...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Χριστούγεννα , η γιορτή των παιδιών

;;;;
Και όχι μόνο!!!
Ποιός είπε οτι επειδή το τσάι έγινε εγω θα σταματήσω να δημιουργώ; όποιος στο σκέφτηκε τρελός παπάς τον βάφτισε
Σε μια εποχή που το "Α" το στερητικό υπερτερεί όλων των θετικών έρχονται Χριστουγεννα και θάθελα πολύ να συμβάλω στο μαλακώσουν τα πάθη που μας ροκανίζουν την καθημερινότητα. Είναι τόσο ζοφερή που δεν αντέχεται. Εγω πάλι προσπαθώ να την αντιμετωπίσω προσθέτοντας της λίγη λάμψη απο χρυσόσκονη αλλά και πάλι το μαύρο δε λέει να απαλειφθεί.
Εστω και μεταξύ μας, ας ανταλλάσσουμε ωραίες εικόνες και όμορφες ιδέες πασπαλισμένες με παιδική αθωότητα, απ αυτή που μας λείπει, αφου οι Μέρες αυτές μας επιτρέπουν να γινόμαστε για λίγο παιδιά, ν' ανασύρουμε μνήμες, να προσπαθούμε για τα δικά μας παιδιά και εγγόνια να δημιουργήσουμε όμορφες αναμνήσεις.

Κάθε τέτοια εποχή γίνομαι υπερκαταναλωτική. 
Μία άγνωστη δύναμη με σπρώχνει να θέλω ο,τι βλέπω! Αν ήταν φαγητό θα λέγαμε οτι πάσχω απο κατοχικό σύνδρομο, αλλά ούτε περί φαγητού πρόκειται ούτε την Κατοχή έζησα. 
Παρ όλα αυτά τα Χριστούγεννα με ξεμυαλίζουν και ζηλεύω την κόρη μου που δεν παρασύρεται ποτέ και απο τίποτα. Θα πρεπε να παίρνω μαθήματα εγω απο κείνην, αλλά μάλλον είναι αργά για να αφομοιώσω τέτοιες ριζικές αλλαγές 😀. Αλλωστε επειδή όλα τα περιττά ή θεωρούμενα περιττά έχουν κοπεί, ας κάνουμε λίγη σπατάλη παραπάνω μια φορά το χρόνο και μαζί μ εμάς χαίρονται κι άλλοι, οταν τ' αποκτούν 😉

Δε μπορούσα λοιπόν ν' αντισταθώ σ' αυτό το στρουμπουλό Άγιο που παρασάγγας απέχει απο τον πραγματικό, αλλά θέλεις το μάρκετινγκ, θες η φαντασία, τον έχουν πλάσει τροφαντό και ροδοκόκκινο να μοιράζει δώρα (εδώ έρχομαι ν αμφισβητήσω ό,τι μας έχουν διδάξει γιατί τα "δώρα" που βλέπουμε καθημερινά να μοιράζονται στα παιδιά του Κόσμου τούτου, μόνο δώρα χαράς δεν είναι...😢) 
Ηταν ένα άχρωμο ξυλόγλυπτο της Dart elastic wood που πήρε σάρκα και οστά και έγιναν διάφορες δοκιμές για το πού θα ενταχθεί. και τελικά βρέθηκε η θέση του.
Ερχόμενος ποδαράτο απο την άλλη παγωμένη  άκρη του Κόσμου, διασχίζοντας στέπες, βουνά και Πόλεις, φτάνει  ασημοχιονισμένος, σε κάθε πόρτα που τον περιμένει απο πίσω κάποιο παιδάκι να διασκεδάσει τις απορίες του και να παραλάβει τα δώρα που του ζήτησε.
Ολος ο καμβάς αποτελείται απο συρραφή πέντε διαφορετικών κομματιών χαρτοπετσετών, προσπαθώντας να ενταχθούν σ ένα ενιαίο σύνολο αποδίδοντας μία παράσταση Τοπίου.


