...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di AssisiAnimated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

Illuminati???

Φωτισμένοι;;;
Μακάρι!
 Ακροπατώντας στις πρώτες μέρες του Νέου έτους, φτάσαμε στην Ημέρα του Φωτώνε (όπως το λέμε εμείς)-Θεοφανείων χθες και όπως λέγεται ανοίγουν οι Ουρανοί και φωτιζόμαστε! 
Μακάρι να λάβουμε λίγη φώτιση μπας και αποφύγουμε κι άλλα χειρότερα...

Έτσι στο πνεύμα της Φώτισης και των αγγέλων ολοκληρώνω το12ημερο(τρόπος του λέγειν γιατί ξεπέρασε και τον Μπεν Χουρ!!!) των  δημιουργιών μου.

Άγγελοι λοιπόν κάθε μορφής επι κάθε επιφανείας!

Decoupage χαρτιού πάνω σε καμβά,
Πηλός πάνω σε σκουπάκι, ρητίνη πάνω σε φέτα κορμού, με ξυλόγλυπτα πάνω σε αδιάφορη βάση απο MDF, πάνω σε κορνίζα με Rub on transfer (πολύ ντελικάτο αποτέλεσμα), ακόμα και πάνω σε μπουκάλι!


Σας εχω ξαναπεί οτι λατρεύω τα μπουκάλια, παρότι εμπορικά δεν προτιμώνται. 
Εγω όμως φτιάχνω και σ' όποιον αρέσουν! 
Άλλωστε δεν είμαι έμπορος, ερασιτέχνης είμαι και το "εραστής" του πρώτου συνθετικού είναι το A και το Ω για μένα!

Συνεχίζω λοιπόν κι ας μένουν αδιάθετα.
.
Φέτος όμως είχα βρει ledάκια ειδικά για μπουκάλια και είχα πάρει 4(δεν έφτασαν ούτε για ζήτω!).

 
Ετσι τα φετινά μπουκάλια ήταν ναι μεν χριστουγεννιάτικα, που για αψυχολόγητο (για μένα) λόγο δεν τα προτιμούν, αλλά φωτιζόμενα και είχαν τόση γλύκα που ήταν τα πρώτα που έφυγαν!


Στα περισσότερα, η πλακέ επιφάνειά τους ήταν ιδανικός καμβάς να εντάξω πόρτες, παράθυρα, δεντράκια και η πίσω να κρυφοπαίξει decoupage χαρτοπετσέτας ή ριζόχαρτου.

Ετσι εικόνες αγαπημένες έγιναν το μοτίβο που φαινόταν φωτίζοντας το μπουκάλι και διέχεε γλυκό φως  μέσα του και γύρω του. 


Δυστυχώς δεν είχα άλλα ηλεκτρομηχανικά εξαρτήματα 
να φτιάξω κι άλλα, ομως έστω και με καθυστέρηση
παρήγγειλα και θ' ακολουθήσει συνέχεια παραγωγήςΜα δεν ήταν γλύκα; πείτε μου

Επ ευκαιρία να σας δείξω και 3 άλλα μπουκάλια που έγιναν κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, αλλά δεν υπολείπονται σε ομορφιά και χάρη απο τα Χριστουγεννιάτικα.
Αυτό ειδικά που έχει μορφή Δάσους με ξωτικά να ξεπετάγονται απο τα φυλλώματα, ήταν το μπουκάλι που με οδήγησε στην έμπνευση, που ήταν έγχαραχτο με φύλλα και στη μέση κενό. 
Ετσι έφτιαξα διάφορα είδη φυλλωμάτων απο πηλό, το έντυσα τόπους τόπους, έκανα ανάποδο decoupage με χαρτοπετσέτα, στην πίσω πλευρά κόλλησα με την ίδια τεχνική ριζόχαρτο και στην ολοκλήρωση έβαλα το γνωστό πλέον πώμα με φωτάκια.
Τα άλλα μπορεί νάναι απλά όμως τη δουλειά τους την έχουν και με το παραπάνω. Το μπουκάλι σε με τους μάγειρες έγινε ειδικά για μία φίλη που έχει επισιτιστικό κατάστημα και με τροφοδοτεί απο καιρού εις καιρόν με ιδιαίτερα μπουκάλια. Και το χάρηκα πολύ τωρα που ήρθε η ώρα να της το δώσω


