...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Μικρές δημιουργίες, μεγάλες αλλαγές

 Δεν είναι πάντα απαραίτητο να κάνω μεγάλα έργα. 
Δεν είμαι πάντα σε φάση...
Αρκεί να κινώ τα χέρια μου!
Ετσι, παρόλο που υπάρχουν μεγάλα αντικείμενα, που περιμένουν υπομονετικά να επανέλθω σε δραστηριότητα, πάντα κάτι μικρό βγαίνει στις ώρες της ανίας.
Σήμερα λοιπόν, θα σας δείξω μία σειρά απο έργα ανακύκλωσης-αναμόρφωσης, μικρά  αλλά γλυκούλικα
Κατ αρχάς μπουκάλια!
Τα μπουκάλια τόχω χιλιοπεί οτι είναι αγαπημένα. Πώς θα μπορούσα λοιπόν ν αντισταθώ σ αυτό το μικρό στρογγυλό γαλάζιο γυαλί; Δε θέλησα να καλύψω το χρώμα του, φρόντισα λοιπόν να βρω παρεμφερή εικόνα και αυτή είναι απο ενα κουτάκι συσκευασίας κρέμας προσώπου. 
Ωραία η εικόνα, ωραία τα χρώματα! Στεφανώθηκε δε απο κομμάτια πηλού
Και μια και είχε και πίσω επίπεδη επιφάνεια, προτίμησα εναν άγγελο στις ίδιες αποχρώσεις, με πλαίσιο απο καλούπι resin.
Απο πηλό και καλούπι έγινε και το πώμα. 


Ολα μαζί βάφτηκαν στο ίδιο γαλανό χρώμα και πατιναρίστηκε για περισσότερη ένταση.
Το δεύτερο μπουκάλι ειναι μία  ακόμα προσπάθεια ανάποδου decoupage και στη συνέχεια επιφανειακού , να δίνει την εντύπωση θέας απο παράθυρο.




Γυάλινα βάζα
Μ' άρεσε κι αυτού του βάζου, απο τελειωμένη συσκευασία μαρμελάδας, το σχήμα και μια που μου είχε σπάσει ένα χριστουγεννιάτικο ποτήρι, σκέφτηκα να ταιριάξουν αυτά τα δύο. 
Και νομίζω δεν αστόχησα! 
Ισως αν ηταν λίγο μικρότερο το σπασμένο πόδι...αλλά μ' άρεσε και δεν ήθελα να το κόψω ακόμα περισσότερο. 
Στην κάτω πλευρά κόλλησα ενα κομμάτι φελιζόλ για να κουμπώνει σαν πώμα. 
Εκανα decoupage  χαρτοπετσέτας και μετά αφού βερνικώθηκε ολη η επιφάνεια, κρακελέ δύο συστατικών. Ετσι απέκτησε όψη σπασμένης πορσελάνης



Κονσερβοκούτι και δοχείο γιαουρτιού


Αυτά είναι δύο ίδια έμπνευσης. θα δοκιμάσω όμως και με πηλό γιατί αυτά είναι με κομμάτια απο χαρτόνι συσκευασίας. Και πάλι άσχημα δεν τα λες.
Σου δίνουν την εντύπωση "βαρελιού".
Στο τσίγκινο κουτί προστέθηκαν φύλλα απο πηλό και ξύλινες χάντρες να μοιάζουν με κεράσια. 
Στο δοχείο του γιαουρτιού, που έγινε θήκη για κουτάλες, έκοψα ίδια εικόνα φρούτων που κολλήθηκε σε τρία διαφορετικά επίπεδα ,κάποια κομμάτια και απέκτησε τρισδιάστατη εμφάνιση.