Η πόρτα είναι ριζόχαρτο πάνω σε μικρότερο καμβά, που έχει γίνει επέκταση μοτίβου με χαρτόνια και η γιρλάντα έχει γίνει απο πηλό .
Επειδή είχα δει  έργο μιας υπερταλαντούχας φίλης στο φβ, (https://www.facebook.com/nancy.nancy.315080)θέλησα να το φωτίσω κι εγω ώστε και ο Αγιος Βασίλης ν αποκτήσει υπόσταση και η πόρτα να υποψιάζει για ένα χαρούμενο και ηλεκτροφωτισμένο εσωτερικό, έτσι τρύπησα κατά τόπους στα σωστά σημεία τον μεγάλο  καμβά και πέρασα τα λαμπάκια απο την αλυσίδα φωτισμού.



Ενας άλλος  επίσης καμβάς με ξυλόγλυπτα είχε φτιαχτεί για το χριστουγεννιάτικο τσάι. 

Πέρασα με πάστα το φόντο αλλά δυστυχώς καλύφθηκε μετά απο τα διάφορα μοτίβα, έφτιαξα κλαδάκια γκι από πηλό να ξεπηδάνε απο κάτω και κρεμάστηκαν, τα ξυλόγλυπτα που μοιάζουν με χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου, απο ενα ματσάκι με ψεύτικα κλαδιά έλατου απο την κορυφή βαμμένα με σπρέϋ υπόλευκα (τύπου χιονισμένα). Μια φαρδιά κορδέλα μας εύχεται "Καλά Χριστούγεννα" κι ένα σκοινί κάνει χρέη κορνίζας ελλείψει κάτι άλλου.

Μπορεί το Χριστουγεννιάτικο χωριό να μην έχει άλλα περιθώρια επέκτασης, εγω όμως δεν μπορώ ν αντισταθώ στον πειρασμό (πρέπει να κοιτάξω αυτή την επιρρέπεια στους πειρασμούς 😮😏😢) με κάθε νέο κουτί που πέφτει στα χέρια μου να το μεταλλάξω σ' ένα ακόμα σπιτάκι

Ετσι και τούτο το τετράγωνο, που δεν είχα ξαναδεί, απο PANETONE, ντύθηκε μ' ενα καρώ χαρτί και πολλά πρόσθετα αξεσουάρ, πού πάνω στην ώρα ήρθε ένα ακόμα δέμα "αχρηστων" και χρησιμοποιήθηκαν αρκετά.


 Έτσι εγινε ένα ακόμα! 



Μπορεί νάναι "ένα ακόμα" κανένα όμως δε μοιάζει με το άλλο και το καθένα εχει τη δική του χάρη, σας το υπογράφω 😊
Ακόμα κι αυτό που προέκυψε απο ένα κουτί πίτσας και πήρε μορφή μελόψωμου. Απλό απέριττο ΑΛΛΑ μοναδικό!


Μ' ενδιαφέρει και η αντίθετη άποψη 😍

Υ.Γ Συγχωρείστε μου τις φωτογραφίες αλλά τοσπίτι ειναι τόσο πηγμένο που δεν υπάρχει χώρος ουτε να φωτογραφίσω κάτι ευπρεπώς 😢

22 σχόλια :

  1. Εχει πολυ Χριστουγεννα εδω μεσα μου ειπε η εγγονη μου.
    Τις απαντησα που να δεις της φιλης μου της Χαρας τι γινεται.Χριστουγεννα ερχονται ας χαρουμε την υπερβολη.Γεια στα χερια σου Χαρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαααααα φαντασου να εμπαινε εδω μεσα! Αλλά μονο για τα Χριστουγεννα πες της, μετα θα ξεφορτωσω

