καλο, είναι για χαρά, οπότε και η κούραση αντέχεται, ασε δε οταν τη μοιράζεσαι κιόλας κάποιες φορές!!!
Σήμερα ομως δε θα σας δείξω χριστουγεννιάτικα. Αφ ενός εχουμε ακόμα καιρό κι αφ ετέρου δεν εχω φωτογραφήσει τίποτ ακόμα. Ετσι θα συνεχίσω την φθινοπωρινή δημιουργική πορεία με δύο πετρωτά.
Το ένα σχολιάζει την ανταλλακτική οικονομία που υπήρχε κάποτε μεταξύ των ανθρώπων και ίσως στις μέρες μας χρειάζεται να επανέλθει λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης. 
Ο κόσμος έδινε απο το περίσσευμά του στο γείτονα και το ίδιο έκανε κι ο άλλος για το δωρητή. Εγω π.χ. παιδί θυμάμαι οτι κάθε Απόκριες ερχόταν ο τσοπάνης που του είχαμε επιτρέψει να βόσκει τα πρόβατά του στα χωράφια μας και έφερνε μία μπότσα γάλα, για το καθιερωμένο έδεσμα των αποκρεών το ρυζόγαλο! και καθημερινά οι γείτονες έδινε ο ένας στον άλλον απο ο,τι είχε περίσσιο και ο άλλος μπορεί να μην είχε παραγωγή.


Εδώ λοιπόν οι δύο κυρίες η μία δίνει μία κολοκύθα στην άλλη ,ενώ εκείνη της έχει κανίσκι ένα ζιμπίλι σταφύλια! Βλέπετε και τα δύο είναι αγαπημένα φρούτα εποχής που φτιάχνουν υπέροχα γλυκά του κουταλιού!

Με τη δεύτερη σύνθεση σχολίασα τα εκλογικά αποτελέσματα, λέγοντας οτι "στην εποχή μου (η μεγαλούτσικη κυρία) ψήφιζαν και τα δέντρα (μπορεί ναμουν πολύ μικρή τότε εγω, αλλά το θυμάμαι σαν τώρα να λέγεται) ενω τώρα Πρωθυπουργό ή Δήμαρχο-Περιφερειάρχη βγάζει η αποχή"



Μία πικρή αλήθεια, που όσο πάει και γιγαντώνεται, λες και δε μας νοιάζει το μέλλον αυτό του Τόπου κι ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι αποποιούμαστε των ευθυνών μας, αφήνοντας τους άλλους να αποφασίσουν για μας. 

Αδυναμία; αδιαφορία; ελλειψη εμπιστοσύνης στους πολιτικούς; "Και να πάω να ψηφίσω τί θ αλλάξει; μία απο τα ίδια θάναι", οικονομική αδυναμία μετακίνησης; Ολ αυτά μαζί κι όσα άλλα σκεφτεί ο καθένας; Το αποτέλεσμα μετράει κι αυτό ειναι απογοητευτικό

23 σχόλια :

  1. Απαντήσεις
    1. xaxaxa ετσι θα το πηγαίνουμε τωρα; μας εμειναν απο την πανδημία τα τεστ,χαχαχααα

      Διαγραφή
    2. κι εγω τεστ, βγαίνω με το προφίλ του συζύγου, σιτ

      Διαγραφή
  2. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται αυτό!
    Τεςπα!
    Τα πέτρινα όπως πάντα πολύ εκφραστικά !
    Για το πρώτο να πω ότι τώρα πια δεν μπορούμε να ανταλλάξουμε τίποτα!
    Ίσως μόνο ανακύκλωση ρούχων!
    Κι αυτό κάτι είναι!
    Όσο για το τσάι, αν δεν φοβόμουν την χειμωνιάτικη θάλασσα, θα αριβάριζα σούμπιτο!
    Χαρά στο κουράγιο σου που έκανες τέτοιο φρεσκαρισμα στο σπίτι !
    Με υγεία να το χαρείτε!
    Περιμένω να δω τα χριστουγεννιάτικα σου!
    Όπως είπες , μείναμε λίγες και το παλεύουμε με νύχια και με δόντια!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά Θεοδωρίτση24 Νοεμβρίου, 2023 00:38