τουρτόδισκοι
Είχα χρησιμοποιήσει ηδη εναν για δημιουργία που θα δείτε προσεχώς και σκέφτηκα γιατί να μη χρησιμοποιήσω τουρτόδισκους για να φτιάξω ενα stand και να μπουν επάνω όλα τα "γλυκάκια " που είχα φτιάξει τις προάλλες, απο το να είναι διασκορπισμένα.
Αλλωστε ειχα και 3 ακόμα αγαπημένα αντικείμενα,τα οποία ανασυντέθηκαν και γέμισαν κεριά απο τα χέρια μιας φίλης, που αρχίζει σιγά σιγά να μπαίνει στο πνεύμα της δημιουργίας !
Μου είχαν σπάσει και τα 3 αλλά με μια θαυματουργή κόλλα κατάφερα να τα συγκολλήσω χωρίς να φαίνονται καν! 
Ετσι οι τουρτόδισκοι, δυο διαφορετικά μεγέθη, ντύθηκαν με χαρτί scrapbooking της Stamperia με θέμα απο την Αλίκη στη Χωρα των Θαυμάτων, στηρίχτηκε ο ένας πάνω στον άλλον πάνω σ' ενα σωληνάριο βιταμίνης C (δώρο του κόβιντ) και για μεγαλύτερη σταθερότητα κάτω απο τον επάνω δίσκο κόλλησα μία μεταλλική βασούλα απο συσκευασία κρουασάν και στη βάση του μεγάλου δίσκου, γύρω απο το σωληνάριο, μακρόστενες ξύλινες χάντρες (απο τις ίδιες κόλλησα και κάτω απο το σταντ σαν ποδαράκια), Μια χάρτινη Αλίκη κοιτάζει το υψος απο πάνω της. 
Μία τρέσσα με πολύχρωμα pom pom κολλήθηκε στο πάνω δίσκο και μια κορδέλα ζικ ζακ στον κάτω και ολοκλήρωσαν την εικόνα.


σκέπασμα φαγητών
Η αλήθεια ειναι οτι οταν είδα αυτή την ιδέα στο PINTEREST απόρησα πώς μπορεί να γίνει decoupage, και μάλιστα χαρτοπετσέτας, χωρίς να σκιστεί και να καλυφθουν οι τρύπες . 
Κι είπα τί έχω να χάσω; θα δοκιμάσω και θα μου λυθούν οι απορίες.
Αυτό το συρμάτινο καπάκι φαγητου το έχω χρόνια και όλο και κάπως άλλαζε. 
Ηρθε λοιπόν κι αυτή η ώρα και δεν το μετάνοιωσα. 
Ηταν ασημί. Το πέρασα ενα αστάρι αρχικά και μετά και απο τις δύο πλευρές λευκό ακρυλικό. Εκοψα με προσοχή την χαρτοπετσέτα(θα πρότεινα σ όποιον τ αποφασίσει να διαλέξει μεγάλα και έντονα μοτίβα, γιατί επειδή δεν υπάρχει φόντο, το μοτίβο λίγο ωχριά. 
Με πολύ υπομονή κόλλησα την χαρτοπετσέτα κομμάτι-κομμάτι. Λοιπόν, ούτε τρύπησε, ούτε έκανε ζάρες και κάλυψε μια χαρά τις τρυπούλες! 
Για δε χεράκι στην κορυφή έκοψα αυτό που ήδη είχε και μια που μου είχαν χαρίσει 4 καπάκια αρώματος με λουλούδια, διάλεξα το πιο αντιπροσωπευτικό και το κόλλησα. 


Δεν ταίριαξε τέλεια;;;

Ενα stand ακόμα!
Και τέλος ενα σπασμένο φλυτζάνι και ενα πήλινο ταψί απο γλυκό ζαχαροπλαστείου, εγινε stand που βάζω βαζάκια με υλικά για την κουζίνα. Επειδή το ταψάκι που αριθμεί καμιά 10 χρόνια ζωής (!!!) είχε μια ραγισματιά στο σμάλτο του, το έντυσα πρώτα με ριζόχαρτο και μετά εκανα decoupage πάλι ριζόχαρτου. 
Περιμετρικά δε το στόλισα με ελαστική δαντέλα, όπως και τη βάση του φλτζανιού με ξυλόγλυπτη τρέσσα.



Τωρα πείτε μου, δεν άξιζαν δεύτερη ευκαιρία όλ αυτά;;; Κι απο την άλλη σου προσφέρουν μία ανοιξιάτικη νότα στο χώρο, που όλοι έχουμε ανάγκη τούτες τις μέρες που μας πλακώνει ενα λυπητερό σύννεφο.
ΚΑΛΟ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΑ!

