...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Φθινόπωρο, θα πει δημιουργία

Η ανάρτηση αυτή είχε ξεκινήσει το Φεβρουάριο οταν φτιάχτηκε η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Θα αφήσω λοιπόν την αρχή ως είχε και θα συνεχίσω στα νεώτερα 😉

Ο Φετινός χειμώνας μας βρήκε οικονομικά όλα στα ύψη, οπότε προσπαθήσαμε να εντείνουμε τις προσπάθειες ξοδέματος όσο το δυνατόν λιγότερο και ειδικά στη θέρμανση.
Σε χωριό ζούμε, λιοστάσια έχουμε που μαζέψαμε τις ελούλες μας και φέτος, τις κλαδεύουμε συγχρόνως κι έτσι τα ξύλα γίνονται καυσόξυλα για το τζάκι
Πριν ακόμα φτιαχτεί το σπίτι μας, ίσως και πριν ακόμα βάλουμε στο μυαλό μας τον επαναπατρισμό, ο μπαμπάς μου είχε φυτέψει πεύκα και κουκουναρίες ανάμεσα στις ελιές. Τώρα το μπόι τους είναι πολύ πάνω απο τα λιόφυτα, ειδικά οι κουκουναρίες σαν ομπρέλες σκιάζουν το γύρω τους και δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες να μαζεύονται κάθε λογής πουλιά και να κουρνιάζουν.
Φέτος λοιπόν καθαρίστηκαν και αυτά για ν' αναπνέουν καλλίτερα. Έτσι αυτά αναπνέουν, εμείς ζεσταινόμαστε κι όχι μόνο 😉
Γιατί όταν ήρθε ένα βράδυ ένας μεγάλος στρογγυλός κορμός απο πεύκο, η φλούδα του ήταν ήδη ξεκολλημένη, δημιουργώντας ένα ολόκληρο στεφάνι. Δε το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Την απέσπασα απο το ξύλο κι άρχισα να την φαντάζομαι 😏💭💥
Η αλήθεια ήταν η πρώτη μου σκέψη για κάτι Πασχαλινό, όσο όμως την κοιτούσα μου θύμησε την τρύπα που έπεσε η Αλίκη της αξέχαστης ταινίας του Ουώλτ Ντίσνεϋ και μέσα της άρχισε ν ανακαλύπτει τον ένα χαρακτήρα, πίσω απο τον άλλον.
Έτσι δεν άργησε να στηθεί η παραμυθότρυπα. Εικόνες είχα ήδη απο scrapbooking, που ήρθαν να ενταχθούν μέσα σε γρασίδια, λουλούδια, κισσούς και μανιταράκια
Για μεγαλύτερη έμφαση και λιγότερο μυστήριο, φωτίστηκε κιόλας!

Απο την στρογγυλή τρύπα που είχε, απο ένα ρόζο, έγινε τύπου "καμινάδα" απο την οποία ξεφεύγουν τραπουλόχαρτα και κρέμεται το κλειδί που ανοίγει τα μυστήρια, πέρασε  μία γιρλάντα led  που είναι για μπουκάλια. 

Κι έτσι η τρύπα απο το πεύκοφλοιό απέκτησε λάμψη για τις νυχτερινές ώρες
Και τώρα πάμε στα πρόσφατα!

Ημερά εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη Δημοτικών αρχόντων. Δε θα υπεισέλθω περισσότερο γιατί θα γίνω δυσάρεστη και η ανάρτηση σεντόνι.
Εν αναμονή λοιπόν των αποτελεσμάτων, σκαρφίστηκα την ιδέα να κάνω τα μαγικά μου μπας και έλθει το μυαλό στη θέση του (των απανταχού ψηφοφόρων). Δεν έπιασε βέβαια, όπως απεδείχθη στη συνέχεια, αλλά εγω τη μάγισσα την έφτιαξα.
Και για την ακρίβεια δίπλωσα 2 βιβλία, ευτυχώς που σταμάτησα πριν διπλώσω καμιά εγκυκλοπαίδεια!
Δίπλωσα τελικά ενα μικρού μεγέθους με κιτρινισμένες σελίδες, που εκ των υστέρων μετάνοιωσα, γιατί να τις βάψω τόσο μαύρες, αλλά...εκ των υστέρων 😕
Χρησιμοποίησα παντού χαρτί και σκέφτηκα να της δώσω λίγο ύψος να φαίνονται και ποδαράκια. 
Την κόλλησα λοιπόν πάνω σ' ένα τριποδάκι, αυτό που έχουν στη μέση τους οι πίτσες που παραγγέλνουμε, έκοψα μαύρο αφρώδες χαρτόνι (απο το ίδιο με το καπέλο) σε σχήμα παπουτσιού μάγισσας, και κόλλησα επάνω του ένα μικρό μέγεθος διπλωμένου χαρτιού με κολλημένο πάνω ύφασμα μαύρο καρώ. Στο κενό ανάμεσα στο δίπλωμα πέρασα το ένα πόδι του τρίποδου. Ετσι απέκτησε δύο πόδια και φαίνεται μόνο το πίσω σταντ, που απέφυγα να βάψω για να μη μπερδεύεται το μάτι.