Κι αφού ολοκληρώσαμε ή περίπου τα μπουκάλια, ας έλθουμε στα στεφάνια

Στην προηγούμενη ανάρτηση είδατε το στεφάνι απο τρόμπα ποδηλάτου, σήμερα θα δείτε ενα στεφάνι απο την σύζευξη ενός τουρτόδισκου κι ενός καπακιού απο κουτί  σοκολατάκια, σε σχήμα καρδιάς. 

Ήταν ενα απο το περιεχόμενα δέματος η καρδιά απο την Σωσώκα, που ξέρει τις αδυναμίες μου πια καλλίτερα απο μένα. 

Ξεκίνησα με τον πάτο του ο οποίος ήταν μισοσπασμένος, τον ζέστανα  με το πιστόλι θερμού αέρα προκειμένου να ξεκολλήσω τις ετικέτες κι έγινε τα κύματα του Δουνάβεως και πετάχτηκε. 

Ετσι έμεινε το επάνω κομμάτι με την τεχνογνωσία πια οτι ΔΕΝ ΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ! Το έχω πάθει και με μπάλα φελιζολ, γι αυτό μην το τολμήσετε 

Αστάρωσα λοιπόν την καρδιά δις, την πέρασα λευκό ακρυλικό της κόλλησα ένα στεφάνι απο χαρτοπετσέτα, αλλά μου φαινόταν πολύ μουντή και άχρωμη. Ετσι μπήκαν τα επόμενα στοιχεία. Κολλήθηκε πάνω στον τουρτόδισκο για νάχει σταθερή βάση, ο οποίος μετά απο πολλές δοκιμές χαρτοπετσετών απέκτησε μορφή πλεκτού καλαθιού. Κάτι όμως που στην πορεία δεν μου άρεσε γιατί θυμιζε καλοκαίρι, ετσι απέκτησε χιονονιφάδες με στένσιλ και συνήλθε. Πάνω στην καρδιά κολλήθηκε ενα ζεύγος ξωτικών, αγαπημένο θέμα χριστουγέννων και ολοκληρώθηκε με ενα εντυπωσιακό φιόγκο και μία περίμετρο απο ξυλόγλυπτο. Ετσι κάποιος αναρωτιέται τί ήταν "πριν" για να γίνει το "μετά" 

Τα επόμενα στεφάνια είναι απο πηλό, άλλα πάνω σε φέτες κορμού άλλα πάνω σε κορνίζα.


Αγάπησα πολύ αυτό το καλούπι με τα διαφορετικά φύλλα χριστουγεννιάτικων δενδρων και δε χορταίνω να το εφαρμόζω, ειδικά πάνω σε φέτες κορμού, πού φαίνεται σαν νάναι στη φυσική τους κατάσταση!
Μα δεν είναι γλυκα; και τόσο φυσικά! 
Βέβαια δεν προτιμήθηκαν και πιστεύω οτι άλλος ήταν ο ανασταλτικός παράγοντας κι οχι η ομορφιά τους. Εγω πάντως τα λατρεύω γιατί ειναι πολύ φυσικά.

Και  μια που φτάσαμε ως εδώ ας γίνει η ανάρτηση του κουτιού!

Ναι, όπως καταλάβατε φτιάχτηκαν και φέτος κουτιά κι ευτυχώς προτιμήθηκαν (απορίας άξιον!). Διαφορετικού ύφους το καθένα, διαφορετικής αισθητικής, αλλά πάντα προσεγμένα.