19 σχόλια :

  1. Τι να πω και εγω τωρα?Γεια στα χερια σου.Πολυ ομορφα και χαρουμενα.Καλο σας μηνα Χαρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εστω και τωρα ,μέσα Μάρτη, ευχαριστώ και αντεύχομαι ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

      Διαγραφή
  2. Πραγματικά πολύ βαθιά τα καρφιά της λύπης στην ψυχή μας απ’ τη μαύρη επέτειο. Ας είναι σπλαχνικός ο Μάρτης για όσους θρηνούν.
    Τα έργα σου, έχουν πάντα την πληρότητα, γιατί συνδυάζουν το τέλειο με το αρμονικό. Μια συμμετρία σε χρώμα και ύφος που δεν ξεφεύγει απ' το φυσικό. Μπράβο Χαρά μου! Πολύ όμορφα! Τα χαίρομαι, αλήθεια!
    Φιλιά και τις πιο όμορφες ευχές για έναν " τζαναμπέτη" μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννίκα μου ο χρόνος αυτός ήταν καρφί στην ψυχή όλων μας, όσων η τραγωδία αυτή μας συγκλόνισε σαν γονείς και σαν ανθρώπους. Δυστυχώς όχι ολους, ως θα έπρεπε, εμένα πάντως δεν εφυγε απο το μυαλό μου. Είναι αδυνατον να συλλάβω πώς μπορείς να συνεχίζει ςτη ζωή σου μετά μία τέτοια απώλεια.
      Τλπ ας ελπίσουμε κάποια στιγμή ν αποδοθεί δικαιοσύνη γιανα δικαιωθούν οι ψυχές που έφυγαν τόσο άδικα!
      Φιλιά πολλά γλυκειά μου και σ ευχαριστώ θερμά για τα καλά σου λόγια

      Διαγραφή
  3. Πολύ όμορφα όλα....και βέβαια άξιζαν μια δεθτερη ευκαιρία !!!
    Φιλώ σε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που επικροτείς κι εσύ Ρανιούσκα μου <3
      ΑΝταποδίδω .

      Διαγραφή
  4. Όλα τα "μικρά " είναι έργα τέχνης και ικανοποίησης.
    Δεν είναι λίγο να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο από σπασμένα ή άχρηστα υλικά.
    Είσαι έμπνευση για όλους μας Χαρά μου!
    Να είσαι καλά και να δημιουργείς πάντα.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμπνευση εγώ; Τότε τί να πούμε για σένα Ρένα μου;
      Πόσο χαίρομαι που το ταξίδι αυτό στην δημιουργία και η επαφή μας συνεχίζεται αμείωτη και εξακολουθούμε να ανταλλάσσουμε ιδέες !
      Φιλιά πολλά και απο μένα

      Διαγραφή
    2. Το ταξίδι συνεχίζεται από λίγες δυστυχώς.
      Πάνε οι εποχές που τα σχόλια ήταν τριψήφιος αριθμός.

      Διαγραφή
  5. Εγώ βλέπω πως ότι φτιάχνεις είναι ολοφάνερο ότι το αγαπάς. Το δείχνει το αποτέλεσμα. Κι ο τρόπος που πιάνεις όλα αυτά τα μικρά άχρηστα κι ο τρόπος που τα μεταχειρίζεσαι. Το αγαπάς, αγαπητή Χαρά, το κάθε κούτσικο, περίεργο σπασμένο, όπως και το αποτέλεσμα της κάθε σύνθεσης κι αυτό είναι το πιο ωραίο από όλα. Το πιο ουσιώδες.
    Καλό μήνα
    καλημέρα!!!

    metofeggariagalia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου φίλη τα λόγια σου μου δίνουν ιδιαίτερη χαρά και είναι τιμή μου! Εχεις δίκιο αγαπώ πολύ και σέβομαι το κάθε υλικό που πέφτει στα χέρια μου και θέλω να του δώσω δεύτερη ευκαιρία ζωής. Χαρά μου που το επικροτείτε κι εσείς που με παρακολουθείτε.
      Καλή συνέχεια του μήνα!

      Διαγραφή
  6. Πω πω δουλειάααααααααα!
    Η λέξη "γλυκούλικα" ταίριαξε άψογα στις δημιουργίες σου!
    Έτσι σε θέλω να μην αφήνεις κανένα γυάλινο αντικείμενο αστόλιστο!
    Καλό Μάρτη με πολλά ΑΦιλάκια χαράς και αγάπης!
    Στεφανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφανία μου χαρά μου τα λόγια σου και η επιβράβευσή σου
      Αφιλάκια γλυκά κι απο μένα