      Διαγραφή
  2. Χαχαχαχαχαχα, γελάω Χαρά! Ξέρεις με τι; Εδώ που λες, ότι το σπίτι είναι ...πηγμένο και δεν υπάρχει χώρος φωτογράφισης. Καλή μου φίλη. Ένα ολάκερο μουσείο τέχνης, έχεις γεμίσει στο λαμπερό και αγαπησιάρικο σπιτικό σου. Λογικό είναι να έχεις πλέον στενότητα χώρου.
    Υπέροχα είναι και τα καινούργια σου εδώ. Και ναι, έχω και εγώ αυτή τη ...βουλιμία των γιορτών, που αποκτάς και εσύ αυτές τις μέρες. Και εγώ δεν μπορώ να πειθαρχήσω, πανάθεμά με.
    Άντε ψυχή μου, όμορφη συνέχεια να έχουμε.
    Μια αγκαλιά ευχές σού στέλνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο καλό είναι αυτό Γιάννη μου οτι λειτουργεί σαν έκθεση!χαχαχχα Τουλαχιστον όποιος μπαίνει απορεί αλλά θαυμάζει κιολας κάτι που δεν είναι ευκολο να καταλάβει απο μια οθόνη υπολογιστή. Δε παύει ομως να με ζορίζει και οπτικά και πραγματικά ,γιατί ολο φτιάχνω κι ολο πολλιστεύουν τα εκθέματα.Κάπως με το μπαζάρ αποφορτίζω αλλά όχι δραστικά.και το χειρότερο ολων ειναι στο εργαστήρι!!!αστο...
      Οσο για τη βουλιμία των εορτών πολύ χαίρομαι που βρήκα ομοιδεάτη (και οχι μόνο σ αυτό ;) ) ασε, παρακινουμαι σνα κακομαθημένο παιδί και να πεις οτι έτσι απαιτητική ήμουν παιδιόθεν! καμία σχέση
      Φιλιά πολλά και την αγάπη μου πάντα, θα τα πούμε και κατ ιδίαν

      Διαγραφή
  3. Ότι φτιάχνεις είναι εξαιρετικό !!!!
    Αχ αυτά τα κουτιά της πίτσας ....πώς τα αξιοποιείς !!!!
    Μπράβο βρε Χαρά μας, γεια στα χέρια σου και φαντάζομαι θα συνεχίσεις αφού έχουμε ακόμα λίγες μέρες για τα Χριστούγεννα.....α....είναι και η Πρωτοχρονιά
    Το βλέπω να μην έχετε ούτε καρέκλα στο τέλος για να κάτσετε χαχαχα
    Σε θαυμάζω και σε φιλώ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνεχίζω και θα συνεχίζω Ράνια μου γιατί είναι εθισμός και ξεκουραση και γιατρειά. Τωρα που το σπίτι δεν εχει απαιτήσεις αφου καθαρίστηκε διεξοδικά, το τσάι έγινε, ολομόναχη είμαι η απόλαυσή μου ειναι να κινούνται τα χέρια και το μυαλό μου
      Φιλάκια πολλά αγαπημένη μου

      Διαγραφή
  4. Χαίρομαι Χαρά μου, που και εσύ έχεις κρατήσει στη καρδιά σου, την παιδικότητα και τη ομορφιά των Χριστουγέννων, εξ΄ άλλου αυτό φαίνεται από τις πανέμορφες δημιουργίες σου!
    Καλά Χριστούγεννα λοιπόν με υγεία και αγάπη στις καρδούλες μας!
    ΑΦιλάκια αγάπης από την Στεφανία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον εκτός απο το όνομα έπαιξε ρόλο και η ημέρα γενεθλίων Στεφανία μου,δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η μεγάλη λατρεία στα Χριστουγεννα. Και ο Θεός μ αξίωσε να τα υμνώ με τον τρόπο μου τα τελευταία χρόνια, όπςω ποτέ δεν φανταζόμουνα!
      Φιλάκια πολλά γλυκειά μου Στεφανία,χαιρετισμούς στο παραμυθοσύντροφο