 Μάλιστα δόθηκε παραγγελία και για άλλο και έγινε αυτό:


Μέχρι κι ενα κουτί απο συσκευασία ανθοδέσμης μεταμόρφωσα! 
Στην αρχή είπα να το κρατήσω ως είχε, αλλά ήταν ολόμαυρο σαν των Ψαρών την ολόμαυρη ράχη και το μόνο του χαρακτηριστικό, αν το κρατούσα , ήταν ενα "I love you"  που ήταν γραμμένο στη μία πλευρά. 
Τελικά αποφάσισα ολοκληρωτική μεταμόρφωση και βγήκε αυτό:


Χωρίς να ασταρώσω για να καλυφθεί το μαύρο χρώμα, πέρασα με στένσιλ τούβλα κατά τόπους. Μετά πέρασα διάφορους χρωματισμούς ωστε να θαμπώσει γενικά και κόλλησα κομμάτια απο πηλό, στρατιώτες, πρόσοψη καταστήματος, παράθυρα, δενδράκια. Γύρισα ανάποδα το καπάκι του και βάζοντας τουλι, σκηνογράφησα μία παράσταση με μουσικό κουτί κι ένα άλλο διακοσμητικό απο πολυρεσίν (οχι δεν είναι δικά μου αυτά). Η φωτογράφιση το αδικεί κατάφωρα, αλλά μία ιδέα την παίρνετε.

Kαι μέχρι να ολοκληρώσω την ανάρτηση και να συμμαζέψω, να επιλέξω, να μικρύνω τις φωτογραφίες (αυτό είναι πάντα ο μεγάλος μου βραχνάς οταν σκέφτομαι να κάνω ανάρτηση 😡) ο καιρός άλλαξε προς το χειμωνιάτικο και βρήκε θέση κι ένα διαφορετικό βιβλίο που έφτιαξα, επίσης.
Ηταν ενα βιβλίο αδιάφορης αξίας, που προκειμένου να πάει στην ανακύκλωση έγινε δημιουργία χριστουγεννιάτικη και επιλέχθηκε κιόλας! Μ' αρεσε επίσης γιατί οι σελίδες του είχαν ελαφρώς κιτρινίσει κι έτσι είχε αποκτήσει μία παλαιότητα απο μόνο του.
Έκοψα με κοπίδι, οπλισμένη με πολύ υπομονή και δύναμη😤, ομολογώ, τις κεντρικές σελίδες του βιβλίου δεξιά κι αριστερά δημιουργώντας "κορνίζα" αρκετού βάθους. Στην τελευταία σελίδα κάθε πλευράς, στη βάση δηλαδή της κορνίζας, έκανα decoupage  ριζοχαρτου στην αριστερή πλευρά, χαρτοπετσέτας στη δεξιά. Στολίστηκαν με χιόνια και γκλιτερ, κολλήθηκαν διάφορα διακοσμητικά απο πηλό (δεντράκια, ελαφάκι) chipboard και στην κάτω πλευρά, του εξωφύλλου, κολλήθηκε σκληρό χαρτί scrapbooking να καλυφθεί το αρχικό εξώφυλλο (δυστυχώς άνευ φωτογραφίας)

Και το αποτέλεσμα το βλέπετε εδώ: 


Και για το τέλος (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ✌!!!) τα γούρια της Πρωτοχρονιάς. 
Είπαμε κάθε χρόνο στο Τραπέζι της Πρωτοχρονιάς εχω ένα γούρι για τον καθένα ή κατά οικογένεια στο πιάτο. 
Φέτος έφτιαξα μπάλες με εφέ πέτρας απο καπάκια του καφέ 😉
Μετά τα κουδούνια τα περσυνά είπα να τα πετρώσω φέτος.  Είχαν κάποιες αστοχίες γιατί η πέτρα δεν πιάνει εύκολα πάνω σε πλαστική επιφάνεια, και μάλιστα και χωρίς αστάρι (στερνή μου γνώση να σ είχα πρώτα!) γιατί οταν ζουλιέται σπάει, αλλά κάτι κατάφερα. 
Εγινε το καθένα μοναδικό, με διακόσμηση κατά κύριον λόγο απο πηλό, αφου στολίστηκαν με κορδέλες και ευχές. Σας ξεχωρίζω 2 απ αυτές για να δείτε τις λεπτομέρειες


και δεν ήταν τα μόνα γουρια 😉

Ένα ζευγαράκι ακόμα παιδικοί ξύλινοι πλάστες που ντύθηκαν με φαρδιά κορδέλα, στολίστηκαν με ξυλόγλυπτα και πήραν θέση φωτογράφισης.