      Εχεις δίκιο Ρένα ζούμε σ εποχές στενότητας πιο πολύ και απο την εποχή της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων και Κύριος οίδε που θα βγάλει.Αλλά πάντα κάτι παράγουμε, τουλάχιστον εμείς οι επαρχιώτες οπότε είναι εύκολο απο το περισσευμα να δώσεις.Π.χ. εμείς αυτή την εποχή εχουμε περίσσια πορτοκάλια και μανταρίνια, άλλες εποχές μπορεί νάναι άλλα φρούτα και συνεχίζουμε να ανταλλάσσουμε. Αλλά και τα ρουχα ακόμα είναι μία ευπρόσδεκτη αποδοχή/
      . Στις μέρες μας τίποτα δεν ειναι για να πετιέται, οταν κάποιος άλλος τοχει ανάγκη.
      Κουραγιο;;; Ανάγκα και θεοί πείθονται και του χρόνου (δηλ. τον Ιουνιο,που οπου νάναι θα φτάσουμε και δεν θα το καταλαβουμε) εχουμε ΓΑΜΟΟΟ! Οπότε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα Κι επειδή ήξερα τι με περίμενε το καθυστερούσα, αλλιώς το σπίτι φώναζε "βοηθεια" χρονια. Τωρα πραγματικά το απολαμβάνω και το τσάι θα γίνει μ άλλη ψυχολογία πιο ανεβασμένη και φυσικά θα ήσουν παρούσα αν ήμασταν κοντά και δε μας χώριζε θάλασσα
      Φιλάκια πολλά και απο μένα Μπουμπουλίνα μου, απο τη Μαντώ Μαυρογένους των μπλογκς που κρατάνε σθεναρά,χαχχαα

      Διαγραφή
    2. ΓΑΜΟ;;;
      Δεν μας τάπες αυτά Χαρά μου!
      Με το καλό με το καλό!
      Μπουμπουλίνα κα Μαντώ ε;
      Μ αρέσουν!
      Χαχαχα
      Φιλιά!

      Διαγραφή
    3. ΓΑΜΟ, ΝΑΙ! Ο γυιός μου παντρεύεται τον Ιούνιο. Αλλά μ εχουν απαλλάξει απο κάθε δημιουργική συμμετοχή, παρ όλα αυτά εγω φροντίζω νάναι το σπίτι ευπρεπές
      Φιλάκια πολλ'α

      Διαγραφή
  3. Τα πετρωτά σου Χαρά μου που λατρεύω και αυτές οι κυρίες πολύ κομψές!
    Δεν ξέρω αν θα δεις σχόλιο μου, γιατί οι πλατφόρμες μας τελευταία τα τσούγκρισαν!
    ΑΦιλάκια χαμογελαστά!
    Στεφανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά Θεοδωρίτση24 Νοεμβρίου, 2023 00:40

      Στεφανία μου εγω τόχω διαπιστώσει πολύ πολύ καιρό οτι είμαστε ασύμβατες ως πλατφόρμες, εφτυνα αίμα όσες φορές άφηνα ενα σχόλιο. Τελικά απολαμβάνω τις αναρτήσεις σου σιωπηρά και σε θαυμάζω πάντα
      Αφιλάκια γλυκά πάντα

      Διαγραφή
  4. Έτσι είναι οι δημιουργικοί άνθρωποι! Μπορεί να μπαίνουν σε ¨μπελάδες¨ αλλά δεν φοβούνται τα δύσκολα, κοινώς δεν κολώνουν. Το πιο σημαντικό είναι η ευχαρίστηση που νιώθεις προγραμματίζοντας καταστάσεις, έχοντας όραμα που ακόμα και σαν σκέψη σου φέρνει ευεξία. Χαρά μου, από μια δημιουργική προσωπικότητα, όπως ελόγου σου, δεν περίμενα τίποτα λιγότερο. Ολόκληρη τέχνη τα πετρωτά σου αλλά και φιλοσοφία. Να είσαι καλά! Περιμένω τις Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες σου!
    Την αγάπη μου και μια μεγάλη αγκαλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά Θεοδωρίτση24 Νοεμβρίου, 2023 00:45

      Αννίκα μου αγαπημένη οπως τα λες, οταν υπάρχει στοχος ολα γίνονται ελαφρύτερα στις πλάτες σου και τ αντέχεις, πόσο μάλλον οταν καλείς σπίτι σου ανθρώπους που θέλεις να περάσουν όμορφα και να τους μεταδώσεις τη χαρά της φιλοξενίας σου και να αισθανθούμε γιορτινά, κάτι που δνε κάνει ο Δημος μας για τους δημότες τους και δεν καταλαβαίνουμε καμιά αλλαγή εποχής.
      Φιλάκια πολλά αγαπημένη

      Διαγραφή
  5. Ταλαιπωρία το βάψιμο του σπιτιού, αλλά τώρα θα το στολίσεις και θα το χαρείς. Τι ωραίες αυτές οι χριστουγεννιάτικες μαζώξεις στα στολισμένα σπίτια !!! Αν ήμουν κοντά θα ερχόμουν έστω και ακάλεστη χαχα
    Τα πετρωτά σου είναι πάντα έργα τέχνης !!!!!
    Φαντάζομαι και τα χριστουγεννιάτικα τι μοναδικά θα είναι....τα περιμένουμε.
    Την αγάπη μου και τα φιλιά μου !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά Θεοδωρίτση24 Νοεμβρίου, 2023 00:50

