...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Σαπουνοκατάσταση και κόλλα με υφάσματα

 Διάγω την περίοδο που όλο το χρόνο καρτερώ ν αμολήσω το ατίθασο παιδί που κρύβεται μέσα μου και να κάνει ό,τι αταξία του έρθει στο κεφάλι. Παρόλη την κουραση που σας αφηγήθηκα στην προηγούμενη ανάρτηση και οι δημιουργίες καλά κρατουν και χωρίς αυτές θα ήμουν ήδη ταβλωμένη στο κρεββάτι  πότε το ένα να πονάει πότε το άλλο. Ολο το σπίτι στα χρώματα του πράσινου, κόκκινου και ολίγου χρυσού με τα φωτάκια να δίνουν τον τόνο της ζεστασιάς και της θαλπωρής, οχι μόνο για τους φίλους που θάρθουν αλλά και για μας που ζουμε στον ίδιο χώρο, είναι βάλσαμο και ξαπόσταμα.

Και μη μου λέτε οτι θα ερχόσασταν ακάλεστες, αφου ξέρετε πολύ καλά οτι θάσασταν οι ΠΡΩΤΕΣ και οι απαραίτητες που θα καλούσα! Μακάρι να γινόταν, εστω μια φορά, θάμουν η πιο ευτυχισμένη γυναίκα!!!και σας το λέω με όλη μου την καρδιά ξεχωριστές μου φιλενάδες
δυστυχώς όμως η απόσταση παίζει το δικό της παιχνίδι, ομως εγω θα σας δώσω εικόνα για να φανταστείτε τί ωραία που θα περνούσαμε!
Και ξαναγυρνάω σ εμένα που ενώ δεν έχω ολοκληρώσει τίποτα όλο παρεκκλίνω της πορείας μου για κάτι καινούργιο! Είναι αυτή η ασισταγιά που απο παιδί δεν μ αφηνε να ησυχάσω. Σήμερα αυτή την ιδιαιτερότητα του παιδιού τη λέμε υπερκινητικότητα. Οι ώρες ύπνου έχουν μειωθεί, αφου ακόμα κι οταν πέσω αργάμιση στο κρεββάτι οι σκέψεις μου είναι γύρω απο τη διακόσμηση και τις δημιουργίες! Νέες ιδέες συνωστίζονται στο μυαλό μου κι ολες ζητάνε το χώρο τους ν αναδειχθούν "γιατί εκείνο κι όχι εγω" μου λένε σπρώχνοντας με τον αγκώνα την προηγούμενη ιδέα! Κι εγω αχόρταγη τα θέλω να κάνω όλα και να ικανοποιήσω και την ιδέα που χτύπησε το καμπανάκι και  τον εαυτό μου. ΑΝ είχα καλλιτερο φωτισμό στο εργαστήρι ζήτημα είναι αν θα πήγαινα καν για ύπνο, αλλά αυτό με γλυτώνει απο την υπερκόπωση. Τί ωραία υπερκόπωση όμως ειναι αυτή! Καμιά σχέση απ αυτή που προκαλείται απο άλλες πεζές αιτίες

Ετσι ακόμα κι οταν κάθομαι αρκετά αργά να δω λίγη τηλεόραση να χαλαρώσω(τωρα τί χαλάρωση να εχεις μ αυτή τη μυθοπλασία φέτος, φόνοι,βιασμοί, νόθα ,πνιγμοί, είναι άλλος λόγος) πάντως το "Ναυάγιο" που παρακολουθώ με θρησκευτική ευλάβεια θέλει κάτι να το ξαλεγράρει κι έτσι ηρθαν στην πορεία του οι νάνοι.

Η περιπέτεια άρχισε μόλις τέλειωσε η πρώτη συσκευασία κρεμοσάπουνου και η αλήθεια είναι οτι εγω ξεκίνησα για ενα! Αλλά στο τελείωμα, κι αφου καμάρωνα το πρώτο βρέθηκε και δεύτερο άδειο μπουκαλάκι... και το ένα έφερε τ άλλο και είδε ο στραβός κατήφορο και άρχισε την κολοκυθιά! 

- Και γιατί να κάνω 2

- αμέ πόσα θες να κάνω ; 

-Να κάνεις 3 

-και γιατί να κάνω 3, να κάνω 4 

-και γιατί να κάνεις 4 να κάνεις 5 ,...φτάσαμε στο επτάάά΄!!! Ξεπέρασα και τα παιδιά του  Πειραιά  και στούκαρα στο  Θεϊκό νούμερο;;; Ε, μετά απ αυτό, πού πάει το μυαλό σας;;; Α μπράβο σας!!!ΝΑΝΟΥΣ.