Κάνοντας ενα μεγάλο Ουυυφφφ (ξέρω κι εσείς το ίδιο κάνατε, μέχρι εδώ ακούστηκε, αλλά έπρεπε να ολοκληρωθούν (νομίζω οτι δεν παρέλειψα τίποτα) ετσι ώστε να μείνουν και στη δική μου μνήμη και να γίνουν έμπνευση και για εσάς.
Κάθε καλό εύχομαι στο σπιτικό σας, μα πάνω απ όλα ΥΓΕΙΑ & ΚΑΛΟΣΥΝΗ, που τόσο λείπει στις μέρες μας.
Το πρώτο σπιτάκι του 2024, δίπατο


και ήδη δέχθηκε τις πρώτες επισκέψεις αγάπης...ξέρετε εσείς 😉10 σχόλια :

 1. Καλά....δεν παίζεσαι με τίποτα ......τί έμπνευση, τί χέρια, τί καταπληκτικές δημιουργίες !!!!!! Έχω μείνει άφωνη να τα κοιτάζω και να τα καμαρώνω. Λατρεύω κι εγώ τα μπουκαλάκια και έχω φτιάξει 2..3, βέβαια καμία σχέση με τα δικά σου....εσύ κάνεις έργα τέχνης !!!! Και τα στεφάνια και το βιβλίο.....τι να πρωτοθαυμάσω δεν ξέρω.
  Μπράβο Χαρά μας, γεια στα χέρια σου !!!!
  Καλή χρονιά σου εύχομαι και πάντα με το ίδιο κέφι, όρεξη και μεράκι για δημιουργία !!!!! Σε φιλώ ! !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα σου φτιάξω εγω ενα παντός καιρού να μη λιγουρεύεις,απλά κάνε λίγη υπομονή.
   εχουν τόσες εφαρμογές που μπορούν να γίνουν στα μπουκάλια , κέφι νάχεις να περιαματίζεσαι! ΑΠορώ γιατί δεν τα προτιμούν; Καλή χρονιά φιλενάδα μου καλή

   Διαγραφή
 2. Να τολμήσω να πω Χαρά μου, πως αν δεν είσαι φωτισμένη από την ευλογία της δημιουργικότητας σίγουρα είσαι χαρισματική και σου αξίζει ένα Εύγε!
  Εύχομαι η νέα χρονιά σε σου φέρει υγεία, χαρά και πολλές πολλές εμπνεύσεις!
  ΑΦιλάκια αγάπης από όλη μου τη καρδιά!
  Στεφανία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φωτίζομαι απλά απο κάθε νέα δημιουργία Στεφανία μου.Χαίρομαι απίστευτα οταν το τέλος με δικαιώνει
   Καλή Χρονιά με υγεία καλή μου, φιλάκια πολλά σ εσένα και το Νίκο σου