      Πιστεύεις αλήθεια οτι θα σουν ακάλεστη;;; ΠΟΤΕ! θα ήσασταν οι πρωτες που θα καλούσα και μετά όλες οι υπόλοιπες ,χωρίς να τις υποτιμώ. Αλλά μαζί μοιραζόμαστε χρόνια τα ίδια πάθη και τα ίδια χόμπυ, οι φίλες που έρχονται στο τσάι έρχονται περισσότερα ως πιθανοί αγοραστές κι οχι για ν ανταλλάξουμε σκέψεις και απόψεις γαι διάφορα δημιουργικά θέματα και πρότζεκτ που μας απασχολούν!
      Φιλάκια πολλά με αγάπη περισσια

      Διαγραφή
  6. Αχ να μην είμασταν κοντά Χαρούλα μου, από την μια να σε βοηθήσω στα εύκολα,😉 όλο και κάτι εύκολο θα βρίσκαμε ε; ένα ξεσκόνισμα να πούμε;😊 και από την άλλη, να απολάμβανα το Χριστουγεννιάτικο σου τσάι!!!!
    Θα συμφωνήσω με την Ράνια επάνω πως όντως είναι κούραση ένα βάψιμο και συμμάζεμα, αλλά μετά όταν είναι όλα όμορφα όταν τα απολαμβάνεις λαμπερά και καθαρά όλα!
    Τα πετρωτά σου αξεπέραστα πάντα με την παραμικρή λεπτομέρεια τους !
    Καλή δύναμη θα σου πω να τελειώσεις Αγάπη μου και να χαρείς τους κόπους σου! Την αγάπη μου πάντα. 🧡Στέλνω αγκαλιά και φιλί 🤗😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά Θεοδωρίτση24 Νοεμβρίου, 2023 00:55

      χαχαχχαχα αν ήσουν κοντά νομίζεις θα σ είχα για ξεσκόνισμα;;; Βασίλισσα στην πολυθρόνα θα καθόσουν και θα με κοίταζες κοριτσάρα μου!
      Ετσι ακριβώς είναι οπως τα λέτε, μετά την κουραση ερχεται η ικανοποίηση και κατ επέκταση η ξεκουραση και η απόλαυση οποτε ξεχνιέται και η κουραση και ο,τι προηγήθηκε, οπως ξεχνιώνται οι πόνοι της γέννας αφού κρατήσεις στην αγκαλιά σου το μωρό σου!
      Φιλάκια πολλά και θα σε ήθελα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κοντά μου

      Διαγραφή
  7. Κλαυδία Μάμαλη20 Νοεμβρίου, 2023 10:25

    Μέγας άθλος το τόλμημά σου Χαρούλα μου....ούτε να το διανοηθώ !!! Ευθυτενής και πανευτυχής εύχομαι να γιορτάσεις τα Χριστούγεννα και φυσικά να απολαύσεις με αγαπημένους την μυσταγωγία της συνεύρεσης του τσαγιού !!! Μακάρι να μπορούσα κι εγώ να συμμετέχω.....Τα πετρωτά σου μαγευτικά και αξιοθαύμαστα !!! Ολα καλά εύχομαι , να απολαύσεις στο έπακρο τα αποτελέσματα των κόπων σου ! Το αξίζεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά Θεοδωρίτση24 Νοεμβρίου, 2023 00:59

      Κλαυδία μου επειδή αρνιόμουν τα το διανοηθώ τόσα χρόνια έφτασε ο κόμπος στο χτενι και δεν έπαιρνε αναβολή. Αλλά τωρα πράγματι απολαμβάνω τ αποτέλεσμα και έχω άλλο αέρα αναμονής του τσαγιού-μπαζάρ.
      ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ !!!Αχ γιατί μου το κάνετε αυτό ;;;; κλαιωωωωω

      Διαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Χαρά Θεοδωρίτση24 Νοεμβρίου, 2023 01:01

      Thank you very much for your kind words, my dear Diana

      Διαγραφή
  9. Όπως πάντα υπέροχα τα πετρωτά σου. Η στάση του σώματος στις φιγούρες δείχνουν ακριβώς αυτό που θέλεις να γνωστοποιήσεις.
    Καλή δύναμη για την συνέχεια της ανακαίνισης.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου χαίρομαι που σας αρέσουν τόσο τα πετρωτά μου και κρίνονται στις λεπτομέρειες.Τ αγαπώ πολύ κι εγω και κάθε ένα που μ εγκαταλείπει με λυπεί,αλλά απο την άλλη χαίρομαι που κάποιος τρίτος τα επιλέγει και τα φροντίζει πια.
      Φιλάκια πολλά,καλές Γιορτές!

      Διαγραφή
  10. I'm grateful for the clarity and simplicity with which you communicate.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...