      Διαγραφή

  5. Μοιραζόμαστε τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις δημιουργίες, τη χαρά και όλα παίρνουν την πραγματική διάσταση και την χροιά των Χριστουγέννων, αλλά και την αξία που τους πρέπει. Πάντως ομολογώ αυτή σου η ικανότητα της αναζήτησης ιδεών ξεπερνά τη δημιουργική σκέψη. Και το αποτέλεσμα βέβαια καταπληκτικό.
    Μπράβο Χαρά μου! Ευφάνταστη, ευαίσθητη και ρομαντική όπως πάντα!
    Φιλιά πολλά, πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι κι εγω ΑΝνίκα μου με όλο αυτό το αλισιβερίσι που συμβαίνει εδώ μέσα αλλά πιότερο απο τις σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί. Μείναμε λίγες η αλήθεια είναι και ειναι λυπηρό,αλλά είμαστε και οι πιο δεμένες κι αυτό το κάνει αμέσως πολύτιμο!
      Οσο για την δημιουργική σκέψη κι εγω εκπλήσσομαι πολλές φορές πώς εχει καλλιεργηθεί, γιατί το πιστεύω ακράδαντα οτι ειναι θέμα εκπαίδευσής της. Κι αυτό μ άρεσε εξ αρχής οταν άρχισα να δημιουργώ, οτι έβλεπα πια κάτι και το φανταζόμουν αλλιώς και αυτό ειχε μια γοητεία και μια πρόκληση
      Οσο για τ αλλα χαρακτηριστικά που μου αποδίδεις...ειναι και προτερήματα και μεινονεκτήματα για μένα που πληρωσα ακριβά στο διάβα της ζωής μου, αλλά δεν άλλαξα και να σου πω την αλήθεια μ αρέσει κι ας πόνεσα. Στην εποχή της αποκτήνωσης των πάντων ας παραμένουμε ρομαντικοί κι ευαίσθητοι, κάπου σ ε κάποιον μπορεί να φανούμε "χρήσιμοι".
      Φιλιά άπειρα

      Διαγραφή
  6. Τώρα να πω Χαρά μου ότι δεν ζήλεψα για μια ακόμη φορά τα σπιτάκια σου, θα ήταν μεγάλο ψέμα, αφού κάθε φορά που έρχομαι για επίσκεψη δεν θέλω να φύγω.
    Χαζεύω την δημιουργικότητα σου που κάνεις και την παραμικρή λεπτομέρεια να φαίνεται απλή, ενώ υπάρχει πάαααρα πολύ δουλειά από πίσω.
    Λάτρεψα τα καρό σπιτάκια σου , αλλά εκείνο που με εντυπωσίασε ήταν η ακριβή λιτότητα του του καφέ σπιτακίου στο τέλος!
    Μα τι χέρια έχεις παιδί μου, αλλά και τι φαντασία ε; να τα λέμε κι αυτά!🤣
    Και εμείς που έχουμε παιδική καρδιά, τα χαιρόμαστε και τα καμαρώνουμε, μέσα από την λεπτομερή επεξήγηση σου!
    Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα να περάσετε Χαρά μου με αγάπη παντού!
    ✨🎄🎁🧡🤗 φιλιααααααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν έλαβα το δέμα της Βαρβάρας είχα σχεδόν τελειώσει το καρώ σπιτάκι, κοίτα όμως πόσο ωραία ταίριαξαν η καμινάδα κι ο "καπνός"! χαχαχχα πώς μπορούσα να τ αφήσω να πάνε χαμένα;
      Η πλάκα ηταν στο Σ/Μ οταν αγορασα το κουτί με το ΠΑΝΕΤΟΝΕ και είπα στην ταμία "εχω πολλά γλυκά και δεν θάπρεπε αλλά θέλω το κουτί". Εκείνη με κοίταξε με κάποια απορία και μου λέει "αν θέλετε κουτιά έχουμε να να σας δώσουμε"
      "Κι εγω εχω πολλά της απαντάω αλλά δεν εχω αυτό" και επειδή την είδα οτι εξακολουθούσε ν απορέι της λέω" εχω φτιάξει ενα χριστουγεννιατικο χωριό" κι εκεί την έστειλα αδιάβαστη, οπότε αναγκάστηκα να της δέιξω τη φωτό του χωριού και τρελάθηκε. Κανείς δεν πιστεύει οτι όλο αυτό ειναι απο κουτιά συσκευασίας διαφόρων ειδών και μεγεθών. Με ρωτουσε διαφορα μετά και το έδειχνε στ αφεντικό της. Αυτή ειναι η πραγματική ικανοποίηση που εισπράττω κι οχι τα χρήματα που πιθανόν να έβγαζα αν τα πουλούσα που τόσο επέμεναν στο τσάι. Γιατί κανείς δε μπορέι να τ αποτιμήσει σε χρήμα
      Σμαράγδι μου αγαπημένο καιρός ν αρχίσεις να φτιάχνεις για το Γιαννάκη . Μπορέι να μην είναι τόσο τέλεια οσο του παππού Γιώργου αλλά θα δεις τη χαρά να λάμπει στα ματάκια του κι αυτό δε πληρώνεται
      Φιλάκια πολλάααααααααααααααααααααααααααααααα