      Διαγραφή
  7. Θα αναφωνήσω πάλι το κοινότυπο: "Τι να πω εγώ τώρα;"
    Βρε Χαρά μου, το σπιτικό σου είναι ολάκερο, ένα υπέροχο μουσείο τέχνης, είναι μια ξεχωριστή αύρα αυτή που βγαίνει μέσα από κάθε σου έργο.
    Το γυαλί φυσικά είναι λατρεμένο και αν έχεις τεχνική να το δουλέψεις, τότε προκύπτουν τα δικά σου έργα. Είναι υπέροχα όλα πραγματικά.
    Με προχωρημένες τεχνικές και εμπνεύσεις.
    Τα χαίρομαι, κορίτσι μου.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως τα λες Γιάννη μου! Σε λίγο θα φύγουμε εμείς απο το σπίτι να μείνουν τα έργα,χαχχαχα τωρα αν ειναι έργα τέχνης χωράει πολύ κουβέντα
      ΑΥτές τις μέρες προσπαθώ να συμμορφωσω λίγο τα δυο εργαστήρια, γιατί η αναστάτωση στο χώρο που δουλεύω μ αποσυντονίζει, αλλά δυστυχώς εχω μαζέψει τόσα πράγματα που δεν εχει αρχή και τέλος η οργάνωση!
      Οσο για τα έργα μου καθ ευατό σ ευχαριστώ πολύ απο την καρδιά μου για τα καλά σου λόγια. Νάξερες τι θαυματουργό φάρμακο είναι αυτό! Και δνε φτάνει αυτό η αγάπη που παίρνω από εσάς είναι ακόμα πιο θαυμάσιο.
      Την αγάπη μου πάντα

      Διαγραφή
  8. Πολύ ωραία τα ''μικρά ''έργα σου που είναι όμως μεγάλης δεξιότητας. Μ'αρεσαν όλα ιδιαιτέρως με σκλάβωσαν τα γυάλινα βάζα και το σκέπασμα φαγητών. Όλα ένα και ένα για το καλώς όρισες Άνοιξη!
    Καλό μήνα Χαρούλα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Αννα μου αγαπημένη. Κι εγω απόλαυσα το σκέπασμα φαγητών γιατί ήταν μη αναμενόμενο το αποτέλεσμα. Σκέφτομαι δε νάναι το δώρο μου (αυριο θα ψάξω στην αγορά για προμήθεια) για τα γενέθλια του μπλογκ μου που έρχονται οσονούπω ;)
      Τις ευχές μου κι απο μένα

      Διαγραφή
  9. Πες μου τώρα από που να αρχίσω και που να τελειώσω Χαρά μου, που τελειωμό δεν έχουν οι δημιουργίες και οι ιδέες σου! Στο έχω ξαναπεί αγάπη μου πως όλα αυτά για μερικούς σαν και μένα, φαίνονται βουνό, γι αυτό σε θαυμάζω απεριόριστα για όσο όμορφα ανακυκλώνεις και πως τίποτα δεν πάει χαμένο...Τι να πρωτοθαυμάσω λοιπόν Χαρούλα μου; πως να ξεχωρίσω το καλύτερο; που το ένα είναι καλύτερο από το άλλο! Μικρά τα λες; μα αυτά
    είναι πολύ μεγάλα έργα για όποιον είναι άσχετος με το αντικείμενο.
    Εδω εγώ μια ανανέωση έκανα και ένιωσα Πικάσο 🤣;
    Όσο για τα υπέροχα αποκριάτικα πετρωτά σου, στην προηγούμενη ανάρτηση σου, μόνο απορία και θαυμασμό μου προκαλούν κάθε φορά που τα βλέπω, γιατί καταλαβαίνω πόση δουλειά έχουν από πίσω τους. Οχι ότι τα ντεκουρισμένα σου πάνε πίσω, να τα λέμε κι αυτά αγαπημένη μου!
    Σου εύχομαι να έχεις ένα όμορφο Ανοιξιάτικο μήνα και να κάνεις ότι αγαπάς.
    Καλά να περνάς.. την αγάπη μου πάντα φιλιάαα! 🧡🤗

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλάκι μου πόσο χαίρομαι για τις επισκέψεις σου και τα γραφόμενά σου! Ενθουσιάζομαι και χαμογελώ σαν μικρό παιδί. Ολων τα σχόλια με χαροποιούν όως κάποιες (ονόματα δε λέμε) τις φέρνω εικόνα στο μυαλό μου και το σχόλιο παίρνει πρόσωπο και μια μεγάάάλη καρδιά! Αχ πόσο όμορφα με κάνετε να νοιώθω!!!
      Φιλάκια πολλά αγαπημένη μου

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...