Η κολοκύθα που κρατάει είναι τμήματα απο αυγό kinder όσο για  τη σκούπα ήταν δώρο δέματος . Ομολογώ οτι την αγάπησα γιατί το μουτράκι της ήταν τσαχπίνικο και δε παρέπεμπε σε κάτι φοβίστικο, αντίθετα απο τα αποτελέσματα που είχαν ήδη γνωστοποιηθεί😕😡


Το τρίτο κομμάτι για σήμερα είναι ένα σπιτάκι-βελανίδι. 
Τελευταίες μέρες είχα κάνει μία μικροεπέμβαση στο πόδι και δεν έπρεπε να το ταλαιπωρήσω, έτσι ημουν καθηλωμένη στο χώρο του καθιστικουκουζίνας, αλλά άπραγη δεν μπορούσα να μείνω. 
Καιρό έβλεπα βιντεάκια με χρήση μπουκαλιών νερού, ετσι μόλις είχα καταναλώσει δύο μεγάλα μπουκάλια σκέφτηκα να το τολμήσω κι εγω. Αν ήτανε η ζηλεια ψώρα...😜 οχι απο ζήλεια, για την εμπειρία τοκανα χαχαχα
Εκοψα λοιπόν τα ακρολαίμια και των δύο και τα κόλλησα αντικρυστά. 
Μετά απέφυγα να χρησιμοποιήσω πηλό, αφ ενός να μη το βαρύνω και αφ ετέρου κρατάω πισινή για χριστουγεννιάτικες κατασκευές. 
Κόλλησα λοιπόν αρχικά κομμάτια απο φύλλα βιβλίου που είχα αφαιρέσει για τη δημιουργία χριστουγεννιάτικου (θα το δείτε εν ευθέτω χρόνω) και τα είχα κρατήσει. Για να αποκτήσει μία στιβαρότητα και μια αδιαφάνεια αφού θα φωτίζεται εκ των κάτω κόλλησα και κομμάτια απο σακούλα του μανάβη. 
Δημιούργησα κενά παραθύρων και πόρτας, με μία συσκευασία βανίλιας έφτιαξα την καμινάδα, το πώμα το έκλεισα με ένα κομμάτι αυγού kinder υπο τύπον κολοκύθας που ξεπροβάλει απο τη σκεπή (την είχαν για ξήρανση,χαχαχα). Το καπάκι του βελανιδιού αρχικά έγινε με στριφτές λωρίδες μαναβοσακκούλας, στη συνέχεια σκέφτηκα να τους κολλήσω κεραμίδια και πριν μέρες είχα φάει μία σακούλα φυστίκια Αιγίνης που...μαντέψτε! είχα κρατήσει τα τσόφλια! Έτσι τα τσόφλια έγιναν κεραμίδια 😉😀.
Στη συνέχεια βάφτηκε με διάφορα χρώματα ώσπου αποφάσισα να το καλύψω με εφέ πέτρας, γιατί όποιος έχει νέα υλικά τα βάζει και στα λάχανα, που λέει ο σοφός λαός και κατά τόπους κόλλησα πράσινα ξύσματα για να φαίνεται χορταριασμένο. Δεν είναι κάτι σπουδαίο, απλά μία κατασκευή προϊόν ανακύκλωσης μπουκαλιών και οχι μόνο, αλλά διασκεδαστική!


Αυτά προς το παρόν για να είμαστε και μέσα στο πνεύμα της εποχής, πριν αρχίσει ο χριστουγεννιάτικος βομβαρδισμός

18 σχόλια :

  1. Το τοπ του τοπ η δημιουργικότητα σου Χαρά μου και τι να πρωτοσχολιάσω!
    Ομολογώ πως τη καρδιά μου, έκλεψε η μάγισσα και σαν συνάδελφος όπως υποστηρίζουν διάφοροι και με φωνάζουν "μαγισσούλα", δεν χόρτασα να την χαζεύω! Φυσικά και οι υπόλοιπες δημιουργίες έχουν μια ολόκληρη ιστορία να μου προσθέσουν!
    ΑΦιλάκια καρδιάς, είμαι η Στεφανία και γράφω επωνύμως ανώνυμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά Θεοδωρίτση17 Νοεμβρίου, 2023 10:13

      χαχαχχα μ αρεσε το "επωνύμως ανώνυμα"! Κι οπως βλέπεις κι εγω απαντω με στολή παραλαγής, χαχχαα γιατί δε μπορώ ν αλλαξω το προφίλ του συχυγου απο το πισί του

      Διαγραφή
  2. Αφού μπήκε το Φθινόπωρο με τέτοια έμπνευση και δημιουργία, φαντάζομαι πώς θα εξελιχθεί. Μπράβο, Χαρά μου. Είναι όλα ένα προς ένα, εξαιρετικά, γεμάτα από τη φαντασία της τέχνης σου.
    Στέλνω φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά Θεοδωρίτση17 Νοεμβρίου, 2023 10:14