Φυσικά οχι χωρίς Χιονάτη, αυτά είθισται, πάνε πακέτο 



Εσείς πλένετε τα χεράκια σας ή μόνο στην πανδημία εξαντλήσατε τα κρεμοσάπουνα; δε νομίζωωω
Ευκαιρία λοιπόν με τα άδεια μπουκάλια τους να φτιάξετε νάνους, ξωτικά, αγιοβασίληδες, ο,τι τραβάει η ψυχούλα σας! Εμ τι νομίζατε οτι ήταν απο πηλό τα νανάκια; Οχι βέβαια, προϊόντα ανακύκλωσης και άκοπα παρακαλώ, διότι είναι και χωρίς ράψιμο. Ένα πιστόλι θερμόκολλας νάχετε υφάσματα , κάποια γουνίτσα απο κάποιο παροπλισμένο μπουφάν, χάντρες ίσως και τα πιάστε δουλειά. Είμαι σίγουρη οτι θ απολαύσετε τη διαδικασία, θα καταναλώσετε ρετάλια και θ αποκτήσετε μία γιορτινή κομπανία.
Οσο για τη Χιονάτη κι αυτή απο μπουκάλι δημιουργήθηκε αλλά απο Τεντούρα.


Είπαμε το Ναυάγιο θέλει καλή παρέα και η Τεντουρα το πατρινό πιοτό με βάση την κανέλα είναι οτι πρέπει γλυκό και καυτερό για τις νύχτες του χειμώνα! Τα δε καλλίγραμμα μπουκάλια της είναι ιδανικά για χειροτεχνίες

Κι οσο ακόμα οι νάνοι ήταν δύο έφτιαξα και εναν Άγιο Βασίλη, ομοίως απο πλαστικό μπουκάλι προσωπικής υγιεινής. Ε ας μη τον αφήσω παραπονεμένο εμ έχασε τα ξωτικά του, εμ τον παραγκωνίζω γιατί δε χωράει στην παρέα! 

Ολοι οι καλοί χωράνε βρε


Και επειδή χωρίς καλή παρέα δε πας πουθενά σ αυτή τη ζωή, πάρτε κι έναν Χιονάνθρωπο!



Και αν στις τόσες προετοιμασίες σας σπάσει καμιά φλυτζάνα μη την πετάξετε! 
Κι αυτή μπορεί να συνεισφέρει στη γιορτινή ατμόσφαιρα 😉 Η συγκεκριμένη είναι η δεύτερή της αλλαγή 


Αντε κι ενα πετρωτό για το τέλος να σας υπενθυμίσω οτι και η αγορά περιμένει 😉



Να λοιπόν που κάνουμε ποδαρικό στα χριστουγεννιάτικα  και έπεται συνέχεια. Νομίζω οτι σας έδωσα ιδέες με απλά υλικά, χωρίς ράψιμο να φτιάξετε χαριτωμένα μικρά πραγματάκια ,μόνες σας ή με τα παιδιά και τα εγγόνια σας να χαρείτε τις μέρες που έρχονται 😍

Μέχρι τότε να ξέρετε οτι σας αγαπώ 

Υ.Γ Επειδή όλο το σπίτι είναι στολισμένο εν αναμονή και του Τεϊου δεν υπήρχε καλλίτερος χώρος φωτογράφησης απο τη βιβλιοθήκη. Ξέρω οτι σε λευκό φόντο ολα θάταν διαφορετικά, αλλά εδώ μέσα μόνο αν πέσει χιόνι υπάρχει περίπτωση να βρεθεί 😂

26 σχόλια :

  1. Σούπερ Χαρά μου, δεν άφησες τίποτα παραπονεμένο!
    Με τόση δημιουργικότητα είμαι σίγουρη πως θα έχετε τέλειες γιορτές!
    Δεν γράφω άλλα γιατί δεν ξέρω αν το blogger θα δεχτεί την άτιμη wordpress που τελευταία με αναγκάζει να γράφω έτσι!
    ΑΦιλάκια αγάπης από την Στεφανία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφανάκι μου χαίρομαι χαίρομαι χαίρομαι που σ αρεσουν τα έργα μου. Γραφε όπως κι αν είναι τα "Αφιλάκια " και μόνο υπογράφουν για σένα μοναδικά
      Αφιλάκια γλυκά κι απο μένα