   Διαγραφή
 3. Καλέεε ….πλάκα …με κάνεις; (θρακιώτικη έκφραση) Λέω ότι οι δημιουργίες σου δεν αποδείχνουν μόνο το ταλέντο σου, αλλά και φωτισμένες είναι και πρωτότυπες είναι και σημασία στη λεπτομέρεια έχουν και τέλος πάντων…….τελειωμό δεν έχουν. Η πρώτη μου σκέψη; Βοήθεια! Δεχόμαστε επίθεση. Ναι, έτσι σκέφτηκα! Έλεος Κυρά μου! Αλήθεια τώρα, ο Κύρος ο Γρανάζης θα πρέπει να έχασε το δρόμο του για τη Λιμνούπολη και βρέθηκε στο Τζάντε. Μόνο έτσι θα δεχτώ πως ότι φτιάχνεις αποκτά μια άλλη διάσταση, ικανή να φωτίζει μια αλλιώτικη ομορφιά. (καλά τα πώματα, είναι άαλλου παπά ……..) Κι άντε τώρα να πλησιάσουμε, έστω, τα δικά μας θέλω. Και τώρα σοβαρά! Κάθε έργο, το ξέρεις καλύτερα, σε συναρπάζει με την πρώτη ματιά ή σ’ αφήνει αδιάφορο. Εε λοιπόν τα δικά σου έργα είναι απ’ αυτά που κερδίζουν άξια ένα …..ΟΥΑΟΥΟΥ!!! Είναι αυτά που φέρνουν έκπληξη, θαυμασμό και χαρά! Μπράβο και μπράβο και μπράβο Χαρά μου! Και γεια στα χέρια σου χρυσοχέρα μου!
  Με θαυμασμό, με εκτίμηση, με αγάπη, ευχές από καρδιάς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εμένα μου αρκεί το ΟΥΑΟΥΥΥ και η χαρά που δημιουργούν αισθανόμενοι την αγάπη που μεταφέρουν Αννικάκι. Γιατί ναι μεν έγιναν με χαρά αλλά στέλνονται με ξεχωριστή αγάπη ,όπου φτάνουν
   Την αγάπη μου πάντα ατόφια και ευγνωμοσύνη για τα καλά σου λόγια

   Διαγραφή
 4. Όπως πάντα, τα λόγια δεν φτάνουν να περιγράψουν αυτά που βλέπω.
  Γειά στα χέρια σου.
  Δεν μπορώ να διαλέξω, αλλά μια μικρή προτίμηση στα κουτιά την έχω και σε κάθε είδους κρεμαστό.
  Κι εκεί που μελετούσα και θαύμαζα τα αγγελάκια σου, τσουπ, ήρθε το ένα πετώντας !
  Πώς το κατάφερες αυτό;
  Φυσικά το κρεμασα σε περίοπτη θέση για να το βλέπω όλο το χρόνο.
  Σ ευχαριστώ πολύ.
  Καλή χρονιά με υγεία και χαρά και πολλές δημιουργίες.
  Σε φιλώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πόσο χαίρομαι που πέτυχα τουλάχιστον το "κρεμαστό" Ρένα μου!
   Ενας άγγελος σταλμένος με αγάπη πάντα μεταφέρει ενα μνμ και συναισθήματα, εύχομαι να τα ένοιωσες κι ας ήταν κάτι μικρό και ασήμαντο. Μαζί με την ευχή απο π'ισω, καλή κι ευλογημένη χρονιά σ όλη την οικογένεια, ΥΓΕΙΑ ΜΟΝΟ!

   Διαγραφή
 5. Υπερ-παραγωγή Χριστουγεννιάτικων που δεν υπάρχει όμοιά της πουθενά, μπορώ να πώ! Νά'σαι πάντα καλά, Χαρά μου και να δημιουργείς με αγάπη, όπως το έχεις αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια! Τα μπουκάλια σου, τα υπέροχα κουτιά σου αλλά και οι μινιατούρες από τις φέτες κορμού μου άρεσαν ιδιαίτερα!
  Καλή χρονιά, και του χρόνου με υγεία και ακόμα περισσότερα !
  Σε φιλώ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πόσο τυχερές είμαστε αλήθεια Μαριάννα να μπορούμε να εκφραζόμαστε με τα χέρια μας! Νοιώθω τέτοια ευλογία!!!Ποτέ δεν περιμενα τέτοια εξέλιξη και τη χαίρομαι περισσότερο κι απο σας που με κρίνετε και μ ενθαρρύνετε. Ζω μια δέυτερη νεότητα και με αποφορτίζει απο ό,τι με στεναχωρεί και με προβληματίζει.
   Εσύ δε που έχειςκαι την ΑΘηνούλα!!! Τί εχει να μάθει απο τη χρυσοχέρα γιαγιά της και πόσο θα σ ευγνωμονεί στο μέλλον!
   Σε φιλώ κι εγω με αγάπη

   Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...