      Μ εχει πιάσει η εποχή Γιαννη μου. Φιλιά πολλά κι απο μένα

      Διαγραφή
  3. Αφού μας έδωσες τέτοιες ιδέες, τί να Θα περάσουμε υπέροχοπεριμένουμε άραγε για τα Χριστούγεννα;
    Η μαγισσούλα είναι σκέτη γλύκα, τέτοια έπρεπε να βάλω κι εγώ στον στολισμό που κάναμε με τα κορίτσια.
    Η Αλίκη; δεν το συζητώ.
    Υπερπαραγωγή!
    Χαζεύω τόση ώρα το σπιτάκι και προσπαθώ να μη μπω στον πειρασμό να φτιάξω κι εγώ .
    Έλα να παίξουμε μαζί σε παρακαλώ.
    Θα περάσουμε υπέροχα!
    Θα έχουμε και βοηθούς.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά Θεοδωρίτση17 Νοεμβρίου, 2023 10:19

      Δε ξέρω αν εχω πολλές πρωτότυπες ιδέες για τα χριστουγεννα, σίγουρα έκανα αρκετές δημιουργίες, τωρα που τις βλέπω απλωμένες στο τραπέζι ,προετοιμασία του χριστουγεννιάτικου τείου που θα γίνει μετά απο χρόνια αναγκαστικής παύσης.
      Απο την μεθεπόμενη ανάρτηση θ αρχίσω την έκθεση τους.
      Οσο γι ατους πειρασμούς, μην αντιστέκεσαι. Εχεις κάθε δικαιολογία κιολας λόγω των κοριτσιών ;)
      Αχ πόσο θάθελα ν αποδεχθώ την πρόσκληση για παιχνίδι!!! Νάξερες πόσο !!!,αλλά βρεθήκαμε με μεγάλη χιλιομετρική απόσταση ανάμεσά μας.Τουλάχιστον ας μας φέρνουν κοντά οι ιδέες μας, κάτι ειναι κι αυτό.
      Φιλάκια πολλά σ εσένα και τα μικρά σου ξωτικά

      Διαγραφή
  4. Καλά, είσαι μοναδική....το μυαλό σου σκαρφίζεται ανεπανάληπτες δημιουργίες !!!! Η Αλίκη όνειρο, η μάγισσα με μάγεψε και το σπιτάκι αριστούργημα (μα και τα τσόφλια, τί ιδέα ) !!!! Καλό δημιουργικό μή α καξ πολλά φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχα εχουμε λόγο να μασαμπουκιάζουμε για να δημιουργουμε Ρανιούσκα μου,χαχχαχα
      Την αγάπη μου πάντα σ εσένα και τα 3 κορίτσια σου πια ;) <3

      Διαγραφή
  5. Δεν έχω λόγια πια Χαρά μου! Μόνο πολλά !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και ακόμα περισσότερη αγάπη! Γεια στα χέρια σου !
    Φιλιά πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά Θεοδωρίτση17 Νοεμβρίου, 2023 10:21

      Νάσαι καλά αγαπημένη μου και μόνο η παρουσία σου αρκεί! Αγάπη πολύ μόνο για σένα

      Διαγραφή
  6. Τώρα να πω Χαρά μου ότι κατάλαβα όλες αυτές τις εξηγήσεις με τα υλικά, θα ήταν ψέματα...αλλά θαυμάζω και πάντα θαύμαζα, αυτό το κομμάτι του μυαλού σου που ανακαλύπτει στα πιο απίθανα και ευτελή πραγματάκια την δημιουργία.
    Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων έκανε το θαύμα της.
    Σαν την Αννίκα και εγώ δεν έχω λόγια να πώ, μόνο να σου στείλω την αγάπη μου 🧡 με μια μεγάλη αγκαλιά 🤗Χαρά μου. φιλιαααα!😘😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά Θεοδωρίτση17 Νοεμβρίου, 2023 10:27

      Μια μεγάλη αγκαλιά πάντα εξυπακουεται οτι ειναι ανοιχτή για σένα ,οποτ εκι αν ερχεσαι, ο,τι κι αν γράφεις που φυσικά η απρουσία σου και μόνο με τιμά αγαπημένη μου. Σ ευχαριστώ λοιπόν και για τα καλά σου λόγια ΠΑΝΤΑ
      Φιλάκια πολλά με αληθινή αγάπη

      Διαγραφή
  7. Θα πω οτι ειπε η Γιαδικιαρογλου(Βλεπε Σμαραγδενια)και αφηνω πολλα πολλα φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Γιαδικιάρογλου ειναι επιμελής,πάψε ν αντιγράφεις απο την μπροστινή σου θα μηδενίσω την κόλλα!χαχαχχαα

      Διαγραφή
  8. Το παραπανω σχολιο ειναι δικο μου αλλα η Google ηθελε να ξανασυστηθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά Θεοδωρίτση17 Νοεμβρίου, 2023 10:24

      Κι εγω είμαι υπο ξανασύσταση ελέω πισίου συζύγου, ως βλέπεις . ΑΝτε ενα βήμα πριν το αλτσχάιμερ

      Διαγραφή
  9. Kudos on your latest post. Insightful, engaging, and greatly appreciated.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...