      Διαγραφή
  2. Κοιτάζω, ξανακοιτάζω και θαυμάζω. Όλα υπέροχα, Χαρά μου. Λατρεύω τη Χιονάτη με τους νάνους, υπέροχος ο χιονάνθρωπος και η διακοσμημένη σπασμένη κούπα, αλλά αυτά που με ξετρελαίνει είναι ο πίνακάς σου με τις πετρούλες που με βάζει σε διάθεση βόλτας στην αγορά. Μπράβο, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία μου πόσο ωραία λόγια και πώς μπορώ να σ αρνηθώ αυτό που μου πρότεινες κι ειναι και μεγάλη μου τιμη η επιλογή ;)
      Θα τα πούμε άμεσα τηλεφωνικά
      Ευχαριστώ πολύ με όλη μου την εκτίμηση

      Διαγραφή
  3. Καλέ τι καταπληκτική ιδέα με τα μπουκάλια και τι φοβερή υλοποίηση.... πανέμορφα όλα !!!!! Γεια στα χέρια σου και στη φαντασία σου !!!!! Όσο για τη φωτογράφιση μια χαρά είναι στη βιβλιοθήκη γιατί είδα ότι αγαπάς τη Γιοβάννα..... επειδή την γνωρίζω αν την δω αυτές τις μέρες θα σου πάρω αυτόγραφο !!!
    Άντε και καλή συνέχεια....και φωτογραφίες απ το τέιον μη ξεχάσεις για να συμμετέχουμε από απόσταση.... φιλιά πολλά !!!!!
    Είμαι δε η Ράνια η Εξαρχείων γιατί βγαίνει ανώνυμος και προσπαθώ αλλά μπαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θυμάσαι μια ανάρτηση που είχες κάνει για τη Γιοβάννα και σου είχα γράψει οτι ειναι αγαπημένη μου και σαν τραγουδίστρια και σαν συγγραφέας; Ε κάθε ψεύτης εχει το μάρτυρά του και τα βιβλία πρόδωσαν οτι έλεγα αλήθεια.Και να φανταστείς αν δε το έγραφες δεν θα το είχα καταλάβει το φόντο.
      Θάναι μεγάλη μου χαρά νάχω μια ιδιόχειρη αφιέρωσή της. Εχεις δύο σημαντικές φιλενάδες που θέλω να γνωρίσω, την κα Σκουμπουρδή και την κα Γιοβάννα.
      Φιλάκια πολλά αγαπημένη μου εξτρεμίστρια της βελόνας των Εξαρχείων!!!!χαχαχχαχα

      Διαγραφή
  4. Λοιπόν, φιλενάδα, βγαίνω ...παραπονούμενος σε ισχυρή διαμαρτυρία!
    Δεν έρχονται μόνο φιλενάδες σου εδώ στο λαμπερό σου σπιτικό. Έρχονται και φίλοι σου! Εγώ δηλαδή; Πού με βάζεις ε; Πού με βάζεις;
    Την "νότα" μου την κατέθεσα, πάμε τώρα παρακάτω.
    Ναι, οι σειρές είναι, κατά ριπάς, εξαίρετες αλλά αυτοακυρώνονται καθώς πέφτουν η μία πάνω στην άλλη και έτσι γίνονται επιλογές.
    "Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ", "Ναυάγιο", "Ο Γιατρός", "Η Παραλία", "Ο Όρκος ΙΙ", "Παγιδευμένοι" και "Η Μάγισσα". Οι επιλογές μου φυσικά δεν είναι όλες on line αλλά τα βλέπω αργότερα. Γλιτώνω και την υστερία των διαφημίσεων.
    Οι δημιουργίες σου, δεν χρειάζεται να επαναλάβω τα ίδια. Πανέμορφες.
    Τεντούρα; Θα ήθελα πάρα πολύ! Γλυκό ποτό με γαρύφαλλο; Πωπωπωπω τι λες τώρα;
    Χαρά μου, στέλνω τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ τόσο ομορφο αγόρι και θα έβγαινε απο την παρέα μας;;;ΠΟΤΕΕΕΕΕ
      Και δεν έγινε επειδή κατέθεσες νότα διαμαρτυρίας, απλά συγκαταλέγεσαι με τη θηλυκή προσφώνηση και συμπάθα με.
      Καλέέέέ πώς αντέχεις να βλέπεις τόσες σειρές; Εγω απο την εποχή της "Βέρας στο δεξί" που φρόντιζα να μη χάνω επεισόδιο και κάποια στιγμή με κούρασε,μετά "οι Μέλισσες" αποφάσισα φέτος μόνο ένα. Δεν με κράτησε απο τα πρώτα επεισόδια κάποιο άλλο κι έτσι έμεινα πιστή στο "Ναυάγιο" και πολύ θα ήθελα να δω τις "Ψυχοκόρες" αλλά ίσως αργότερα
      ΑΥτά και πολλά ευχαριστώ σε για τα καλά σου λόγια που δνε τσιγκουνεύεσαι ποτέ Γιάννη μου
      Πάντα με αγάπη