      Διαγραφή
    2. Καλέ μη λες τα μυστικά στο σούπερ μάρκετ, θα αρχίσουν να μας πουλάνε τα άχρηστα κουτιά!
      Χαχαχα!!!!

      Διαγραφή
    3. Ρενα οντως ετσι κ μας παρουν χαμπαρι χρυσες θα τις πληρωνουμε τις συσκευασιες αχαχχαχαχαα

      Διαγραφή
    4. Δεν κάνω πλάκα.
      Τα δειγματολογια των υφασμάτων που μας τα έμειναν δωρεάν, τώρα τα πουλάνε.

      Διαγραφή
  7. Σε καταλαβαίνω απόλυτα για τον χώρο!
    Έτσι αισθάνομαι κι εγώ, ότι δεν υπάρχει άλλος κι όμως εξακολουθώ και φτιάχνω.
    Είναι όλα ονειρεμένα!
    Παίρνω ιδέες για υλικά από σένα.
    Αχ και να είχαμε περισσότερο χώρο αλλά και χρόνο!
    Το τελευταίο σπιτάκι μου άρεσε πάρα πολύ.
    Καλές γιορτές!
    Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς καταλαβαινόμαστε Ρένα γιατί ξέρουμε απο πάθος. ο,τι γίνεται απο αγάπη κι οχι για εκμετάλευση δεν μπορεί να ουτε καν να μετριασθεί, πόσο μάλλον να σταματήσει!ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ.
      Κάθε τί καινουργιο ειναι μία πρόκληση που θέλουμε να δοκιμάσουμε
      Παίρνουμε και δίνουμε η μία στην άλλη!
      Απορώ πράγματικά και με τη Σωσώ και με την Εφη που έχουν σταματήσει, αν και η Σωσώ εχει ξαναρχίσει να φτιάχνει άσχετα αν γίνεται κρυφίως και είναι κρίμα γιατί και οι δύο ήταν πολύ καλόγουστες. Τλπ όπως το βλέπει η κάθε μία, εγω αν σταματήσω
      θα πεθάνω, θα χάσω κάθε νόημα. Αυτό τον καιρό δε που ειμαι ολομόναχη στο σπίτι ειναι η καλλίτερή μου!Μακάρι να μην κοιμόμουν για να συνεχίζω ακατάπαυστα.
      Φιλάκια πολλά και θα τα λέμε μέχρι τις Γιορτές