      Διαγραφή
  5. Καλά τρέλανέ μας για άλλη μια φορά Χαρούλα μου...έχουν πέσει α σαγόνια μου από το άνοιγμα του στόματος...τι έχεις κάνει πάλι; φαντασία και δημιουργικότητα είναι η καλύτερη συνεργασία για κατασκευές και εσύ το κατάφερες αυτό στο έπακρο.
    Νάνοι, χιονάτη, Αι Βασίλης, πετρωτά, μια παρέα όλοι μαζί ξέρεις τι χαρά θα κάνουν Χαρά μου;
    Να είσαι καλά κορίτσι μου και να κάνεις πάντα ότι σε κάνει χαρούμενη.
    Την αγάπη μου 🧡πάντα με το καλό να έρθουν τα Χριστούγεννα🎄 φιλιαααα 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλενάδα μου κουράστηκα απίστευτα αυτό τον καιρό αλλά ηλθε ολη αυτή η μαγεία και έστω και ψεύτικη κι έστω και για λίγο με χαλάρωσε και μου επιβεβαίωσε οτι καμιά φορά και τα πολλά και ίσως άχρηστα για κάποιους για κάποιους άλλους είναι θαυματουργά, θεραπευτικά
      Αλλωστε η ικανοποίηση στα πρόσωπα των καλεσμένων σου αμέσως σε ελαφρώνει απο κάθε κούραση που έκανες αν τους ευχαριστήσεις. Γιατί ο σκοπός αγιάζει και την κούραση!!!
      Νάσαι καλά Βαρβαρουλα μου να σε χαιρομαστε αγαπημένη

      Διαγραφή
  6. Καλή αρχή με τα χριστουγεννιάτικα. Όλα υπέροχα και αυτές οι ιδέες σου πια...πώς να κοιμηθείς λιγουλάκι; Μπράβο Χαρά μου, μας δίνεις χαρά με όσα βλέπουμε αλλά και εσύ καταλαβαίνω πόσο χαίρεσαι και εκτονώνεσαι. Καλά να περάσεις στο τσάι σου με τις εκεί φιλενάδες και περιμένουμε τα υπόλοιπα χριστουγεννιάτικα
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννα μου πώς να μη χαίρομαι οταν μου λες σας δίνω χαρά με τα έργα που αναρτώ; Αυτό για μένα απο μόνο του μου δίνει πολλαπλάσια χαρά απ ό,τι φτιάχνω!
      Νασαι καλά,νάχεις υγεία και καλή γιορτινή συνέχεια να έχουμε

      Διαγραφή
  7. Παραμυθένια η σύνθεση Χαρά μου. Κάνεις θαύματα με απλά υλικά.
    Καλή συνέχεια στα Χριστουγεννιάτικα.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως τα λες Ελένη μου "θαύματα με απλά υλικά" και αυτό τα κάνει σημαντικά απο μόνο του.
      Νάσαι καλά για τα καλά σου λόγια σ ευχαριστώ απο καρδιά ςκαι σε φιλώ
      Ζάκυνθο πότε θάρθεις;;;

      Διαγραφή
  8. Στα παραμύθια μας έστειλες πάλι! Φανταστικααά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα να μιλάς κι εσύ για παραμύθια που φτιάχνεις εκπληκτικής ομορφιάς πράγματα;;;
      Κοριτσάκι μου σ ευχαριστώ κάθε φορά για τα καλά σου λόγια . Φιλάκια πολλάάάαά

      Διαγραφή
  9. Αυτή η ¨ασιγασιά¨ Χαρά μου, ξεπερνά κάποιες φορές και την ενέργεια μικρού παιδιού. Ποιος είπε πως καθώς μεγαλώνουμε μειώνεται η σύλληψη ιδεών και η αξιοποίησή τους. Να ‘ ξερες πόσο σε καταλαβαίνω. Μόνο λόγω αντοχής (ηλικία) σταματώ, αλλιώς κάποιες φορές δεν μου φτάνει το 24ωρο. Το κίνητρο δεν έχει να κάνει μόνο με τις γιορτινές μέρες, αλλά να….είναι εκείνο το παιδί που πολύ σωστά αναφέρεις. Σε διαβεβαιώ πως αυτό το παιδί φτιάχνει μικρά θαύματα. Κι αν μπορείς να μοιραστείς τις φαντασιώσεις σου με τους ¨συνομηλίκους σου¨ (χα, χα) τότε για του λόγου το αληθές και οι επτά είναι υπέροχοι κι ας είναι ¨νάνοι¨
    Καλή δημιουργική συνέχεια.
    την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχχα μ αρεσε αυτό με τους συνομηλίκους μου!!! Ευτυχώς που η Ρένα που με προσκαλεί να παίξουμε ,εχει τις εγγονές που ρίχνουν το μέσο όρο ηλικίας και παρηγοριέμαι,πάντως όπως και νάχει δεν αισθάνομαι το βάρος της ηλικίας όσο αυτό το παιδί παραμένει ανήσυχο και δημιουργικό. Σίγουρα οτι έχει μειωθεί ο χρόνος της αυπνίας για να δημιουργώ αποδίδεται και στην ηλικία και οχι μονο στο φως του εργαστηρίου, αλλά αναπληρώνεται απο τον ημερήσιο που φροντίζω να μην χάνω.
      Χαιρομαι που η φαντασία λειτουργεί σύνέχεια άσχετα αν ο χρόνος δεν επαρκεί να πραγματοποιιήσω όλα τα σχέδια που ονειρεύομαι. Κι αυτό σημαντικό ειναι.
      Χαιρομαι επίσης που μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες και ταυτίζονται οι απόψεις μας!
      Αννίκάκι μου ,αγαπημένη μου συμμαθήτρια φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  10. υπεροχα γλυκια μου ΧΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ .... καλές γιορτές ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Σοφάκι σ ευχαριστώ και αντεύχομαι ονειρεμένες Γιορτές με ΥΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

      Διαγραφή
  11. Απαντήσεις
    1. καλώς το κορίτσι με την νοηματική ,χαχαχχα ή πολλά θα γράφεις ή θα ζωγραφίζεις;;; Σ ευχαριστώ πολύ πάντως <3

      Διαγραφή
  12. Καθε φορα που βλεπω χριστουγεννιατικη αναρτηση, θυμαμαι εκεινο το ονειρικο βραδυ που ζωγραφιζαμε τα θαλασσινα Αγιοβασιλακια. Εχει καταγραφει στις τοπ αναμνησεις και καθε φορα που το θυμαμαι γελαω σαν χαζο. Το σπιτακι σου ειμαι σιγουρη πως ειναι ενα ζωντανο παραμυθι αυτες τις μερες. Ποσο θα θελα να μουν εκει, το ξερεις. Ευτυχως εχω τεντουρα, οχι για να την κανω χιονατη, να την πιω να πνιξω τον πονο μου μονο. Ολα υπεροχα Χαρουλιτ μου.Σ αγαπω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ ρε Μαράκι πόσο χαίρομαι που το λες! Πίστεψέ με κάθε φορά που ανοιγω το κουτί και τα κοιταζω τ αγιοβασιλάκια ενα χαμόγελο μου έρχεται ασυναίσθητα στα χείλη με τρυφερότητα και δε ξεχνώ εκείνη την υπέροχη βραδυά! Τί γέλιο!!! Δεν εχω κανει περισσότερα γέλια μ άνθρωπο, οχι μόνο τότε πάντα. Και μου λείπει πολύύύ! Αχ πάω να πιώ κι εγω ενα ποτηράκι γιατί η μοναξιά, η νύχτα και οι αναμνήσεις θέλουν σπίρτο ;) Φιλάκια πολλά κι εγω σ αγαπάωωω και σου χρωστάω και σ ε ταλαιπωράωω,χαχαχχα

      Διαγραφή
  13. Χαρά μου, πάντα πανέμορφες οι δημιουργίες σου. Είσαι χαρισματική.

    Κική από το μπλοκ "Εκφράσου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κικίτσα μου γλυκειά πόσο χαίρομαι που σ ε ξαναβλέπω στα μέρη μου! Σ ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου πάντα με τον καλό σου λόγο!!!

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...