      Διαγραφή
  8. Αλήθεια μιυ λείπουν και η Σωσώ, η Έφη, η Αλεξάνδρα και πολλές άλλες ακόμα.
    Άλλο είναι να βλέπεις πολλά και να λες θα το κάνω κι αυτό κι άλλο να τα κάνεις και να τα βλέπεις μόνη σου.
    Διαβάζω παλιά σχόλια και γελάω μόνη μου.
    Κάποτε απαντούσαμε η μια κάτω από την άλλη.
    Τώρα ούτε το 1/4 και πολύ λυπάμαι γιαυτό.
    Ευτυχώς που με παρακινούν οι μικρές και Τα άπειρα υλικά που έχω.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω κάνω αυτή την αναδρομή Ρένα μου,αλλά εκεί που γέλαγα τωρα συγκινούμαι. Με λυπούν οι απουσίες με λόγο ή όχι. Παρ όλα αυτά θέλω να πείσω τον εαυτό μου οτι ειναι η φυσική φθορά των πραγμάτων, των σχέσεων και χαίρομαι αφάνταστα που κάποιες σχέσεις υπερίσχυσαν του χρόνου κι έγιναν σχέσεις ζωής.
      Προτιμώ ν αναπολώ την αρχή της γνωριμίας και τη συνέχεια μέχρι σήμερα μ αυτούς που έχουν παραμείνει και έχουμε ισχυροποιήσει τους δεσμούς, παρά να κλαίω γι αυτούς που επέλεξαν να φύγουν παρά την προσπάθεια να κρατήσω τη φλόγα αναμμένη.
      Απο την άλλη, δεν ξέρω τί πιστεύεις εσύ, αλλά εγω είμαι απογοητευμένη απο ο,τι εκτίθεται στο φβ . Τελικά χρησιμεύει μόνο στο να μαθαίνεις τα νέα, κι αν εχεις ανάγκη να εκτονωθείς τοξικά (που εμάς δεν μας αφορά) Εμπνευση παίρνεις μόνο απο το PINTEREST.
      Συνεχίζουμε λοιπόν ,παραδειγματίζοντας και τη νέα γενιά και θεραπεύοντας την καρδουλα μας απ ο,τι εξωτερικό ή μη μας επηρεάζει αρνητικά.
      Σε φιλώ με αγάπη

      Διαγραφή
  9. καλα με τρελανε το φελιζολ για σκαλιααααααααααα
    απιθανοοοοοοο
    αμ το "μπισκοτοσπιτο"???!!!! τοσο απλαααααααααααα
    ζητω η πιτσααααααααααααααααααα
    ΧΑΡΑ ΠΡΟΧΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    χαχαχαχααα χοχοχοχοχοχο τρελανομαι που λες οτι ειναι πηχτρα το σπιτι σου αχ μ αρεσουν αυτα τα σπιτιαααααααααα κ ειδικα μα ειναι χριστουγεννιατικη πηχτραααααααα χααχχααχααχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ μου άρεσε η σκηνή με την ταμία και το κουτί του πανετόνε...χα χα χα!!!! Τέλειο έγινε το καρώ σπιτάκι αλλά και το άλλο δεν πάει πίσω!!!
    Η σύνθεση με τα ξυλόγλυπτα στολίδια πολύ ωραία! Κι εγώ τα ευχαριστήθηκα πέρυσι που τα χρησιμοποίησα στο ξύλινο δεντράκι μου.
    Και το σκηνικό με τον Αγιο Βασίλη, πολύ πετυχημένο και ειδικά με τον φωτισμό.
    Εμένα μου αρέσει που το σπίτι είναι πηγμένο...χα χα χα!!! Να φανταστείς, εγώ φέτος μόνο τις μισές κούτες έβγαλα από την αποθήκη, αλλά η νέα μας συμπεθέρα που ήρθε έμεινε με το στόμα ανοιχτό από αυτά τα μισά που είχα στολίσει!!!!! Νά είμαστε καλά και να έχουμε την διάθεση και την δυνατότητα να στολίζουμε κάθε Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...